Ukrainan konflikti/sota

Paavo

Luutnantti
Miksi Ukraina, Itsenäinen ja kaikkien maiden tunnustama valtio, ei saisi hankkia aseistusta sieltä mistä se parhaimmaksi katsoo?


Asiayhteydestä irrotettuna pointtisi on validi. Oletko miettinyt, miksi olemme tänään saaneet lukea USA:n päätöksestä toimittaa Ukrainaan vain ei-tappavaa sotavarustetta? Tavoitteen saavuttamisesta tässä on kysymys. Nyt tavoitteen saavuttamisessa paras konsti ei välttämättä ole se, että lähdetään pelaamaan säännöillä joilla länsiryhmän suhteellinen vahvuus Venäjään nähden on vähäisin.

Vain onko mielestäsi Venäjällä jonkinlainen ylivalta, joka antaa sille oikeuden pakottaa muut itsenäiset valtiot noudattamaan sen määräyksiä
Onko täällä sellaisia kirjoittajia jotka ihan oikeasti haluaisivat antaa Venäjlle oikeuden kontrolloida muiden valtioiden turvallisuuspoliittisia ratkaisuja?
Nyt sulla keulii mopo. Tarkoitatko, että Venäjän ratkaisuja sekä tehtyjä oletuksia heidän vasteista lännen & Ukrainan toimiin ei pidä ottaa huomioon? Onko Venäjä pakottanut USA:ta noudattamaan sen määräyksiä ja kontrolloiko Venäjä USA:n turvallisuuspoliittisia ratkaisuja?
 

Paavo

Luutnantti
Jössus! :eek:

Luin tämän kyllä jo tuoreeltaan, mutta vasta iltauutisia katsoessa jytkähti koko jutun iso päämäärä selväksi..! Mainitut varoitus mielenosoittajille, samoin palkkojen ja eläkkeiden tulevat leikkaukset pitävät kyllä paikkansa. Mutta se varsinainen vallankahva, joka 'värivallankumouksia' vastaan työn alla olevien varautumislakien mukana tarjoutuu Moskovan valtiaille, on juuri se sama, jota Isä Aurinkoinen niin antaumuksella käytteli..! Täysi diktatuuri.


Venäjää aletaan valmistella tämän aloitteen myötä toden teolla liukumaan autoritäärisestä komennosta totalitäärisen vallan alle. Sisäisen turvallisuuden ja kurinpidon nimessä. Kansanvihollisiksi eivät enää tule riittämään pelkät ulkomaiset vallat. Kansanvihollisia aletaan lähivuosina nostaa kansan itsensä keskuudesta. Huhhuh... :(

"– Venäjä on vapaa ja demokraattinen maa, ja sen kansalaisilla on oikeus mielipiteisiinsä, esittää niitä ja olla oppositiossa, hän tarkensi." Tästä muistutuksesta tulevat elävästi mieleen Stalinin puheet ja toiminta, johon sovjetologian keinoin tutustuneet ymmärtävät selkeän käänteisen vihjauksen, tai jopa tulevaisuuden linjauksen kyseisessä lauseessa...


T: - Juha -

P.S. Oppositiossa olon eräs perinteinen muoto: ГУЛаг
Olen lueskellut tuota Gulag -nimistä kirjajärkälettä ja nykymeiningissä alkaa olla vivahteita tavoista jotka Kremlissä on ennenkin katsottu toimivaksi. Vanhaan hyvään aikaan oli keskeistä luoda pelkoa epämääräisillä säännöksillä joita voidaan soveltaa laveasti. Putinin mainitsema "äärimielinen ajattelu" kuulostaa yhtä joustavalta kuin Stalinin aikaiset "valtion vallan heikentäminen" tai "puna-armeijan heikentäminen" (en muista tarkasti mutta idea oli tällainen). Ensimmäinen ajatus mikä Putinin lainauksesta tuli mieleen oli että nyt käskettiin urkintasysteemin perustaminen.

