Ukrainan konflikti/sota

LadamirPutler

Alikersantti

S
Kiovan kansalliskaarti ei ole saanut paikallisia Mariupolin asukkaita värvättyä mukaan sotatoimiin, vaan kaupungin puolustukseen on pitänyt tuoda tuhansittain miehiä läntisestä Ukrainasta. Paikalliset ovat olleet täysin haluttomia liittymään mukaan KIovan sotajoukkoihin.

Tarkoittanet, että Mariupolin etniset Venäläiset eivät halua taistella Kansalliskaartin riveissä?

Käsittääkseni Azov-Pataljoonassa on liittynyt melkoinen määrä Mariupolin venäjän kielisiä asukkaita. Azov-pataljoona on sijoitettu Mariupoliin. Täältä löytyy lista vapaaehtoispataljoonista. http://en.wikipedia.org/wiki/Territorial_defense_battalions_%28Ukraine%29. Su
 

Vonka

Supreme Leader
Propagandan kiemuroista.

En tiedä, kertooko kapinallisten vähä-älyisyydestä vai mistä, mutta he onnistuvat kampittamaan Venäjän propagandakoneistoa kerran toisensa jälkeen näillä ylläreillään. Venäjällä jo hermostutaan tästä.

Kun RT laittoi Zakhartsenkon ylpeän julistuksen eetteriin, että hyökkäys Mariupoliin on alkanut, sama suunnitelma oli julkaistu Komsomolskaja Pravdassa päivää aikaisemmin. Ja sitten urpot, sen sijaan että hyökkäisivät johonkin UAS:n puolustusasemaan, ampuvat Gradeilla yhdeksänkerroksisia taloja.

Ihan kuin MH17.

Muistatte varmaan militanttien pudottaman hollantilaisen matkustajakoneen? Silloin kiljuivat onnesta, kun oli kuulemma pudotettu AN-26.

Tällaiset vievät kymmenien tuhansien työtuntien trollauksen ja mediatoimistojen ponnistukset hukkaan kertalaakilla. En tiedä, ovatko itäukrainalaiset militantit apukoulusta, mutta venäläiset ovat kyllä huomanneet RT:ssä ja muissa viestimissä lanseeratun uhon ja tapahtuman aikajärjestyksen vaikka laimeasti syyttävätkin Ukrainaa.

Nyt YK:n pääsihteeri ja ETYJ ovat samalla linjalla, mitä on vaikea Venäjälläkään piilotella.

Turvaneuvostossa tuomitsevaa lausuntoa ei tietenkään tule, koska Venäjä käyttää vetoa. Eikä siellä ole tuomittu toistakaan puolta mistään, joten fair play.
 

SJ

Supreme Leader
Gorlovka on separatistien hallussa oleva kaupunki. Jos väittää separatistien ampuvan Gorlovkaa, väittää samalla separatistien ampuvan itse itseään.

Paikallisten asukkaiden mukaan Gorlovka on ammuttu lähes maan tasalle ja kuolonuhreja siellä on satoja. Mariupolista voi toki itkeä, mutta on tekopyhää samalla valkopestä Kiovan hallinnon monta kertaa suuremmat rikokset.

Separatistit ampuvat itseään ja toisiaan jatkuvasti. Justiinsa oli se bussi (bussit itseasiassa) isku ja lisäksi on jatkuvasti videota siitä, kuinka asutusalueita käytetään tykistön asemina. Tässä ei ole mitään uutta, vaan separit ovat joko tappaneet siviilejä jatkuvasti tai käyttäneet heitä ihmiskilpinä.

Mitä taas tulee valkopesuun, niin hyvä yritys. Ei mene läpi.
 

KIM

Eversti
Tämä Mariupolin pommituksen (kuka sen sitten tekikään) "kauhistelu" on jotenkin niin oksettavaa ja kuvottavaa. Samat ihmiset eivät ole välittäneet paskan vertaa siitä, että Kiovan hallinto on täysin tietoisesti pommittanut asuma-alueita ja tappanut tuhansia viattomia siviilejä viimeisen puolen vuoden aikana.

