Ukrainan konflikti/sota

Passi

Kenraali
Huomasithan, että alkuperäinen uutinen oli uutistoimisto Sputnikilta. Uutisen totuusarvo saattaa olla sama, kuin uutisessa kuun pimeällä puolella asuvista natseista (tai sitten ei...)
Niin ja sputnik käytti tätä: http://www.osce.org/ukraine-smm/126926 ja http://www.osce.org/ukraine-smm/126925

Eli tällä kertaa sputnikki uutisoi paremmin.
"The SMM observed tactical marks of two white vertical lines on the tail-gate of the vehicle and on the passenger door"

"On 18 November, when traveling towards Perevalsk, the SMM was not allowed to pass through a CP controlled by Ukrainian forces located at the entrance of a bridge on the north-eastern outskirts of Debaltseve. Instead, the SMM was told to take a long roundabout route to bypass the bridge. On its way back from Perevalsk, the SMM approached the bridge and it stopped at another CP, located directly opposite to the initial one, on the other side of the bridge. As the SMM stopped in expectation of further command, a warning shot was fired by the CP staff in the direction of the OSCE car"
 
Viimeksi muokattu:

Guderian

Kapteeni
Merkkejä siitä, että Venäjä valmistelisi Ukrainan valtausta, ei ole. Eteläinen sotilaspiiri ei ole hälytystilassa. Itä-Ukrainaan on silti tuotu huomattavia tunnuksettomia joukkoja. Yhdessä vaiheessa laskivat 18 erilaista panssaripataljoonaa, ja siitäkin on jo yli viikko.

Joukkoja on koottu ikään kuin juustohöylällä eri puolilta, jopa vanhasta Suomesta Perkjärveltä.

Ihanko vain talvea menevät viettämään, leiriä pitämään?
Joo, talvilomat tulossa.
Vakavasti ottaen Venäjä kokoaa joukkonsa valmiusprikaateista, jotka (vaikkakin ovat nopean valmiuden yksiköitä) toimivat koulutus yksikköinä. Tapana on ollut että joka prikaatista kootaan pataljoonan kokoinen (tai useampia) taisteluosasto ja muu prikaati jatkaa varusmiesten koulutusta.
 

jurppi

Ylipäällikkö
Aivan, ne jotka nyt ovat pöydällä. Tarkotin niitä lisäyksiä, joiden perään palstalaiset huutavat. Minulla on mielikuva, että jotkut ovat aseellisen avun kannalla.
Miksi Ukraina, Itsenäinen ja kaikkien maiden tunnustama valtio, ei saisi hankkia aseistusta sieltä mistä se parhaimmaksi katsoo?

Vain onko mielestäsi Venäjällä jonkinlainen ylivalta, joka antaa sille oikeuden pakottaa muut itsenäiset valtiot noudattamaan sen määräyksiä?

Onko täällä sellaisia kirjoittajia jotka ihan oikeasti haluaisivat antaa Venäjlle oikeuden kontrolloida muiden valtioiden turvallisuuspoliittisia ratkaisuja?
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Sotaa onn helppo tutkia, mutta mahtaakohan rauhaan olla pitkäkin tie?

Mietin mahdollisia sopimuksia. Venäjä tarvitsee takeet siitä, ettei Krimiä yritetä palauttaa Ukrainalle voimakeinoin. Krim tarvitsee kauppa- ja tietoliikenneyhteydet sekä huollon. Suostuisiko Kreml vetämään venäläisjoukot pois, lopettamaan separatistien suojelemisen ja tunnustamaan, ettei Ukrainaa voida jakaa? Vai onko isketty kintaat niin kiinni, ettei puhettakaan?

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

Lepukki

Majuri
Girkin/Strelkov on myöntänyt että hän ja hänen tiiminsä aloitti konfliktin Donbassin alueella.
Haastattelu venäläisessä oikeisto lehdessä.
http://www.unian.info/politics/1011888-girkin-says-he-and-his-special-ops-team-started-conflict-in-donbas.html
Mitäköhän kyseiselle herrallekin on oikein tapahtunut? Tullut uskoon vai?

Strelkoviakin on jossain välissä tällä palstalla vaikka kuinka analysoitu. Onko kenelläkään tietoa mitä mies tällähetkellä puhaa?Jotain juttua jossain kohtaa oli, että Suomenkin lähellä olisi jotain touhunnut. Miksi puhuu niin avoimesti omista toimistaan? Mitä luulette, onko potkittu pois palveluksesta? Spekuloikaahan veljet.
 

