Ukrainan konflikti/sota

Maidan

Respected Leader
Sama video miinoihin menneistä vaunuista mutta käännöstekstityksellä. Kova on uho.
Joopa joo Lviviin, Varsovaan ja Lontoon..ja Vladimir Chizhov "näkee" että kesällä jo pakotteetkin ovat ohi. Toivottavasti kesällä näiden hullujen ympärillä jo piikkilankaa.
 

dodger

Kersantti
Hiukan OT, koska ryssä etenee joka tapauksessa tällä hetkellä. Mutta selvästi tämän hybridisodan strategiaa ei venäjä ole vielä kunnolla sisäistänyt. Niin kauan kun DNR ja muut ovat "kapinallisprovinsseja", venäjän täytyy pitää jonkunlaista rajaa sodankäynnissään (esim. ilmavoimat ovat työttöminä). Mutta vetämällä vallattujen aluiden sisälle arbitraarisen rajan ja "äänestyttämällä" alueen osaksi venäjää, saisi ryssä koko alueen suojaan Ukien hyökkäyksiltä (sanoen: "jos hyökkäätte venäjälle, se on sota!"). Siellä on sitten hyvä pitää tykistön tuliasemia ja huoltoalueita, täysin turvassa.

Normaalissa sodassa moinen liike olisi turha, mutta hybridisodassa täydellinen keino rintaman hivuttamiseksi eteenpäin ja oman selustan suojaamiseksi.

Toinen juttu mitä ukraina voisi tehdä:
Kuten ketjussa on aikaisemmin todettu, Ukrainallahan oli ydinaseista luopumisen johdosta turvatakuut Venäjä/USA/UK troikalta, mitkä ei ole tällä hetkellä vessapaperin arvoisia. Noh, en tiedä mikä on Ukrainan kyky luoda ydinaseita, mutta varmasti ainakin likaisia pommeja saavat aikaan. Lisäksi kemiallisten aseiden tekeminen ei nykyaikana ole kovin vaikeaa, pääongelma on kansainvälisissä sopimuksissa, mille Ukraina voi viitata kintaalla vedoten siihen että ydinaseet "huijattiin" heiltä turvatakuilla mitä ei kunnioiteta.

Jos Ukit joutuu asemaan missä ryssä uhkaa jyrätä koko tai melkein koko maan, voisi olla hyvä jos on (risteily/ballistisia) ohjuksia millä uhata venäjän isoja väestönkeskittymiä vastalahjaksi. Viesti hyökkääjälle on että "voitte voittaa, mutta hinta tulee olemaan kovempi kuin hyöty".

Ryssien vastine tuhoaa tietysti ukrainan, mutta mitä väliä jos maa on joka tapauksessa ryssien hallussa. Pitäkööt sitten radioaktiivisen paskaläjän ja yrittääkööt siitä puristaa rahaa tarpeeksi Moskovan uudelleenrakentamiseen.
 
Näillä pojilla on paikallistuntemus hukassa... Missä hitossa me olemme? :)


Kyllä puhuu paksua Venäjän venäjää tuo toinen kiskojen päällä. Kaukana on kotoaan, ehkä jostain Moskvan kaakkoiskulmalta. Kovin paljon ei tuosta dialogista tietoa irtoa. Lopussa hoilaavat yhtä varmaan pioneeri/natshi -leirillä opittua renkutusta. Kohdassa 1.56 näkyy hyvin tankille annettu nimi: Lavina. Tuollakin nimellä on oma sanomansa. Kaksoismerkitys lumivyöry - välimerellisen mytologian naisen nimi, jolla on myyttisiä ulottuvuuksia, google kertoo tarvittaessa lisää. Noihin eri kulkuneuvoihin tehtyihin merkintöihin voi kiinnittää huomiotakin. Vaikka ei juuri samaa vaunua eri dokumenteissa olisikaan, voi nimien yhteyksistä toisiinsa saada jotain infoa irti.

Kirjauduin nyt lopulta tänne palstalle, ajan merkit ovat mitkä ovat ja kohti huonompaa mennään...
 

