Ukrainan konflikti/sota

Fortis

Luutnantti
Minä olen satunnaisesta joviaalisuudestani ja romanttiseen haihatteluun erehtyväisyydestäni huolimatta itse asiassa niin jyrkkä änkyrä että pidän Venäjän vetäytymistä paitsi Donbassista myös Krimiltä pakollisena ehtona pakotteiden poistamiselle. Mutta eipä Sale ja Stubu ramppaa kyselemässä hyvää neuvoa. Täytyy vaan pitää peukkuja että ymmärtävät enemmän kuin näyttävät julkisuudessa kömmähtelevän.
EU:n pakotteet kohdistuvat Venäläisten joukkojen läsnäoloon Ukrainan alueella.
Pakotteita tarkastellaan uudelleen tulitaukotilanteen ja rauhansuunnitelman puitteissa.
Venäjälle tarjotaan periaatteessa neuvottelutie rauhansuunnitelman kautta, mutta käytännössä Krimin tilanne on jo eskaloitunut eikä pakotteita olla vetämässä pois.
Sale ja Stubu tietävät tilanteen ja kyseessä onkin siis diplomaattinen näytelmä jolla pidetään yllä rakentavaa vuoropuhelua.
Siis vaikka nimenomaan osallistumme pakotteisiin ja tiedämme Krimin tilanteen, niin
1. puhumme aselevon ja rauhansuunnitelman kautta
2. olemme vastentahtoisesti pakotteissa mukana

Eli kaksi totuutta joista kumpikaan ei ole tosi...mistä opittu?
 
  • Tykkää
Reactions: TT

OldViking

Kersantti
Lahjoittaja
Suomalaisena saa hävetä silmät päästä virolaisella militaar.net-foorumilla. Ne pitävät suomalaisia (poliitikkoja ainakin) venäjän perseennuolijoina ja sinisilmäisinä, suomettuneisina arkailijoina koska haraamme vastaan venäjän pakoteasiassa. Virolaisten mielestä suomalaisiin ei voi luottaa että ollaan samassa rintamassa venäläisiä vastaan.

Vastaavasti on suomalaisia jotka pitävät Virolaisia orjakansana, josta ei ole kuin uhoamaan. Tämä ei ole oma mielipide, mutta sellaista voi lukea vaikka tuolta:


http://rayhablogi.blogspot.fi/2014/09/eestilaiset-uhoava-orjakansa.html?spref=tw

Kokeile kopioida ja myös linkittää tuo siihen ketjuun, jossa suomalaisia arvostellaan kaikista pahiten. Katsotaan mitä eestiläiset tuumaa.
 
Viimeksi muokattu:

OldViking

Kersantti
Lahjoittaja
Ei nyt niin vakuuttavaa, DNR on julkaissut kutsun pressiin jossa todetaan Kiovan rikkoneen tulitauon. Ongelma on pressitilaisuuden aikataulu: 9.92014. No hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty :)
Aika meni jo. Onko "infotilaisuudesta" kuulunut mitään? Ainakaan julkisuudessa ei ole ollut tietoa.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Vastaavasti on suomalaisia jotka pitävät Virolaisia orjakansana, josta ei ole kuin uhoamaan. Tämä ei ole oma mielipide, mutta sellaista voi lukea vaikka tuolta:


http://rayhablogi.blogspot.fi/2014/09/eestilaiset-uhoava-orjakansa.html?spref=tw

Kokeile kopioida ja myös linkittää tuo siihen ketjuun, jossa suomalaisia arvostellaan kaikista pahiten. Katsotaan mitä eestiläiset tuumaa.
Tämähän on ihan kommaritrolli ja sekopää. Ei kannata laittaa minnekään.

Vaikka Hermania kiusasinkin, vakavasti ottaen Venäjälle on hyvästä, että on hajaannusta. Jos olisin "konttorissa", laittaisin yhden trollin virolaisten palstalle juuri suomalaisia arvostelemaan ja hakisin kreditabiliteettia junteimmista halvalla. Tähtäimessä vaikuttaminen sitten oikeaan suuntaan tarvittaessa.
 

Herman30

Greatest Leader
Lahjoittaja

TT

Eversti
Vastaavasti on suomalaisia jotka pitävät Virolaisia orjakansana, josta ei ole kuin uhoamaan. Tämä ei ole oma mielipide, mutta sellaista voi lukea vaikka tuolta:


http://rayhablogi.blogspot.fi/2014/09/eestilaiset-uhoava-orjakansa.html?spref=tw

Kokeile kopioida ja myös linkittää tuo siihen ketjuun, jossa suomalaisia arvostellaan kaikista pahiten. Katsotaan mitä eestiläiset tuumaa.
Mää kommentoin tuonne bolggiin, mutta kun haukuin ensirivillä nahkhiirmeehen hännystelijäksi, tuskin julkaistuu...
 

Siipimies

Kapteeni
s91 kirjoitti:
Venäjän joukkojen poistumisen oleminen ehtona pakotteiden purkamiselle voi olla aika vaikea juttu, kun osapuolet (EU ja Venäjä) eivät ole edes lähtötilanteesta (onko Ukrainassa Venäjän joukkoja vai ei) samaa mieltä. Venäjä voi sanoa, että ei meillä siellä mitään joukkoja ole, joten ei ole mitään syytä olla lopettamatta pakotteita saman tien.

Hei, ihan oikeasti, jotain rotia nyt tuohon :)

Eikö ole kummallista, että EU on koko ajan asteittain asettanut lisää pakotteita Venäjää vastaan, vaikka Venäjä ei ole mitenkään osallisena konfliktiin? Talk is talk. Jos Venäjä ei vetäydy, pakotteita kasvatatetaan. Jos Venäjä vetäytyy, niin sitten katsotaan asiaa uudestaan. Venäjän valheilla ei ole mitään väliä.
Täsmälleen näin: kolmannen vaiheen sanktiot laukesivat siihen että venäläiset joukot todistettavasti tunkeutuivat Ukrainaan,
joten sanktioiden poistaminen vaatii sitten joukkojen poistumisen, jos toimitaan loogisesti.

