Ukrainan konflikti/sota

RKSTAK

Kapteeni
:solthum:
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1422677493449
USA:ssa vaaditaan aseita ja rahaa Ukrainan avuksi

Vaikutusvaltainen joukko amerikkalaisia turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita vaatii Yhdysvalloilta aseita ja rahaa Ukrainan auttamiseksi. Taloudelliset pakotteet Venäjää vastaan eivät ole saaneet presidentti Vladimir Putinia neuvottelupöytään, ja siksi Yhdysvaltain on aika antaa Ukrainalle miljardi dollaria sotilasapua ja aseistusta.

Se "tekee Venäjän hyökkäyksen niin kalliiksi, että Putin ja Venäjän armeija kaihtaisivat tilanteen kärjistymistä", asiantuntijat kirjoittavat.

Ehdotukset sisältyvät maanantaina Washingtonissa julkaistavaan raporttiin nimeltä "Säilytetään Ukrainan itsenäisyys, vastustetaan Venäjän hyökkäystä – mitä Yhdysvaltain ja Naton pitää tehdä".
 

vlad

Respected Leader
Laitetaan hiukan informaatiota tavallisesta arjesta Donetskissa - jottei pääse sekään puoli tästä sodasta unohtumaan.

Elintarviketilanne on myös entisestään heikentynyt Donetskin alueella. Sen ohella, että elintarvikkeiden hinnat nousevat viikoittain niiden saatavuus on entisestään heikentynyt – ja jatkossa saatavuus tulee heikkenemään entisestään kun lännestä alueelle ei käytännössä pääse ongelmitta muu kuin humanitäärinen apu (eikä aina sekään). Eikä se humanitäärinen apu läheskään aina tavoita heitä jotka sitä eniten kaipaavat ja tarvitsevat - sitä katoaa matkalla parempiin taskuihin ja suihin - ja osa päätyy mustanpörssin kauppaan.

L:n kertoman mukaan vuosi sitten esim. appelsiinien hintataso oli noin 9 hryvniaa kilolta, nyt appelsiinien hinta on noin 50 hryvniaa kilolta – silloin kun niitä yleensäkään on saatavilla. Käytännössä kaikkien elintarvikkeiden hinta on noussut huomattavan paljon, yleisimmin 3-5 kertaa kevään 2014 hintatasoa korkeammalle ja samalla ihmisten tulotaso on laskenut erittäin jyrkästi ja puute on osa elämää huomattavan monella.

Muutenkin yhteiskunnan toiminnot rapautuvat rapautumistaan. Kesällä ja alkusyksystä kaupunginhallinto kehotti asukkaita välttämään veden käyttöä ruoanlaitossa ja juomiseen, sitä suositeltiin käytettävän vain peseytymiseen tms. toimiin. Tuolloin kaupungissa jaettiin juomavettä säiliöautoilla niin paljon kuin mahdollista, syksyn käännyttyä talveen tilanne on muuttunut entistäkin huonommaksi. Puhdasta vettä ei juurikaan ole saatavilla, tankkiautoin sellaista ei juurikaan jaeta, kaupoista ei löydy vesikanistereita juuri koskaan ja jos löytyy niin ne ostetaan pois hetimmiten (Donetskissa oli hyvin tavallista, että rauhan aikanakin ihmiset ostivat juomaveden kaupoista muovitonkissa ja ainakin joissain kaupunginosissa oli "jakelupisteitä", joissa saattoi tankeista täyttää kanisterinsa puhtaalla ja raikkaalla vedellä esim. ul Kirovan varrella oli tällainen piste). L kertoi minulle jutelleensa eilen Donetskissa asuvan ystävänsä kanssa ja tämä ystävä kertoi kuinka nyt joutuvat juomaan ja laittamaan ruokaa vedestä, joka on rusehtavaa ja sakkaista - lasin tai kattilan pohjalle laskeutuu paksu sakkakerros vedestä. Satunnaisesti on parempia aikoja mutta pääsääntöisesti vedenjakelu on hyvin surkeassa jamassa Donetskissa. Sama pätee lääkehuoltoon alueella, moni vakavasti sairas on jäänyt täysin ilman lääkkeitä - insuliinista on puutetta, samoin sydänlääkkeistä etc.

