Ukrainan konflikti/sota

Maidan

Respected Leader
Ainakin tie Debaltseveen on vielä auki. Ukrainalainen toimittaja ajaa ja kuvaa koko matkan.

ihmisille on täysin selvä, että ryssät tulittavat heidät. Myös heidän humanitarkoista on sellainen havainto, niiden saapumisen jälkeen tulitus kiivastuu, sitten se hiljenee, kunnes taas tulee uudet kuormat.Moni nyt siirtynyt asumaan pysyvästi kellareihin. Sähköä, vettä ei ole, kaupat ovat kiinni. Sotakamaa terroristeille tuodaan myös junilla.

Tätä täytyy pysähtää!
 
Viimeksi muokattu:

vlad

Respected Leader
Eikö ne valloittajat ole suurimpia rikollisia? Ainakin ryssien videomateriaali ukrainalaisista sotavangeista kopsahtaa omaan nilkkaan, mutta tuskin niitä rottia mihinkään oikeuteen koskaan saadaan. Parempi vaan jos päätyvät säkissä montun pohjalle.
Jokainen Ukrainan kriisiä ja sotaa tarkemmin seurannut varmasti tietää ketkä niihin suurimpiin sotarikoksiin ovat syyllistyneet ja kenet ensisijaisesti pitäisi esim. Haagissa tuomita - ikävä kyllä en oikein usko, että separatistien tai venäläisten riveistä kovinkaan montaa (lue: ei ketään) luovutetaan ulkomaille tuomittavaksi.

Mutta ukrainalaisten kannalta on parempi, että he jollain tavoin tuomitsevat ne heidän riveissään taistelleet, jotka ehdottomiin sotarikoksiin ovat syyllistyneet - en tarkoita, että jokainen rikoksen tehnyt on vietävä kv. oikeuteen tms. paikkaan mutta jos paljastuu, että joku (tai jotkut) ovat toistuvasti syyllistyneet vakaviin rikoksiin, tällöin ukrainalaisten oman maineen ja tulevaisuuden kannalta on parempi, että toiminta on mahdollisimman läpinäkyvää. Kyseinen toiminta helpottaisi ukrainalaisten hyväksymistä osaksi läntistä yhteisöä (vaikka jokainen varmasti ymmärtää sen, että poikkeuksellisissa oloissa voi tapahtua harkitsemattomia ylilyöntejä - rikoksia, mutta ne on uskottavuuden kannalta hyvä käydä läpi).

Tässä suhteessa sodassa on kaksoisstandardit käytössä, ukrainalaisilta odotetaan tekoja ja toimintaa joka on läntisten arvojen mukaista, koska he sellaiseen arvoyhteisöön haluavat. Sen sijaan separatistien ja venäläisjoukkojen kohdalla odotukset eivät välttämättä ole samat ja tiedossa on se, että heitä ei tuomiolle saada.

vlad.
 

Ukkonen

Kapteeni
Putinin mediakoneen teemoista tuokin.

Kosovon irtaantuminen tapahtui melekein vuosikymmen sen jälkeen kun serbit olivat pakottaneet kosovonalbaanit kylistään ja kodeistaa, jonka vuoksi kansainvälinen yhteisö ryhtyi toimiin kansanmurhan estämiseksi. Tämän jälkeen Kosovoa hallinnointin kansaivälisen yhteisön toimesta ja neuvotteluja käytiin alueen tulevaisuudesta. Kun neuvotteluista ei tullut mitään alueella järjestettiin kansanäänestys kansainvälisen yhteisön valvonnassa, jota serbit kehottivat boikotoimaan. Tämän kansanäänestyksen jälkeen Kosovo julistautui itsenäiseksi. Itsenäisyyden ovat tunnustaneet huomattava osa maailman valtioista. Tunnustamista eivät ole suorittaneet jotkut valtiot joiden sisällä vaikuttaa separatistiliikkeitä, eikä tietenkään Serbia.