Tätä mieltä näyttäisi olevan myös Angela Merkel oheisen jutun mukaan, toisin kuin suomalaiset poliitikot joilta näyttää
tämä unohtuvan "poliittisista tarkoituksenmukaisuussyistä" (?).

Kun nyt siten EU:n heikoin lenkki on löytynyt, niin Putininhan kannattaa iskeä lisää juuri siihen saadakseen hajaannusta
aikaiseksi EU:ssa ?

Alla ote Angela Merkelin haastattelusta Googlen käännöksenä:
http://www.inforadio.de/programm/schema/sendungen/vis_a_vis/201409/209277.html
https://translate.google.fi/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http://www.inforadio.de/programm/schema/sendungen/vis_a_vis/201409/209277.html&edit-text=

And we as Europeans have made it clear that it [is] very, very obvious that under strong Russian influence - I say it this very carefully - to Russian arms and troops, Russia is involved in this conflict, we now want to see some action. That is, the plan is not enough... If it is implemented, you can also talk about the lifting of sanctions, but first we want to again make it clear that what took place there, and hopefully soon comes to an end, a real injury is also the territorial integrity of Ukraine.
...
There are talks in Brussels, we will also carry more calls, but now the twelve points must first be [implemented] converted.

Ja vielä twiitti samasta aiheesta:

 

Torrakko

Kapteeni
Katohan, Saksan johtaja ja käsi pystyssä.. :D
 

s91

Kenraali
BAN
Olet mielenkiintoinen. Kyselet silmät kirkkaina, mitä hän on sitten sanonut. Laitoin pari sitaattia (enkä pahimmasta päästä vuosien mittaan), mutta jatkat samaa kyselemistä. Mitä hän nyt sitten on sanonut? Mitä hän nyt sitten on tehnyt?
Annoit tosiaan pari sitaattia. Minun kysymykseni onkin, että mitä lain kohtaa ne sinusta rikkoivat? Eivät ainakaan erityisen vakavalta kiihottamiselta kansanryhmää vastaan minusta vaikuttaneet.

Halla-Aho sai sakot. Hän ei kirjoittanut blogissaan siitä, että jonkun kansanryhmän fasistit pitää tuhota ja raahata Vuosaaren torille tuomittavaksi ja herkutellut heidän "ruumiskasojensa kärpäsillä". Ilmeisesti oli sopiva oikeudellinen tahtotila, kun hänen piti laittaa turpansa kiinni. Hän ei myöskään värvännyt aseellisia.
Halla-aho sai sakot siitä, että pilkkasi islamia (uskonrauhan loukkaus) ja sanoi yhdellä ihmisryhmällä (somalit) olevan kansallisena ominaisuutena verorahoilla loisiminen.

Pykälä JB:n osalta täyttyisi, jos laintulkinnan soveltamisala olisi sama kuin em. tapauksessa. Mutta olisiko se? Punavihreässä kuplassa Korkeinta oikeutta myöten valitaan poliittisen tahtotilan mukaan, kenen on pidettävä turpa kiinni.
Kuten sanoin, jos sinusta hän on rikkonut lakia, niin siitä vaan ilmiantamaan poliisille.

Mitä tulee JB:n mahdollisiin toiminnallisiin aktiviteetteihin, ei meidän tarvitse kantaa siitä puolesta lainkaan huolta. Se on (monen) suurennuslasin alla.
No, miksi hän on edelleen vapaalla jalalla?
 

setämies

Kenraali
Mod
Lahjoittaja
Annoit tosiaan pari sitaattia. Minun kysymykseni onkin, että mitä lain kohtaa ne sinusta rikkoivat? Eivät ainakaan erityisen vakavalta kiihottamiselta kansanryhmää vastaan minusta vaikuttaneet.Halla-aho sai sakot siitä, että pilkkasi islamia (uskonrauhan loukkaus) ja sanoi yhdellä ihmisryhmällä (somalit) olevan kansallisena ominaisuutena verorahoilla loisiminen.Kuten sanoin, jos sinusta hän on rikkonut lakia, niin siitä vaan ilmiantamaan poliisille.No, miksi hän on edelleen vapaalla jalalla?
Noniin... Keskustelutyylisi ainakin saa palstan rullaamaan kevyesti eteenpäin. Kehäpäätelmäsi nimittäin ei vie mihinkään muualle kuin kysymyssarjan alkuun. Sait mielestäni oikein hyvän vastauksen vonkalta kysymykseesi mitä on tehty, mutta ehdottomasti päätit ottaa asiaksesi tivata uudelleen mitä on tehty ja lisätarkennuksena halusit myös tarkan lainkohdan.

Kun alettiin käsittelemään lainkohtia, ei mielestäsi tekotapa täyttänyt mitään lainkohtaa. Ja takaisin alkuun vänkäämään siitä mitä on tehty.

Tätä voit miettiä hetken aikaa.

-setämies-
 

koponen

Kenraali
Lahjoittaja
ELSO 2.0
RIKOSLAKI
12 luku Maanpetosrikoksista
2 § Sotaan yllyttäminen
Jos joku Suomessa tai Suomen kansalainen Suomen ulkopuolella Suomea koskevan sotilaallisen tai kansainvälisen poliittisen kriisin aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa, tarkoituksenaan saattaa Suomi sotaan tai sotatoimen kohteeksi,
1) julkisesti kehottaa vierasta valtiota hyökkäystekoon Suomea vastaan tai Suomea hyökkäystekoon vierasta valtiota vastaan,
2) julkisesti levittää lausumia tai muita ilmaisuja, joiden tarkoituksena on vaikuttaa yleisen mielipiteen kehittymiseen hyökkäystekojen käyttöä puoltavaksi,
3) järjestelmällisesti levittää ilmeisen perättömiä tai harhaanjohtavia tietoja Suomen puolustuksesta tai sotilas- tai puolustuspoliittisista aikomuksista taikka

4) oikeudettomasti suorittaa vieraaseen valtioon, sen edustajaan, alueeseen tai omaisuuteen kohdistuvan väkivaltaisen teon
siten, että teko selvästi lisää Suomen sotaan tai sotatoimen kohteeksi joutumisen vaaraa, hänet on tuomittava sotaan yllyttämisestä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.
Ei tällä kertaa muuta.
 

