Tuosta jutusta, millä alueilla on enemmistönä venäjänkieli:
http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_language_in_Ukraine
http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_language_in_Ukraine
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Suunnattu myös Venezuelaa (Venäjän liittolainen) ja Irania (jota Venäjä poliittisesti tukee) vastaan. Erityisesti Venezuela on todella kusessa, jos öljyn hinta laskee, Venäjän lisäksi. Eli useampi kärpänen samalla iskulla. Saudit asialla.
Oikeastikko uskot johonki saudit vs pahan akseli teoriaan, näitä teorioita näkee yleensä vain keskustelupalstoillla, kun taas muualla... "Analysts suggest the strategy of maintaining output may be aimed at retaining dominance of the market in the face of increasing shale oil production in the United States,,,, "The Saudis want Opec to remain relevant,'' said analyst Phil Flynn, speaking before the end of the meeting in Vienna. "The only way in their mind is to subdue the US shale producer." http://www.bbc.com/news/business-30223721 Kärsijoitä on toki ympäri maapalloa!
Ei noihin netin kauhuskenaarioihin kannata "aina" luottaa..mutta kaikessa on aina tietty totuuden jyvä takana. Veikkaisimpa, että postaamani viimeisin kartta olisi Putinin toiveuni, eli maayhteys Krimille ja Moldovaan.
Vähän samanlaista kun että joskus porukka netissä keuhkosi miten "spetsnazit tappaa kaikki kasarmeihin ja rynkkyjä aletaan jakamaan kun vaalimaalla puomit kolisee tankkien edessä".
Ei se sota kyllä sillä tavalla ala.
Tai jos alkaa, niin silloin kyllä ansaitseekin saada turpaansa.
Spectator sanoo, että vähemmän ISIS länttä uhkaa kuin Putin.
http://www.spectator.co.uk/the-week/leading-article/9383872/the-new-cold-war/
Ukrainan mahdollisuuksista puolustautua Venäjän hyökkäystä voidaan esittää kaikenlaisia näkemyksiä. Mikään asiantuntija en koe olevani, mutta olen silti sitä mieltä että viikko viikolta Ukrainan mahdollisuudet paranevat.
Ukraina on hyvin laaja maa ja sotaa tuskin tullaan käymään samalla tavalla rintamataisteluina kuin vielä toisen maailmansodan aikaan sodittiin. Tällä kertaa Venäjällä ei ole käytettävissään niin paljon joukkoja että se voisi hajauttaa ja samalla sitouttaa riittävästi voimiaan laajemman alueen miehitykseen. Koska hyökkäävien joukkojen hajauttaminen johtaisi väistämättä suuriin tappioihin siellä ja täällä. Puolustuksella on suuri etu siinä että se voi monessa tapauksessa valita ja varautua itselleen edullisiin asemiin, hyökkääjään nähden. Tämä korostuu vielä sikäli että Venäjä tuskin pääsee käyttämään sinällään ylivoimaisia ilmavoimiaan Ukrainan alueella. Uskoisin myös että joukkojen motivaatioissa on suuri ero. Ukranalaiset puolustava omaa maataan. Venäläiset hyökkäävät rajan väärällä puolella ja tuhoavat pitkäaikaisen jopa samaa kieltä puhuvan, liittolaisensa isänmaata. Tuskinpa heillä on yhtä suurta uskoa tekemisiinsä kuin ukrainalaisilla.
Todennäköisesti ja toivottavasti Ukraina on kyennyt riittävästi mobilisoimaan, varustamaan ja hieman kouluttamaankin joukkojaan tämän hiljaisemman vaiheen aikana. Kuten jo aiemmissa meileissä tuli sanottua 45 miljoonan asukkaan maasta luulisi löytyvän resursseja vähintään saman verran mitä esimerkiksi Suomesta vastaavassa tilanteessa. Jos Ukraina saisi ensialkuun varustettua aseisiin vaikkapa vain 5-6 divisoonaa se kykenisi vastustamaan venäläisten hyökkäystä melkoisesti.
Mutta eiköhän aika tule jossain vaiheessa näyttämään miten asiat etenee.
Venäjällä ei kuitenkaan ole mitään voitettavaa. Se ei kykene asevoimin valtaamaan ja miehittämään 45 miljoonan asukkaan, alueellisesti huomattavan laajaa maata. Siihen ei sillä riitä resursseja. Toisekseen myös sotilaallinen tappio ajaisi koko Venäjän valtiollisen olemassaolon erittäin kriittiseen tilaan. Poliittista murskatappiota Venäjä ei enää kykene välttämään muuten kuin luopumalla kaikista miehityksistään. Siinäkin tapauksessa todennäisesti Putin joutuisi lähtemään Venäjän johdosta.
