Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
2013 Marraskuussa ukrainalaisista 39% kannatti EUta ja 37% Venäjän johtamaa tulliliittoa: http://www.kyivpost.com/content/ukr...lit-over-eu-customs-union-options-332470.html
Maidankaan ei sellainen koko kansan tahdon ilmentymä ollut kuin propagandassa ehkä eräät haluavat valehdella. Vielä 2014 tammikuussa enemmistö vastusti Maidania, siinäkin kysymyksessä kansa oli hyvin kahtiajakautunut 48% vastustaessa Maidania ja 45% kannattaessa: http://www.kyivpost.com/content/ukr...-protests-than-approve-of-it-poll-336461.html
Hauska huomio sekin, että missään vaiheessa ennen pakoaan Janukovitsh ei ollut likimainkaan niin epäsuosittu mielipidemittausten mukaan kuin häntä edeltänyt länsimielinen Oranssin vallankumouksen valtaan nostanut Jushchenko, jonka kannatus putosi alle 5% omalla kaudellaan, silloin ukrainalaiset tosin hoitivat miehen syrjään normaalien pelisääntöjen mukaan vaaleilla.
Mitä tulee tuleviin vaaleihin, niin yleisellä tasolla on tietenkin hyvä, että ihmiset pääsee äänestämään. Kuitenkaan siltä tosiasialta rehelliset ihmiset voi sulkea silmiään, että maan, joka on ollut käytännössä koko itsenäisyytensä ajan hyvin kahtiajakautunut poliittisesti, toinen puoli on menettänyt omat puolueensa ja edustajansa. Alueiden puolue, joka edusti itäukrainalaisia ja oli edellisissä vaaleissa maan suurin puolue, hajosi täydellisesti kriisin seurauksena ja lakkautettiin, kun taas Maidanin voittajat kielsivät itäukrainalaisten toiseksi suosituimman puolueen. Tällaisessa ajassa ei ole mitään realistisia mahdollisuuksia luoda uutta varteenotettavaa edustajistoa itäukrainalaisille, joilla olisi organisaatio ja resurssit kampanjoida voimakkaasti. Puhumattakaan sotatoimien vaikutuksesta Itä-Ukrainassa.
Virallista totuutta, jota muodostaa tällä kertaa KOK. Mietihän: Sale, Stubb ja K:nit....joiden piti paiskata Suomi Natoon heittämällä, omien puheidensa mukaan. Silloin taannoin. Ja kuis on käynyt? Realiteettilallatus on ihan samaa kuin ennenkin.
Samahan se on Unionin, eli käytännössä Saksan suhteen. Koko revohka alkoi, kun EU laitoi Ukrainan johdon valitsemaan Unionin ja Venäjän väliltä. Ukraina valitsi yhteistyön jatkamisen Venäjän kanssa. Seurauksena oli länsimaiden rahoittama vallankaappaus. Se taas tiesi Venäjän järjestämää "separatismia". Noin se vaan päätyy suurempikin maa suurvaltojen pelinappulaksi. Valtion ja yhteiskunnan kehitys on laiminlyöty kaikilla tasoilla. Tässä on tulos.
Helppo se on huudella kun ei ole vastuuta. Mutta pääministerinä tai Presidenttinä vastuu ja tietoisuus asioista on ihan eri juttu. Ja kun sitä saa kaikki mahdollisen tiedon mitä Suomessa on mahdollista niin päätösten tekeminen ei olekaan niin yksinkertaista.
Eiköhän Venäjän tiedustelu tiedä kaiken mitä Ukrainassa tapahtuu... siis ihan kaiken.Toivottavasti kukaan ei tiedä, koska silloin ei tiedä vastustajakaan ja toivottavasti niitä on.
Jos Putin kaatuu ulkoiseen uhkaan, ei hänen jälkeensä valtaan ei tule mitään demokratiaa kannattavaa tahoa.Kyllä NATO voisi oikeastikin jäädä vähän pitemmäksi aikaa harjoittelemaan, minun puolestani. Ukrainalla on itsenäisenä valtiona oikeus pyytää ja saada apua. Joukkoja voisi ryhmittää syvyyteen niin, että Novorussian turpoaminen ainakin aluksi jää siihen, missä ollaan. Muuri pystyyn ja pakotteita kiristämään sekä pidetään pari vuotta. Putinin kaatuminen on sitten 2kk-2v kysymys. Jos ei muu auta, niin täydellinen kauppasaarto. Kukaan ei liiku sieltä minnekään, eikä kukaan tai mikään mene sinne.
Venäläiset Ukrainassa luvatta ovat.
Ei tuo poliittinen demokratia oikein toteudu parhaalla mahdollisella tavalla.
Parlamentissä oppositio ei saa sanoa oikein mitään , Turtsinov käskee mikrofonit kiinni jos hallitusta arvostellaan.