Siipimies

Kapteeni
HS:stä löytyy artikkeli tästä Suomen sanktio-episodista:

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1410231013720?jako=722a76bb093148d31d72a67d96d6d027


Stubb: Suomi ei viivyttänyt pakotteita, mutta aikataulusta keskusteltiin
Tuomiojan merkintä: Suomi voisi vastustaa Venäjä-pakotteita vaikka yksin
Ulkomaat 9.9.2014 14:04 Päivitetty 9.9.2014 17:01

Anna-Liina Kauhanen

Helsingin Sanomat

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Erkki Tuomioja

Suomen kanta EU:n uusiin Venäjä-pakotteisiin ei syntynyt maanantaina helpolla, vaan vaati kaksi kokousta ja pitkälliset keskustelut.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja oli yksin sillä kannalla, että Suomen pitäisi yrittää estää kokonaan uusien Venäjän-vastaisten pakotteiden voimaantulo. Tuomioja kirjasi kantansa myös EU-ministerivaliokunnan maanantaisen kokouksen pöytäkirjaan.

”Ministeri Tuomioja jätti pöytäkirjamerkinnän, jonka mukaan hän yhtyy muuten esitettyihin toimintalinjoihin, mutta katsoo, että Suomen olisi mahdollista vastustaa uusien pakotteiden voimaansaattamista tulitauon jatkuessa, vaikka tätä eivät muut maat tukisikaan”, on pöytäkirjaan kirjattu.

Kaikki jäsenmaat– Suomi mukaan lukien – vahvistivat maanantaina tukensa pakotteiden sisällölle. Suomi kuitenkin halusi keskustelua pakotteiden toimeenpanoaikataulusta ja siitä, miten niitä voitaisiin tarpeen vaatiessa purkaa.

Pääministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan Suomi ei viivyttänyt EU:n päätöksentekoa uusista pakotteista. Kyse on hänen mukaansa normaalista neuvottelutilanteesta, jossa Suomella oli muutaman muun maan kanssa epäilyksiä siitä, milloin pakotteet kannattaisi saattaa voimaan.

”Maita, joilla oli samankaltaisia ongelmia aikataulun kanssa, oli 5–10", Stubb kertoi tiistaina Eduskunnassa.

tubbin arvion mukaan Suomen ulkopoliittinen johto ei ollut erityisen erimielinen Suomen linjasta uusiin pakotteisiin. Sunnuntaina juuri Tuomioja kuitenkin arvioi, ettei EU päättäisi vielä uusista pakotteista.
”Olimme kaikki pakotteista yhtä mieltä, mutta pidimme aikataulua haasteellisena. Pakotteiden aikataulusta käytiin ihan hyvä keskustelu. Olimme yhtä mieltä siitä, että ajoitus on haasteellinen, koska olemme päässeet vaiheeseen, jossa tulitaukoa pyritään implementoimaan”, Stubb sanoi.

Myös Tuomioja kiisti maanantai-iltana HS:lle lyhyessä sähköpostiviestissään, että Suomen johdossa olisi erimielisyyttä pakotteista.

"Itse lisäpakotteista eikä niiden sisällöstä ole hallituksessa erimielisyyttä eikä siitäkään, että ensi sijassa toivomme niiden voimaansaattamista myöhemmin tilanteen kehityksen arvioinnin perusteella", Tuomioja sanoi.

Stubb arvioi, että EU:n uudet Venäjä-pakotteet tulevat voimaan tällä viikolla, vaikka niitä päätettiin lykätä parilla päivällä.

”Pakotteiden voimaantuloon kannattaa varautua henkisesti”, Stubb sanoi.

Samoin on varauduttava siihen, että Venäjä vastaa EU:n lisäpakotteisiin kiristämällä omia vastapakotteitaan, Stubb sanoi. ”Olemme vastapakotteista totta kai huolissamme. Mutta se aita ylitetään sitten kun vastapakotteet tulevat voimaan.”

Suomi sai, mitä tavoitteli. Stubb pitää EU:n tekemään päätöstä pakotteiden voimaantulon lykkäämisestä hyvänä. ”Tärkeintä tässä on se, että sanktiot astuvat voimaan. Suomen näkökulmasta tärkeintä on se, että uudet pakottet eivät suoraan iske Suomen talouteen.”

Maanantaisessa EU-suurlähettiläiden kokouksessa päätettiin myös, että pakotteet voidaan tarpeen mukaan purkaa, Stubb sanoi. ”Takaportti on olemassa, mutta en usko, että sitä tullaan nyt käyttämään”, hän sanoi.

”Pakotepolitiikan perutavoite on luoda painetta sille, että tilanne Itä-Ukrainassa ja osapuolten välillä rauhoittuu. En lähtisi tulkitsemaan pakotteisiin liittyviä ehtoja puhtaasti juridisesti, sillä lopullinen päätös on poliittinen. Kyse on siitä, missä vaiheessa tuntuu, että molemmat osapuolet tekevät kaikkensa pysyvän rauhan eteen.”

Maanantaina EU-ministerivaliokunta kokoontui kahdesti muodostamaan Suomen kantaa uusiin pakotteisiin.

Kantaa oli pyydetty kirjallisena alun perin kello 16 mennessä, mutta EU:n puheenjohtajamaa Italia jatkoi EU-maille annettua vastaamisaikaa kello 19:ään.

”Suomen vastaus lähti hyvässä ajoin kello 18.59”, Stubb sanoi.

Pakoteneuvotteluista maanantaina tihkuneet tiedot Suomen mahdollisesta viivyttelystä saattavat vahingoittaa Suomen mainetta, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkadi Moshes tiistaina. Moshesin koko haastattelun voi lukea täältä.