Näin tänään valokuvia Donetskista (L:n ystävien ottamia hänelle lähettämiä kuvia) ja nekin omalta osaltaan kertoivat karua kieltä kaupungin arjesta. Kerrostaloissa lukuisia hajalle ammuttuja tai rikottuja ikkunoita, seinissä jälkiä luodeista ja muita räjähdevaurioita. Hajonneita ja romahtamispisteessä olevia parvekkeita. Silti niissäkin taloissa asuu perheitä - ihmisiä. Vaikka samoja kuvia (tai samankaltaisia kuvia) leviää maailmalle Itä-Ukrainasta nämä kuvat ovat sikäli pysäyttäviä, että olen itse kävellyt niillä kaduilla joiden varrella rakennukset sijaitsevat.

vlad.
 

adam7

Respected Leader
Kun ei tiedeta mita sanoa on mentava henkilokohtaisuuksiin. Se on aika yleista mutta pidan sita vahingollisena. Tulee sellainen mieli etta olisimme taalla sotimassa suomalaisten kesken ja etta meidan olisi pakko valita kahden leirin valilta kumpaan kuulumme ja sitten "tykittelemme" toisiamme ja menemme jopa henkilokohtaisuuksiin. Tarkoitin etten ole mikaan fasisti enka Putin fani joten nuo fasisti jutut meidan valisessa keskustelussa on asiaan kuulumatonta kielen kayttoa.

Nuo mainitsemasi fasistiset piirteet sopivat mielestani ainakin Venajaan, Iraniin, Saudi-Arabiaan, jne... mina taas ilmaisin Kosovon seka Krimin tapauksissa kyseessa olevan suurvalta voimapolitiikka. Kysyit Suomi kortista. No, kuka siella siirtelee varuskuntia yha lahemmas ja lahemmas Suomen rajaa? Kun vakivallan ja moraalin kynnys on nain alhaalla kun se nyt on niin mika heita estaisi (ainakin yrittamasta) siirtamasta varuskuntiaan rajan toiselle puolellekin?
Tuo on siis ainoa syy miksi en hyvaksy tuollaisia Kosovon ja Krimin itsenaisyyksia, aivan kuten en hyvaksy Ossetian ja Abkhaasian paska politiikan tuloksia.
En ole sinusta kirjoittanut. Kirjoitin Venäjän fasistihallinnosta. Ilmoitit ettet tiedä siitä mitään. Sen jälkeen annoin erään lainatun määritelmän fasismista. Nykyään määrittelen Putinin hallinnon fasistiseksi ilman minkäänlaista pohtimista. Jos reagoit siihen, se ei minuun vaikuta.

Jollet ole putinisti, kirjoittanet eri tavalla kuin putinistit.

Venäjän fasistihallinto voi tietenkin rakentaa Suomesta erilaisia narratiiveja, niinhän stalinin punafasistihallintokin teki. Jos kirjoitat tällaisisista hypoteettisista keinoista, ilmaise itseäsi hieman selkeämmin. Sitähän minä pyysin.

Huomaat kyllä jos ryhdyn henkilökohtaisuuksiin, mutta se ei minua kiinnosta.
 

vlad

Respected Leader
Tämä oli ainakin minulla uusi tieto ja sitä voi käyttää trolleja vastaan, kun he perustelevat Krimin valtausta juuri Sevastopolin tärkeydellä. Onko sulla antaa linkkiä, jota jakaa?
Olet jo tainnut saada vastauksen kysymykseesi, mutta laitetaan nyt vielä linkki YLE:n uutiseen huhtikuulta 2010:

"Sevastopolin tukikohta on Venäjälle tärkeä symboli

...

Venäjän Mustanmeren laivaston päätukikohta on ollut Sevastopolissa aina Katariina Suuren ajoista alkaen. Kun Neuvostoliitto hajosi ja Ukraina itsenäistyi, Krimin niemimaalla sijaitseva Sevastopolin tukikohta jäi Venäjälle vuokralle. Vuokra-ajan piti umpeutua vuonna 2017, mutta uusi sopimus jatkaa vuokra-aikaa aina vuoteen 2042.