ETYJ on myös arvostellut sitä että median vapaus ei aivan toteudu.
- Ukraina on estänyt venäläisiä toimittajia saapumasta maahan
- Vesti sanomalehden toimitus ja toimittajien henkilökohtaiset tavarat tarkastettiin , samoin Mega-Polygraph painotalo
- “I call on the Ukrainian authorities to refrain from any measures which could intimidate members of the media and impede the work of media outlets,” Mijatović said. “National security concerns related to the current challenges in Ukraine should not justify disproportionate restrictions on freedom of expression and freedom of the media
-Barring journalists to enter the country based on a perceived bias by public officials is wrong and runs counter to the OSCE commitments on free expression and free media.
http://www.osce.org/fom/123521
Hyvin todennäköisesti myös venäläiset olivat taustalla näissä poliitikkojen lahjomisissa.Minä kutsun Ukrainan vallanvaihdoksia "korruptiorotaatioksi". Yleinen käsitys Ukrainassa on, että poliitikot ajavat ensi sijassa omaa etuaan ja suojelevat valta-asemaansa, ja maan etu on vasta toissijainen asia. Vaalit sujuvat ainakin jotenkuten rehellisesti, mutta valittu johtaja horjahtaakin demokraattiselta tieltä.
Juštšenko oli suosittu pääministeri, mutta presidenttinä hänellä menivät valtion toimet ja oma bisnes sekaisin. Maltillinen keskustalainen muuttui viidessä vuodessa kovan luokan nationalistiksi ja otti (lainvastaisesti) myös Boris Berezovskilta rahaa. Jonkin sortin maailmanennätys kai, kun 54% kannatus onnistutaan tunaroimaan 5%:iin. Siihen ei pystyisi edes Jutta Urpilainen.
Tuskin kuitenkaan kenestäkään on ollut yhtä paljon lahjusepäilyjä ja syytteitä kuin Juštšenkon yhteistyökumppanista ja pääministeristä Julia Tymošenkosta. Hän loi yhteydet Gazpromin johtoon, mutta ei malttanut olla varastamatta.
Nämä oranssin vallankumouksen johtajat pettivät demokratian ja kääntyivät rahastamaan systeemiä aivan kuin edeltäjänsäkin.
Janukovytš? Ei Maidan pelkästään siitä EU-sopimuksen hylkäämisestä alkanut. Protestimielialaa oli Ukrainassa patoutunut jo vuosien ajan. Janukovytš oli vastalauseiden pääkohde, mutta ei ainoa. Kiovan ihmiset olivat tyytymättömiä myös parlamentin epäluotettavaan toimintaan, poliisin väkivaltaan sekä poliittisessa ja taloudessa vallitsevaan korruptioon. Donetskin kuvernööri ja Alueiden puolueen johtaja niisti kaiken, mitä valtion kassassa oli samalla kun peluutti EU:ta ja Venäjää vastakkain. Hän on poissaolevana syytettynä joukkomurhasta ja Alueiden puolue on itse myöntänyt hänelle eron jo maaliskuussa.
Petro Porošenko oli alkuaan 1990-luvulla sosiaalidemokraatti ja Alueiden puolueen perustajajäsen. Mielipidekyselyissä hän oli suosituin jo keväällä, helmikuussa. Hän on varmasti neutraalein mahdollinen tällä hetkellä. Kreml ei pidä hänestä yksinkertaisesti siksi, että hän on länsimielinen Alueiden poika. Siksi hän meni aikanaan Juštšenkon kanssa poliittiseen liittoon, ei Janukovytšin.
On erittäin hyvä, että myös parlamenttivaalit pidetään nyt.
Älä suotta ole huolissasi Donetskin ja Luhanskin asukkaista. Siellä hoidetaan ihan omia vaaleja Kalashnikov kädessä ja musta vauvojen kypärämyssy päässä.
Jos Putin kaatuu ulkoiseen uhkaan, ei hänen jälkeensä valtaan ei tule mitään demokratiaa kannattavaa tahoa.
Tulee vielä Vladimiria ikävä.
Muuta somea en niin tarkkaan seuraa, että olisin tuohon törmännyt. Mutta mikä pitkään diktatuurisesti hallittu valtio on diktaattorin kaaduttua muuttunut vakaampaan suuntaan. Onko Namibian jälkeen hyviä esimerkkejä (en tosin muista sen taustoja, mutta ainoa joka tuli mieleen)?Tämä on silloin tällöin somessa vastaan putkahtava järjetön kannanotto. Ikään kuin Putin olisi demokratiaa kannattava taho.
Hän ei ole, ja kaiken lisäksi hän on vanhetessaan tullut vaarallisemmaksi ja pelokkaammaksi omasta perseestään. Vuoden 2011 duuman vaalit olivat jo aivan täyttä ilveilyä - jopa Gorbatsov vaati uusia vaaleja.