Stubbin mielestä Suomen maineen puolesta ei tarvitse olla huolissaan. ”Meillä on hyvä maine EU:ssa. Olemme valmiita neuvottelemaan myös vaikeissa paikoissa kovaa ja ajamaan Suomea etua.”
 

Laamanator

Eversti
SURPLUS-kauppa se on, joka kannattaa!

Ukrainaan lähetetty muun muassa norjalaisia taistelusaappaita

Suomalainen Varusteleka myy sotilastarvikkeita Ukrainaan ja Syyriaan
KOTIMAA 9.9.2014 17:48
Laura Halminen

HELSINGIN SANOMAT

Suomalainen varusteleka on myynyt sotilastarvikkeita niin Syyriaan kuin Ukrainaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä [URL='http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kauppa-kay-varustelekassa-ukrainalaiset-ja-syyrialaiset-ostavat-taisteluvarusteita-kriisialueille/4317522']MTV3
.

"Tänä vuonna verkkokaupastamme on lähtenyt neljä tilausta Ukrainaan", kertoo Varustelekan toimitusjohtaja Valtteri Lindholm. Helsingin Sanomat sai tutustua osaan varastoraportista. Sen mukaan Ukrainaan on lähetetty muiden muassa Carinthia-merkkinen takki kokoa XL, norjalaisia M77 taistelusaappaita, suojalasit, Yhdysvaltojen Navy Seals -kääntöveitsi ja sukkia.

Lindholm kertoo työntekijänsä tavanneen kaksi asiakasta, jotka halusivat alennusta, koska Varustelekan tulisi tukea Ukrainan taistelua venäläisiä valloittajia vastaan. "He ostivat reppuja, rinkkoja ja saksalaisia taisteluvarusteita."


Viime kuussa Kiovasta käsin tiedusteltiin hintaa ja toimitusaikaa kahdelle komposiittikypärälle, sillä tiedustelija halusi ostaa ne sotilaille jotka taistelevat "venäjämielisiä terroristeja vastaan".

Helsingin Sanomat sai pyynnöstä tutustua osaan sähköpostinvaihdosta.

Armeijan ylijäämätuotteita on toki markkinoilla paljon muuallakin, muun muassa Saksassa. Sieltä olisi Ukrainaan lyhyempi matka.

"Saksalaiset kilpailijamme markkinoivat tuotteitaan eri tavalla. Varusteliivi on kiva koriste seinälle tai nämä ja nuo sopivat hyvin retkeilyyn. Meillä sama liivi markkinoidaan niin, että tämä liivi ei pyöri päällä", Lindholm arvelee syyksi.

"Taisteluvarusteet kiinnostavat yllättävän monia. Sen huomaa juuri Ukrainan sodasta, jossa sotaan lähtijöillä on internetin tuomat globaalit mahdollisuudet vertailla varusteitaan sekä varaa kunnon varusteisiin", Lindholm sanoo. "Lähtijän ihmistyyppi on täällä hyvin tuttu: nuori, vihainen mies. Kun alkaa vähän ahdistaa, lähdetään sotaan. Varusteiden hankkiminen on kuin taulutelkkarin ostaisi."

Armeijan tavaraa virtaa myös Venäjältä. Venäläisten tuotteiden hankkimista hankaloittavat kuitenkin maastavientisäädökset, joiden mukaan sotilastarvikkeita ei saa viedä ulos maasta. Tarvikkeita ei myöskään saa myydä ulkomaalaisille. Varusteleka hoitaa omat hankintansa bulvaanien kautta.

Varusteita ovat ostaneet myös Syyriaan sotimaan lähteneet. Lindholm on tavannut ainakin yhden asiakkaista henkilökohtaisesti. "Suomen syyrialainen kaveri. Hän lähti isänmaataan puolustamaan, ilmoitti myöhemmin että hänen hankkimansa varusteet eivät olleet tarpeeksi hyviä ja hankki vielä uusiakin."

Lindholm korostaa, että merkittävistä tilausmääristä ei ole kyse. Esimerkiksi vuonna 2014 Ukrainaan postitettujen tilausten kokonaissumma on ollut reilut 700 euroa ilman arvonlisäveroa.
[/URL]
http://www.hs.fi/kotimaa/Suomalainen+Varusteleka+myy+sotilastarvikkeita+Ukrainaan+ja+Syyriaan/a1410235311253#
http://www.hs.fi/kotimaa/Suomalainen+Varusteleka+myy+sotilastarvikkeita+Ukrainaan+ja+Syyriaan/a1410235311253
 

YliKoo

Respected Leader
Lahjoittaja
Liityin Facebookin "uutisryhmään"

Uutisryhmä: Ukraina, Kiova - Euroopan konfliktit - uutisseuranta

Alkoi rupua pukkaamaan. Surullista on, että trollien joukossa näyttää olevan tavallisia suomalaisia. Veikkaan, että kun aika koittaa, niin sekasorron järjestäjiä riittää palkkatyövoiman lisäksi. Veikkaan, että lastensuojelu on keskeinen teema.

Edit: linkki ei toimi ja hyvä niin.
 

Juuna

Alokas
Liityin Facebookin "uutisryhmään"

Uutisryhmä: Ukraina, Kiova - Euroopan konfliktit - uutisseuranta

Alkoi rupua pukkaamaan. Surullista on, että trollien joukossa näyttää olevan tavallisia suomalaisia. Veikkaan, että kun aika koittaa, niin sekasorron järjestäjiä riittää palkkatyövoiman lisäksi. Veikkaan, että lastensuojelu on keskeinen teema.