Hakare

Kersantti
Todellakin, elämme mielenkiintoisia aikoja. Tulkitsen allaolevan varoitukseksi potentiaalisille mielenosoittajille. Ilmaisu "kaikin keinoin" sisältää myös konetuliaseiden käytön väkijoukkoja vastaan. Ilmeisesti Putinin esikunnalle on selvinnyt, että Ukraina -pakotteiden vuoksi palkat ja eläkkeet jäävät kohta maksamatta ja siksi ennakkovaroitus.


YLE Ulkomaat 20.11.2014 klo 18:05 | päivitetty 20.11.2014 klo 18:30
Putin: Vallankumous on estettävä Venäjällä
Entisissä neuvostotasavalloissa tapahtuneiden "värivallankumousten" kaltaiset tapahtumat on kaikin keinoin estettävä Venäjällä, sanoi presidentti Putin. Hänen mielestään "värivallankumoukset" olivat äärimielistä ja haitallista kuohuntaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin Kuva: Vasili Maximov / EPA
Venäjän presidentti Vladimir Putin on huolestunut äärimielipiteiden aiheuttamasta uhasta yhteiskunnan vakaudelle. Maansa turvallisuusneuvoston kokouksessa puhunut Putin varoitti, ettei eräissä entisissä neuvostotasavalloissa tapahtuneet ns. värivallankumoukset saa toistua Venäjällä.

"Värivallankumouksiksi" luotetaan yleensä vuoden 2003 Georgian "ruusuvallankumous", Ukrainan vuoden 2004 "oranssi vallankumous" sekä Kirgisian vuoden 2005 "tulppaanivallankumous". Niitä yhdisti kansan halu kaataa epädemokraattiseksi tai korruptoituneeksi koettu hallitus pääasiassa väkivallattomin keinoin.

Putinin silmissä "värivallankumoukset" merkitsivät yhdyskuntaa vahingoittavaa äärimielisyyttä, ekstremismiä.

– Nykymaailmassa ekstremismiä käytetään geopolitiikan ja vaikutusalueiden uusjaon välineenä. Me näemme ne traagiset vaikutukset, joita "värivallankumousten" aallolla on ollut ja sen kuohunnan, minkä kansat näissä maissa ovat vastuuttomien kokeilujen seurauksena joutuneet läpikäymään, Putin puhui.

– Meille tässä on oppi ja varoitus, Putin jatkoi.

– Meidän velvollisuutemme on tehdä kaikkemme, ettei mitään tämänkaltaista voisi tapahtua Venäjällä, presidentti painotti.

Putin vaati, että Venäjän hallinnon kaikilla tasoilla aletaan systemaattisesti ehkäistä äärimielistä ajattelua ja kitkeä se pois jo aikaisessa vaiheessa. Samalla on tärkeää tunnistaa syyt, jotka voivat johtaa etnisiin, sosiaalisiin tai uskonnollisiin konflikteihin.

Ekstremismin ehkäiseminen ei ole vain poliisihallinnon tehtävä. Se vaatii kaikkien ministeriöiden, kaikkien hallintotasojen, koulutulaitoksen, poliittisten puolueiden, kansalaisyhteiskunnan, ihmisoikeusjärjestöjen ja uskontokuntien yhteistyötä, Putin julisti.

Putin lisäsi, ettei äärimielisyyden kitkeminen tarkoita yhteiskunnallisen tyytymättömyyden tukahduttamista.

– Venäjä on vapaa ja demokraattinen maa, ja sen kansalaisilla on oikeus mielipiteisiinsä, esittää niitä ja olla oppositiossa, hän tarkensi.
 

Creidiki

Kenraali
Lahjoittaja
Ohoh, onpas mies rähjääntynyt.
 

jurppi

Ylipäällikkö
Sotaa onn helppo tutkia, mutta mahtaakohan rauhaan olla pitkäkin tie?

Mietin mahdollisia sopimuksia. Venäjä tarvitsee takeet siitä, ettei Krimiä yritetä palauttaa Ukrainalle voimakeinoin. Krim tarvitsee kauppa- ja tietoliikenneyhteydet sekä huollon. Suostuisiko Kreml vetämään venäläisjoukot pois, lopettamaan separatistien suojelemisen ja tunnustamaan, ettei Ukrainaa voida jakaa? Vai onko isketty kintaat niin kiinni, ettei puhettakaan?