Kun Yhtenäinen Venäjä -puolue perustettiin, sekä zhirinovskilaisia että kommunisteja oli yli puolet enemmän. Putin teki presidenttinä siitä "putinistipuolueen" ja alkoi käyttäytyä yksinvaltaisesti heikentäen kaikkien muiden puolueiden ja erityisesti opposition asemaa laein ja asetuksin sekä ottamalla median haltuunsa. Mutta 2011 kannatuksen huomattiin pudonneen ja duuman enemmistön tuki syntyy apupuolueen (Oikeudenmukainen Venäjä) avulla.
Kyllä Venäjällä on muitakin toimijoita kuin Zhirinovski ikuisella kymmenen prosentin kannatuksellaan.
Muuta somea en niin tarkkaan seuraa, että olisin tuohon törmännyt. Mutta mikä pitkään diktatuurisesti hallittu valtio on diktaattorin kaaduttua muuttunut vakaampaan suuntaan. Onko Namibian jälkeen hyviä esimerkkejä (en tosin muista sen taustoja, mutta ainoa joka tuli mieleen)?
Putin ei tosiaankaan ole kunnostautunut demokratian tavoittelussa, vaikka Tarja näin halusi itselleen uskotellakin. Mutta näen Venäjän valtataistelun ja sekaannuksen vielä suurempana vaarana. Oppositiosta ei tilanteen vakauttajaksi ole. Zhirinovski on pelle.
"Ämmät ja takkutukat ovat niitä, joita ei lasketa suomen puolustukseksi. Ei sähkön loppuminen maata kaada. Maan kaataa pullapetterit ja uusavuttomat inisijät, joilla ei sisu riitä kuin perseensä pyyhkimiseen kolminkertaisella pehmeällä vessapaperilla. kyllä oikeat miehet kykenevät toimimaan ulkona ympäri vuorokauden pakkasillakin. osaavat kyllä hakea polttopuunsa ja ravintonsa ilman ongelmia, ja kykenevät taistelemaan. Nykyajan housuihinsa paskovat nillipetterit sen sijaan ovat tätä huonosti kasvatettua uhoavavaa mutta niin tissiposki rotua, joka ei kestä alkeellisintakaan vastoinkäymistä missään muodoissa. tosi on, että helsinki ja vastaavat isommat kaupungit/kylät menisivät sen sileän tien, jos ryssät päättäisisivät suomeen tulla, mutta siihen se sitten jumiutuisikin. ei kaikki suomalaiset ole vielä selkärangattomia perverssejä vassarinvihreitä geenivirheitä. Kyllä täältä vielä löytyy oikeitakin miehiä maata puolustamaan, eikä ryssä "ylivoimaisuudestansa" huolimatta suomea ainakaan halvalla saisi."
Mutta mikä pitkään diktatuurisesti hallittu valtio on diktaattorin kaaduttua muuttunut vakaampaan suuntaan. Onko Namibian jälkeen hyviä esimerkkejä (en tosin muista sen taustoja, mutta ainoa joka tuli mieleen)?
Jos ei muu auta, niin täydellinen kauppasaarto. Kukaan ei liiku sieltä minnekään, eikä kukaan tai mikään mene sinne.
Putin ei tosiaankaan ole kunnostautunut demokratian tavoittelussa, vaikka Tarja näin halusi itselleen uskotellakin. Mutta näen Venäjän valtataistelun ja sekaannuksen vielä suurempana vaarana.
Vaikka järjettömät postaukset tyyliin "julistetaan YK:n toimesta venäläisille tapporaha" kovasti suosittuja täällä ovatkin ja keräävät runsaasti tykkäämisiä (like), niin hyvää keskustelua nuo aivopierut eivät edistä. Tuo täydellisestä kauppasaarrosta horiseminen on yksi tuollainen isomman luokan aivopiereksintä. Mitä sitä edes ehdottelemaan kun ei se ole mikään todellinen optio? Maailma tarvitsee Venäjän raaka-aineita aivan liikaa, jotta mikään tuollainen tulisi kysymykseenkään. Pohjois-Korean tyhjänpäiväisen talouden kurittaminen täydellisillä kauppasaarroilla onnistuu. Venäjän kanssa se ei onnistu.
.
.....Tuo täydellisestä kauppasaarrosta horiseminen on yksi tuollainen isomman luokan aivopiereksintä. Mitä sitä edes ehdottelemaan kun ei se ole mikään todellinen optio? Maailma tarvitsee Venäjän raaka-aineita aivan liikaa, jotta mikään tuollainen tulisi kysymykseenkään. Pohjois-Korean tyhjänpäiväisen talouden kurittaminen täydellisillä kauppasaarroilla onnistuu. Venäjän kanssa se ei onnistu.