SJ

Supreme Leader
Pitääkö paikkansa tieto, että jo ennen Krimin valtausta amerikkalaiset olivat rahoittamassa siellä olevan suuren oppilaitoksen ja sairaalan perusparannuksia? Tästähän seuraa edelleen että kun Ukraina olisi liittynyt EU:hun ja pikaisesti Natoon, niin hupsistakeikkaa, siellä Krimillä olisi Naton käsiin tipahtanut kaksi merkittävää tip top kunnossa olevaa rakennusta hallinnollisten porukoiden käyttöön. Olen antanut kertoa itselleni, että Krimille olisi ollut suunnitteilla Naton tiedustelukeskus juurikin noihin rakennuksiin. Pitääkö tämä paikkansa?

Tällainen ei varmaankaan miellyttänyt Venäjän laivastoasemasta vastaavia, koska yllä kuvatussa tilanteessa äkkilähtö olisi tullut venäläisille.
Ensinnäkään en usko, että mitään projekteja olisi tehty tuon valtauksen jälkeen. Krimi ja muut venäjän alaiset alueet on aika pitkälti bannissa rahoituksen kohdalta. Joten tuon ns. "tiedon" muotoilu on aika selvästi vihjaileva.

Toisekseen tuollaiset projektit ovat ihan tyypillisiä kehitysapu projekteja. Niissä on tarkoitus parantaa paikallista infrastruktuuria ja mahdollistaa paikallista kehitystä ja hyvin vointia. Vastaavaa apua on tehnyt varmana suurinosa euroopan ja pohjoisamerikan valtioista ja apua on saanut joka ikinen itäisen euroopan valtio. Myös Venäjä!

Ukraina ei tietääkseni ole edes harkinnut natoon liittymistä, kuin vasta pari kuukautta sitten, kun alkoi tulla rintamala takkiin, joten tuskin Nato on ruvennut hankkimaan itselleen tiloja valloitetulta alueelta. Saati sitten ensiksi remontoida sairaalan ja koulun, mutta sitten sulkea molemmat ja perustaa sinne tiedustelukeskus.

Eli tästä syystä väitteesi kuulostaa ryssä paskalta.
 

aj77

Respected Leader
Tottakai ja siksi en ymmartanytkaan tuota @PasiL ilmaisemaa venalaispropaganda heittoa. Tottahan Ukrainalla olisi ollut oikeus rahoittaa sairaala Krimeassa ja mika itsenaista valtiota estaisi tekemasta yhteistyota NATOn kanssa? Mielestani @Rauhantekijan kysymys oli asiallinen.
Niin ja varsinkin,kun suurella todennäköisyydellä Rauhantekijän kuulemassa väitteessä voi olla perää.. Siinä ei olisi mitään ihmeellistä Trollit vain suurentelevat sitä ja saavat sen kuulostamaan lännen salajuonilta. Enemmän se huolestuttaisi Naton puolesta jos siinä ei olisi mitään perää.
Ottihan jenkki heti komennon Ukrainan energiayhtiöistä kun valta vaihtui. Tottakai Krimillä on startegista merkitystä, varmasti jonkun Natoherran kostea päiväuni oli saada Krimi ja Sevastopol. Se olisi vain luonnollista. Trollailuksi venäjän kätyreiden suunnasta homma muuttuu siinä vaiheessa kun ne niputtavat tämän yhteen ja kertovat että koko sota on noiden asioiden syytä ilman mitään faktaa.
En ihmettelisi vaikka Kiinan pojatkin olisi Krimiltä jotain ostanut.
 

aj77

Respected Leader

Ukrainan tykistö tekee töitä, mutta tekeekö riitävästi. Aika paljon pitää kaatua miestä että Putin alkaisi harkita rauhaa.Ei mikään ihme jos ajavat miinoihin, missään videoissa ei näy mitään miinojen raivauskalustoa.
Tietävimmät on sanonut että Putinin terävin kärki on kapea. Kun sitä kurmoottaa tarpeeksi muuttuu työ helpommaksi.- Ehkä. En tiedä todellakaan mutta toivon ja odottanut sitä. Uutisia tavallisten venäläispoikien heikosta koulutustasosta ja uhrimääristä. Putinia ei haittaa tuollaiset.
 

Recon4Life

Kapteeni
Pitääkö paikkansa tieto, että jo ennen Krimin valtausta amerikkalaiset olivat rahoittamassa siellä olevan suuren oppilaitoksen ja sairaalan perusparannuksia? Tästähän seuraa edelleen että kun Ukraina olisi liittynyt EU:hun ja pikaisesti Natoon, niin hupsistakeikkaa, siellä Krimillä olisi Naton käsiin tipahtanut kaksi merkittävää tip top kunnossa olevaa rakennusta hallinnollisten porukoiden käyttöön. Olen antanut kertoa itselleni, että Krimille olisi ollut suunnitteilla Naton tiedustelukeskus juurikin noihin rakennuksiin. Pitääkö tämä paikkansa?