Kosovo ei ole mikään ennnakkopätös sille, että millä tahansa alueella on aina ja kaikkialla oikeus julistautua itsenäiseksi.

Meillä en näe olevan minkäänlaista samankaltaisuutta Kosovon kanssa. Tällaisen väittäminen kaipaa kyllä perustelun eikä vain Putinin mediakoneen myötäilyä.

Muistetaan vielä, että Girkinin/Strelkovin mukaan Krimin alueparlamentin jäsenet pakotettiin äänestämään "oikein" kiväärinpiippujen edessä. Tataarijäsenet kyseisessä alueparlamentissä taas ovat kertoneet etteivät olleet läsnä, vaikka heidän äänensä on rekisteröity kannattavan "kansanäänestystä" ja epäilleet että äänestyskortin kaksoiskappaletta on käytetty (jollainen parlamentissa oli kortin häviämisen varalta).

Kosovo vertailukohteena ei pidä millään tasolla, vaikka Putinin fasistihallinto näin väittää.

Putin eika hanen hallintonsa kuulu ainakaan minun referansseihin joten tuntuu nuo fasisti jutut hieman asiaan kuulumattomilta. Se etta serbeja on tuomittu Haagissa tai La Hayessa ei minulta yo unia vie mutta ihan oikeasti soisin Krimin venalaisille itsenaisyyden ennemmin kun Kosovon albaaneille mutta molemmissa tapauksissa en tunnustaisi kummankaan itsenaisyytta ja palauttaisin alueet ema mailleen. Kosovon Serbialle ja Krimin Ukrainalle. Kummassakaan tapauksessa kyse ei ole mistaan demokratiasta vaan puhtaasti suurvalta voimapolitiikasta jonka kohteeksi Suomikin tulevaisuudessa saattaa joutua. Voimme tietysti pyoristella poydan kulmia ja selitella hienoja teorioita mutta konkluusio on se etta kummassakin tapauksessa kyse ei ole mistaan muusta kun suurvaltojen voima politiikasta.

Ote suomalaisesta Wikipediasta:

Kosovon vapautusarmeija (albaniaksi Ushtria Çlirimtare e Kosovës, UÇK) serbejä vastaan Kosovon vapauttamisen puolesta taistellut terroristijärjestö ja sissiliike. Liike tunnetaan myös englanninkielisellä lyhenteellä KLA, joka tulee sanoista Kosovo Liberation Army. UÇK tappoi serbipoliisien lisäksi myös niitä albaaneja, joita se syytti yhteistyöstä serbien kanssa. Kesällä 1998 serbit valtasivat laajalla operaatiolla lähes koko UÇK:n hallussa olleen alueen. Nato alkoi viimeistään 1998 tukea UÇK:ta ainakin virallisesti siksi, että serbit murhasivat joukoittain albaanisiviilejä. Näin alkoi Kosovon sota maaliskuun lopulla 1999. Käytännössä maahan lyödyn UÇK:n toiminta Kosovon sodassa ei ollut merkittävää. Järjestö syyllistyi silti moniin serbeihin ja muihin kohdistuneisin joukkomurhiin.
Kun
Kosovon sota loppui, länsivallat hajottivat UÇK:n, mutta järjestön pohjalta syntyneitä sissiliikkeitä toimi etelä-Serbiassa ja Makedoniassa myöhemmin. Monet entiset UÇK-aktivistit syyllistyivät hyökkäyksiin serbiväestöä vastaan Kosovon sodan jälkeen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_vapautusarmeija
 

Potero

Kersantti
http://www.osce.org/ukraine-smm/138326

Spot report by the OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine (SMM), 31 January 2015: Shelling incident in Donetsk City

KYIV 31 January 2015

On 30 January at 12:23hrs, the “emergency services department” of the “Donetsk People’s Republic” (“DPR”) informed the SMM that two shelling incidents had just taken place in Donetsk city at “DPR”-controlled Kuibyshevskyi district.