Aika härski kommentti Putinilta myös tuo "Me näemme ne traagiset vaikutukset, joita "värivallankumousten" aallolla on ollut ja sen kuohunnan, minkä kansat näissä maissa ovat vastuuttomien kokeilujen seurauksena joutuneet läpikäymään". Mistäköhän osoitteesta nuo traagiset vaikutukset on käsketty laittaa liikkeelle.
 

Guderian

Kapteeni
Ihan ensimmäisenä tulisi sekä Suomen että monien muiden maiden johtajen tulla esille ja kertoa julkisesti että maiden kaikista turvallisuuspolitiikkaan liittyvistä asioista päättää näiden itsenäisten ja täysivaltaisten valtioiden omat vaaleilla valitut johtajat.
Esimerkkinä tällaisesta (Suomen kohdalla) on liittyminen puolustusliittojen jäseniksi. Toisekseen nämä samat herrat voisivat kertoa julkisesti ettei heidän maansa tule loukkaamaan itsenäisten maiden/kansojen rajoja tai koskemattomuutta.

Tämän jälkeen syvennättäisiin ja laajennettaisiin Venäjään kohdistuvia pakotteita entisestään. Käytännössä pitäisi eristää Venäjä kokonaan kansainvälisestä yhteistyöstä siksi kunnes se vetää sotajoukkonsa Ukrainan alueelta·
- esimerkiksi (lähes)kaikki matkustus-, kulttuuri- ja urheilusuhteet katkaistaan, yms.
Politiikassa, varsinkin ulkopolitiikassa ei kannata ihan kaikkia asioita huudella. Varsinkaan jos/kun on tietoa jota ihan jokaisella ei ole. Sotahan on politiikan jatke ja Neuvostoliitto ja nykyään taas Venäjä on sitä käyttänyt Leninin oppien mukaisesti useasti.
Kulisseissa tehdään varmasti paljon monessakin maassa Ukrainan puolesta ja vastaan. Siitä kirjoitetaan varmasti jonkin ajan päästä ja monta kirjaa.
 

Guderian

Kapteeni
Perjantaina tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Ukrainan silloinen hallitus ilmoitti jäädyttävänsä EU:n kanssa käydyt neuvottelut vapaakauppa- ja yhteistyösopimuksesta. Ilmoitus sai mielenosoittajat Kiovan Maidan-aukiolle, ja mielenosoitusten aalto johti lopulta maan presidentin ja hallituksen vaihtumiseen.
Saas nähdä alkaako isompi hyökkäys perjantai iltana tai lauantai aamuna vuosipäivän kunniaksi ja tietysti viikonloppua.
 

krd

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Maareitti:
"Ruotsin entinen ulkoministeri ja veteraanidiplomaatti Carl Bildt uskoo Venäjän valmistautuvan valtaamaan maareitin Krimin niemimaalle.
"Diplomatian tavoitteena on nyt estää uusi Venäjän hyökkäys Ukrainaan, jonka tavoitteena on maayhteyden luominen Krimille. He keräävät selvästi joukkoja tätä varten", Carl Bildt
tviittasi tiistaina."
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/maayhteys_krimille_venaja-28337
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
@Paavo ja @jurppi ovat keskustelleet Ukrainan auttamisen ja Venäjän painostamisen tavoista.

Kun yritän tarkastella asiaa sekä sotilaallisesti että poliittisesti, päädyn määrättyyn arvioon. Pakotetie tulee romahduttamaan Venäjän, kesti se yhden tai viisi vuotta, eli ne ovat kauppasodankäyntiä Venäjää vastaan. Tämä on Venäjän painostamisen tapa.