Edit: linkki ei toimi ja hyvä niin.
Jos katsoo ketkä siellä on ylläpitäjinä ( mm: Janus Putkonen) niin ei yllätä että siellä vejetään jutut suht.koht överiksi.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
HS:stä löytyy artikkeli tästä Suomen sanktio-episodista:

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1410231013720?jako=722a76bb093148d31d72a67d96d6d027


Stubb: Suomi ei viivyttänyt pakotteita, mutta aikataulusta keskusteltiin
Tuomiojan merkintä: Suomi voisi vastustaa Venäjä-pakotteita vaikka yksin
Ulkomaat 9.9.2014 14:04 Päivitetty 9.9.2014 17:01

Anna-Liina Kauhanen

Helsingin Sanomat

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Erkki Tuomioja

Suomen kanta EU:n uusiin Venäjä-pakotteisiin ei syntynyt maanantaina helpolla, vaan vaati kaksi kokousta ja pitkälliset keskustelut.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja oli yksin sillä kannalla, että Suomen pitäisi yrittää estää kokonaan uusien Venäjän-vastaisten pakotteiden voimaantulo. Tuomioja kirjasi kantansa myös EU-ministerivaliokunnan maanantaisen kokouksen pöytäkirjaan.

”Ministeri Tuomioja jätti pöytäkirjamerkinnän, jonka mukaan hän yhtyy muuten esitettyihin toimintalinjoihin, mutta katsoo, että Suomen olisi mahdollista vastustaa uusien pakotteiden voimaansaattamista tulitauon jatkuessa, vaikka tätä eivät muut maat tukisikaan”, on pöytäkirjaan kirjattu.

Kaikki jäsenmaat– Suomi mukaan lukien – vahvistivat maanantaina tukensa pakotteiden sisällölle. Suomi kuitenkin halusi keskustelua pakotteiden toimeenpanoaikataulusta ja siitä, miten niitä voitaisiin tarpeen vaatiessa purkaa.

Pääministeri Alexander Stubbin (kok) mukaan Suomi ei viivyttänyt EU:n päätöksentekoa uusista pakotteista. Kyse on hänen mukaansa normaalista neuvottelutilanteesta, jossa Suomella oli muutaman muun maan kanssa epäilyksiä siitä, milloin pakotteet kannattaisi saattaa voimaan.

”Maita, joilla oli samankaltaisia ongelmia aikataulun kanssa, oli 5–10", Stubb kertoi tiistaina Eduskunnassa.

tubbin arvion mukaan Suomen ulkopoliittinen johto ei ollut erityisen erimielinen Suomen linjasta uusiin pakotteisiin. Sunnuntaina juuri Tuomioja kuitenkin arvioi, ettei EU päättäisi vielä uusista pakotteista.
”Olimme kaikki pakotteista yhtä mieltä, mutta pidimme aikataulua haasteellisena. Pakotteiden aikataulusta käytiin ihan hyvä keskustelu. Olimme yhtä mieltä siitä, että ajoitus on haasteellinen, koska olemme päässeet vaiheeseen, jossa tulitaukoa pyritään implementoimaan”, Stubb sanoi.

Myös Tuomioja kiisti maanantai-iltana HS:lle lyhyessä sähköpostiviestissään, että Suomen johdossa olisi erimielisyyttä pakotteista.

"Itse lisäpakotteista eikä niiden sisällöstä ole hallituksessa erimielisyyttä eikä siitäkään, että ensi sijassa toivomme niiden voimaansaattamista myöhemmin tilanteen kehityksen arvioinnin perusteella", Tuomioja sanoi.

Stubb arvioi, että EU:n uudet Venäjä-pakotteet tulevat voimaan tällä viikolla, vaikka niitä päätettiin lykätä parilla päivällä.

”Pakotteiden voimaantuloon kannattaa varautua henkisesti”, Stubb sanoi.

Samoin on varauduttava siihen, että Venäjä vastaa EU:n lisäpakotteisiin kiristämällä omia vastapakotteitaan, Stubb sanoi. ”Olemme vastapakotteista totta kai huolissamme. Mutta se aita ylitetään sitten kun vastapakotteet tulevat voimaan.”

Suomi sai, mitä tavoitteli. Stubb pitää EU:n tekemään päätöstä pakotteiden voimaantulon lykkäämisestä hyvänä. ”Tärkeintä tässä on se, että sanktiot astuvat voimaan. Suomen näkökulmasta tärkeintä on se, että uudet pakottet eivät suoraan iske Suomen talouteen.”

Maanantaisessa EU-suurlähettiläiden kokouksessa päätettiin myös, että pakotteet voidaan tarpeen mukaan purkaa, Stubb sanoi. ”Takaportti on olemassa, mutta en usko, että sitä tullaan nyt käyttämään”, hän sanoi.

”Pakotepolitiikan perutavoite on luoda painetta sille, että tilanne Itä-Ukrainassa ja osapuolten välillä rauhoittuu. En lähtisi tulkitsemaan pakotteisiin liittyviä ehtoja puhtaasti juridisesti, sillä lopullinen päätös on poliittinen. Kyse on siitä, missä vaiheessa tuntuu, että molemmat osapuolet tekevät kaikkensa pysyvän rauhan eteen.”

Maanantaina EU-ministerivaliokunta kokoontui kahdesti muodostamaan Suomen kantaa uusiin pakotteisiin.

Kantaa oli pyydetty kirjallisena alun perin kello 16 mennessä, mutta EU:n puheenjohtajamaa Italia jatkoi EU-maille annettua vastaamisaikaa kello 19:ään.

”Suomen vastaus lähti hyvässä ajoin kello 18.59”, Stubb sanoi.

Pakoteneuvotteluista maanantaina tihkuneet tiedot Suomen mahdollisesta viivyttelystä saattavat vahingoittaa Suomen mainetta, arvioi Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkadi Moshes tiistaina. Moshesin koko haastattelun voi lukea täältä.

Stubbin mielestä Suomen maineen puolesta ei tarvitse olla huolissaan. ”Meillä on hyvä maine EU:ssa. Olemme valmiita neuvottelemaan myös vaikeissa paikoissa kovaa ja ajamaan Suomea etua.”

Vaikka Stubb kokemattomampana ja twiittiherkkänä joutui valokeilaan ja minunkin murjomakseni, näyttää vahvasti siltä, että vanha Sadankomitea-Erkki tähän on tukevasti haudattuna.

