Ukrainan konflikti/sota

Maidan

Respected Leader
http://m.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/ar...krainasta-torpattiin-venajan-toimesta/4724984
Mitä Venäjä edes tekee YK:ssa. Kaikki välit poikki Venäjään ja Ukrainaan täysi LKP päälle ja massalla yli näistä murhaajista. Ei ukrainalla ole aikaa 200 päivää saada 250k miestä aseisiin. Se on tehtävä nyt, sillä separatistit eivät pysty sotimaan täyttä armeijaa vastaan edes 10k ryssän avulla. Alkaa ärsyttämään tää toimettomuus. Yli vuoden on ollut jo kriisi päällä.
Venäjä agressorivaltiona alkaa tekemään veto ja näin sitä ei voi rangaista koskaan?! Minun oikeustajuni ei sellaista ymmärrä! kenenkään tolkullisen ihmisen oikeustaju. Jos tässä maailmassa lait ja asetukset tehty suojelemaan ison luokan roistoja, se nakertaa lopulta miljoonilta uskoa maailman organisatioiden ja päättäijiin. Saavat itse sitten syyttää että romuttavat rakenteet. Että nyt minä tulin vihaiseksi!
 

vlad

Respected Leader
Ensinnäkin pitää tutkia, että ampuiko Ukrainalaisjoukot alunalkaenkaan kyseistä kaupunkia. Itse veikkaisin ryssän ampuneen sinne, kun putler trollit siitä pitävät meteliä. Toiseksi pitää selvittää, että mitä ammuttiin. Yleensä jos ukrainan joukot ampuvat kaupunkiin, niin se on siksi, että siellä oli ryssän tykistöä. Ja kolmanneksi huomauttaisin, että ryssän joukot ovat rikkoneet tulitaukoja jatkuvasti, joten mahtoiko siellä nykään olla tulitauko päällä ryssien tykistötulen jälkeen.

Voinen kertoa käytännön esimerkkejä ATO:n toiminnasta esim. kesällä Donetskin ympäristössä.

Tuolloin L asui vielä kaupungissa Kivorskin alueella ja kyseiselle alueelle separatistit sijoittivat asutuksen keskelle huomattavan paljon kiinteisiin asemiin tykistöä, telatykkejä ja BM-21 Gradeja - edes siinä vaiheessa kun ATO:n joukot taistelivat kaupungin länsipuolella Mari'inkassa ja Krasnohorivkassa ja separatistit tulittivat alueita päivittäin esim. juuri Kirovskin alueelta Donetskista alueelle sijoitetut separatistien tykistöyksiköt eivät joutuneet ATO:n vastatykistötoiminnan kohteeksi ja syynä oli se, että ATO:n piirissä haluttiin parhaansa mukaan välttää runsaita siviilitappioita. Eivät vaikka käytännössä separatistien tykistöä oli alueella kiinteissä asemissa parin viikon ajan.

Kesän aikana Kirovskin alueelle iskettiin ATO:n puolelta ilmeisesti yhden kerran ja tuolloin (viikonloppuna) kohteena oli alueella sijainnut separatistien HQ - joka sijaitsi noin parin sadan metrin päässä L:n työpaikalta. Isku suoritettiin illalla ja viikonloppuna jolloin alueella oli vähän liikennettä ja näin siviiliuhrien määrä olisi mahdollisimman vähäinen.

Tietenkin Donetskin ympäristössä käydyissä taisteluissa siviilit joutuivat sodanjalkoihin ja kenties satoja siviileitä kuoli kaikkiaan Mari'inkassa (lännessä) ja Avdiikassa, Jasunuvatassa ja lentokentän ympäristössä (pohjoinen suunta Donetskista). Kaupunkitaisteluissa separatistit linnoittivat ja miehittivät päiväkoteja ja kouluja luoden näin hyvin epäkiitollisen tilanteen hyökkääjille. Kerrostaloja miinoitettiin ja jopa räjäytettiin aivan kuten alueita tulitettiin monelta ilmansuunnalta. Tässä tilanteessa myös ATO turvautui voimankäyttöön siviileiden keskellä, seuraukset jokainen voi arvata. Mutta kyseessä oli seuraus ei syy, jos separatistit eivät olisi linnoittautuneet kaupunkeihin ja miinoittaneet rakennuksia olisivat siviilitappiot jääneet olennaisesti pienemmiksi.