Ukrainan puolustus kärsii muutamasta pikkuseikasta. Erityisesti he tarvitsisivat pimeänäkölaitteita, jotka olivat Ilovaiskin taistelun kulmakohta. Venäläiset panssariyhtymät löivät Ukrainan sokeat joukot yleensä yön pimeimpinä tunteina. Ei ole sattumaa, että Venäjä suunnittelee vahvaa operaatiota, kun vuorokauden valon määrä on mahdollisimman vähäinen.

On täysin kaistapäistä, että hyökkäyksen kohteeksi joutunutta eurooppalaista maata ei auteta edes vähimmäisvälineistöllä, jota he tarvitsevat kyetäkseen pitämään Azovanmeren rannan.

Ukrainan auttaminen sotilastekniikalla tai vaikka pst-aseilla (tärkeitä) ei sulje pakotetietä pois. Ne eivät ole oppositiossa.

Ainoa selkeä ero niillä on se, että aseteknologia olisi välitöntä auttamista Ukrainan maanpuolustustarpeisiin ja kauppasodankäynti pitempi Venäjää vastaan suunnattu strategia, johon Ukraina antaa syyn.

Samalla kiitän, Italiaa, Ruotsia, Iso-Britanniaa, Espanjaa, Norjaa ja Tanskaa siitä talvisodan avusta, jolla ei ollut suurempaa hintalappua. 

PasiL

Kapteeni
Niin ja sputnik käytti tätä: http://www.osce.org/ukraine-smm/126926 ja http://www.osce.org/ukraine-smm/126925

Eli tällä kertaa sputnikki uutisoi paremmin.
"The SMM observed tactical marks of two white vertical lines on the tail-gate of the vehicle and on the passenger door"

"On 18 November, when traveling towards Perevalsk, the SMM was not allowed to pass through a CP controlled by Ukrainian forces located at the entrance of a bridge on the north-eastern outskirts of Debaltseve. Instead, the SMM was told to take a long roundabout route to bypass the bridge. On its way back from Perevalsk, the SMM approached the bridge and it stopped at another CP, located directly opposite to the initial one, on the other side of the bridge. As the SMM stopped in expectation of further command, a warning shot was fired by the CP staff in the direction of the OSCE car"
Nuo pystyviivat olivat Ukrainan viranomaisten mukaan tuolloin olleet jo vanhentuneita ja että muunlaiset taktiset merkinnät olivat olleet jo käytössä.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Biden poikkeaa pikaisesti Kiovassa. Laskeutui pari tuntia sitten.

http://24today.net/open/215104
Olisiko aika myös länsimaiden mitan täyttyä?


http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014112118855631_uk.shtml
Mitta täyttyy Donetskissa
Perjantai 21.11.2014 klo 07.48

Donetskilaiset ovat kyllästyneet epämääräiseen hallintoon ja jonkin asteiseen anarkiaan alueella, kirjoittaa toimittaja Nina Leinonen Donetskista.


LUE MYÖS
Viimeinen juna lähti Moskovaan elokuussa

Jostain kumman syystä Donetskiin on aina mukava palata, vaikka tilanne kaupungissa ja sen lähialueilla on järkyttävä. Tällä kertaa hyvänmielen läikähdyksen antoi ravintolan tarjoilija, joka totesi, että "tervetuloa takaisin".

Olen vaihtanut hänen kanssaan aiemmin muutaman sanan, mutta nyt hän suorastaan suolsi tuntojaan. Ensin nainen ohjasi meidät istumaan kauemmaksi aseistautuneesta kapinallisseurueesta sanoen, ettei sivummalla ole tupakansavua.

Niin, tupakansavua. Ukrainassa ei saa tupakoida ravintolan sisätiloissa. Mutta nyt olemmekin niin sanotussa Donetskin kansantasavallassa. Ukrainan laeista viis.

Tarjoilija on selkeästi hermostunut tilanteesta. Asemiesseurueet tulevat ja menevät mielensä mukaan. He odottavat palvelua välittömästi muista asiakkaista piittaamatta.

