Ukrainan konflikti/sota

Vonka

Supreme Leader
YK:n pääsihteerin lausunto.


STATEMENT


Statement attributable to the Spokesman for the Secretary-General on Ukraine

New York, USA, 24 January 2015

The Secretary-General strongly condemns today's rocket attack on the city of Mariupol, which reportedly killed dozens of civilians and left over one hundred injured. He notes that rockets appear to have been launched indiscriminately into civilian areas, which would constitute a violation of international humanitarian law.

The Secretary-General further denounces yesterday's unilateral withdrawal from the cease-fire by rebel leadership, and particularly their provocative statements about claiming further territory. This constitutes a violation of their commitments under the Minsk accords.

The Secretary-General urges all concerned to redouble their efforts to revive the Minsk accords. Ukraine's peace, territorial integrity and stability, intrinsically linked to that of the broader region, must be urgently restored.

New York, 24 January 2015http://www.un.org/sg/statements/index.asp?nid=8350
 

Guderian

Kapteeni
Tottakai se ottaa aikaa. Mutta! edellinen liikpano oli se about vuosi sitten ja vielä ei ole valmista. En hirveästi laita luottoa tähänkään liikpanoon, valitettavasti.

Voiko olla niin että viime vuonna ei vielä ollut (ehjää) kalustoa muodostettaville osastoille. Eikös Ukrainassa olla vähintään kesästä asti kunnostettu vanhaa ja (tästä ei ole mulla faktaa tietoa) valmistettu uutta.
Jos alkaa nyt olla aseistus kunnossa niin että voi alkaa kouluttamaan miehet niihin.
Ehkä jos puhutaan 30-50000 miehestä niin se voisi tarkoittaa 6-10 prikaatia, tai vähemmän jos tarkoitus on luoda esim. Divisioona tai joku isompi yhtymä koska silloin tarvitaan tukevia joukkoja enemmän.
Jos määrä on tuo niin se voi selittää Ukrainan pullistelun jos luottavat siihen että noilla joukoilla jo pannaan enemmän vastaan jos Venäjä hyökkää isosti.
 

SJ

Supreme Leader
Mariupolissa asuva nainen pyytää Poroshenkoa vetämään armeijansa pois Mariupolista. Kukaan Mariupolissa ei halua Kiovan sotajoukkoja kaupunkiinsa.

Perustele tuo jälkimmäinen väitteesi. Video jossa yksittäinen henkilö sellaista pyytää ei tarkoita, että koko kaupungista haluaisi alistua putlerin rosvojoukolle. Lisäksi voisin alkaa tutkimaan tuon videon taustoja, ja veikkaan että ilmenisi, että tuo nainen ei ole mariupolin asukas.
 

Vonka

Supreme Leader
Kapinallisten MilitaryMaps näytti separatistien asemat Mariupolin itäpuolella ja tulituksen kaupunkia kohti. Siviilitappioiden jälkeen se muutti karttaa.

 

SJ

Supreme Leader
Mihin NATO:lta unohtui Kiovan hallinnon pommitukset Gorlovkan kaupunkia kohtaan. Eivätkö ne ole "törkeää tulitauon rikkomista"? Vai eikö tulitauko koskekaan toista osapuolta?

Ensinnäkin pitää tutkia, että ampuiko Ukrainalaisjoukot alunalkaenkaan kyseistä kaupunkia. Itse veikkaisin ryssän ampuneen sinne, kun putler trollit siitä pitävät meteliä. Toiseksi pitää selvittää, että mitä ammuttiin. Yleensä jos ukrainan joukot ampuvat kaupunkiin, niin se on siksi, että siellä oli ryssän tykistöä. Ja kolmanneksi huomauttaisin, että ryssän joukot ovat rikkoneet tulitaukoja jatkuvasti, joten mahtoiko siellä nykään olla tulitauko päällä ryssien tykistötulen jälkeen.
 

SJ

Supreme Leader
Erittäin asiallinen viesti. Rikollinen Poroshenko lähettää Ukrainan nuoria miehiä kuolemaan rintamalle.