(Ja yleisesti Donetskissa siviilit tiesivät sen, että suurimmassa osassa kaupunkialueille tapahtunutta tykistö/krh-tulitusta taustalla olivat provokaatiota järjestäneet separatistit, joiden sodankäyntitapaan kuului se, että vihollinen pyrittiin esittämään mahdollisimman huonossa valossa).

vlad.
 

Döödihärry

Alikersantti
Toinen paikallisen mariupolilaisen haastattelu.

- Toimittaja: Valloittavatko miehittäjät kaupungin?
- Asukas: Kyllä, niin uskon.
- Toimittaja: Todellako?
- Asukas: He (separatistit) eivät ole miehittäjiä, vaan paikallisia asukkaita.
- Toimittaja: Milloin se tapahtuu?
- Asukas: En tiedä, mutta toivottavasti mahdollisimman pian.
- Toimittaja: Uskotko että elämä tulee paremmaksi tulevaisuudessa?
- Asukas: Uskon niin. En halua elää fasistien keskuudessa.

Rohkea mies, kun antoi tuollaisen haastattelun omilla kasvoillaan. Toivottavasti ei joudu Oikean Sektorin käsiin.


Jahas, mistä Komsomolin amatööriteatterista tämä heppu on kaivettu? Annetaan varastettu 70-luvun länsitekniikasta kopioitu Lada palkkioksi "haastattelusta". Slaavilaisen pikkunilkin tunnetusti tunnistaa aina näistä Adidaksen raita-asusteista. Kuvasta päätellen näyttelijän asuste ei ole kuitenkaan länsimaiden humanitäärisen avun kuormastosta, vaan todennäköisimmin Russo-separatistien jostakin urheilukaupasta varastamaa tavaraa. Karvalakki ja mahorkkasätkä vaan näyttelijältä puuttuu, niin olisi autenttinen putinisti.

Toivotan Anttoo2:lle mukavaa matkaa ihannevaltioonsa. Osta tuosta Konalasta kolaroitu lada 200€ ja aja sillä nyt aluksi Uralille. Jos (l.kun) et vielä ole sen ikäinen, että ajokortin omistaisit, niin Allegro-junalla pääsee nyt alkuun Pietariin.
 

LadamirPutler

Alikersantti
Mariupolissa asuu n 22 000 etnistä Kreikkalaista. Saas nähdä mitä mieltä Kreikka on pommituksista, etenkin kun vaalit ovat parhaillaan Kreikassa menossa. Ottaako Kreikka tämän kortin käyttöön EU:ssa. Tämä ei ehkä kuulu tähän osioon, mutta en löytänyt oikein sopivaa osiota tähän liittyen.
 

Fencer

Eversti
Mariupolissa asuu n 22 000 etnistä Kreikkalaista. Saas nähdä mitä mieltä Kreikka on pommituksista, etenkin kun vaalit ovat parhaillaan Kreikassa menossa. Ottaako Kreikka tämän kortin käyttöön EU:ssa. - - -

Taitaa kreikkalaisilla EU:n korttipöydässä olla kädessä mustapekka.
 

vlad

Respected Leader
Kerrotaan nyt kesältä esimerkkejä Donetskista Kirovskin alueelta eli L:n entiseltä asuinalueelta.

Hän ehti nähdä kevään ja kesän aikana alueella useammankin kerran tapauksia joissa separatistit olivat ampuneet siviileitä mitä mielipuolisimpien syiden tähden (syyksi riitti se, että ei pysähtynyt tarkastuspisteessä tai antanut tietä separatisteille). Lähellä hänen kotiaan sijaitsi kaksi tarkastuspistettä, toiseen oli suora näköyhteys parvekkeelta/ikkunasta. Toinen sijaitsi katua länteen (ja alaspäin) lähellä Kontin makeistehdasta.

Eräänä iltapäivänä aivan siitä viereltä tarkastuspisteeltä alkoi kuulua silmitöntä ammuntaa, odotettuaan hetken L meni kurkistamaan ikkunasta ja näki kuinka separatistit ampuivat poikkikadun suuntaan useamman miehen voimin. Ammunnan hiljennyttyä hän meni alakertaan juttelemaan ATB:n suunnasta tulleen naapurinsa kanssa, joka kertoi separatistien ampuneen siviilin poikkikadulle, miehen joka ei ollut pysähtynyt käskystä. Siviili oli aseistamaton keski-iän ylittänyt mies.