Anttoo2 sinä varmasti tiedät jo itsekin tämän, mutta kerron kuitenkin. Sinä olet myynyt sielusi itselleen perkeleelle. Muutama kopeekka tai edes sadat tuhannet eurot eivät riitä korvaamaan sitä tuskaa jota koet lopun elämääsi tuosta työstä jota nyt teet. Ja lopullisesti joudut vastuuseen tekemisistäsi kuolemasi jälkeen "taivaan portilla". Mitä omatuntosi sanoo? Kuuntele sitä ja tottele.
 

Maidan

Respected Leader
Tämä Mariupolin pommituksen (kuka sen sitten tekikään) "kauhistelu" on jotenkin niin oksettavaa ja kuvottavaa. Samat ihmiset eivät ole välittäneet paskan vertaa siitä, että Kiovan hallinto on täysin tietoisesti pommittanut asuma-alueita ja tappanut tuhansia viattomia siviilejä viimeisen puolen vuoden aikana.
Todisteet puhuvat toisin. Separatistit ovat tarkoituksella tulittaneet "oman" aluen asukkaita, saadakseen esitettyään sen ukrainalaisten tekemiksi. Ajattelemiseen kykenevät kyllä kertoneet mistä ammukset lenteli.
 

Ukkonen

Kapteeni
Kiovan viime päivien tappiot ovat olleet iso isku maan armeijalle. Kiova joutuu kutsumaan tuhansia miehiä aseisiin korvatakseen tappiot, mutta aivan helposti se ei onnistu, koska miehiä pitäisi ehtiä myös kouluttaa ennen rintamalle lähettämistä.

Ei varusmies palveluksen suorittaneen koulutus niin kauaa vie etta siita koituisi niin suuri ongelma kun annat ymmartaa ja noitahan ei Ukrainasta puutu ja eikohan noita jo koulutettuja ja kerrattuja Ukrainalla ole reservissa. Toiseksi, kyse ei ole siita etta tuhannet palvelukseen kutsutut tulisivat korvaamaan sodassa menetetyt vaan aivan muusta eli pysy nyt vaan totuudessa sinakin.

Venalaisia ja venalaismielisia palkkasotureita ja aseellisia rosvolaumoja on aasiassa ja palkkanilla tuhansittain eika Venajalla ole mitaan vaikeuksia mobilisoida noita "vapaaehtoisia" ei varsinkaan silloin jos Ukraina omalta osaltaan olisi mobilisoinut kymmenia tuhansia reservilaisiaan. Mita enemman Ukraina olisi mobilisoinut sotilaitaan, sita enemman kapinalliset olisivat saaneet ulkoista vahvistusta mika olisi johtanut ilman muuta konfliktin laajentumiseen joka luonnollisesti vaikeuttaisi rauhaan paluuta.
Nyt kapinalliset ovat paattaneet laajentaa konfliktia ja tuon johdosta oravan pyora on lahdossa liikkeelle... Tahan asti EUn kanta on ollut ettei konfliktia pystyta ratkaisemaan sotilaallisesti ja tuon johdosta EU ei ole ollut halukas tukemaan Ukrainaa aseellisesti. Aivan kuten aiemmin ilmaisin NATOn paasihteerin viimeisen ilmaisun johdosta: Nyt tuntuu silta etta kanta on muuttumassa.
 

SJ

Supreme Leader
:D

Väität vakavalla naamalla, että Ukrainassa taistelee kymmeniätuhansia Venäjän virallisen armeijan sotilaita? Missä todisteet? Missä kuvat vangituista tai kaatuneista Venäjän armeijan sotilaista? Missä vangittujen sotilaiden haastattelut? Missä satelliittikuvat joukko-osastojen siirtymisestä rajan yli?

