Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jos saa veikata, niin ei pysy. Mitä vähemmän odottaa sitä vähemmän pettyy.Ilmeisesti tuohon liittyi nuo suuret kalustonsiirrot Belgorodin alueelle Harkovan lähelle... Toivottavasti pysyy myös harjoituksena.
Edit: Olen sitä mieltä, että Ukraina voisi myydä Krimin Venäjälle, jotta saisivat maan taloutta kuntoon. Mikä olisi hinta? 100 miljardia?
Pitäisikö luopua maailmanherruusajattelusta ja vaikutusvallasta, koska ei sillä näytä saavan kuin paskaa niskaansa. Kokonaisvaltaisen ajattelutavan muutos voisi tehdä terää. Ja niin kuin Sotshin olympialaisissa korostettiin rauhaa ja rakkautta.Venäjän toiminta Krimillä ja Ukrainassa ei välttämättä ole niin kaoottista kuin länteen voi näyttää. Näin kirjoittaa Foreign Policy –lehteen toimittaja Jeffrey Tayler.
Tayler tutkii kirjoituksessaan Ukrainan kriisin tapahtumia ja niiden taustalla olevia motiiveja Venäjän näkökulmasta. Vaikka länteen Venäjän presidentin Vladimir Putinin ajattelu voi näyttää jopa paranoidilta, taustalla on myös järkeen perustuva kokemus länsimaiden aseellisesta ulkopolitiikasta.
- Putin on vetänyt lännen toiminnasta johtopäätöksen: Yhdysvallat pyrkii vahvistamaan omaa hegemoniaansa Venäjän kustannuksella, Tayler arvioi.
- Kylmä sota on ehkä ohi, mutta sen asemalinjat ovat nyt siirtyneet Venäjän takapihalle.
Tayler huomauttaa, että Venäjän kylmäkiskoinen suhtautuminen länsimaiden – ja eritoten Yhdysvaltojen – puuttumiseen Ukrainan tapahtumiin voidaan ymmärtää helposti. Täytyy vain katsoa asioita Venäjältä käsin.
Yhdysvallat on Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vain vahvistanut omaa sotilaallista asemaansa maailmassa. USA on myös käyttänyt sotilasvoimaansa aggressiivisesti ulkomailla ja osallistunut useiden Yhdysvalloille epäsuotuisten hallintojen sekä niiden johtajien kaatamiseen.
- Putin pelkää, että tämä voi tapahtua myös hänen kotimaassaan, Tayler kirjoittaa Foreign Policyssä.
Taylerin lista Yhdysvaltojen sotilasoperaatioista ja niiden lopputuloksista on tyly.
"Länsimaiden on ymmärrettävä, että toistuvat sotilastoimet eivät todellakaan hälvennä epäilystä siitä, etteikö länsi pyrkisi sotilaalliseen maailmanherruuteen."
Vuonna 1994 Yhdysvallat julisti saarron Haitille ja palautti asevoimin vallasta syöstyn presidentin Jean-Bertrand Aristiden valtaan.
Vuonna 1999 Nato-liittouma hyökkäsi Serbiaan. Lähes kolme kuukautta pommituksia johti Kosovon irrottamiseen Serbiasta ja presidentti Slobodan Milosevic valtakauden päättymiseen ennenaikaisesti. Myöhemmin Milosevic kuljetettiin Haagiin kansainvälisen tuomioistuimen eteen vastaamaan sotarikossyytteistä.
Kaksi vuotta myöhemmin USA miehitti Afganistanin ja kaatoi Talebanien hallinnon. Valtaan nousi Yhdysvaltojen suosima presidentti.
Irakin sota vuonna 2003 päättyi Saddam Husseinin pakoon. Saddam kaivettiin maakuopasta oikeuden eteen ja lopulta hirteen.
Kaksi vuotta sitten Yhdysvallat liittolaisineen julistivat lentokieltoalueen Libyaan. Toimet oli suunnattu Muammar Gaddafin joukkoja vastaan. Gaddafin elämä päätyi Yhdysvaltojen tukemien oppositiotaistelijoiden käsiin. Teloitus oli lopulta kansainvälisen oikeuden vastainen.
Ukrainassa vuonna 2014 länsimaat alkoivat tukea presidentti Viktor Janykovitshin vastaista oppositiota sen jälkeen, kun Janykovitsh oli jo suostunut uusiin vaaleihin ja lakimuutoksiin.
Tayler arvioi, että Vladimir Putin on tarkastellut historiaa yhdysvaltalaisittain katsottuna "pahisten" näkökulmasta. Nyt tapahtunut uhkailu talouspakotteilla ja Nato-valmiuden nostolla Venäjän naapurissa voi syystäkin näyttää Putinista vaaralliselta.
- Länsimaiden on ymmärrettävä, että toistuvat sotilastoimet eivät todellakaan hälvennä epäilystä siitä, etteikö länsi pyrkisi sotilaalliseen maailmanherruuteen, Tayler kirjoittaa.
- Putin on joutunut tilanteeseen, jossa hän taistelee paitsi Venäjän vaikutusvallasta maan lähialueilla myös oman hallintonsa tulevaisuudesta – ja kaiken lisäksi omasta hengestään. Länsivallat ovat aiemminkin kaataneet autoritäärisiä hallintoja. On täysin järkevää ajatella, etteikö näin tapahtuisi tulevaisuudessakin.