Tällainen ei varmaankaan miellyttänyt Venäjän laivastoasemasta vastaavia, koska yllä kuvatussa tilanteessa äkkilähtö olisi tullut venäläisille.
Ei pidä paikkaansa. Tämä huhuhan kierti jo viime kesänä ja muistelen itsekin tutustuneeni siihen silloin. Noita projekteja on jo ollut aikaisemmin ja liittyy kehitysapuun Ukrainalle.

http://www.eucom.mil/media-library/article/25651/cancellation-of-humanitarian-assistance-projects-in-ukraine

Kriisiin liittyvissä huhuissa on sinänsä jännä vaihe, että Venäjä on ilmeisesti alkanut kierrättää uudestaan vanhaa misinffoa. Bongannut muutaman muunkin jutun, joka aikaisemmin todettu perättömäksi.

Muokk.
Tuossa vielä linkki aikaisempaan uutiseen vuodelta 2012. Uutisen lopussa myös kuvaus siitä "HA" -ohjelmista, ja missä ne toimivat.

http://www.eucom.mil/media-library/article/23156/eucom-ukraine-partner-together-to-repair-dental-clinic-boarding-school
EUCOM’s humanitarian assistance program is currently active in 17 European countries, helping to improve living conditions and increase partner nations’ civil sector capabilities. Projects often include installations of water sanitation systems, renovations of schools and hospitals, and upgrades to medical and emergency services equipment.
 
Viimeksi muokattu:

Myrskyhiiri

Kenraali
Tiedoksi Ukraina -entusiasteille,

notta niillä, joilla televisiossa näkyy AlfaTV, voivat katsoa kohta klo 19.30 alkavan Ukrainan tuoreen Suomen suurlähettilään Andrii Olefirovin esiintymisen keskusteluohjelmassa AlfaStudio. 55 minuuttia puhetta asiasta.

"Ukrainan kriisi laajenee ja väkivalta ja sotatoimet kohdistuvat yhä pahemmin siviileihin."
 

Maidan

Respected Leader
Joo, olen kyllä pohdinnassani päätynyt samanlaiseen käsitykseen. Krim-Sevastopol on aina ollut Venäjälle "non-negotiable" ja Musta meri peruuttamaton leikkikenttä.
Ihan sama mitä lakeja tai historiaa katsotaan, niillä ei nykypäivänä ole tässä kohtaan mitään merkitystä. Surullista.....
Vain Mustameri? Ei sitä kun 70 vuosikymmentä takasin ja nämä fasisti-kommari sodomitit meinäsivat leikkia koko maailmalla. Ei tämä horde muuttuu miksikään!
 

dodger

Kersantti
Sama video miinoihin menneistä vaunuista mutta käännöstekstityksellä. Kova on uho.
Mikä on uhotessa kun etenevät ja Ukit jäämässä pussiin. Ja jos pussi sulkeutuu, syy on tasan sodanjohdon, niin pitkään sitä on hierottu. Siellä on jossain selustan päämajassa joku pikkuhitler huutamassa että "Ei askeltakaan taaksepäin!".

Sitäpaitsi, tuskin kuvissa näkyvät miinavauriot poistaa tankkia käytöstä lopullisesti, ja koska alue jää hyökkääjän haltuun, kaikki vaurioitunut kalusto jää heille sotasaaliiksi. Ehkä mä en tajua sotastrategiasta mitään, mutta nyt tilanne on käynyt liian pahaksi, pitäisi vetäytyä. Mutta seuraavan pussin "ulkoreunalle" pitäisi koota Schwerpunkt-vastahyökkäykseen kaikki mitä irti saavat. Se on ainoa keino täydellisesti tuhota se terävä kärki mitä hyökkäyksessä käyttävät. Rintamalevyiset vastahyökkäykset torjutaan helpommin ja yleensä kakkosketjun voimin. Mutta jos pussiin jää iso kasa venäläisiä, siitä saisi myös hyvän propagandavoiton.

