Vonka
Supreme Leader
Yrittäkää seurata tuota mielenosoitusta, sikäli, kun siitä saadaan faktaa. Mielenkiintoinen tilanne.....
Kiinnostavaa on myös, seuuraako Yle millään lailla. Manna tai Erkka - jompikumpi on yleensä Moskovassa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Yrittäkää seurata tuota mielenosoitusta, sikäli, kun siitä saadaan faktaa. Mielenkiintoinen tilanne.....
Veikkaisin, että ei seuraa. Ymmärsinköhän oikein, että tässä aukenee stream aiheesta hieman yli 5 tunnin päästä?Kiinnostavaa on myös, seuuraako Yle millään lailla. Manna tai Erkka - jompikumpi on yleensä Moskovassa.
McCain jyrisee. Tässä on tietysti sisäpolitiikka mukana, mutta McCain on alusta asti viestittänyt, että Obaman käsitys siitä, että kaikki on hyvin, koska Ukrainan tilanne ei uhkaa Yhdysvaltoja, on laajemmassa tarkastelussa ja globaalissa perspektiivissä kyseenalainen.
Washington, D.C. – U.S. Senator John McCain (R-AZ) today released the following statement on the Obama Administration’s continued refusal to provide military assistance to Ukraine:
“It is shameful that the Administration still refuses to provide Ukraine the military assistance it desperately needs after it has already been dismembered by President Putin and invaded by Russian troops. Ukraine is struggling to defend its sovereignty and territorial integrity, and as President Poroshenko said in his address to Congress, ‘One cannot win the war with blankets.’
“President Obama has tried to justify his refusal to provide Ukraine with defensive weapons by arguing that what happens in Ukraine does not pose a direct threat to the United States. But as President Poroshenko also pointed out this week in Washington, the crisis in Ukraine is about more than just Ukraine. Russia’s aggression threatens the entire global order and the foundations of a Europe whole, free, and at peace, which America and our partners have done so much to achieve since World War II. If we refuse to stand by our principles and values now, not only will the credibility of America’s global leadership be at risk but we will be sending a dangerous message to other dictators and aggressors who think they can bully the free world into submission. The United States has an obligation to the values we hold dear to assist people who are defending their freedom and their countries against the aggression of tyrants. Shame on us if we fail to live up to those values and provide Ukraine the assistance it needs.”
http://www.mccain.senate.gov/public/index.cfm/press-releases?ID=70d87c59-a9ff-4e35-aee3-be0a8e9bc025
Venäjä pyrkii asettamaan omia ehtojaan EU:lle, USA:lle. kuinka niihin suhtaudutaan?
- Haluaako Venäjä että esim. lännessä sitoudutaan ettei NATO laajene Ukrainaan?
- ja vaatiiko Venäjä ettei Ruotsia ja Suomea oteta NATO:n jäseniksi? Suostuuko EU tai USA tällaiseen?
- tunnetusti kaikki muut Euroopan puoleiset Venäjän naapurimaat ovat jo NATO:n jäseniä.
- miten Suomi suhtautuu ja kohdistaa politiikkaansa jos NATO:n jäsenyydeltä suljetaan ovi?
Venäjän sisäinen tilanne. Miten maata hallitaan tulevaisuudessa?
- mitä Venäjän katsotaan voittaneen Ukrainassa ja Krimin miehityksellä?
- maan talous heikkenee jopa romahtaa jos/kun länsimaiden investoinnit öljyn ja kaasun tuotantoon loppuu. Varsinkin kun ja jos em. raaka-aineiden kauppa samalla vähenee. Jo nyt on tehty päätöksiä joiden mukaan EU korvaa Venäjältä tuontia sekä vaihtoehtoisilla energialähteillä että muilla toimittajilla.
- Venäjän kaupankäynti ja muu yhteistyö EU:n ja USA:n kanssa vähenee huomattavasti.
- sulkeutuuko Venäjä kokonaan?, sensuroidaan kaikki mediat?, intenet mukaan lukien. Tiukennetaanko matkustusmääräyksiä entisestään? Ryhdytäänkö Venäjällä tarkkailemaan ulkomaalaisia samaan malliin kuin Neuvostoliiton aikoina?
Siis mitä Venäjän kansa ja kansantalous loppuviimeksi voitti tai voittaa Ukrainan sodallaan?
Kuinkahan suuri riemu mahtaa nousta Luhanskin ja Donetskin asukkailla kun saavat uuden separatisti/venäläishallinnon. Alueen asukkaista suurin osa on kuitenkin kansallisuudeltaan ja syntyperältään ukrainalaisia. Miten he sopeutuvat venäläisten määräysvaltaan?
Jotenkin jää sellainen mielikuva että sekä Venäjä, Putin ja jopa itse venäläisyys on kärsinyt Krimin ja Itä-Ukrainan tapahtumien johdosta korvaamattoman suuren tappion. Niin sisäisesti kuin ulkopolitiikassaankin. Olikohan näissä tapahtumissa Venäjän kannalta mitään järkeä?