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Lähes puolet Krimin asukkaista on kansallisuudeltaan muita kuin venäläisiä. Enkä oikein jaksa uskoa että kaikki venäläisetkään tukevat Putinin ja hänen puolueensa, FSB:n ja oligarkkien hallintoa. Veikkaan ettei, noin yleisesti ottaen kansalaisten, asiat ole siellä kovin paljoa parantuneet Venäjän miehityksen ansiosta.

Ei Krimiä voida asevoimin palauttaa. Sen palauttaminen tulee olla yhtenä ehtona Venäjälle jotta se voidaan hyväksyä takaisin kv. yhteisöön. Mutta mitä lopulta tapahtuu jää nähtäväksi.
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Tämä muuten tapahtui 90-luvulla. Googletuksella selvisi tarkempi vuosikin, eli 1994. Tuskin oli Putin tuon kidnappauksen takana, vaikka rikollinen onkin.

Lähde:
http://www.reuters.com/article/2011/11/30/us-russia-election-yavlinsky-idUSTRE7AT0U320111130

He came close to tears when asked about the 1994 kidnapping of his piano-playing son, Mikhail, who had three fingers severed and posted to him with a warning to get out of politics.

"He was 23. The fingers were sewn back on but they do not work," he said. "The price of taking part in politics in Russia is extremely high: your life, your family, everything."

Aika raakaa peliä tuo Venäjän sisäpolitiikka on ollut ilman Putleriakin.
Kiitos kun korjasit, sitä tosiaan paljon enemmän aikaa kun muutama vuosi, 94-95 se oli. Putin silloin oli Sobchakin juoksupoika, Sobchakin varapormestari Pietarissa, mutta jo täyttä vauhtia tekemässä isoja kavalluksia ja mm bisnesta Timchenkon ja muiden varkaiden kanssa. Javlinskista olisi voinut tulla presidentti, ja hähellä oli selvä ohjelma, joka oli täysin päivastainen mitä kommarit ja niiden vieressä olevat, nomenklatuuri, suunnitteli, eli maan rikkauksien jako omien keskenään - "zalogovye aukziony" kautta. Heti kun Javlinski ilmoittautui ehdokkaaksi, alkoi tapahtua. Myös kenraali Lebedille järjestetty lento-onnettomuus. Jompikumpi niistä olisi voittanut vaalit, ja se olisi tuskin ikuisesti kännissä oleva Jeltsin tai kommari Zjuganov. Javlinsky alettu uhkailla jo mainutulla tavalla. Hän oli uhka kaikille niille varkaille ja roistoille, en yhtään epäile että kgb, josta Putin on, olisi asialla.

Javlinski jos tulisi presidentiksi, Venäjä olisi aivan toisenlainen.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Vasemmistoliberaalin Jablokon äänimäärä oli vuoden 2011 vaaleissa 3,43%. Vuonna 1993 7,86% ja paikkojakin duumassa. Vielä 1995 sillä oli merkitystä. Nyt nolla.

Uutinen kesäkuulta 2013, kun Javlinskin seuraaja (Jablokon puheenjohtajana) oli käymässä väärässä paikassa:

Venäjän mellakkapoliisi tyhjensi ihmisoikeusjärjestön toimiston kovin ottein Moskovassa viime yönä, kertoo Ihmisoikeuksien puolesta -liikkeen johtaja.

- Minua raahattiin pitkin lattiaa ja sitten potkaistiin, sanoo yli 70-vuotias Lev Ponomarjov.

Myös paikalla ollut Jabloko-puolueen johtaja Sergei Mitrohin kertoo loukkaantuneensa. Mitrohin tönäistiin avustajansa mukaan portaita alas.

- Putin teki tänään selväksi, että meno on kuin natsi-Saksassa, Mitrohin kirjoittaa Twitterissä.
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Mitäköhän kyseiselle herrallekin on oikein tapahtunut? Tullut uskoon vai?