Sanoin jo että edellisen pussin kanssa (syksyllä) oli syy selvästi johdossa ja sen toimettomuus oli silmiinpistävää.. nyt, kokemuksen viisastamana se on jo rikollista.
 

SJ

Supreme Leader
Multa peräänkuulutettiin rekkakuskia parempaa lähdetietoa Krim asiassa. Aika paljon saa googlata jos meinaa jotain löytää. Mutta tällaista kuitenkin:

Kirjoittaja Lada Reyn artikkeli: KRIM http://futuristrendcast.wordpress.com/2014/04/24/breaking-us-planned-to-turn-crimea-into-military-base-against-russia/

ja sitten on tuollainen US NAVY Europen tarjouspyyntö Sevastopolin koulun asiasta ;
Regarding US plans for Crimea, here is a US government/US Navy solicitation for Renovation of Sevastopol School, dated September 05, 2013:
https://www.fbo.gov/index?s=opportunity&mode=form&tab=core&id=2bb691b61c59be3a68180bd8c614a0cb&_cview=1%E2%80%9D

En sitten tiedä mitä noista voi olla mieltä mutta kyllä minun silmään ottaa pahasti yhdistelmä US NAVY ja KRIM.
No, jos rakennus on ollut myynnissä, niin sitten se ei enää ole koulu, vaan rakennus. Jos janukovich on sallinut jenkkien perustaa krimille tiedustelukeskuksen, niin kyseessä on todennäköisimmin jotakin joka liittyy terrorismin vastaiseen sotaan, jossa Ukraina on ollut mukana.
 

Vonka

Supreme Leader
Mikä on uhotessa kun etenevät ja Ukit jäämässä pussiin. Ja jos pussi sulkeutuu, syy on tasan sodanjohdon, niin pitkään sitä on hierottu. Siellä on jossain selustan päämajassa joku pikkuhitler huutamassa että "Ei askeltakaan taaksepäin!".

Sitäpaitsi, tuskin kuvissa näkyvät miinavauriot poistaa tankkia käytöstä lopullisesti, ja koska alue jää hyökkääjän haltuun, kaikki vaurioitunut kalusto jää heille sotasaaliiksi. Ehkä mä en tajua sotastrategiasta mitään, mutta nyt tilanne on käynyt liian pahaksi, pitäisi vetäytyä. Mutta seuraavan pussin "ulkoreunalle" pitäisi koota Schwerpunkt-vastahyökkäykseen kaikki mitä irti saavat. Se on ainoa keino täydellisesti tuhota se terävä kärki mitä hyökkäyksessä käyttävät. Rintamalevyiset vastahyökkäykset torjutaan helpommin ja yleensä kakkosketjun voimin. Mutta jos pussiin jää iso kasa venäläisiä, siitä saisi myös hyvän propagandavoiton.

Sanoin jo että edellisen pussin kanssa (syksyllä) oli syy selvästi johdossa ja sen toimettomuus oli silmiinpistävää.. nyt, kokemuksen viisastamana se on jo rikollista.
Samoilla linjoilla. Erilaista tietoa tulee. Tosiasiassa ukrainalaisia ei ole Debaltseven länsipuolisessa kylässä Vuhlehirskissä. Suurempaa vastahyökkäystä ei ole menossa.

En minäkään mikään keittiösodanjohtaja ole, siihen tarvitaan korpraali.

Mutta mietitään. Mistä UA sinne raapisi voimaa, jolla työnnetään pari panssaripataljoonaa sivuun? Venäläisille varmaan sopisi, että muilta suunnilta todella irrotettaisiin joukkoja - vaikkapa Mariupolin suunnalta. Ehkä siellä Novoazovskissa ollaan lähtökuopissa ja odotetaan, että pohjoisen hyökkäys alkaa todella vaikuttaa.
 

Vonka

Supreme Leader
Luulisi ukrainalaisten kuitenkin olevan perillä voimista sivustoilla ja seuraavan tilannetta huolellisesti.

Ja seuraavaksi Minskin neuvotteluihin:

 

Vonka

Supreme Leader
Minskin neuvotteluja jatketaan kuitenkin.

Mietin tuota Vuhlehirskiä. Vuhlehirskin kautta menee tie Artemiivskiin. Päähuoltotie M03 menee lähimmillään viiden kilometrin päässä kaupungin luoteispuolella. Se on ensi sillanpää pussiin, ja siitä voi jatkaa suoraa hyökkäystä Debaltseveen ja sitten vaikka Horlivkan suuntaan.