Hyvä yritys asettaa sanoja minun suuhun, mutta ei onnistu. Jos putlerilla ei olisi aikomustakaan sekaantua Ukrainan sisäisiin asioihin (tästähän putler jatkuvasti napisee, kun muut maat asettuvat poikkiteloin putlerin tielle), niin siitä rajan yli ei liikkuisi yksikään ase. Koska aseita liikkuu rajan yli ja venäjän kansalaisia kuolee/haavoittuu taisteluissa, niin ne ovat siellä putlerin sallimina. Ja ryssät ovat myöntäneet "lomalaiset" ukrainassa.

Niin, ja vangittuja sotilaita ei voi pakottaa julkiseen esiintymiseen ja tätä materiaalia ei voi käyttää ollenkaan missään tarkoituksessa joka voitaisiin tulkita propagandaksi. Geneven sopimus kieltää tämän!
 

Maidan

Respected Leader
Oletko yhtä "raivostunut" Kiovan juntan (käytän sanaa "juntta" tässä koska kutsut Zakhartshenkoa terroristiksi) on viime päivinä murhannut jopa sadoittain viattomia siviilejä Gorlovkassa?

Luojan kiitos Donetskiin asti juntan tykkituli ei enää yllä, koska juntta on ajettu riittävän kauas Donetskin asumalähiöistä.
Jos ukrainalaiset olisi voineet tulittaa näitä paskiaisia zakharchenkoja/giveja ja motorolaita, asukkaineen kaikkineen, he olisivat tehneet sen sataa kertaa. Mutta he eivät voi, heidän kädet ovat sidottuja, juuri siviiline takia, sen sijan terroristeilla on lupa tehdä vaikka mitä ja provoisoida vaikka miten. Paskiaiset laittaneet graadit yms aina asuintalojen viereen, itse Donetskilaiset ovat kertoneet jatkuvasti mistä ne ammuskelivat. Tarkkaat asoiteet!
 

SJ

Supreme Leader
Tapahtumien alusta Venäjä omien lähetettyjen sadistien avulla hakkanut, tappanut ja kiduttanut vähintäin sataa tiedotusvälineiden edustaja. Jos joku tämän maailman valhellisemman median edustaja ilmestyy vielä telemään omia solvaus, vääristely juttuja ja puhdasta kyynisintabvalhetta - turpaan tulee varmasti. Ihan oikein heille. Menköön sinne Lubjankan studioon kuvamaan omia satuja.

Jos nuo pahoinpitelijät oli edes niitä miksi toimittelijat väittävät näiden olleen. Maksetut näyttelijät ovat todennäköisempiä. Muuten kamerat yms. voisi hävitä siinä samalla.
 

Maidan

Respected Leader
Gorlovkassa on nyt tämän näköistä. Löytyykö tuomitsijoita?

Kiva kesäinen keli, vai? Eikähän riittää...
 

kausaliteetti

Luutnantti
Toiveajattelu ei ole fysiikan korvike.

JOS Gradin matkanopeus olisi tuo 690 m/s olisivat osumat perillä ENNEN lähtölaukausten kuulumista joka etäisyydellä. Raketin lentonopeus kuitenkin tipahtaa rajusti heti lähtökiihdytyksen jälkeen, joten mikäli LÄHTÖLAUKAUKSET kuuluvat ennen sarjan tömähtämistä tonttiin on sarja ammuttu kaukaa.

Tuossa taulukoitua tietoa norskeilta:

122 mm 9M22U for BM21 Grad (9 feet)

Range (km) Elevation (°) TOF (s) Apogee (m) Velocity (m/s) AOF (°)
5 3.5 8.5 69 540.9 3.7
6 4.3 10.5 110 490.6 5.0
7 5.2 12.6 165 442.6 6.7
8 6.3 15.2 245 403.1 8.9
9 7.5 17.8 345 368.2 11.6
10 8.8 20.6 469 339.8 14.5
11 10.4 23.8 640 318.4 18.2
12 12.2 27.2 853 306.5 22.2
13 14.2 30.8 1114 299.3 26.4
14 16.5 34.7 1442 294.7 30.8
15 19.0 38.8 1833 292.9 35.2
16 21.9 43.3 2312 293.8 39.7
17 25.1 48.1 2886 297.4 44.2
18 28.7 53.4 3573 303.7 48.5
19 33.3 60.1 4515 311.6 53.3
20 39.2 68.3 5803 318.0 58.6
20.47 47.0 78.8 7600 324.1 63.6

Lähde (sivu n:ro 100)

Yliäänisenä raketti näyttäisi menettävän 50 m/s joka kilometrillä ja yli 15 km matkalla gravitaatio lisää nopeutta raketin pudotessa yli 1800 metrin korkeudelta.