Onneksi ukrainalaisilla on vielä toivoa paremmasta..
Neuvotteluissa Putin on vahvistanut osavoittojaan tietäen, että hän on ainoa, jonka ei tarvitse noudattaa mitään sopimuksia. Genevessä 17.4. oli monia valtoja sopimassa ja nyttemmin Minskissä viralliset osapuolet. Toiminta kuitenkin jatkuu.
Miten uskottavana pidätte ajatusta, että Venäjä lopettaisi epävakauden saattamisen syvemmälle Ukrainaan ja jopa sen poliittiseen järjestelmään?
Tämä on jo vaikeampi kysymys. Voi olla, että NATO ei haluaisi joutua tähän tilanteeseen. Toisaalta se ei välttämättä haluaisi ärsyttää Venäjää juuri nyt lisää ottamalla Suomen jäsenekseen (Ruotsia tuskin nähdään Venäjällä yhtä suurena uhkana), mutta toisaalta se ei takuulla myöskään halua antaa kuvaa, että Venäjällä olisi jokin veto-oikeus siihen, keitä NATO ottaa tai ei ota jäsenikseen. Todennäköisesti toistaiseksi NATOlle riittää Suomen osalta se, että Suomen välit (ja etenkin kansan syvät tunnot) kylmenevät tämän Ukrainan vuoksi Venäjän suuntaan, mutta Suomi edelleen virallisesti pysyy neutraalina.
Taitaa mennä asiat edelleen monimutkaisemmaksi.
Ukrainan ja Venäjän väliseen kaasukiistaan saattaa nyt tulla yksi osapuoli lisää : Donetskin kansantasavalta.
" Donetskin kansantasavalta vahvistaa neuvotelleensa kaasusta Moskovan kanssa "
" militanttien hallitsemalla alueella on kaksi miljardin kuutiometrin kaasuvarastoa "
" Purginin mielestä Donetskin ja Luhanskin alueella olevat kaasujärjestelmät tulevat olemaan osa eteläistä Venäjän kaasujärjestelmää "
http://112.ua/ekonomika/v-dnr-podtverzhdayut-gazovye-peregovory-s-moskvoy-115798.html
Näistähän se sodat käydään. Kaikki taustalta löytyy aina taloudelliset edut.
Laittaisin vastaan niinkin kerettiläisen väitteen että ei jokainen sota selity tuolla. Jopa väittäisin että tuollainen lähtökohdaltaan taloustieteen näkökulma on liian kapea ajatusmalli kun pyrkii ymmärtämään maailman tapahtumia, eikä ole jonkinlainen luonnollinen/looginen peruslähtökohta tarkasteluun. Ettei karkaa ihan filosofian ja muun huu&haan puolelle, laitetaan konkreettinen esimerkki: mitä ihmettä Iso-Britannia pelkästään taloudellisesti hyötyi Falklandin saarien puolustamisesta/takaisinvaltaamisesta 1982?
Niinpä. Muita esimerkkejä mitä tulee mieleen ovat Britannia ja ensimmäinen maailmansota. Tai jopa toinen maailmansota. Kummassakin sodassa Britannia lähinnä kävi konkurssin partaalla joten lienee vaikea perustella maailmansotia tältä taloudelliselta kannalta.
Sotataidon (sotatieteen?) kannalta toisaalta pitänee paikkansa ettei sotaa pitäisi käydä, jos sen aloittaminen ja sotiminen on liian kallista rahassa ja veressä. Aina välillä tulee tietenkin laskuvirheitä, eikä sodan kulkua voi ennustaa tulevaisuuteen virheettömästi.
Siitäpä hyvinkin. Lisäksi puolustuskyky ukrainassa lienee ollut laiminlyöty. Nyt sitten pitää paikata heikoilla eväillä. http://m.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014092118683369_uk.shtmlMikään ei liene aivan ehdoton määre, mutta yleensä kaikkiin sotiin liittyy merkittävän taloudellisen edun tavoittelu aloittavan osapuolen toimesta. Usein tavoitteita myös pyritään peittelemään ja selittämään ikään kuin "paremmilla perusteilla" kuin pelkkä ryöstöretki.
Itse asiassa ainoaksi sodaksi jossa taloustekijät eivät olleet ratkaisevassa asemassa, sanotaan ns. jalkapallosotaa v. 1969 El Salvadorin ja Hondurasin välillä
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jalkapallosota
Ukrainan kohdalla voidaan melkoisella varmuudella sanoa että sodassa on kysymys juuri arvokkaiden luonnonvarojen hallinnasta. Ne olivat aikoinaan merkittävällä tavalla innoittamassa myös erästä korpraali Hitleriä, hänen tavoitellessaan kansalleen lisää "elintilaa".