Olemme todella kyllästyneitä tähän tilanteeseen, tarjoilija sanoo ja viittaa tilanteeseen koko kaupungin alueella. Hänen lisäkseen useampi Donetskissa asuva ihminen on sanonut minulle muutaman tunnin sisällä, kuinka tilanne on hermoja raastava ja tuskastuttava.

Kaksi edellistä päivää lähes koko kaupunki oli ilman juoksevaa vettä. Sähköt tulevat ja menevät etenkin taistelujen keskipisteenä olevan lentokentän lähellä sijaitsevilla asuinalueilla. Tykkituli yltyy tämän tästä jatkuvaksi ja tappavaksi jytinäksi. Ihmisiä pelottaa.

Myös huoli lähestyvästä talvesta ja Ukrainan hallituksen päättyvästä tuesta muun muassa kouluille ja sairaaloille huolestuttaa. Mistä ihmiset saavat rahaa, ruokaa, lämpöä tai joissakin tapauksissa edes katon päänsä päälle?

Syksyn kuluessa myös laittomuuden tila Donetskissa on vain korostunut. Hätävilkut päällä kaahaavat henkilöautot kuuluvat separatisteille. Heidän ei tarvitse piitata liikennesäännöistä: hätävilkut päälle, kaasu pohjaan ja täysillä kaupungin halki. Olen nähnyt useita läheltä piti -tilanteita, kun hurjaa ylinopeutta kaahanneet autot ovat puikkelehtineet muun liikenteen ja jalankulkijoiden seassa.

Autonkuljettajamme kertoi tänään muutama päivä sitten sattuneesta tapauksesta. Hän odotti autollaan punaisissa liikennevaloissa, kun takaa tuli hätävilkut päällä auto ja aiheutti todellisen vaaratilanteen ajaessaan hurjaa ylinopeutta päin punaisia. Yksi valoissa olleista autoista soitti äänitorvea, mitä ei olisi kannattanut tehdä. Kaaharit pysähtyivät, ampuivat töötänneen auton renkaisiin ja jatkoivat matkaa.

Vähäisempi, tai ainakin päälle päin vähemmän näkyvä, anarkian merkki on yritysten valtaaminen. Donetskissa liikkuu runsaasti huhuja, joiden mukaan separatistit ottavat yrityksiä haltuunsa. Julkisesti yrittäjät luovuttavat firmansa Donetskin kansantasavallan joukoille, mutta taustalla on uhkailua ja ryöstelyä.

Yrittäjien elämää hankaloittaa myös suojelu. Tai se, että yritys pakotetaan suojelun piiriin. Erityisesti tietyt ravintolat ovat asemiesten suosiossa, ja näiden ravintoloiden ovenpieliin onkin ilmestynyt tarroja "Donetskin kansantasavallan suojelussa". Henkilökuntaa katsellessa ja kuunnellessa suojelu on käytännössä synonyymi pelotteelle.

nina.leinonen@ilmedia.fi
 

aj77

Respected Leader
Toivottavasti Putlerin klaani ei ole myöhässä tässä uusimmassa totalitäärijulistuksessa. Se oli vain alkua ja ilmoitusluontoinen. Tämä vallankumouksilta suojautuminen. Pitää vielä tehdä lait ja asetukset. Ongelma on että Venäjälle on syntynyt jonkinlainen keskiluokka. Xboxikin löytyy tuhansilta ja kaikki muut hilavitkuttimet. Kun mielenosoitukset alkavat ja henkensä kaupalla ovat siellä, niin sitä täytyy edeltää keskiluokan romahtaminen. Tämä osa kansasta on elänyt vahvaa länsimaistyylistä nousukautta. Nyt Putin yrittää saada ne uskomaan että kaikki on lännen syytä. Jos näin käy olemme kusessa. Mikään kansan osa ei vaikuta sotiin tai mellakoihin niin kuin keskiluokan mukaan tulo
 

Paavo

Luutnantti
Ukrainan puolustus kärsii muutamasta pikkuseikasta. Erityisesti he tarvitsisivat pimeänäkölaitteita, jotka olivat Ilovaiskin taistelun kulmakohta. Venäläiset panssariyhtymät löivät Ukrainan sokeat joukot yleensä yön pimeimpinä tunteina. Ei ole sattumaa, että Venäjä suunnittelee vahvaa operaatiota, kun vuorokauden valon määrä on mahdollisimman vähäinen.

