Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Siis varmaan sinne rantaan pääsee, mutta miten siitä eteenpäin? Siis tuonne voi viedä jotain kevyttä jalkaväkeä, mutta kaiken raskaamman kaluston liikkuminen siellä on hyvin vaikeaa. Koska sieltä johtaa ulos vain kapea kannas, siitä läpi hyökkääminen voi olla vaikeaa. Pahimmassa tapauksessa siis sinne vietäisiin joukkoja, jotka eivät pääse eteenpäin ja joiden huoltaminen on vaikeaa ja joiden on vielä vaikea löytää mitään suojaa itselleen, kun maasto on sitä, mitä on. Jonkun harhautusiskun sinne voisi tehdä ja siten ehkä vetää venäläisiä joukkoja sinne päin ja sitten lähteä pois.Näyttäisi olevan hiekkamaata ja rannat pelkkää hiekkaa, voiko parempaa paikkaa toivoa maihinnousulle?
Edellinen varmaan pätee, mutta jälkimmäistä hieman epäilen. Ukraina oli ennen sotaa yksi Euroopan köyhimmistä (BKT/henki) maista. Nyt tilanne lienee vielä pahempi. Sen lisäksi sillä on se pitkän aikavälin ongelma, että väestö vähenee. Ukrainan väkiluku on laskenut lähes kymmenellä miljoonalla sitten NL:n hajoamisen (vaikka ei otettaisi huomioon Krimin menetystä, joka toivottavasti jäi vain väliaikaiseksi) ja tänä vuonna on ulkomaille lähtenyt vielä miljoonittain ihmisiä, joista varmaan iso osa palaa, kun sota on ohi, mutta tuskin kaikki. Syntyvyys on 1.2 lasta per nainen. Jos tuo ei lähde kasvuun, eikä maa saa mitään piristysruisketta maahanmuutosta (vaikea nähdä, että sinne olisi hirveästi tunkua ulkomailta), niin ei pitkän aikavälin ennuste hääppöiseltä näytä.Sodan karaisemasta Ukrainasta tulee hyvin yhtenäinen valtio, joka tulee olemaan Euroopan kantavia voimia tulevaisuudessa.
Siis varmaan sinne rantaan pääsee, mutta miten siitä eteenpäin? Siis tuonne voi viedä jotain kevyttä jalkaväkeä, mutta kaiken raskaamman kaluston liikkuminen siellä on hyvin vaikeaa. Koska sieltä johtaa ulos vain kapea kannas, siitä läpi hyökkääminen voi olla vaikeaa. Pahimmassa tapauksessa siis sinne vietäisiin joukkoja, jotka eivät pääse eteenpäin ja joiden huoltaminen on vaikeaa ja joiden on vielä vaikea löytää mitään suojaa itselleen, kun maasto on sitä, mitä on. Jonkun harhautusiskun sinne voisi tehdä ja siten ehkä vetää venäläisiä joukkoja sinne päin ja sitten lähteä pois.
Ihan samaa mietin. Todennäköisesti suurin osa maksettuja. Mikäs siinä huutaessa, kun jotain tarvitaan eläkeruplien lisäksi, eikä ole poikaa lähettää sotimaan.Tuo näyttää 100% propagandalta, jotta näytetään, että kansa on ydiniskun puolesta, varokaa vain natopaskeet. Tuota ei ole taatusti kutsuttu somessa kokoon spontaanisti, ei olisi osallistujia edes tuota kapeaa katua yhdellä rivillä täyttämään.. ei me tulla ikinä ymmärtämään ryssää, ikuinen arvoitus ja maailman paskin propaganda.
Homo-Freddy Mercuryn We Will Rock You on biisivalintana ehkä hieman ironinen..
Sotimisesta kieltäytyneitä pidetään vankeina karuissa olosuhteissa.
Näin Venäjä tuhoaa omia sotilaitaan, salaiset vankilat paljastuivat | Verkkouutiset
Vangittujen sotilaiden kerrotaan elävän kauheissa olosuhteissa.www.verkkouutiset.fi
Homo-Freddy Mercuryn We Will Rock You on biisivalintana ehkä hieman ironinen..
Tuota melitopolin (tai melitopol-mariupol) iskua olen itsekin pyöritellyt mielessä. Riskinä on huomattavat tappiot ja kahden tulen väliin joutuminen. Toisaalta jotenkin tuo on pakko saada haltuun...