L kertoi ettei koskaan voinut olla varma siitä, että mitä esim. työmatkalla tapahtui - vaikka käyttäytyi kuinka hyvin tahansa tai totteli annettuja käskyjä tilanne saattoi muuttua hetkessä ja joutua ammunnan tai muun väkivallan kohteeksi. Illalla juuri kukaan ei kovinkaan mielellään liikkunut ulkona (ei edes silloin kun ulkonaliikkumiskieltoa ei ollut voimassa), koska etenkin iltaisin ja öisin separatistit olivat hermopinkeänä liikkeellä.

Jo keväällä 2014 kävi kaikille siviileille selväksi se etteivät separatistit mitään vapautta tuoneet vaan he toivat anarkia mutta erinäisistä syistä johtuen osa siviileistä tästä huolimatta tuki heitä - suurin osa tukijoista oli eläkeläisiä ja Neuvostoliiton nähneitä ja kokeneita ja jotka ihailivat Neuvostoliittoa - he naiivisti kuvittelivat ja kuvittelevat Neuvostoliiton palaavan. Ja tietty huomattava osa tukijoista kantaa Venäjän passia.

Tavallaan kuvaavaa kannatuksen todellisesta luonteesta saa siitä kun seurasi Donetskissa järjestettyjä separatisteja tai kansanrintamaa tukevia mielenosoituksia esim. huhtikuussa 2014 laajimpiin mielenosoituksiin otti osaa noin 5000 venäläismielistä, Voitonpäivän juhlallisuuksiinkaan ei ottanut osaa kuin jokunen tuhat separatistien tukijaa sekä sitten tuhansia separatisteja itsessään. Eli koskaan esim. ns. Lenin aukiolle ei tullut kymmenien tuhansien joukkokokouksia tukemaan separatisteja.

vlad.
 

Minuteman

Eversti
Yhdysvalloista tunnetaan tapauksia joissa trollien eliminointiin erikoistuneiden sarjamurhaajien syytteet ovat kumoutuneet valamiehistön yksimielisillä päätöksillä. Useimmiten myös syyttäjä on pyytänyt oikeussalin kirjuria kirjaamaan oikeudenkäyntipöytäkirjan ulkopuolelle pahoittelunsa syytetylle sekä maininnan että oli pakotettu virkansa puolesta nostamaan syytteen. Nekin trollintappajat jotka on jouduttu joidenkin muiden rikosten vuoksi passittamaan tiilenpäitä lukemaan sijoittuvat vankilan sisäisessä hierarkiassa hyvin korkealle ja he ovat erittäin kunnioitettuja sekä vankitovereitten että henkilökunnan keskuudessa minkä merkkinä he nauttivat lukuisista hyvin poikkeuksellisista erityisvapauksista.
 

aj77

Respected Leader
Länsi- ja Kiova-mielinen KyivPost sanoo suoraan, että Ukraina on salannut "katastrofaaliset tappiot" sodassa Venäjä-mielisiä kapinallisia vastaan: http://www.kyivpost.com/multimedia/...ssia-backed-rebels-surge-forwards-378321.html

Kiovan viime päivien tappiot ovat olleet iso isku maan armeijalle. Kiova joutuu kutsumaan tuhansia miehiä aseisiin korvatakseen tappiot, mutta aivan helposti se ei onnistu, koska miehiä pitäisi ehtiä myös kouluttaa ennen rintamalle lähettämistä.

Tällä hetkellä suuri kysymys on se, miten Kiovan hallinnolle käy Debaltsevossa. Jos separatistit onnistuvat sulkemaan Debaltsevon motin pohjoisesta käsin, tarkoittaa se tuhansien Kiovan sotilaiden jäämistä tähän mottiin. Tuo olisi Kiovalle ainakin yhtä suuri katastrofi kuin Ilovaisk.


Kerrankin edes vähän sivuutat todellisia asioita. Ukrainan uhrit taistelussa Venäjän armeijaa ja palkkasotilaita vastaan on isot. Maa puolustautuu vieraan vallan agressiota vastaan. Myös miehittäjän eli Venäjän tappiot ovat runsaat ja niitä haudataan pitkin venäjää. Separatistien tappioista ei voi olla koskaan varma,kun ei tiedä onko kaatuneet separatisteja, venäläisiä,palkkasotilaita,rikollisia. Se tästä hommasta tekeekin vaikean. Alunperinhan venäjämielisiä rettelijöitsijöitä ei ollut paljoa. Sitten Putin moninkertaisti niiden määrän ulkopuolisilla joukoilla. Tosiasiassa itäukrainassa on paljon venäjänkielisiä siviilejä jotka vastustavat Putinia. Putin tuhosi heidän elämän. Kaikki on paskana. Kiitos Venäjän, ja sitä sinä tuet.
 