Ja ryssä lähettää niitä vielä enemmän. Viesti epäilemättä saa moskovan hyväksynnän, koska nehän tuon kuvakamppanjan järjestivätkin. Poroshenkko tuskin on tehnyt mitään muuta rikollista, kuin asettunut putleria vastaan. Mutta toisaalta, eihän putleri mitään pahempaa voi kuvitellakaan.
 

Minuteman

Eversti
Putinin trolliarmeijassa on näköjään siirrytty urakkapalkkaukseen.
 

Fencer

Eversti
Ensinnäkin pitää tutkia, että ampuiko Ukrainalaisjoukot alunalkaenkaan kyseistä kaupunkia. Itse veikkaisin ryssän ampuneen sinne, kun putler trollit siitä pitävät meteliä. Toiseksi pitää selvittää, että mitä ammuttiin. Yleensä jos ukrainan joukot ampuvat kaupunkiin, niin se on siksi, että siellä oli ryssän tykistöä. Ja kolmanneksi huomauttaisin, että ryssän joukot ovat rikkoneet tulitaukoja jatkuvasti, joten mahtoiko siellä nykään olla tulitauko päällä ryssien tykistötulen jälkeen.

 

SJ

Supreme Leader
Jos Venäjä on "kaatopaikka" niin mikähän Ukraina sitten mahtaa olla? Venäjä on kuitenkin asukasta kohden kolme kertaa Ukrainaa rikkaampi.

Ryssien ryöstämä ja raiskaama entinen alusmaa. Ei ihmekään, jos se ei ole erityisen varakas maa. Ja venäjä voisi olla valtavan rikas maa, ehkä rikkain, mutta ryssien epäonneksi siellä ei ole ollut ikinä kunnollista johtajaa, joka ei pelkästään vetäisi rikkauksia omaan taskuun.
 

Vonka

Supreme Leader
Gorlovka on separatistien hallussa oleva kaupunki. Jos väittää separatistien ampuvan Gorlovkaa, väittää samalla separatistien ampuvan itse itseään.

Paikallisten asukkaiden mukaan Gorlovka on ammuttu lähes maan tasalle ja kuolonuhreja siellä on satoja. Mariupolista voi toki itkeä, mutta on tekopyhää samalla valkopestä Kiovan hallinnon monta kertaa suuremmat rikokset.

Ristiriitaista. Jos Mariupol on sinusta niin separatistien, miksi sepot ampuivat sitä?

Suomeksi: Horlivka, ei Gorlovka.
 

Minuteman

Eversti

Maidan

Respected Leader
Mitä jos Kiova vetäisi armeijansa pois Donbassin alueelta? Fakta on, että suuri enemmistö paikallisista ei halua Kiovan joukkoja kotiseudulleen.
Kalashnikov-referendumeiden mukaanko lasket tätä "moni halua"? Nythän jopa Girkin alkanut "tunnustaa" miten pakolla siellä Krimilla toimittu. "Me pakotettiin edustaija". Näin hän itse sanoi ohjelmassa.
 

Minuteman

Eversti
:D

Väität vakavalla naamalla, että Ukrainassa taistelee kymmeniätuhansia Venäjän virallisen armeijan sotilaita? Missä todisteet? Missä kuvat vangituista tai kaatuneista Venäjän armeijan sotilaista? Missä vangittujen sotilaiden haastattelut? Missä satelliittikuvat joukko-osastojen siirtymisestä rajan yli?

Väität vakavalla naamalla, että Ukrainan armeija tulittaa siviilejä rintaman yli ? Missä todisteet? Missä kuvat kuolleista siviileistä? Missä uhrien haastattelut? Missä satelliittikuvat Ukrainan armeijasta tulittamassa siviilejä?
 

SJ

Supreme Leader
"Mutta selkeästi ukrainalaiset halusivat suorittaa operaation maltillisesti ja siviiliuhreja mahdollisuuden mukaan välttäen"

Ei nyt aivan näinkään. Kun kansalliskaarti ensimmäisen kerran saapui Mariupoliin, ampui sen aivan ensimmäiseksi aseettomia siviilejä kadulle, jotka protestoivat tätä "terrorisminvastaista operaatiota".