Strelkoviakin on jossain välissä tällä palstalla vaikka kuinka analysoitu. Onko kenelläkään tietoa mitä mies tällähetkellä puhaa?Jotain juttua jossain kohtaa oli, että Suomenkin lähellä olisi jotain touhunnut. Miksi puhuu niin avoimesti omista toimistaan? Mitä luulette, onko potkittu pois palveluksesta? Spekuloikaahan veljet.
GRUssa työskentelvä näyttelijä Girkin?

http://yadocent.livejournal.com/570070.html
 

Erkki

Kenraali
Lahjoittaja
Myös kenraali Lebedille järjestetty lento-onnettomuus.
Järjestetyksi minäkin olen tuota epäillyt, sattuihan se kovin sopivasti Putinin kannalta. Lebed oli kansansuosikki ja potentiaalinen kilpailija Putinille. Lebed vaikutti muuten varsin järkevältä ollakseen venäläiskenraali.
 

jurppi

Ylipäällikkö
Todellakin, elämme mielenkiintoisia aikoja. Tulkitsen allaolevan varoitukseksi potentiaalisille mielenosoittajille. Ilmaisu "kaikin keinoin" sisältää myös konetuliaseiden käytön väkijoukkoja vastaan. Ilmeisesti Putinin esikunnalle on selvinnyt, että Ukraina -pakotteiden vuoksi palkat ja eläkkeet jäävät kohta maksamatta ja siksi ennakkovaroitus.


YLE Ulkomaat 20.11.2014 klo 18:05 | päivitetty 20.11.2014 klo 18:30
Putin: Vallankumous on estettävä Venäjällä
Entisissä neuvostotasavalloissa tapahtuneiden "värivallankumousten" kaltaiset tapahtumat on kaikin keinoin estettävä Venäjällä, sanoi presidentti Putin. Hänen mielestään "värivallankumoukset" olivat äärimielistä ja haitallista kuohuntaa....................

Putin vaati, että Venäjän hallinnon kaikilla tasoilla aletaan systemaattisesti ehkäistä äärimielistä ajattelua ja kitkeä se pois jo aikaisessa vaiheessa. Samalla on tärkeää tunnistaa syyt, jotka voivat johtaa etnisiin, sosiaalisiin tai uskonnollisiin konflikteihin.

Ekstremismin ehkäiseminen ei ole vain poliisihallinnon tehtävä. Se vaatii kaikkien ministeriöiden, kaikkien hallintotasojen, koulutulaitoksen, poliittisten puolueiden, kansalaisyhteiskunnan, ihmisoikeusjärjestöjen ja uskontokuntien yhteistyötä, Putin julisti.

Putin lisäsi, ettei äärimielisyyden kitkeminen tarkoita yhteiskunnallisen tyytymättömyyden tukahduttamista.

– Venäjä on vapaa ja demokraattinen maa, ja sen kansalaisilla on oikeus mielipiteisiinsä, esittää niitä ja olla oppositiossa, hän tarkensi.
Venäjä on ikävä kyllä muuttunut jo melko tiukaksi diktatuuriksi. Tällaiset puheet tarkoittavat että siellä ollaan siirtymässä äärimmäisiin toimiin poliittisen vallan säilyttämiseksi Putinilla ja hänen puolueellaan. Maan sisäisestä "turvallisuudesta" vastaa käytännön tasolla FSB/GRU tunnetuilla keinoillaan. Lähes koko Venäjän taloudesta vastaa muutaman kymmenen oligarkin johtamat yritykset.

Hyvin todennäköisesti maahan palautetaan samanlaiset matkustusrajoitukset kuin aikanaan NL:n aikana. Se tarkoittaa sisäisiä passeja ja ulkomaille matkustelemisen tiukkaa kontrollointia.

Kansa pääsee lomailemaan kotimaassaan kuten joskus aikanaan..oman puolueen väki esim. Sotsiin. Kuten Putin mainitsi maassa säilyy toimiva oppositio. Sopii odottaa että kaikessa hiljaisuudessa heille perustetaan Siperiaan mukavia luonnonläheisiä leirejä, entisille sijoilleen. Siellä kelpaa ihmisten oppia ymmärtämään, virkistävän päivätyön ohella, Putinin demokratiaa..

Tällä kertaa on mielenkiintoista nähdä myös se mitkä kansalaisryhmän ryhtyvät sympatisoimaan "uudistuvaa" Venäjää meillä Suomessa. Veikkaan että siihen tulee kuulumaan erilaiset vihervasemmistolaiset ja anarkistiset liikkeet. Heitä yhdistää USA ja EU:n vastaisuus joten mistäpä he löytäisivätkään paremman ystävän itselleen kuin herra Putinin Novo-Russiasta..
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Venäjä on ikävä kyllä muuttunut jo melko tiukaksi diktatuuriksi. Tällaiset puheet tarkoittavat että siellä ollaan siirtymässä äärimmäisiin toimiin poliittisen vallan säilyttämiseksi Putinilla ja hänen puolueellaan. Maan sisäisestä "turvallisuudesta" vastaa käytännön tasolla FSB/GRU tunnetuilla keinoillaan. Lähes koko Venäjän taloudesta vastaa muutaman kymmenen oligarkin johtamat yritykset.