Lue Jeffrey Taylerin koko analyysi Foreign Policystä.
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/67382-onko-vladimir-putin-hulluei
Toisessa ketjussa keskustellaan kun Palestiinalaiset toimivat toisin kuin Ukrainalaiset. Eli pistävät hanttiin.
In dispatch 7, Simon is back in the Crimean capital of Simferopol, where both pro and anti-Russia demonstrations are dividing the region. Pro-Russia protesters believe that the country's strong economy will help Crimea, while anti-Russia protesters feel that their land has been taken over by bandits.
Tässä oma ymmärrykseni jota tuen.Täällähän alkoi oikein ymmärtämishyökkäys... usean nimimerkin voimin.
Suurvallat ovat suurvaltoja, emme me pässejä ole. Meitä nyt vain ei pelota se, että Yhdysvallat himoaisi Suomesta paloja.
Niin kauan kuin Venäjä symppaa Johan Bäckmanin kaltaisia "ystäviä" ja toteuttaa sitä historian korjaaminen -ideologiaa, olemme syystäkin huolissamme. Propagandaa, valheita, kansan mielipiteeseen vaikuttamista - se on hyvin hyvin vaaralllista.
Pahoin pelkään, että Venäjällä ei ole tosiasiallista halua neuvotella mistään, vaan luottavat raakaan voimaan ja ottavat 3 viikon sisällä Kiovan haltuun, johon Janukovitsh ehti viitata paluustaan sinne.Kissinger: Suomi toimisi mallina UkrainalleYhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger arvioi, että Ukrainan kriisin ratkaisu on se, että Ukraina ei liittoudu.
Nobel-palkittu Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger on luonnostellut ratkaisua Ukrainan kriisiin. Ukrainasta pitäisi tehdä puolueeton maa – kuten Suomesta, Kissinger kirjoittaa.
Kissinger esitteli nelikohtaisen ratkaisumallinsa viime viikonloppuna yhdysvaltalaisissa lehdissä. Saksassa Kissingerin malli on tällä viikolla herättänyt runsaasti huomiota.
Kissinger lähtee siitä, että Ukrainan kriisin ratkaisemisessa ei ole kyse siitä, kuuluuko Ukraina länteen vai itään.
Hänen mukaansa Venäjän pitäisi hyväksyä, ettei Ukraina enää ole sen satelliittivaltio. Toisaalta lännen pitäisi hyväksyä, ettei Venäjä koskaan voi suhtautua Ukrainaan kuten vieraaseen maahan.
Kissinger kertaa, miten Venäjän kansan juuret ovat syvällä Ukrainassa, kuten myös Venäjän uskonnolliset juuret. Yhteinen historia ulottuu vuosisatojen taakse.
Siksi ratkaisun avain on Kissingerin mukaan siinä, ettei Ukraina liittoudu.
– Ukrainan tulee olla kansainvälisesti liittoutumaton, eli neutraali kuten Suomi, Kissinger kirjoittaa.
Kissingerin ratkaisussa siis Ukraina ei voisi liittyä puolustusliitto Natoon, sen hän kirjaa selkeästi rauhansuunnitelmansa kakkoskohdaksi.
”Suomettuminen” mallina
Ukrainan tulisi myös pidättäytyä "rakenteellisesta vihamielisyydestä" Venäjää kohtaan. Vastapainoksi Venäjä ei saisi liittää Krimiä itseensä, luonnostelee Kissinger.
Kissingerin mukaan Venäjän tulisi siis tunnustaa Ukrainan suvereniteetti, ja Ukrainan puolestaan tulisi vahvistaa entisestään Krimin autonomiaa.
Näin vältettäisiin Kissingerin mukaan kaikkinainen epäselvyys myös koskien Sevastopolin laivastotukikohtaa.
– Jos Ukraina haluaa selviytyä, ei sen pidä ryhtyä yhden vartijaksi toista vastaan, Kissinger kirjoittaa.
Pikemminkin, Ukraina voisi toimia niiden välisenä siltana, hän ehdottaa.
Saksassa Kissingerin mallia on jo mainostettu "Finnlandisierung"-mallina eli suomettumisena.
http://yle.fi/uutiset/kissinger_suomi_toimisi_mallina_ukrainalle/7135933
Täällähän alkoi oikein ymmärtämishyökkäys... usean nimimerkin voimin.
Suurvallat ovat suurvaltoja, emme me pässejä ole. Meitä nyt vain ei pelota se, että Yhdysvallat himoaisi Suomesta paloja.
Niin kauan kuin Venäjä symppaa Johan Bäckmanin kaltaisia "ystäviä" ja toteuttaa sitä historian korjaaminen -ideologiaa, olemme syystäkin huolissamme. Propagandaa, valheita, kansan mielipiteeseen vaikuttamista - se on hyvin hyvin vaaralllista.
Länsimaiden tulee antaa kaikki mahdollinen tuki mitä irrotettavissa länsimieliselle ukrainan kansalle ja hallitukselle.Ukrainan armeija.