Just joo, tuosta oli täälläkin videoita. Myös ne videot, joissa näkyi kuinka nämä "aseettomat siviilit" toimivat ihmiskilpenä niille takana kykkiville pyssymiehille, joiden tehtävänä oli saada nuo sotilaat ampumaan takaisin, jotta olisi propaganda videoita "aseettomien siviilien" ampumisesta.

Luulitko sinä uuno, että me emme muistaisi niitä videoita?
 

krd

Ylipäällikkö
Olikohan tämä OSCEn raportti jo linkattuna. Ketju on niin aktiivinen, ettei kaikkea aina huomaa. Siinä mainittuna:
"The SMM conducted a crater analysis and its initial assessment showed that the impacts were caused by Grad and Uragan rockets. According to the impact analysis, the Grad rockets originated from a north-easterly direction, in the area of Oktyabr (19 km north-east of Olimpiiska Street), and the Uragan rockets from an easterly direction, in the area of Zaichenko (15 km east of Olimpiiska Street), both controlled by the “Donetsk People’s Republic” (“DPR”).
At 13:02hrs and 13:21hrs the SMM heard again incoming MLRS salvos lasting for eight seconds, from an easterly direction. At a distance of 300 metres the SMM saw smoke above the Ukrainian Armed Forces’ checkpoint number 14 (8.9 km north-east of Mariupol city centre), just several hundred metres away from where the shelling had hit in Olimpiiska Street."

http://www.osce.org/ukraine-smm/136061#Ukraine
Tästäkään YK turvallisuusneuvosto ei saanut lauselmaa aikaiseksi, kiitos veton.
 

SJ

Supreme Leader
Länsi- ja Kiova-mielinen KyivPost sanoo suoraan, että Ukraina on salannut "katastrofaaliset tappiot" sodassa Venäjä-mielisiä kapinallisia vastaan: http://www.kyivpost.com/multimedia/...ssia-backed-rebels-surge-forwards-378321.html

Kiovan viime päivien tappiot ovat olleet iso isku maan armeijalle. Kiova joutuu kutsumaan tuhansia miehiä aseisiin korvatakseen tappiot, mutta aivan helposti se ei onnistu, koska miehiä pitäisi ehtiä myös kouluttaa ennen rintamalle lähettämistä.

Tällä hetkellä suuri kysymys on se, miten Kiovan hallinnolle käy Debaltsevossa. Jos separatistit onnistuvat sulkemaan Debaltsevon motin pohjoisesta käsin, tarkoittaa se tuhansien Kiovan sotilaiden jäämistä tähän mottiin. Tuo olisi Kiovalle ainakin yhtä suuri katastrofi kuin Ilovaisk.

Jaa? Miten nuo tappiot on voinut syntyä? Eikös siellä pitänyt olla tulitaukoja vähän väliä?
 

SJ

Supreme Leader
Kiovan kansalliskaarti ei ole saanut paikallisia Mariupolin asukkaita värvättyä mukaan sotatoimiin, vaan kaupungin puolustukseen on pitänyt tuoda tuhansittain miehiä läntisestä Ukrainasta. Paikalliset ovat olleet täysin haluttomia liittymään mukaan KIovan sotajoukkoihin.

Ukrainassa tuo rekrytointi on ollut ongelma kautta linjan, joten ongelmat eivät ole yllätys. Joten onko väitteelle "täysin haluttomia" todisteita, vai oletanko tuon olevan jälleen yksi sinun sepustuksistasi?
 

Maidan

Respected Leader
Oikea Sektori hyökkäsi toimittajan kimppuun Odessassa. Oikea Sektori syyttää toimittajaa separatisti-sympatioista.

Kysymys: Mitä tarvitaan yhden aseettoman toimittajan hakkaamiseen?
Vastaus: 25 ukrainalaista patrioottia.

Tapahtumien alusta Venäjä omien lähetettyjen sadistien avulla hakkanut, tappanut ja kiduttanut vähintäin sataa tiedotusvälineiden edustaja. Jos joku tämän maailman valhellisemman median edustaja ilmestyy vielä telemään omia solvaus, vääristely juttuja ja puhdasta kyynisintabvalhetta - turpaan tulee varmasti. Ihan oikein heille. Menköön sinne Lubjankan studioon kuvamaan omia satuja.
 
Top