Jukka Tarkan ajatus siitä, että pakotteet / ei-pakotteet olisi kannattanut kytkeä Venäjän joukkojen vetämiseen, oli kyllä hyvä.

Ajankohtainen kakkonen (meneillään) yllätti positiivisesti. Toimittajat kävivät haastattelemassa Sotilaiden äidit -järjestöä, haastattelivat moskovalaisia ja kertoivat ihan asiallisesti, mitä on meneillään. Kannattaa katsoa Areenalta myöhemmin, jos se on sieltä nähtävissä.
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ

http://yle.fi/uutiset/aiti-venaja_uhraa_poikiaan_ukrainassa/7461711?origin=rss

Äiti-Venäjä uhraa poikiaan Ukrainassa

Venäjän sotilaiden äidit–järjestön arvion mukaan Ukrainassa on taistellut yli kymmenentuhatta venäläissotilasta kolmen viime kuukauden aikana. Sotilaiden äitien, vaimojen ja sukulaisten suru on pohjaton. Monen rakkaan olinpaikka on tällä hetkellä joko rintama, sairaala tai hauta.

Venäjän armeija yrittää salata toimensa Ukrainassa. Kukaan ei tiedä haavoittuneiden ja kaatuneiden määriä. Sotilaiden äidit–järjestön puhelimet soivat tällä hetkellä tauotta. Kaikkiin puheluihin ei ehditä vastata.

Järjestön puheenjohtajalle Valentina Melnikovalle Ukrainan sota on tuttua. Hän on puolustanut venäläissotilaiden etuja jo 26 vuotta. Järjestö tuli kansainvälisesti tunnetuksi Tšetšenian sodan aikana.

– En ole itkenyt pitkään aikaan. Jos me itkisimme jokaisen äidin puhelun jälkeen, emme olisi enää hengissä. Järjestömme kautta on kulkenut miljoonia ihmisiä tämän neljännesvuosisadan aikana.

– Minut pitää pystyssä viha meidän systeemiämme kohtaan. Se tuhoaa ihmisiä välinpitämättömyydellä. Miksi minun pitäisi itkeä? kysyy Valentina Melnikova.

Jos me itkisimme jokaisen äidin puhelun jälkeen, emme olisi enää hengissä.

Melnikova on pitkän linjan ammattilaisena päätynyt järkyttävään lukuun. Ukrainassa on taistellut viimeisen kolmen kuukauden aikana yli 10 000 venäläissotilasta. Melnikova nauraa väitteille, että venäläissotilaat olisivat lähteneet taistelemaan vapaaehtoisesti.

– Se on halpamainen valhe. Miten voi mennä taistelemaan vapaaehtoisesti vieraalle maaperälle? He ovat sotarikollisia!

– Yhtä lailla puheet siitä, että sotilaat ja upseerit käyvät lomillansa taistelemassa, on täyttä potaskaa, nauraa Melnikova Ajankohtaisen kakkosen lähetyksessä.

Tuntemattomat sotilaatUkrainassa haavoittuneiden ja kaatuneiden sotilaiden määristä ei ole virallista tietoa. Kuva: Yle
Salaisuuksien verho kietoo Ukrainan sotaa. Sosiaalisessa mediassa puhutaan Venäjän armeijan salaisista sotilashautajaisista, pahoinpidellyistä toimittajista, täysistä sotilassairaaloista ja valtavista kaatuneiden määristä.

– Olen sanonut varapuolustusministereille, ettei tämä ole Afganistanin sota. Enää ei ole vuosi 1983, jolloin kaiken pystyi salaamaan. Ennemmin tai myöhemmin kaikki tulee kuitenkin julki. Olen sanonut heille, että sotilaiden hautaaminen on armeijalle häpeäksi. Rikollisia voidaan haudata salaa, mutta ei sotilaita. Tästä on tultava loppu, jyrähtää Melnikova.
 
No ei ole ainakaan aikaisemmat tutkintapyynnöt menneet.
Palvelin sijaitsee Suomessa joten ei sen kirjoittajan selville saaminenkaan ole kovin vaikeaa.

Kunnialoukkausrikosilmoitusta ei voi tehdä täysin täsmentämättömänä (tai voi, mutta se lentää roskiin). Lepakkomiehemme on pakko yksilöidä, missä se väitetty kunnialoukkaus on mukamas tehty. Poliisi katsoo kumminkin sen sisällön ensin ennenkuin tutkinnanjohtaja antaa luvan edetä. Jos ilmoitus on ilmeisen aiheeton tai heikkoperustainen, taas lensi hyvä ilmoitus suorilta roskiin. Ne aiemmat pyynnöt - ne niistä, jotka ovat menestyneet- ovat ehkä perustuneet johonkin konkreettiseen? Ei niistä kannata kuvitella, että ne mitään automaatteja ovat. Et sinäkään tiedä paljonko Bätmän on niitä ilmoituksia tehtaillut eli mikä on onnistumisprosentti. Veikkaan,että suurin osa lentää roskiin heti kättelyssä poliisin tutkinnan toimesta.

Sen tiedän, ettei omissa viesteissäni ole tuossa yllä mitään sellaista kirjoitettu, joka loukkaisi yhtään kenenkään kunniaa. Joten siitä vaan rauhassa rikosilmoitusta vääntämään. Sen verran varoitan kuitenkin, että olen juridisesti jonkin verta oppinut ja meikäläistä vastaan tapellessa on 100% takaisinpotkuriski. Elikkäs jos tekee ilmoituksen minusta ja se juttu ei menestykkään*, niin täältä lähtee 100% varmasti rangaistusvaatimus perättömän ilmoituksen tekijää kohtaan. Ja se juttupa menestyy, koska Suomessa sellaisen kunnialoukkaussyytöksen tekijä, joka ei pärjää jutussaan, syyllistyykin itse rikokseen. * fail tässä kontekstisssa = joko syyttäjä jättää kokonaan jutun ajamatta sen ilmeisen heikkotasoisuuden vuoksi - tai häviät oikeudessa minulle - jolloinka maksat myös perkeleen kalliin asianajajani omasi lisäksi...