Hyvin todennäköisesti maahan palautetaan samanlaiset matkustusrajoitukset kuin aikanaan NL:n aikana. Se tarkoittaa sisäisiä passeja ja ulkomaille matkustelemisen tiukkaa kontrollointia.

Kansa pääsee lomailemaan kotimaassaan kuten joskus aikanaan..oman puolueen väki esim. Sotsiin. Kuten Putin mainitsi maassa säilyy toimiva oppositio. Sopii odottaa että kaikessa hiljaisuudessa heille perustetaan Siperiaan mukavia luonnonläheisiä leirejä, entisille sijoilleen. Siellä kelpaa ihmisten oppia ymmärtämään, virkistävän päivätyön ohella, Putinin demokratiaa..

Tällä kertaa on mielenkiintoista nähdä myös se mitkä kansalaisryhmän ryhtyvät sympatisoimaan "uudistuvaa" Venäjää meillä Suomessa. Veikkaan että siihen tulee kuulumaan erilaiset vihervasemmistolaiset ja anarkistiset liikkeet. Heitä yhdistää USA ja EU:n vastaisuus joten mistäpä he löytäisivätkään paremman ystävän itselleen kuin herra Putinin Novo-Russiasta..
Sympatiasta en tiedä, mutta huolta pukkaa.....


http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014112018854639_uk.shtml
"Yhdistelmä on vaarallinen ja kestämätön" -
Tutkija: Venäjän romahtamiseen varauduttava
Torstai 20.11.2014 klo 20.43

Venäjän romahtaminen olisi Ukrainankin kriisiä suurempi tragedia, arvioi Ulkopoliittisen instituutin tutkija.

http://www.ecfr.eu/article/commentary_how_should_europe_respond_to_russia_the_finnish_view355
 

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Kerran kirjoitin yhdessä suomalaisessa foorumissa Putinista ja fasismin noususta Venäjällä, paljon ennen Ukrainan miehitystä. Yritin kiinnitää huomiota erittäin huolestuttaviin asioihin. Yksi nainen vastasi näin: "Suomessa ei puhuta pahaa naapurivaltion päämiehistä". Luin toimittajan, joka kirjoitti saaneensa uhkailuja kirjoittamalla kremleboteista. Hän kuitenkin puolusti näitä "hyväntahtoisia kansalaisia". Olen eri mieltä.

Tälläisista ihmisista alkaa laaja korruptio ja kaaos. Mitään ei ole inhottavinta maailmassa kun autoritaarinen typerähkö persnuolija ja hyssyttelijä.

Minusta niiden hyssyttelioiden kädet ovat nyt ukrainalaisten veressä, eikä pelkästään ukrainalaisten.
 
Viimeksi muokattu:

JHartikka

Luutnantti
Todellakin, elämme mielenkiintoisia aikoja. Tulkitsen allaolevan varoitukseksi potentiaalisille mielenosoittajille. Ilmaisu "kaikin keinoin" sisältää myös konetuliaseiden käytön väkijoukkoja vastaan. Ilmeisesti Putinin esikunnalle on selvinnyt, että Ukraina -pakotteiden vuoksi palkat ja eläkkeet jäävät kohta maksamatta ja siksi ennakkovaroitus.


YLE Ulkomaat 20.11.2014 klo 18:05 | päivitetty 20.11.2014 klo 18:30
Putin: Vallankumous on estettävä Venäjällä
Entisissä neuvostotasavalloissa tapahtuneiden "värivallankumousten" kaltaiset tapahtumat on kaikin keinoin estettävä Venäjällä, sanoi presidentti Putin. Hänen mielestään "värivallankumoukset" olivat äärimielistä ja haitallista kuohuntaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin Kuva: Vasili Maximov / EPA
Venäjän presidentti Vladimir Putin on huolestunut äärimielipiteiden aiheuttamasta uhasta yhteiskunnan vakaudelle. Maansa turvallisuusneuvoston kokouksessa puhunut Putin varoitti, ettei eräissä entisissä neuvostotasavalloissa tapahtuneet ns. värivallankumoukset saa toistua Venäjällä.