At around 12:30hrs, the SMM arrived at Panfilova Avenue 86, Kuibyshevskyi district, located two kilometres north-west of the city centre. The SMM observed an area in front of “Hotel Europe” where shelling had occurred. A building on the right side of “Hotel Europe” is frequently used for distributing humanitarian aid by a Ukrainian private foundation.

On site the SMM observed five civilian fatalities, three men and two women.

The SMM could not detect craters on the ground in Panfilova Avenue, but it observed that a shell had detonated in a tree in front of “Hotel Europe”.

The SMM then visited an area close to a bus stop in Matrosova Street, also located in Kuibyshevskyi district and approximately 300 metres away from the scene of the other shelling incident. At this second site, the SMM observed two fatalities, two men dressed in civilian clothing. At this second site, the SMM also observed a destroyed trolley bus and damaged electrical wires. Approximately 30 metres in front of the bus the SMM observed a fresh shell impact. The SMM’s observations suggest that the impact has most likely been caused by a 122mm artillery grenade, fired from a north-westerly direction.

At nearby Hospital No. 17, still in the Kuibyshevskyi district of Donetsk city, hospital staff reported to the SMM that another eight people, five men and three women, had been injured in the two shelling incidents - six in Panfilova Avenue and two in Matrosova Street. The hospital staff told the SMM that three of the people had been seriously injured and that one of them was in a critical condition. At the hospital, the SMM spoke with one woman who identified herself as one of the victims of the shelling in Matrosova Street. She said she had been riding the bus to work around 12:20hrs when the shelling took place and she suffered a cut on the neck caused by shrapnel fragments.
 

aj77

Respected Leader
Joku iso herra sanoi taannoin joulukuun lopulla, että hyökkäykset pitää hoitaa tammi-helmikuun aikana. Toistaiseksi ollut oikeassa.
Kapinallisten tappiot on aika kovat jälleen. Niin oli Donetskin kentälläkin,mutta eipä se mitään meinannut. Koko helmikuu aikaa riehua. Kuravelliaikana neuvotellaan taas rauhasta ennen kesäkampanjaa.
 

adam7

Respected Leader
Putin eika hanen hallintonsa kuulu ainakaan minun referansseihin joten tuntuu nuo fasisti jutut hieman asiaan kuulumattomilta.
Erään toimijan luonnehdinta
I shall attempt to list features that at different times have been characteristic of fascist movements. These include nationalism emphasizing a sense of ethnic and linguistic affinity, centralization of leadership, contempt for democracy that favours decadent culture, idealization of power politics, use of violence against and intimidation of opponents, resorting to manipulated referendums, homophobia, denial of class conflicts, a bias in favour of monopoly capitalism that submits to steering by the state, control of the dissemination of information and centralized state propaganda, and the cult of a strong leader.

Eli
Etnistä ja kielellistä yhteenkuuluvuutta korostava nationalismi, johdon keskittäminen, dekadentinttia kulttuuria suosivan demokratian halveksunta, voimapolitiikan ihannointi, vastustajien väkivaltainen kohtelu ja pelottelu, turvautuminen manipuloituihin kansanäänestyksiin, homofobia, tiedonvälityksen kontrollointi, keskitetty valtiollinen propaganda sekä vahvan johtajan palvonta.

Mihinköhän valtioon ja sen hallintoon tämä mahdollisesti sopii?


Se etta serbeja on tuomittu Haagissa tai La Hayessa ei minulta yo unia vie mutta ihan oikeasti soisin Krimin venalaisille itsenaisyyden ennemmin kun Kosovon albaaneille mutta molemmissa tapauksissa en tunnustaisi kummankaan itsenaisyytta ja palauttaisin alueet ema mailleen. Kosovon Serbialle ja Krimin Ukrainalle. Kummassakaan tapauksessa kyse ei ole mistaan demokratiasta vaan puhtaasti suurvalta voimapolitiikasta jonka kohteeksi Suomikin tulevaisuudessa saattaa joutua. Voimme tietysti pyoristella poydan kulmia ja selitella hienoja teorioita mutta konkluusio on se etta kummassakin tapauksessa kyse ei ole mistaan muusta kun suurvaltojen voima politiikasta.