Valitan että tuli pitkä selostus, mutta näitä juridisia käänteitä harvoin ihan yhteen lauseeseen onnistuu tiivistämään maallikoille. Ihan muuten tiedoksi sekin, että rahallinen menetys sille joka häviää minua vastaan kunnialoukkaussyytteensä, on noin 40000-60000 euron luokkaa, jos ei mennä rosista pidemmälle. Kandee miettiä, onko siihen varaa ennenkuin ryhtyy leikkimään. Palkkakin kun on eräillä viimeaikoina varmaan laskenut kun ruplan kurssi on rommannut. :)


Mitä tulee serveriin, niin ei se ainakaan IP-osoitteen perusteella ole missään Suomessa. Ranskassa näyttäisi olevan. Sieltä ei mitään IP-osoitteita niin vain anneta.

Taidamme kirjoittaa eri asiasta. En minäkään ole mitenkään uhoamassa Kremliin, ollaan hissukseen vaan. Mutta mitä ajan takaa on "Haloo Herätys Suomen Kansa katsokaa mitä idässä puuhataan ei näytä hyvältä luottaa vanhan menon jatkuvan".
Kertausten lisäksi pitäisi saada rahaa myös puolustusmateriaaliin ja tarpeeksi. Se on iso poliittinen kysymys tässä nyky-yhteiskunnassa.
Mitkähän on muuten kansantunnot oikeasti? Kun niitä gallupeja tehdään aika turhistakin asioita, niin nyt voisi joku käyttää sitä tutkimusrahaa järkeväänkin. Olisi kiinnostavaa tietää, mitkä ovat kansan tunnot puolustusvalmiuden kehittämisen suhteen. Optimistina toivon jopa, että kansan enemmistö saattaa kannataa jopa pientä panostusta. NATOon ei haluta (ainakaan tässä tilanteessa), mutta ei se käsittääkseni sitä tarkoita, etteikö haluttaisi vähän panostaa. Eli aika tavalla saattavat olla samoilla linjoilla kuin esim. minä.

Jos Suomen pitäisi hakea politiikalleen Venäjän hyväksyntä joutuisimme palaamaan yli 20 vuoden takaiseen politiikkaan. Tottakai Suomen (ja suomalaisten yrityksien) pitää toimia aloitteellisesti ja ystävällisesti kaikkien naapurimaiden kanssa. Kehittää kaikenlaista yhteistyötä niillä yhteiskunnan toimialoilla missä voidaan hyödyttää molempia osapuolia.

Ei tässä kukaan ole palaamassa sellaisiin aikoihin, ihmeellisiä nämä väritykset? Ikäänkuin osa jengistä eläisi edelleen 1980-luvulla? Nämä pahimmat suomettumispeloissa eläjät eivät vieläkään ole päässeet 2010 luvulle?

Pragmaatikkona en kannata mitään Puolan tai Viron tyylistä uhoilua ja huutelua Venäjän suuntaan. Mitä siitä on hyötyä? Ei mitään. Meillä on ainakin toistaiseksi ollut ilmeisen hyvät välit itään päin enkä näe mitään syytä pilata niitä sen vuoksi, että joku Viro tai Ukraina räksyttää. (Ja mitäpä se Ukrainaa auttaa, että me pilaisimme välit Venäjän kanssa?? Käsittämätön aasinsilta sekin)

Koska sekin vaikuttaa aika varmalta, ettei tämä nyt tainnut olla tässä. Seuraava shakkisiirto Venäjän taholta tulee olemaan Eurooppaan päin. Itse ainakaan en halua, että se siirron suunta on Suomeen päin. Olemalla turhia räksyttämättä Venäjälle, he pitävät meitä jatkossakin asiallisena naapurina. Sen sijaan Virolla voi olla tupen rapinat edessä... :)

NATO-jäsenyys on joka tapauksessa tässä tilanteessa täysin saavuttamaton juttu. Joten olen jo ajat sitten lopettanut siitä haikailun. NATO-jäsenyydestä ei mielestäni pitäisi edes keskustella, monestakaan syystä. Tärkeimmät syyt miksi ei pitäisi ovat:

1. tämä shakkipeli on kumminkin ohi ennenkuin joku NATO-jäsenyys ehtii ratkeamaan - miksi käyttää energiaansa asioihin, joista ei ole mitään hyötyä nykyisen pelitilanteen kannalta? Katsotaan sitä jäsenyyttä sitten joskus v. 2017, kun tämä tiedämme onko koko NATOa olemassakaan enää, onko EU:ta olemassa, onko Venäjää olemassa jne. Onko edes meitä olemassa vai ollanko tässä kaikki jossain MadMax maailmassa...

2. NATO-jäsenyydesta jauhaminen vie fokusta pois oleellisemmilta asioilta kuten oman puolustuksemme tilan toteaminen, kansallinen herättely (jos tarpeen), kansakunnan tarmon suuntaaminen oman kyvyn kohottamisen koska se on se kaikista tärkein kyky kumminkin - kaikki merkit kun ovat siihen suuntaan, että jos tästä sota tulee - niin se sota on ISO ja silloin me tarvitsemme niitä omia lihaksia koska muilla menee ne omat miniätyyriresurssit omiin käyttötarkoituksiin - ei niitä tänne jouda.

3. En tarkoita vain sotilaallista varautumista, myös siviiliyhteiskuntamme kykyä kriisinkestoon on ruvettava kohottamaan. Keskustelu käyntiin, koulutus käyntiin, toimenpiteet ja varautuminen käyntiin.