- Tärkeintä on tukikohdan symboliikka Venäjän ulkopolitiikassa, ohjelmajohtaja Arkady Moshes Ulkopoliittisesta instituutista sanoo.
" (yle.fi: linkki).

vlad.
 

aj77

Respected Leader
Kapinallisten maaginen huolto taikoi Pantsirin. Ehkä Ukrainan ilmaiskut oli liikaa taanoin
How can the existence of the SA-22 in central Donetsk region be proven?

Five days ago on January 24, the first picture emerged of the SA-22, claiming to show it in the eastern Donetsk town of Shakhtarsk. However due to the Russian army’s threat against Ukrainian civilians critical of the invasion and revealing their ongoing equipment transfer, the picture was apparently shot secretly, is blurry and impossible to geolocate / verify. Then on January 28, another picture turned up with more ambient details.


The Pantsir S-1

Thanks to the “swarm intelligence” of the Russian invasion critical – mostly Ukrainian – internet community, it only took a few hours until the necessary geolocation and identification was done. To independently verify this, I did it once again, coming to the same conclusion (see pictured process below).


Geolocation


Location in Makeevka
 

RKSTAK

Kapteeni
Ryssä vie humanitääristä apua ukrainaan, pistetäänhän kylkinumeroita ylös. Siinä näkyy olevan joka lähtöön tavaraa.
Edit, taitaa olla elso vaunuja jokunen...


Lisää venäläistä depaltseven lähistöllä 30.1.2015. Pystyykö maidan kääntämään mitä siviilit sanoo?

 
Viimeksi muokattu:

Potero

Kersantti
Ryssä vie humanitääristä apua ukrainaan, pistetäänhän kylkinumeroita ylös. Siinä näkyy olevan joka lähtöön tavaraa.
Edit, taitaa olla elso vaunuja jokunen...

Jo on venäjän pojalla oudon näköisiä asuntoautoja, Suomessa tottunut näkemään vaan lähinnä dethleffssejä ja hobbyjä.
-Noh, heidän kulttuurissa ilmeisesti vain lomaillaan vaan erilailla kuin meidän.
 

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Yhteiskuntapalvelua venäläisittäin, mutta minkä yhteiskunnan?

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/autovaras ukraina-31356
Ulkomaat
Autovaras jäi kiinni Venäjällä - lähetettiin sotimaan tankilla Itä-Ukrainaan
Juha-Pekka Tikka
14 tuntia ja 20 minuuttia sitten (päivitetty 14 tuntia ja 19 minuuttia sitten)
Ukrainan pidättämä venäläismies sanoo joutuneensa rintamalle rangaistuksena.


  • Venäläispuolen tankkeja ajamassa Donetskin kaupunkia kohti.

    (AFP/Lehtikuva/Aleksander Gayuk)
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU:n ja armeijan Luhanskin alueella pidättämä 31-vuotias mies toimi SBU:n lehdistötoimiston mukaan panssarivaunun kuljettajana. Hän oli taistelemassa Luhanskin kansantasavallan puolesta Ukrainaa vastaan.

Mies sanoo venäläisviranomaisten pidättäneen hänet ja tuoneen Venäjän rajavartijoiden avulla laittomasti Ukrainaan.

31-vuotiaan kertoman mukaan hän varasti Venäjän Rostovissa joulukuussa auton ja jäi kiinni. Poliisissa tutkija oli ehdottanut, että mies ja 21 muuta pidätettyä välttäisi syytteet osallistumalla “panssariajoneuvojen korjaustöihin Novorossijassa".

Korjaustöiden ja erikoiskoulutuksen jälkeen miehestä tuli mekaanikko ja tankin kuljettaja. Hän sanoo nyt, että olisi mieluummin kärsinyt rangaistuksena vankilassa.
 