Ote suomalaisesta Wikipediasta:

Kosovon vapautusarmeija (albaniaksi Ushtria Çlirimtare e Kosovës, UÇK) serbejä vastaan Kosovon vapauttamisen puolesta taistellut terroristijärjestö ja sissiliike. Liike tunnetaan myös englanninkielisellä lyhenteellä KLA, joka tulee sanoista Kosovo Liberation Army. UÇK tappoi serbipoliisien lisäksi myös niitä albaaneja, joita se syytti yhteistyöstä serbien kanssa. Kesällä 1998 serbit valtasivat laajalla operaatiolla lähes koko UÇK:n hallussa olleen alueen. Nato alkoi viimeistään 1998 tukea UÇK:ta ainakin virallisesti siksi, että serbit murhasivat joukoittain albaanisiviilejä. Näin alkoi Kosovon sota maaliskuun lopulla 1999. Käytännössä maahan lyödyn UÇK:n toiminta Kosovon sodassa ei ollut merkittävää. Järjestö syyllistyi silti moniin serbeihin ja muihin kohdistuneisin joukkomurhiin.
Kun
Kosovon sota loppui, länsivallat hajottivat UÇK:n, mutta järjestön pohjalta syntyneitä sissiliikkeitä toimi etelä-Serbiassa ja Makedoniassa myöhemmin. Monet entiset UÇK-aktivistit syyllistyivät hyökkäyksiin serbiväestöä vastaan Kosovon sodan jälkeen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kosovon_vapautusarmeija
Ei tämä jankkaamalla parane. Kyse aivan erilasia. Ja edelleenkään et perustele Suomi-viittausta. Tämä alkaa pahasti haista.

KLA:sta ja sen toiminnasta en ole kirjoittanut mitään. En puolustavaa enkä tuomitsevaa. Sulta tyypillistä whatsaboutismia.edit: lisäsin tuon spoilerin joka alkuperäisessä oli mennyt väärin, ei näkynyt
 
Tuossa on linkki Andryin kanavalle. Ylimmäisenä on tällä hetkellä muutama tunti sitten ladattu video Donetskista. Kuka sitten kuvasikin, niin ehti saada venäläisestä polttoainesaattueesta noin 20 autoa ja kalustoauton kuvaan. Jossain on kovasti janoisia kulkuneuvoja odottamassa...
https://www.youtube.com/channel/UCX6CXvqeEeEFgsKN37m1TcQ
 

YliKoo

Respected Leader
Tehokkain trollaaminen näyttää olevan kuin väkijoukossa kulkemista. Suurin osa ajasta mennään porukan mukana mutta sopivan hetken tullen työnnetään haluttuun suuntaan, kunnes paine pakottaa ottamaan puoli askelta taakse ja vakauttamaan tilanteen. Pysytään porukassa ja vaikutusmahdollisuus säilyy.

Jaa ketäkö tarkoitetaan?
 
Kiev looks to import arms to counter Moscow's military support for separatists
http://www.janes.com/article/48372/kiev-looks-to-import-arms-to-counter-moscow-s-military-support-for-separatists
http://www.janes.com/article/48372/kiev-looks-to-import-arms-to-counter-moscow-s-military-support-for-separatists
http://www.janes.com/article/48372/kiev-looks-to-import-arms-to-counter-moscow-s-military-support-for-separatists

As fighting intensifies in Ukraine's eastern breakaway districts between government troops and Russian-backed rebel groups, Kiev is stepping up its effort to counter the rebels' flow of arms from Moscow by importing weapons of its own, according to Ukraine's ambassador to NATO.


"We have requested additional assistance bilaterally from individual allies," said Ihor Dolgov, head of Ukraine's diplomatic mission to NATO.