4. NATO-shaibe ärsyttää vain Venäjää - miksi ärsyttää kun ei sitä NATO-keskustelusta ole itsellemmekään mitään hyötyä?

5. Erittäin tärkeä Ruotsi yhteistyön kehittäminen jää myös kaikenvaltaavan NATO-keskustelun varjoon - ja kumminkin Ruotsi on se luontevin kumppanimme kun aseita pitää haalia jos ja kun niitä tarvitaan - myös tiedustelun saralla Ruotsilla on meille paljon annettavaa vaikkei satelliitteja omakkaan (tosin omaa kyvyn lähettää niitä ja konstikos tuo on ampua vakoilusatellitti radalleen Esrangesta...) - droneja Ruotsi omaa ja lisää tekee. Signaalitiedustelu on korkeatasoista jne. Ruotsi yhteistyötä on nyt voimallisesti ja määrätietoisesti kehitettävä. Avusta on myös tehtävä sopimukset.


Suomalaisena saa hävetä silmät päästä virolaisella militaar.net-foorumilla. Ne pitävät suomalaisia (poliitikkoja ainakin) venäjän perseennuolijoina ja sinisilmäisinä, suomettuneisina arkailijoina koska haraamme vastaan venäjän pakoteasiassa. Virolaisten mielestä suomalaisiin ei voi luottaa että ollaan samassa rintamassa venäläisiä vastaan.
Virolaisten idänpolitiikka on ainakin historiallisten faktojen valossa sen verta heikkoa, että kerroppa niille virolaisille ystävlllesi, että pitävät vähän pienempää päätä. Niin, ja kuten Vonka jo neuvoikin: Hakekaapa se oma kansalaisenne sieltä Moskovasta takaisin ensin. Aukokaa päätä sitten. Virolaisetkin on kummaa sakkia, mitään omaa puolustuskykyä ei ole. Ollaan sotilaallinen tyhjiö ja kaikki kyky pistää Venäjälle voimalla vastaan on pelkkää amerikkalaisen presidentin puhetta. Voi tulla vielä aika, että virolaisten tyhjä räksytys osoitautuu suureksi virheeksi. No, virolaisillahan on perseennuolijoiden ja rengin luonne. Eikös se joku Tallinnan muinaisista pormestareistakin juossut oikein juoksujalkaa tuomaan kaupungin avaimia heitä piirittäneille tanskalaisille? Viro on historiallisesti ollut pelkkä kynnysmatto ja milloin minkäkin kansakunnan "maaorjaporukka". Nyt kun tuo orjaporukka on pikkasen aikaa saanut olla itsenäinen, niin käytös on kuin kännisellä rengillä: Ei isäntää, ei velkoja missään. Krapulakin saattaa tulla vielä....

En kerro, olen virolaisten kanssa samaa mieltä. Suomalaiset ovat sinisilmäisiä pelkureita ja ryssä perseennuolijoita.Sen kuulkaas niin että joko maksetaan rahalla (pakotteiden muodossa) tämä sota tai sitten maksetaan suomalaisten verellä. Muuta vaihtoehtoa ei ole. Tässä on nyt uusi kylmä sota päällä joka voi muuttua kuumaksi nopeammin kuin uskommekaan.

Etkös sinä itsekin olet ainakin puolittain virolainen? Joo, sota voi muuttua kuumaksi ja silloin Viro ainakin lanataan. Aivan riippumatta siitä, mitä Amerikan pressa on sanonut. Ettekö te sitä tajua? Teillä ei ole omaa voimaa pistää hanttiin edes sen vertaa, että saisitte viivytettyä ryssän tankkeja edes pari viikkoa - niin että joku ehtii teitä auttaakkin. Ei se Amerikan pressallakaan mikään taikasauva ole käytössään. Mitään Star Trek sarjasta tuttua materiaalinsiirrintä ei ole olemassakaan, jolla voisi siirtää toimivia Abramseja ja Apacheja USA:sta Viroon nanosekunnissa. Noiden siirtely vie vehkeestä riippuen viikoista kuukausiin.

o_O Enpä taida, luulen melko varmuudella saavani foorumista bännit trollaamisesta jos tuon blogin sinne linkkaan. Enkä sitä halua.
Noinko matalalla on "katto" virolaisella foorumilla?


Minä olen satunnaisesta joviaalisuudestani ja romanttiseen haihatteluun erehtyväisyydestäni huolimatta itse asiassa niin jyrkkä änkyrä että pidän Venäjän vetäytymistä paitsi Donbassista myös Krimiltä pakollisena ehtona pakotteiden poistamiselle. Mutta eipä Sale ja Stubu ramppaa kyselemässä hyvää neuvoa. Täytyy vaan pitää peukkuja että ymmärtävät enemmän kuin näyttävät julkisuudessa kömmähtelevän.
Mitäpä se Salen ja Tumpinkaan mielipiteillä on merkitystä? Pakotteista päätetään EU-tasolla. Niin asettamisesta - kuin poistamisestakin.

Reaalipolitiikkakin astuu kehiin jossain vaiheessa. Kun taistelut loppuvat, niin ei siinä jaksa Saksakaan tyhjää kettuilla ikuisten talouspakotteiden kanssa. Merkelin korvaan kuiskuttelee bisnesmiehet Baijerista: "Paskat siitä Itä-Ukrainasta, meidän pitäisi päästä tekeen bisnestä tai saksalaisia joutuu työttömiksi ja se on SINUN syy, Angela"

Siinä vaiheessa pakotteet puretaan ja kaikki on taas kuin ennen, ja samppanajaa kilistellään politiikkojen tapaamisissa. Paitsi että Putin sai kaiken haluamansa.


Alkoi rupua pukkaamaan. Surullista on, että trollien joukossa näyttää olevan tavallisia suomalaisia. Veikkaan, että kun aika koittaa, niin sekasorron järjestäjiä riittää palkkatyövoiman lisäksi. Veikkaan, että lastensuojelu on keskeinen teema.
.

Pane nimiä ja viestejä muistiin vaan. Supolle sit listaa, jos on tarvis.

Itse olen seuraillut näitä Suomen Syyrian vahvistuksia jonkin aikaa. On kyllä mielessä käynyt, että laadin vähän listaa....
 
Viimeksi muokattu:
Top