Minuteman

Eversti
”Krimillä ei ole venäläisiä sotilaita”, ilmoitettiin keväällä koko maailmalle vinon hymyn kera.

Lännessä tätä ei voitu ymmärtää: miten hän voi valehdella noin röyhkeästi kansalleen? Mutta kansalaiset eivät pitäneet sitä valheena: me täällä omien kesken kyllä ymmärrämme kaiken, eikä vihollisen pettäminen ole pahe vaan hyve.

Miten ylpeästi sitten tunnustettiinkaan: ”Krimillä tosiaankin oli venäläisiä sotilaita”!

Olemme palanneet neuvostoaikaan, totaalisen valheen aikaan. Vallanpitäjät ovat solmineet kansalaisten kanssa ”yhteiskuntasopimuksen”, jonka mukaisesti me elimme vuosikymmenien ajan: me tiedämme, että me valehtelemme. Me tiedämme, että te valehtelette. Ja me jatkamme valehtelua selviytyäksemme hengissä.

Tämän contract socialin hengessä on varttunut monta sukupolvea. Sitä valhetta ei edes voi sanoa paheeksi – siihen oli tiivistynyt elämänvoima, selviytymisen mahti. Jotta ihminen selviytyisi hengissä vankilassa, hänellä on oltava tiettyjä ominaisuuksia, tietynlainen henkinen rakenne. Vallanpitäjät pelkäsivät kansaansa ja valehtelivat siksi. Kansalaiset osallistuivat valheeseen, koska he pelkäsivät vallanpitäjiä. Valhe on väkivallalle ja pelolle rakennetun yhteiskunnan keino pysyä pystyssä.

Mihail Šiškin
SK 43/2014|24.10.2014

.
 

LadamirPutler

Alikersantti
Yhdysvalloista tunnetaan tapauksia joissa trollien eliminointiin erikoistuneiden sarjamurhaajien syytteet ovat kumoutuneet valamiehistön yksimielisillä päätöksillä. Useimmiten myös syyttäjä on pyytänyt oikeussalin kirjuria kirjaamaan oikeudenkäyntipöytäkirjan ulkopuolelle pahoittelunsa syytetylle sekä maininnan että oli pakotettu virkansa puolesta nostamaan syytteen. Nekin trollintappajat jotka on jouduttu joidenkin muiden rikosten vuoksi passittamaan tiilenpäitä lukemaan sijoittuvat vankilan sisäisessä hierarkiassa hyvin korkealle ja he ovat erittäin kunnioitettuja sekä vankitovereitten että henkilökunnan keskuudessa minkä merkkinä he nauttivat lukuisista hyvin poikkeuksellisista erityisvapauksista.
Trolleista ja heidän työkaluistaan tuli mieleen tämä materiali. Julia Davis on tehnyt hyvää työtä propakanda valheiden paljastamiseksi: http://www.examiner.com/list/russia-s-top-100-lies-about-ukraine.

Listaa päivitettiin aktiivisesti vuosi sitten. Nykyisin en ole nähnyt enään päivityksiä. Taisi viesti mennä perille ja trollien tavat muuttuneet jonkin verran.

Tässä examinerin raportti liittyen Mariupoliin. http://www.examiner.com/article/mariupol-massacre-blame-game-another-epic-fail-of-russian-propaganda
 

LadamirPutler

Alikersantti
Moderaattorit, nuo säälittävät sensuroijat, bannasivat minut (Anttoo2) äsken täältä pois. Luulen että tämäkin tunnus tullaan bannaamaan välittömästi.

Rypekää toki ryssävihassanne, vihaajat. Se ei muuta miksikään sitä tosiseikkaa, että te olette väärässä. En ala enää vastaamaan aiemmin minulle vastanneille, koska on selvää että "vääriä" mielipiteitä ei täällä tulla sallimaan. Ryssittely ja "putlerittelu" toki sitten sallitaan.

Suomi on sananvapauden takapajula. Tämä ei ole ainoa foorumi, missä venäläisiin myötämielisesti suhtautuvat bannataan pois.

Lopuksi toivotan Donbassin aluejoukoille tsemppiä tuleviin taisteluihin. Toivottavasti Debaltsevon motti saadaan kiinni jo tänään ja juntan siellä olevat joukot neutraloitua. Mariupolin ja Slavyaskin vapautusta odotellessa.