He spoke to reporters in Brussels after a 26 January emergency meeting of the NATO-Ukraine Commission, where he discussed his country's deteriorating security with NATO Secretary General Jens Stoltenberg and the 28 allies.


Asked if he had requested lethal weaponry from the alliance, Dolgov said, "NATO as a military-political organisation will not provide lethal arms to Ukraine in this situation, but at the same time we continue to work on a bilateral level with different countries, including NATO member states." He declined to name which ones.Noniin Suomen päättäjät, nyt olisi HYVÄ TILAISUUS tehdä kauppaa ja yhteistyötä Ukrainan kanssa. :)

Mut ei niin ei ... koska ET ja muut kotiryssät. :(
 

Guderian

Kapteeni
Tämäkin on uutisoitu tässä ketjussa.

Toinen kenraali oli Sergei Andrijenko (jos etsit tietoa hakukoneilla, Sergey Andreychenko), mutta toisen nimeä en muista. Toinen meni tsetseenikomentajan kanssa samassa väijytyksessä.
Täältä sen bongasinkin. On taas vaan niin paljon tekstiä että ei ehdi reagoida nopeasti. Siksi kyselen näin myöhään.
Onko näistä jotain Ukrainan raporttia saatavilla tai jotain uutista.
 

Guderian

Kapteeni
Donetskissa on bongattu syksyn aikana jonkin verran venäläisiä elso ja muita erikoisajoneuvoja - kalustoa joka on aivan uutta ja jollaista ukrainalaisilla ei ole. Esim. pari kuukautta sitten bongattiin kuvan kaltainen 1RL257 Krasuha-4,

"The 1RL257 Krasukha-4 anti-radar system designed to block aircraft-based electronic surveillance and drones." (worldbulletin.net).

Joita oli jossain vaiheessa viime vuotta toimitettu Venäjän asevoimielle vasta 10 kpl.

Samoin tykistön toimintaa tukevaa kalustoa on havaittu alueella (1RL239 etc), samoin elektronisen sodankäynnin yksiköitä (esim. Rtut-BM, joiden toimitus Venäjän asevoimille alkoi vasta v. 2013).

Varsinkin suurempien operaatioiden aikana alueella on ollut kohtuudella elso-kalustoa, joten veikkaisin, että nyt kun Debaltsevossa taistellaan tilanne on jälleen se, että uutta kalustoa on tukemassa separatistien jalkaväkeä ja venäläisosastoja.

vlad.
Pitäähän sitä uusia leluja jossain testata.
 

Ukkonen

Kapteeni
Erään toimijan luonnehdinta

Eli


Mihinköhän valtioon ja sen hallintoon tämä mahdollisesti sopii?

Ei tämä jankkaamalla parane. Kyse aivan erilasia. Ja edelleenkään et perustele Suomi-viittausta. Tämä alkaa pahasti haista.

KLA:sta ja sen toiminnasta en ole kirjoittanut mitään. En puolustavaa enkä tuomitsevaa. Sulta tyypillistä whatsaboutismia.
Kun ei tiedeta mita sanoa on mentava henkilokohtaisuuksiin. Se on aika yleista mutta pidan sita vahingollisena. Tulee sellainen mieli etta olisimme taalla sotimassa suomalaisten kesken ja etta meidan olisi pakko valita kahden leirin valilta kumpaan kuulumme ja sitten "tykittelemme" toisiamme ja menemme jopa henkilokohtaisuuksiin. Tarkoitin etten ole mikaan fasisti enka Putin fani joten nuo fasisti jutut meidan valisessa keskustelussa on asiaan kuulumatonta kielen kayttoa.