Ukrainalaiset taistelivat kyllä ja tuhosivat kalustoa, mutta olivat lopulta alivoimaisia.

Ukrainan parlamentti ja ATO-johto valehteli, että Vuhlehirsk on kontrollissa. Donbas-pataljoonan komentaja taas kertoi, että se on menetetty. Televisiokuvat alueelta vahvstavat asian.
 

Maidan

Respected Leader
https://en.m.wikipedia.org/wiki/1907_Tiflis_bank_robbery

Kannattaa tutustua, jos halutaan ymmärtää mistä tämä venäläisten ajattelun patologia johtuu, riittää kun tarkistaa ihan lähihistoriaa. Stalin oli rikollinen, häntä ei ammuttu vain sen takia, että oli tuplaagentti ja oli tsarin kanssa myös. Rikollinen mentaliiteetti oli siellä aina suuressa kunniassa. Stalin oli tämän kansan edustaja. Kaikki kommarit olivat kaikkea muuta kun hyviä ihmisiä, katalia, petollisia ja valheellisia, heille ihmishenki ei ollut minkän arvoinen, mutta ne olivat tämän kansan edustaija. Putin on tsekisti ja tappaja. Venjällä puhutaan paljon myös orjamentaliteetista. Se on toinen puoli tätä rikollista mentaliteettia. Orjat rakastavat herransa, vaikka tämä olisi kuin konna, ne ovat valmiit "shestjorkaksi", kätyriksi, jotta pääsisivät suosioon ja joskus kenties samanlaiseksi isoksi..roistoksi. Kaikki jotka eivät edustaa tätä siellä, ovat poikkeamia, sitä pitää tuhota, näin ne ajattelee. Yksilöa kohtaan, systemeja kohtaan. Ja nyt tälle kansalle "luotiin" uusi vihollinen - vapaa maailmaa.
 

adam7

Respected Leader
En ole unohtanut vihreita miehia aivan kuten en ole unohtanut kuinka Kosovo irtaantui Belgradista. Tuo nyt ei ole se varsinainen pointti vaan se etta hyvaksymalla taman kaltainen kaytanto yhdelta johtaa siihen etta meidan tulee valmistautua hyvaksymaan se etta nain tulisi myos kaymaan Suomessa.
Putinin mediakoneen teemoista tuokin.

Kosovon irtaantuminen tapahtui melekein vuosikymmen sen jälkeen kun serbit olivat pakottaneet kosovonalbaanit kylistään ja kodeistaa, jonka vuoksi kansainvälinen yhteisö ryhtyi toimiin kansanmurhan estämiseksi. Tämän jälkeen Kosovoa hallinnointin kansaivälisen yhteisön toimesta ja neuvotteluja käytiin alueen tulevaisuudesta. Kun neuvotteluista ei tullut mitään alueella järjestettiin kansanäänestys kansainvälisen yhteisön valvonnassa, jota serbit kehottivat boikotoimaan. Tämän kansanäänestyksen jälkeen Kosovo julistautui itsenäiseksi. Itsenäisyyden ovat tunnustaneet huomattava osa maailman valtioista. Tunnustamista eivät ole suorittaneet jotkut valtiot joiden sisällä vaikuttaa separatistiliikkeitä, eikä tietenkään Serbia.

Kosovo ei ole mikään ennnakkopätös sille, että millä tahansa alueella on aina ja kaikkialla oikeus julistautua itsenäiseksi.

Meillä en näe olevan minkäänlaista samankaltaisuutta Kosovon kanssa. Tällaisen väittäminen kaipaa kyllä perustelun eikä vain Putinin mediakoneen myötäilyä.

Muistetaan vielä, että Girkinin/Strelkovin mukaan Krimin alueparlamentin jäsenet pakotettiin äänestämään "oikein" kiväärinpiippujen edessä. Tataarijäsenet kyseisessä alueparlamentissä taas ovat kertoneet etteivät olleet läsnä, vaikka heidän äänensä on rekisteröity kannattavan "kansanäänestystä" ja epäilleet että äänestyskortin kaksoiskappaletta on käytetty (jollainen parlamentissa oli kortin häviämisen varalta).

Kosovo vertailukohteena ei pidä millään tasolla, vaikka Putinin fasistihallinto näin väittää.
 
Top