Edit. Sarakkeen perkeleet menivät yhteen nippuun. Pahoittelen.

Näkyvät oikein kun on kirjautuneena, 5-20 km on näköjään tuossa taulukossa ampumaetäisyydet. Tuommoisen mielenkiintoisen linkin löysin: http://en.wikipedia.org/wiki/Gunfire_locator

"Acoustic-only based systems typically generate their alerts a few seconds slower than optical sensing systems because they rely on the propagation of sound waves. Therefore the sound reaching a sensor 1 mile from its origin will take almost 5 seconds.", Käsiaseiden suunopeudet ovat suht. lähellä gradia, kivääreillä lähes puolet enempi. Tuossa näyttää olevan myös peltoaukea oletetun tulituspaikan ja osumien välissä. Tämä tutkimus oli on tehty Alpeilla, joten ei ehkä vastaa: http://www.mmk.ei.tum.de/~tal/Literatur/PDF/1062.pdf

"In this sound experiment the sound level of gunshots has been measured with and without snow on the propagation path. The evaluation by displaying the noise in dB and sone results that there is a noticeable reduction of the sound level with snow lying on the ground."

Pidän siis seppoja ihan mahdollisina ampujina (kostoisku tms.) Miksi niiden sotilaallisen menestyksen jälkeen tulee heti töhöily siviilikohteeseen?
 

Fencer

Eversti
Miksi näette vaivaa tuon trollin väitteiden kumoamiseksi? Jos trolli on sitä mieltä, että maapallo on kaikista faktoista huolimatta litteä, niin ei se jankkaamalla pyöreäksi tule. Antakaa olla siis.
 

Maidan

Respected Leader
Viimeksi muokattu:

Solombala

Korpraali
Kirjauduin sisään kun huomasin että tuttujakin eli Anttoo2 oli tullut tänne...
Anttoo, ollaankin ihmetelty kun sinua ei ole pariin viikkoon näkynyt siellä meidän kantauimahallissa. Ei sinua junantuomaa eikä kaveriasi joka kesällä sai Arkangelin suunnalla Kremlin kautta aika tiukan nootin ja näyttänee nyt hiljenneen täysin. Olikos se palkkasumman siirto rajan yli käteisenä vaikeaa kun tuli kesällä ne uudet päiväkohtaiset maksimimäärät?
Sen verran Anttoo vain että pahat kielet vihjaavat että osa porukasta tullaan siirtämään hommiin pohjoisempiin oblasteihin. Alkaa se nettikin olla siellä jo sen verran vakaa. Onkos sulle jo viesti tullut? Aluksi kuulemma saa majoituksen valita Dvinasta tai Pur Navalokista. Mieluummin Dvinasta kun sen vieressä on se vanha sisäänkäynti...no, tiedäthän sen osoitteen.
 

Pseeri

Kersantti
http://m.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/ar...krainasta-torpattiin-venajan-toimesta/4724984
Mitä Venäjä edes tekee YK:ssa. Kaikki välit poikki Venäjään ja Ukrainaan täysi LKP päälle ja massalla yli näistä murhaajista. Ei ukrainalla ole aikaa 200 päivää saada 250k miestä aseisiin. Se on tehtävä nyt, sillä separatistit eivät pysty sotimaan täyttä armeijaa vastaan edes 10k ryssän avulla. Alkaa ärsyttämään tää toimettomuus. Yli vuoden on ollut jo kriisi päällä.
 

vlad

Respected Leader
"Mutta selkeästi ukrainalaiset halusivat suorittaa operaation maltillisesti ja siviiliuhreja mahdollisuuden mukaan välttäen"

Ei nyt aivan näinkään. Kun kansalliskaarti ensimmäisen kerran saapui Mariupoliin, ampui sen aivan ensimmäiseksi aseettomia siviilejä kadulle, jotka protestoivat tätä "terrorisminvastaista operaatiota".