Nuo mainitsemasi fasistiset piirteet sopivat mielestani ainakin Venajaan, Iraniin, Saudi-Arabiaan, jne... mina taas ilmaisin Kosovon seka Krimin tapauksissa kyseessa olevan suurvalta voimapolitiikka. Kysyit Suomi kortista. No, kuka siella siirtelee varuskuntia yha lahemmas ja lahemmas Suomen rajaa? Kun vakivallan ja moraalin kynnys on nain alhaalla kun se nyt on niin mika heita estaisi (ainakin yrittamasta) siirtamasta varuskuntiaan rajan toiselle puolellekin?
Tuo on siis ainoa syy miksi en hyvaksy tuollaisia Kosovon ja Krimin itsenaisyyksia, aivan kuten en hyvaksy Ossetian ja Abkhaasian paska politiikan tuloksia.
 
Täältä sen bongasinkin. On taas vaan niin paljon tekstiä että ei ehdi reagoida nopeasti. Siksi kyselen näin myöhään.
Onko näistä jotain Ukrainan raporttia saatavilla tai jotain uutista.
Ainakin kenraalimajuri Peter Pavlov, Gennadijevitsh. Partisaanit iskivät, saattoi olla juuri tuo yllä mainittu väijytys.
Hakukoneita varten: Павлов Пётр Геннадьевич.
 

Vonka

Supreme Leader
Täältä sen bongasinkin. On taas vaan niin paljon tekstiä että ei ehdi reagoida nopeasti. Siksi kyselen näin myöhään.
Onko näistä jotain Ukrainan raporttia saatavilla tai jotain uutista.
Tuossa on yksi uutinen.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2792750/russian-general-killed-rebel-held-donetsk-ukraine-says-embarrassment-kremlin.html

Etsin toista vielä.

Välipalaksi vähän harvinaisempi video, jossa tiedotusmies pääsee seuraamaan, kun erikoisjoukko väijyttää ja tappaa kasakkapäällikön. +18, pitää kirjautua.

 

YliKoo

Respected Leader
Donetskissa on bongattu syksyn aikana jonkin verran venäläisiä elso ja muita erikoisajoneuvoja - kalustoa joka on aivan uutta ja jollaista ukrainalaisilla ei ole. Esim. pari kuukautta sitten bongattiin kuvan kaltainen 1RL257 Krasuha-4,

"The 1RL257 Krasukha-4 anti-radar system designed to block aircraft-based electronic surveillance and drones." (worldbulletin.net).

Joita oli jossain vaiheessa viime vuotta toimitettu Venäjän asevoimielle vasta 10 kpl.

Samoin tykistön toimintaa tukevaa kalustoa on havaittu alueella (1RL239 etc), samoin elektronisen sodankäynnin yksiköitä (esim. Rtut-BM, joiden toimitus Venäjän asevoimille alkoi vasta v. 2013).

Varsinkin suurempien operaatioiden aikana alueella on ollut kohtuudella elso-kalustoa, joten veikkaisin, että nyt kun Debaltsevossa taistellaan tilanne on jälleen se, että uutta kalustoa on tukemassa separatistien jalkaväkeä ja venäläisosastoja.

vlad.
Toivottavasti NATOlla on sensorit herkkänä. Ei taida olla kovin usein tilaisuutta saada ihan autenttista dataa. Eivätköhän keksi vastalääkettä.
 

RKSTAK

Kapteeni
Tuossa on yksi uutinen.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2792750/russian-general-killed-rebel-held-donetsk-ukraine-says-embarrassment-kremlin.html

Etsin toista vielä.

Välipalaksi vähän harvinaisempi video, jossa tiedotusmies pääsee seuraamaan, kun erikoisjoukko väijyttää ja tappaa kasakkapäällikön. +18, pitää kirjautua.

Hyvät kuperkeikat vetää vanha mies :).

Siis separatistit väijyttää ukrainalaisen päällikön vai miten se oli...
 

Vonka

Supreme Leader
Hyvät kuperkeikat vetää vanha mies :).

Siis separatistit väijyttää ukrainalaisen päällikön vai miten se oli...
Ukrainan erikoisjoukko kasakan, kuten näet. En tiedä, miksi juuri tämä "hvardijiji" oli niin tärkeä (tai vihattu).
 
Top