Itse olen pyöritellyt mahdollisuutta lähteä työntämään kiilaa kohti melitopolia siten, ettei suorana tavoitteena edes olisi rantaan asti pääseminen. Eli jos saataisiin pienemmällä voimalla ei niin syvä murtokohta, mutta murtokohta kuitenkin. Tällä tavoin saataisiin ryssää liikkeelle, eli huonompiin asemiin, ja kuten tunnettua, ryssä ei ole etevä liikkuvassa tilanteessa. Eli toisin sanoen tarkoitus olisi työntää "piikkiä lihaan" sen verran, että päästäisiin itse puolustamaan ja ryssä tekemään vastahyökkäyksiä.
Lyhemmän piston etuina olivat ainakin seuraavat seikat:
-sivustat helpompi suojata.
- helpompi huoltaa
-oma tykistö voi tukea turvalliselta alueelta
- alkuperäisen rintamalinjan taakse jäisi reserviä, jota voi käyttää tarpeen mukaan. Esim tehdä vasemmalta tai oikealta koukun viereen.
-taistelut käytäisiin alueella, jossa oma huolto pelaa, mutta ryssän huoltoreitit ovat pitkät, ja ainakin osittain oman tulen alla
Ymmärrän, että em. Temppu ei ole niin yksinkertainen. Mutta kiilan vieminen kerralla meren rantaan asti ei ole sekään mikään pikku juttu.
Päättelisin, että tuon niemimaan valtauksella Ukrainan tarkoituksena on avata/varmistaa meriliikenne Mykolajiviin.Aika mielenkiintoisen paikan valinneet, eihän tuolla ole juuri mitään. Asukaslukukin tuolla "nenänkarvassa" on vain 1450 niissä muutamassa (kolmessa) kylässä. Eteläosa näyttää pirun rikkonaiselta mutta muutenhan siellä on metsää.
Mutta pakottaahan tuo Venäjän "jotain tekemään" eli siirtämään sinne jotakin, tai muuten siellä on kohta ukrainalaisia enemmänkin. Jos sinne enemmän siirretään venäläisiä, niin ne vielä joen toisella puolella olevat ukrainalaiset voivat saada hassuja ajatuksia joen ylittämisestä...
"rikkonaisella" tarkotan tällaista.
Katso liite: 70496
Edellinen varmaan pätee, mutta jälkimmäistä hieman epäilen. Ukraina oli ennen sotaa yksi Euroopan köyhimmistä (BKT/henki) maista. Nyt tilanne lienee vielä pahempi. Sen lisäksi sillä on se pitkän aikavälin ongelma, että väestö vähenee. Ukrainan väkiluku on laskenut lähes kymmenellä miljoonalla sitten NL:n hajoamisen (vaikka ei otettaisi huomioon Krimin menetystä, joka toivottavasti jäi vain väliaikaiseksi) ja tänä vuonna on ulkomaille lähtenyt vielä miljoonittain ihmisiä, joista varmaan iso osa palaa, kun sota on ohi, mutta tuskin kaikki. Syntyvyys on 1.2 lasta per nainen. Jos tuo ei lähde kasvuun, eikä maa saa mitään piristysruisketta maahanmuutosta (vaikea nähdä, että sinne olisi hirveästi tunkua ulkomailta), niin ei pitkän aikavälin ennuste hääppöiseltä näytä.
Eli ollaan nyt sentään jonkun verran realistisia näiden ennusteiden kanssa.
Itä-Suomen yliopiston historian professori Jukka Korpela Yle Areenan Tuntematon Ukraina - Slaavien ja Ukrainan historia jaksossa totesi kohdassa 33:28, että "Kysyit sitä, että milloin yhtenäisestä Ukrainasta voidaan puhua, niin kyllä mun mielestä 24.2.2022 jälkeen. --- Se on yhtenäisen Ukrainan lähtökohta mielestäni." Ja se on Korpelalta todella paljon sanottu, sillä hän ei hirveästi usko kertomuksiin kansallisvaltioista ja vielä vähemmän kansallisvaltioiden "suuriin kertomuksiin".Sodan karaisemasta Ukrainasta tulee hyvin yhtenäinen valtio, joka tulee olemaan Euroopan kantavia voimia tulevaisuudessa. Ulkoisen aggression yhteenliittämää kansaa ei yhden sukupolven aikana saada hajautettua politiikalla.
Ristiriita huutaa korvani lukkoon. Kuljetaan Neuvostoliiton lippujen kanssa ja ollaan menossa taivaaseen. Marxilaisen teoriaan mukaan mitään kuoleman jälkeistä elämää ei ole ja uskonnot olivat vain rikkaiden tapa kurittaa köyhiä.