Ukkonen

Kapteeni
En ole sinusta kirjoittanut. Kirjoitin Venäjän fasistihallinnosta. Ilmoitit ettet tiedä siitä mitään. Sen jälkeen annoin erään lainatun määritelmän fasismista. Nykyään määrittelen Putinin hallinnon fasistiseksi ilman minkäänlaista pohtimista. Jos reagoit siihen, se ei minuun vaikuta.

Jollet ole putinisti, kirjoittanet eri tavalla kuin putinistit.

Venäjän fasistihallinto voi tietenkin rakentaa Suomesta erilaisia narratiiveja, niinhän stalinin punafasistihallintokin teki. Jos kirjoitat tällaisisista hypoteettisista keinoista, ilmaise itseäsi hieman selkeämmin. Sitähän minä pyysin.

Huomaat kyllä jos ryhdyn henkilökohtaisuuksiin, mutta se ei minua kiinnosta.


"Sulta tyypillistä whatsaboutismia" noin sina kirjoitit eli se mita sanoit ettet ole kirjoittanut minusta mitaan on samaa totuutta mita Putin kertoo sanoessaan ettei Ukrainassa ole venalaisjoukkoja.
 

Vonka

Supreme Leader
Viimeksi muokattu:

Ukkonen

Kapteeni
Yhteiskuntapalvelua venäläisittäin, mutta minkä yhteiskunnan?

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/autovaras ukraina-31356
Ulkomaat
Autovaras jäi kiinni Venäjällä - lähetettiin sotimaan tankilla Itä-Ukrainaan
Juha-Pekka Tikka
14 tuntia ja 20 minuuttia sitten (päivitetty 14 tuntia ja 19 minuuttia sitten)
Ukrainan pidättämä venäläismies sanoo joutuneensa rintamalle rangaistuksena.


  • Venäläispuolen tankkeja ajamassa Donetskin kaupunkia kohti.

    (AFP/Lehtikuva/Aleksander Gayuk)
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU:n ja armeijan Luhanskin alueella pidättämä 31-vuotias mies toimi SBU:n lehdistötoimiston mukaan panssarivaunun kuljettajana. Hän oli taistelemassa Luhanskin kansantasavallan puolesta Ukrainaa vastaan.

Mies sanoo venäläisviranomaisten pidättäneen hänet ja tuoneen Venäjän rajavartijoiden avulla laittomasti Ukrainaan.

31-vuotiaan kertoman mukaan hän varasti Venäjän Rostovissa joulukuussa auton ja jäi kiinni. Poliisissa tutkija oli ehdottanut, että mies ja 21 muuta pidätettyä välttäisi syytteet osallistumalla “panssariajoneuvojen korjaustöihin Novorossijassa".

Korjaustöiden ja erikoiskoulutuksen jälkeen miehestä tuli mekaanikko ja tankin kuljettaja. Hän sanoo nyt, että olisi mieluummin kärsinyt rangaistuksena vankilassa.
Onneksi se ei jaanyt kiinni valehtelemisesta. Siina tapauksessa ne olisi lahettanyt sen eurooppaan politiikoksi!
 

Guderian

Kapteeni
Joo, kun oikein tarkkaan asiaa tarkastellaan niin Serbian silloisessa ja Venajan nykyisessa politiikassa on samoja syvia juonteita. Krimean tapauksessa on myos samoja syvia juonteita kun Kosovon tapauksessa. Onko tama nyt kasitettava niin etta Ukraina on menettanyt Krimean lopullisesti aivan kuten Serbia menetti Kosovon? Ja milloinka se sitten on Suomen vuoro?
Ei taida Suomesta löytyä vastaavia alueita, eikä Venäjällä ole Suomelta mitään saatavia tai alueita mitä se tarvitsisi, päinvastoin.
Jos taas on puhe että Venäjä haluaisi Ahvenanmaan niin hohoijaa. Tämä ei ole oikea ketju näihin spekulaatioihin.
Eiköhän Suomen ammatisotilaat ja/ maanpuolustuskorkeakoulun tutkijat ole ajan tasalla kaikista uhkista mitä Suomea uhkaa vai kuvitteleeko joku että Suomen puolustus on niin huonossa hoidossa että täällä foorumilla tiedetään ja hoksataan asiat paremmin.
 
Top