Sinulla on kovin valikoiva muisti Mariupolin taisteluiden suhteen.

Ensinnä ensimmäiset varsinaiset väkivaltaisuudet puhkesivat kaupungissa 16.4 vastaisenä yönä noin 300 separatistin/venäjä-mielisen hyökättyä kaupunkiin ja heitettyä molotovin coctaileja asevoimien tukikohtiin. Yhteenotossa kuoli kolme hyökkääjää.

24. huhtikuuta Ukrainan hallitus antoi määräyksen vapauttaa separatistien haltuun joutunut kaupunki, BBC:n toimittajan mukaan "there was "no sign" of the army".

Voitonpäivänä (eli 9. toukokuuta) kansalliskaarti ja Omega-joukot aloittivat operaation kaupungissa, yhteenotossa 60 rynnäkkäkiväärein aseistautuneen separatistin kanssa kuoli 20 separatistia sekä siviileitä.

Sisäministeriön ja siviileiden välisessä yhteenotossa kuoli ulkomaalaisten toimittajien mukaan yksi aseistamaton siviili - ilmeisesti tätä tapausta tarkoitat puhuessasi yllä mainitusta kansalliskaartin operaatiosta. Tätä ennen sisäministeriö ja kansalliskaarti oli aiemmin yrittänyt operoida kaupungissa mutta kertaalleen se päättyi vetäytymiseen, sen jälkeen kun siviilit olivat blokanneet kansalliskaartin etenemisen ja heittäneet ainakin yhtä BMP-2 ifv:tä kohti molotovin coctaileja.

Ennen vapauttamista Mariupol oli kohtuullisen pitkän aikaa separatistien hallinnassa ja tuona aikana se alkoi vajota samaan jamaan mihin Donetsk on vajonnut eli anarkia valtasi alaa, aseistautuneet miehet hallitsivat kaupunkia eikä oikeuslaitos voinut toimia (ja osa poliiseista vaihtoi puolta) ja siviileitä pahoinpideltiin ja tapettiin separatistien toimesta. Ukrainan hallintoa tukevista osa pakeni kaupungista koska kukaan ei voinut taata heidän turvallisuutta.

Tilanne kaupungissa muuttui olennaisesti 11. toukokuuta Rinat Akhmetovin ja Vadim Noviskin perustettua Metinvestin työläisistä "teollisuusprikaateja" häätämään separatisteja kaupungista. Akhmetovilla oli toki oma lehmä ojassa, nimittäin jos hän olisi menettänyt Mariupolissa toimivien tehtaidensa hallinnan olisi se ollut suurenluokan isku hänen talousimperiumille. Ja uhka menettämiselle oli huomattavan suuri sillä hän ja separatistit olivat ajautuneet Donetskissa ongelmiin Akhmetovin kieltäydyttyä tukemasta separatisteja ja lopulta käännettyä täysin kelkkansa. Tästä seurauksena hänen ystävänsä Donbass Donetskin omistaja Kolesnikov joutui myös vaikeuksiin ja niinpä 26. toukokuuta separatistien asemiehet iskivät Дружба areenalle sytyttäen sen palamaan.

Vasta kesäkuun puolella kaupunki palasi täysin hallituksen valvonnanalaisuuteen.

Tietty koska sodittiin kaupunkialueella siviiliuhreja ei voitu välttää, niitäkin tuli kaikkiaan kohtuullisen paljon ja niinpä HRW kritisoi Ukrainan hallintoa liiallisesta voimankäytöstä. Mutta mitään siviileiden "massateurastuksia" siellä ei tapahtunut kuin Kremlin sairaissa unissa.

vlad.
 
Top