On täysin kaistapäistä, että hyökkäyksen kohteeksi joutunutta eurooppalaista maata ei auteta edes vähimmäisvälineistöllä, jota he tarvitsevat kyetäkseen pitämään Azovanmeren rannan.

Ukrainan auttaminen sotilastekniikalla tai vaikka pst-aseilla (tärkeitä) ei sulje pakotetietä pois. Ne eivät ole oppositiossa.
Samaa mieltä, lyhyellä tähtäimellä. Näkisin kuitenkin että tällaisessa nokittamisessa on kierteen syntymisen vaara, ja tätä Venäjän perse kestää enemmän kuin lännen. Mielestäni Venäjä on päättänyt ylläpitää heidän tarpeisiinsa sopivaa sotilaallista painetta ja Ukrainaa vastaan se kykenee siihen vaikka Ukraina saisikin pimeännäkölaitteita ja PST-ohjuksia. Jos Venäjä päättää vastata esim. x-kertaistamalla epäsuoran tulenkäytön tehon, pitäisikö Ukrainalle toimittaa (ja kouluttaa) olennaisella volyymilla vastatykistökapasiteettia, vaikka vain tutkakalustoa ja tulenjohtovälineistöä? Ja niin edelleen. En ole ihan varma millä lähestymistavalla ukrainalaisten kärsimys kokonaisuutena on vähäisin. Toisaalta onhan Ukrainan alueella ennenkin sodittu muiden kuin ukrainalaisten päättäjien sotia.

Samalla kiitän, Italiaa, Ruotsia, Iso-Britanniaa, Espanjaa, Norjaa ja Tanskaa siitä talvisodan avusta, jolla ei ollut suurempaa hintalappua.
Lievästi eri tyyppisiä konflikteja. Lähdetään siitä, että Ukrainan valtion johto ei näe tilannetta niin vakavana, että pitäisi julistaa sotatila ja sitä myötä ottaa maan resurssit kokonaisvaltaisemmin käyttöön. Kauppasuhteet Ukrainan ja Venäjän välillä toimivat edelleen jne.
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
Olisiko aika myös länsimaiden mitan täyttyä?

Mitta täyttyy Donetskissa

Donetskilaiset ovat kyllästyneet epämääräiseen hallintoon ja jonkin asteiseen anarkiaan alueella, kirjoittaa toimittaja Nina Leinonen Donetskista.
Herkullisesti kirjoitettu juttu. Ihan voi kuvitella tilannetta siellä. Täysi mafia-anarkiahan siellä vallitsee. Kyllä ne taitavasti kusee omiin muroihinsa.

Sääli donetskilaisia. Paha siinä on tarjoilijattaren laittaa asemiehille hanttiin.
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Herkullisesti kirjoitettu juttu. Ihan voi kuvitella tilannetta siellä. Täysi mafia-anarkiahan siellä vallitsee. Kyllä ne taitavasti kusee omiin muroihinsa.