Kaikenlaista varmaankin vielä tapahtuu, tilanteet tulevat vaihtelemaan. Mutta vaikea on nähdä Venäjää voittajana millään osa-alueella.
Putin uhkasi puhelimessa Ukrainan presidenttiä sodalla
KASPERI SUMMANEN
31 minuuttia sitten(päivitetty 25 minuuttia sitten)
Ukrainan presidentti Petro Poroshenko sai keskiviikkona uhkaavan puhelun presidentti Vladimir Putinilta, ukrainalaiset medialähteet kertovat.
"Venäjän kanssa on ongelmia. He uhkaavat hyökkäyksen aloittamisella ja vaativat separatistitasavaltojen tunnustamista ja sitä, että kieltäydymme liittymästä Natoon ja Euroopan unioniin", Petro Poroshenko totesi keskiviikkona Ukrainalaisen Insider.ua-sivuston haastatteleman presidentin hallinnon sisäpiiriläisen mukaan.
Petro Poroshenko.
(AFP/Lehtikuva)
Poroshenko kommentoi Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa hetkeä aiemmin käymäänsä puolitoistatuntista puhelinkeskustelua. Poroshenkon kerrotaan saapuneen sen jälkeen huonotuulisena puolueensa kokoukseen.
Venäjän Ukrainan suurlähettiläs Mikhail Zubarov oli myös läsnä presidenttien keskustelussa. Ukrainalaisten medialähteiden mukaan Zubarov on kieltäytynyt kommentoimasta vierailuaan Poroshenkon luona.
Poroshenkon hallinnon viestintäjohtaja Irina Fryz kiisti Putinin väitetyt uhkaukset torstaiaamuna.
"Venäjän suurlähettiläs Zubarov ei ollut eilen virallisesti läsnä Ukrainan presidentin ja Vladimir Putinin puhelinkeskustelussa. Kaikki mediassa raportoidut tiedot ovat yhtä epäluotettavia kuin puheet siitä, että itsenäistä valtiota vastaan olisi tehty jonkinlaisia uhkauksia", Fryz kirjoitti Facebookissa.
Presidenttien välinen keskustelu on kuitenkin vahvistettu.
Ukrainalaismedian siteeraamien Poroshenkoa lähellä olevien lähteiden mukaan Venäjän ja Ukrainan välit ovat jäähtyneet entisestään Australiassa hiljattain järjestetyn G20-kokouksen jälkeen. Putin sai siellä maailman johtajilta kylmän vastaanoton.
"Ennen he (Poroshenko ja Putin) puhuivat puhelimessa lähes päivittäin ja olimme myös yhteyksissä välikäsien kautta. Nyt kaikki yhteydenpito on loppunut, emmekä ymmärrä, mitä Putin suunnittelee", eräs Poroshenkon lähipiiriläinen totesi.
Boldattuna ehkä tärkein asia. Kirjoitin jo tuolloin ettei länsimaiden johtajien "kiusausleikit" olleet kovinkaan fiksuja, nyt saamme ensimmäisiä viitteitä ettei ne ainakaan edistäneet asiaa.
Jos ryssät eivät pysty mielestäsi edes voittamaan paska valtiota nimeltä Ukraina, niin miten Venäjä voi olla sitten niin paha uhka koko Euroopalle? Satusi olisi uponnut ehkä ennen Krimin ja Itä-ukrainan tapahtumia muttei ei enää valitettavasti. Itse en usko mihinkään ukrainan 105 kunnian päivään venäjää vastaan, jos kunnon sota syttyisi maitten välillä.
Putin jatkaa uuvutustaktiikalla, kuten tähänkin asti. G20-kokous tuskin vaikutti suuntaan tai toiseen. Venäjän tavoitteethan tässä ovat olleet alusta asti selvillä. Ukraina ei saa liittyä Natoon tai Unioniin.
Mielenkiintoinen juttu tuo lähes päivittäinen yhteys Putinin ja Poroshenkon välillä. Mistäköhän ovat keskustelleet?
Euroopan maat ovat lähes kaikki NATO: jäseniä. Ei Venäjä kykene niitä mitenkään uhkaamaan. Käytännössä vain Ukraina, Valko-Venjä ja Suomi ovat ilman NATO:n sotilaallista suojaa. Näihin maihin Venäjä voi toki kohdistaa hyökkäyksiään, uhkauksia hyökkäyksistä ja kaikenlaista muutakin painostusta. Esimerkiksi samanlaista toimintaa kuin parhaillaan tapahtuu Ukrainaa kohtaan..
Lisää kummia uutisia, Mistralilta on ilmeisesti varastettu arkaluontoista elektroniikkaa, ohjaussysteemeihin liittyviä komponentteja yms.(erikseen mainittuna kovalevyjä, vaihteistoon liittyviä osia).