Pidätkö siviilien ja maansa puolustajien tappamisesta todellakin noin paljon? Huh! MAKE LOVE! NOT WAR. Koita nyt röllikkä rauhoittua ja ottaa lääkkeet ajallaan!
 

vlad

Respected Leader
Rypekää toki ryssävihassanne, vihaajat. Se ei muuta miksikään sitä tosiseikkaa, että te olette väärässä. En ala enää vastaamaan aiemmin minulle vastanneille, koska on selvää että "vääriä" mielipiteitä ei täällä tulla sallimaan. Ryssittely ja "putlerittelu" toki sitten sallitaan.

Suomi on sananvapauden takapajula. Tämä ei ole ainoa foorumi, missä venäläisiin myötämielisesti suhtautuvat bannataan pois.

Minä en vihaa venäläisiä mutta en pidä tavasta jolla Venäjää johdetaan, enkä siitä politiikasta jota siellä harjoitetaan.

Venäjästä olisi paljonkin positiivista kirjoitettavaa esim. kulttuurin saralla mutta kaikki se hyväkin vesittyy aggressiivisen politiikan harjoittamisen alle - ikävä kyllä Venäjän johto luo tilanteesta sellaisen, että se koetaan (oikeutetusti) vihollisena monessa maassa ja sen kansalaisiin suhtaudutaan epäillen.

Venäjään voi siis suhtautua myötämielisesti ja Venäjältä voi löytää positiivisia asioita mutta ei se tarkoita sitä, että kaikessa Venäjän toimet on nähtävä oikeutettuina ja hyvinä - ei kaikkea tarvitse hyväksyä vaan on hyvä osata ajatella omin aivoin ja yritettävä tarkastella kokonaisuuksia. Näin ajatellen en voi nähdä mitään positiivista Venäjän kehityssuunnassa - maa kaipaa uudistuksia ja näköaloja näköalattomuuden sijaan, mutta Putin kaadereineen ei tule tarjoamaan Venäjälle tätä vaan kuvan maasta ulkovaltojen piirrittämänä ja uhkaamana josta Venäjän voi pelastaa vain Putinin kaltainen johtaja.

Olen keskustellut sellaisten ihmisten kanssa jotka suhtautuvat Venäjään myötämielisesti mutta samalla objektiivisesti ja ymmärtävät sen ettei nykyinen politiikka voi johtaa pitkäjänteiseen kehitykseen ja kokonaisvaltaisesti positiiviseen lopputulokseen. He ymmärtävät Venäjän toimet mutta eivät hyväksy niitä.

vlad.
 

Herman30

Greatest Leader
Yksi asia ihmetyttää näissä putintrolleissa. Ovatko he tosiaan sitä mieltä että on ihan sallittua kaapata osa jostain valtiosta ja julistaa sitä omaksi? Että jos sama tapahtuisi Suomessa niin olisivat kaapaajien puolella? Jos nyt vaikka julistettaisiin Raseborgs Folkrepublik.
KariKarppa kirjoitti:
Suomi on sananvapauden takapajula. Tämä ei ole ainoa foorumi, missä venäläisiin myötämielisesti suhtautuvat bannataan pois.
Foorumi ei ole yleinen paikka vaan jonkun yksityisen perustama. Foorumin omistajalla on oikeus määrätä mitä saa tai ei saa kirjoittaa.
 

Minuteman

Eversti
Kun patologisen valehtelijan taudinkuva on kliinisessä vaiheessa, potilas kieltäytyy tunnistamasta totuutta tai edes totuuden olemassaoloa koska totuuden tunnistaminen laukaisisi minuuden pirstovan kognitiivisen dissonanssin. Sama suomeksi: Jos trollille valkenee oma typeryytensä - joka on muille tullut jo tuskallisella tavalla selväksi - trollin pää räjähtää.
 

setämies

Kenraali
Siivosin juuri 27 viestiä "venäistä näkemystä" roskakoriin keskustelusta. Jälleen kerran on hyvä palata sinne perusasioiden ääreen eli tapahtumien kulkuun ja sen ananalysointiin. Kiitokset kaikille jäsenille, jotka jatksoivat käsitella tätä trollia enemmän tiedolla kuin mielipiteellä.

Nimimerkki alttereineen poistettiin foorumilta ja toivon, että tällä kertaa kyseinen henkilö ei enää vaivaudu rekisteröitymään uudelleen kaikkien ajan ja vaivan säästämiseksi.

-setämies-
 
Top