Sääli donetskilaisia. Paha siinä on tarjoilijattaren laittaa asemiehille hanttiin.
Ruokalan jonossa etuilu ei täytä ihan kaikkia anarkian tunnusmerkkejä.
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Yksi Janukovichin klaanin kuuluva myös hatkat ottanut Tsarev, äärimmäisen typerä PR edustaja, joka ei tuntenut yhtään mitään ei maailman historiasta eikä Ukrainan, että Donbassiin tulevat sotimaan puhtaansieluiset pojat, joilla on Jeesuksen silmät :confused:

Tässä on yksi suosituimmista "johtohahmoista" - jeesuksenmainen terroristi "Motorola"
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
Ruokalan jonossa etuilu ei täytä ihan kaikkia anarkian tunnusmerkkejä.
Älä nyt viitsi olla tollanen. Luitko edes juttua? Sulle on ihan ok, että kaverit meinaa ajaa päälle punaisissa valoissa ja ampuu autostasi rynkyllä renkaat puhki kun kehtaat valittaa asiasta? To each his own.

Muoks. vielä. Siis jos luet jutun, niin huomaat että kyse on täydestä mafia-meiningistä.
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Lähdetään siitä, että Ukrainan valtion johto ei näe tilannetta niin vakavana, että pitäisi julistaa sotatila ja sitä myötä ottaa maan resurssit kokonaisvaltaisemmin käyttöön. Kauppasuhteet Ukrainan ja Venäjän välillä toimivat edelleen jne.
Hyvin vähäiset enää. Julistamalla sotatila katkea kansanvälinen finanssiapu. Näin ymmärsin. Pro-putinilainen Janukovichin hallitus putsasi maan tyhjäksi. Kyllä nykyinen hallitus näkee tilanteen vakavana.
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Vähäisempi, tai ainakin päälle päin vähemmän näkyvä, anarkian merkki on yritysten valtaaminen. Donetskissa liikkuu runsaasti huhuja, joiden mukaan separatistit ottavat yrityksiä haltuunsa. Julkisesti yrittäjät luovuttavat firmansa Donetskin kansantasavallan joukoille, mutta taustalla on uhkailua ja ryöstelyä.
Näissä kuormissa humanitaarisen avun verukeella on tuottu aseita sinne ja takaisin Venäjälle lastattu tehdäslaitteita ja vaikka mitä. Terroristit ryöväneet kaiken mitä irtti sai. Näin ne "puolustavat" sitä "venäläistä maailmaa" - russki mir :confused:. Minulle se on kun kirosana.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Samaa mieltä, lyhyellä tähtäimellä. Näkisin kuitenkin että tällaisessa nokittamisessa on kierteen syntymisen vaara, ja tätä Venäjän perse kestää enemmän kuin lännen.
Venäjä nokittaa koko ajan. Rahakyykyssä olevalle Ukrainalle länsi antaa poliittiset raamit, missä määrin se voi operoida, mutta ei kättä pitempää. Näkisin, että Ukraina on Yhdysvalloille jossain määrin sivuseikka ja suurempi strateginen tavoite on vallanvaihto Venäjällä.
 

jurppi

Ylipäällikkö
Asiayhteydestä irrotettuna pointtisi on validi. Oletko miettinyt, miksi olemme tänään saaneet lukea USA:n päätöksestä toimittaa Ukrainaan vain ei-tappavaa sotavarustetta? Tavoitteen saavuttamisesta tässä on kysymys. Nyt tavoitteen saavuttamisessa paras konsti ei välttämättä ole se, että lähdetään pelaamaan säännöillä joilla länsiryhmän suhteellinen vahvuus Venäjään nähden on vähäisin.
Tottakai Ukraina saa kaikenlaista aseistusta. Kuvitteletko että vain Venäjällä olisi oikeus toimittaa aseistusta vieraisiin maihin..Uskotko todellakin siihen kun Putin kertoo julkisuuteen ettei Venäjä ole toimittanut joukkoja aja aseita Itä-Ukrainaan. Kyllä totuus on se että Venäjä aseistaa ja sotii omilla joukoillaan Ukrainassa.

Oletko koskaan kuullut sellaisesta että aseistusta toimitettaisiin esimerkiksi ilman julkisuutta ja suurta uutisointia? Mitä ajattelet siitä että Ukrainan puolella ollaan aika hiljaa eikä juurikaan uutisoida minkälaisia liikkeitä maan asevoimat ovat tehneet?