"Värivallankumouksiksi" luotetaan yleensä vuoden 2003 Georgian "ruusuvallankumous", Ukrainan vuoden 2004 "oranssi vallankumous" sekä Kirgisian vuoden 2005 "tulppaanivallankumous". Niitä yhdisti kansan halu kaataa epädemokraattiseksi tai korruptoituneeksi koettu hallitus pääasiassa väkivallattomin keinoin.

Putinin silmissä "värivallankumoukset" merkitsivät yhdyskuntaa vahingoittavaa äärimielisyyttä, ekstremismiä.

– Nykymaailmassa ekstremismiä käytetään geopolitiikan ja vaikutusalueiden uusjaon välineenä. Me näemme ne traagiset vaikutukset, joita "värivallankumousten" aallolla on ollut ja sen kuohunnan, minkä kansat näissä maissa ovat vastuuttomien kokeilujen seurauksena joutuneet läpikäymään, Putin puhui.

– Meille tässä on oppi ja varoitus, Putin jatkoi.

– Meidän velvollisuutemme on tehdä kaikkemme, ettei mitään tämänkaltaista voisi tapahtua Venäjällä, presidentti painotti.

Putin vaati, että Venäjän hallinnon kaikilla tasoilla aletaan systemaattisesti ehkäistä äärimielistä ajattelua ja kitkeä se pois jo aikaisessa vaiheessa. Samalla on tärkeää tunnistaa syyt, jotka voivat johtaa etnisiin, sosiaalisiin tai uskonnollisiin konflikteihin.

Ekstremismin ehkäiseminen ei ole vain poliisihallinnon tehtävä. Se vaatii kaikkien ministeriöiden, kaikkien hallintotasojen, koulutulaitoksen, poliittisten puolueiden, kansalaisyhteiskunnan, ihmisoikeusjärjestöjen ja uskontokuntien yhteistyötä, Putin julisti.

Putin lisäsi, ettei äärimielisyyden kitkeminen tarkoita yhteiskunnallisen tyytymättömyyden tukahduttamista.

– Venäjä on vapaa ja demokraattinen maa, ja sen kansalaisilla on oikeus mielipiteisiinsä, esittää niitä ja olla oppositiossa, hän tarkensi.

Jössus! :eek:

Värivallankumousten 'kansanviholliset' keppihevosina -

Kremlin pyrkimyksenä yksinvaltius


Luin tämän kyllä jo tuoreeltaan, mutta vasta iltauutisia katsoessa jytkähti koko jutun iso päämäärä selväksi..! Mainitut varoitus mielenosoittajille, samoin palkkojen ja eläkkeiden tulevat leikkaukset pitävät kyllä paikkansa. Mutta se varsinainen vallankahva, joka 'värivallankumouksia' vastaan työn alla olevien varautumislakien mukana tarjoutuu Moskovan valtiaille, on juuri se sama, jota Isä Aurinkoinen niin antaumuksella käytteli..! Täysi diktatuuri.

Venäjää aletaan valmistella tämän aloitteen myötä toden teolla liukumaan autoritäärisestä komennosta totalitäärisen vallan alle. Sisäisen turvallisuuden ja kurinpidon nimessä. Kansanvihollisiksi eivät enää tule riittämään pelkät ulkomaiset vallat. Kansanvihollisia aletaan lähivuosina nostaa kansan itsensä keskuudesta. Huhhuh... :(

"– Venäjä on vapaa ja demokraattinen maa, ja sen kansalaisilla on oikeus mielipiteisiinsä, esittää niitä ja olla oppositiossa, hän tarkensi." Tästä muistutuksesta tulevat elävästi mieleen Stalinin puheet ja toiminta, johon sovjetologian keinoin tutustuneet ymmärtävät selkeän käänteisen vihjauksen, tai jopa tulevaisuuden linjauksen kyseisessä lauseessa...​


T: - Juha -​

P.S. Oppositiossa olon eräs perinteinen muoto: ГУЛаг

"Kun sanat menettävät merkityksensä, ihmiset menettävät vapautensa." - Kungfutse
 
Viimeksi muokattu:

Maidan

Respected Leader
Lahjoittaja
Tällä kertaa on mielenkiintoista nähdä myös se mitkä kansalaisryhmän ryhtyvät sympatisoimaan "uudistuvaa" Venäjää meillä Suomessa. Veikkaan että siihen tulee kuulumaan erilaiset vihervasemmistolaiset ja anarkistiset liikkeet. Heitä yhdistää USA ja EU:n vastaisuus joten mistäpä he löytäisivätkään paremman ystävän itselleen kuin herra Putinin Novo-Russiasta..
Tässä on niille todellinen Venäjä:
http://d.pr/i/DXBW
http://d.pr/i/NvY3

Tyyppillinen venäläinen koulu v.2014
http://d.pr/i/1lqUv
 

Nypykkä

Majuri
Askel eteenpäin, mutta mikä liene lopullinen määränpää? Suursota vai tehokas apu?
En siis tarkoita että suursota olisi tarkoituksen mukaista, mutta se voi olla lopputulos.

Reuters: Yhdysvallat lisää sotilaallista tukea Ukrainalle
Itä-Ukrainan konfliktissa on kuollut yli 4 300 ihmistä ja haavoittunut yli 9 900.

Ukrainalaiset sotilaat ajavat panssaroidulla ajoneuvolla viime syyskuussa.
Yhdysvallat aikoo lisätä sotilaallista tukea Ukrainalle, uutistoimisto Reuters kertoo. Yhdysvallat on kuitenkin päättänyt, että Ukrainaan ei toimiteta aseita tai muuta tappavaa sotilaskalustoa.

Ukrainalle toimitetaan muun muassa panssaroituja ajoneuvoja. Uutistoimisto Reutersin haastattelemien nimettömien lähteiden mukaan tuki ohjataan Ukrainan armeijalle, mutta on "epätodennäköistä, että se muuttaisi konfliktia merkittävästi".

Reutersin mukaan tuki julkistetaan, kun varapresidentti Joe Biden vierailee Kiovassa. Biden on saapunut Kiovaan torstai-iltana, ja hän tapaa presidentti Petro Porošenkon ja pääministeri Arseni Jatsenjukin huomenna perjantaina.

Perjantaina tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Ukrainan silloinen hallitus ilmoitti jäädyttävänsä EU:n kanssa käydyt neuvottelut vapaakauppa- ja yhteistyösopimuksesta. Ilmoitus sai mielenosoittajat Kiovan Maidan-aukiolle, ja mielenosoitusten aalto johti lopulta maan presidentin ja hallituksen vaihtumiseen.

Yhdysvallat lupasi syyskuun alussa Ukrainalle 40 miljoonan euron tukipaketin aiemmin luvattajen 55 miljoonan euron lisäksi. Tuolloin kerrottiin, että apu sisältäisi muun muassa tutkakalustoa kranaattitulen torjuntaa varten, ajoneuvoja ja partioveneitä sekä suojavaatetusta. Lupaus annettiin, kun Ukrainan presidentti Petro Porošenko vieraili Washingtonissa.

Ukraina ja Venäjä-mieliset separatistit ovat taistelleet maan itäosien hallinnasta kuukausia. YK:n mukaan konfliktissa on kuollut yli 4 300 ihmistä ja yli 9 900 on haavoittunut. Näistä tuhat on kuollut syyskuun alussa solmitun tulitauon jälkeen.
 

Kiusankpl

Luutnantti
Venäjä on ikävä kyllä muuttunut jo melko tiukaksi diktatuuriksi. Tällaiset puheet tarkoittavat että siellä ollaan siirtymässä äärimmäisiin toimiin poliittisen vallan säilyttämiseksi Putinilla ja hänen puolueellaan. Maan sisäisestä "turvallisuudesta" vastaa käytännön tasolla FSB/GRU tunnetuilla keinoillaan. Lähes koko Venäjän taloudesta vastaa muutaman kymmenen oligarkin johtamat yritykset.

Tällä kertaa on mielenkiintoista nähdä myös se mitkä kansalaisryhmän ryhtyvät sympatisoimaan "uudistuvaa" Venäjää meillä Suomessa. Veikkaan että siihen tulee kuulumaan erilaiset vihervasemmistolaiset ja anarkistiset liikkeet. Heitä yhdistää USA ja EU:n vastaisuus joten mistäpä he löytäisivätkään paremman ystävän itselleen kuin herra Putinin Novo-Russiasta..
Täällähän noita sympatisoijia...
https://www.facebook.com/groups/1509126832663829/?fref=ts
 
Top