Toisaalta, mitä ajattelet siitä että Venäjä suorittaa asevoimiensa liikkeet Itä-Ukrainassa varsin julkisesti - ja toisaalta kieltää uutisoinnissaan ettei ole missään tapauksessa aseistamassa terroristeja?

Tarkoitatko, että Venäjän ratkaisuja sekä tehtyjä oletuksia heidän vasteista lännen & Ukrainan toimiin ei pidä ottaa huomioon? Onko Venäjä pakottanut USA:ta noudattamaan sen määräyksiä ja kontrolloiko Venäjä USA:n turvallisuuspoliittisia ratkaisuja?

Kyllä, ei pidä ottaa huomioon Venäjän vaatimuksia ja juuri esittämälläsi tavalla Venäjä pyrkii toimimaan. Pyrkii kontrolloimaan myös USA:n ratkaisuja jos se suinkin siihen jollain keinolla kykenee. Kaikesta sotimisesta huolimatta pitää ymmärtää että Venäjällä todennäköisesti on aina avoimia kanavia USA:n päättäjiin.

Venäjä pyrkii kaikin keinoin estämään naapurimaitaan mm. Suomea varustautumasta ja liittoutumasta. Miksi näin?
Kuvitteletko esimerkiksi Sinä että Suomi tai Viro olisi hyökkäämässä Venäjälle?
Luuletko että Putin pelkää sitä että Suomi hyökkäisi?

Ei taatusti pelkää. Suomi ei ole uhkana Venäjälle missään kuviteltavissa olevassa tilanteessa.

Venäjä vastustaa esim. Suomen NATO-jäsenyyttä vain ja ainoastaan siksi että jäsenyys estäisi 100%:in varmuudella Venäjää itseään painostamasta ja jopa viimekädessä asevoimin hyökkäämästä Suomen alueelle.

Sama juttu Ukrainassa. Venäjä ei olisi koskaan ylittänyt Ukrainan rajoja jos Ukraina olisi ollut NATO:n jäsenmaa. Ei koskaan!

Jokainen valtio on oikeutettu tekemään omat ratkaisunsa oman puolustuksensa suhteen itsenäisesti. Niin Venäjä kuin kaikki muutkin. Itsenäinen valtio kuten Suomi ei voi ottaa huomioon Venäjän vaatimuksia siitä etteikö meillä saisi olla riittävän tehokasta puolustuskykyä.

Poliittisesti Suomen ongelma voi syntyä siitä että meillä ei ymmärretä suuria asiakokonaisuuksia eikä osata tehdä oikeita päätöksiä. Siksi on uhkana että Suomen asemasta päätetäänkin muualla.

Esimerkkinä (eikä edes kovin lennokkaana) on mahdollista että Venäjä sekä USA tekevät salaisen päätöksen siitä ettei Suomea oteta NATO:n jäseneksi. Vastavuoroisesti Venäjä perääntyy Itä-Ukrainasta ja Krimillä toteutetaan erikoinen hallintomalli joka pitää Krimin alueen tasavertaisessa suhteessa Ukrainaan ja Venäjään. En pitäisi ollenkaan mahdottomana että USA:ssa laskettaisiin 45 miljoonan asukkaan Ukrainan merkitys tulevaisuudessa suuremmaksi kuin pienen Suomen. Ruotsikin mahdollisesti riittäisi ns. puskuriksi Venäjän ja NATO:n välille.

Mitä tällainen sopimus mielestäsi merkitsisi Suomelle?
Antaisiko se takuut meidän itsenäisyydellemme?

Kaikella on aikansa ja paikkansa. Niin on esim. Suomen NATO-jäsenyydellä. Jos emme itse ymmärrä tehdä päätöksiä oikeassa ajassa niin maailma ympärillämme voi muuttua..[/QUOTE]
 
Top