Ukrainan konflikti/sota

Tänäänhän Venäjällä juhlistetaan "erikoisjoukkojen päivää".

9546f754e4bf763f.jpg

:ROFLMAO: Ei kyllä tämä Venäjän erikoisjoukkojenkaan toiminta ole mennyt ihan nappiin. Videolla tuhottu Spetsnazin kolonna Harkovassa tänään. https://v.ylilauta.org/0d/a3/0da3f74687abbe26.mp4
 
Ai että legioonasta saa lähteä jos huvittaa milloin vain... :D saahan sitä tosiaan lähteä jos kerkeää maasta pois ennen kuin jää kiinni, mutta sen jälkeen ei olekaan asiaa minnekään maahan jossa on Ranskalla vaikutusvaltaa.

Tässä pitäisi ymmärtää, että se on nykyään aika pitkälti työpaikka siinä missä muutkin eikä mikään vankila. Sieltä pääsee työajan jälkeen joka ilta porteista ulos eikä kukaan tule etsimään, jos takaisin ei tule. Mulla on sellainen mututuntuma (kuulin kaverilta), että yli 50% lähtee kävelemään ekan sopimuksen aikana, mutta yleensä se tapahtuu ensimmäisten kuukausien aikana joten vahinko organisaatiolle on rajallinen.
 

Putinin pojat ryöstöretkellä :mad:

Nämä ovat mielenkiintoisia lukuja...

Venäjän tappiot Ukrainan hallinnon mukaan: - 540 miehistönkuljetusvaunua - 102 panssarivaunua - 16 lentokonetta - 18 helikopteria - 3,000 kaatunutta - 200 vankia

Kun ottaa huomioon sodan luonteen ja taktiset kuviot niin nuo ovat ihan mahdollisia lukuja, ne voisivat olla tässä vaiheessa jopa suurempia.
 
Enemmän siellä on venäläisiä kuin ukrainalaisia ja venäläisiä menee sitten sinne vastapuolelle. On mennyt jo ainakin 2014 lähtien. Sanoisin että legioonan nettovaikutus tässä asiassa on negatiivinen. Sinänsä ihan hyvä veto kertoa, että päästettiin halukkaat ukrainalaiset sotimaan maansa puolesta ennen kuin joku keksii että siellä sotii pirusti legioonassa koulutettuja venäläisiä Venäjän väreissä :poop:
Legioonan karkureilla voi olla karu kohtalo, olkoon kuinka venäläisiä.
 
Osaisiko joku tietäjä Suomentaa tuon ohjeen? Ilmeisesti ainakin styroksia liuotetaan, mutta mihin se liuotetaan?
Google lens translate sovellus antaa tälläisen käännöksen
VALMISTAUDU! COCKTAIL Radjanskin ja Suomen välisen sodan aattona vuonna 1939 Suomen MOLOTOVA-armeija taisteli tankkeja vastaan tanssein! Polttoaineseos: 2/3 bensiiniä, 1/3 öljyä. Lisäaineet: Serebryanka, joka nostaa uunin lämpötilaa Pynoplast, tahmea, on parempi sekoittaa se asetoniin ja kaada se sitten tanssiin. 50 cm kangasta (kaunis!) Taputtele vati voimakkaasti kaulan kohdalta, jotta cocktail ei läikky. Kuinka muistaa: 2/3 palava sumish. UVAGA! 1/3 on jäljellä vicorate varten vicory sumishi, viparovat ja värisemään. tanssii paksuilla seinillä koulu, viini, samppanja, viski...
 
Venäläisten motivaatio lähteä taistelemaan ei välttämättä ole ollenkaan samalla tasolla kun Ukrainalaisten. Veikkaisin pikemminkin että sillä puolella ei ole juurikaan intoa lähteä hyökkäilemään kun ei ole pakko.
Varmasti tasoittaa tilannetta aika paljon, mutta venäläisiä on siellä toisaalta paljon enemmän. Joka tapauksessa ikävä tilanne legioonalle varsinkin nyt, kun konflikti on valokeilassa.
 
Tämä on minusta viikonlopun tärkeimpiä uutistietoja ja toivotaan että ensi viikolla
homma hoidetaan kotivoiton suuntaan.

Kaikki länsimainen apu pitää SYNKRONOIDA oikeisiin paikkoihin oikeaan aikaan.
 
The barricade started as a few men waiting nervously in the road on Friday, and grew gradually over the course of Saturday. By the afternoon, this modest attempt to stop a Russian advance on the capital of Ukraine was complete: sandbags, wooden crates and bricks piled high, with a blue-yellow national flag flying above them.

The motley crew had no illusions about the level of resistance they would be able to offer to one of the world’s most ruthless and technologically advanced armies, but like thousands in and around Kyiv they were determined to do what they could anyway. “I practised shooting yesterday and I came out here today for my first shift. I’ll be honest, I’m terrified,” said Alexander, 50. He was brandishing a US-made Remington shotgun he said a friend had acquired for him.

vastarinta artikkeli
 
Nämä ovat mielenkiintoisia lukuja...

Venäjän tappiot Ukrainan hallinnon mukaan: - 540 miehistönkuljetusvaunua - 102 panssarivaunua - 16 lentokonetta - 18 helikopteria - 3,000 kaatunutta - 200 vankia

Kun ottaa huomioon sodan luonteen ja taktiset kuviot niin nuo ovat ihan mahdollisia lukuja, ne voisivat olla tässä vaiheessa jopa suurempia.
Nyt hiukan realismia kehiin poijjaat - nuo luvut ovat ihan tuubaa. Ukrainalle toki suotakoon oikeus propagandaan siinä missä Venäjällekin, muttei noissa mitään perää ole. Ukrainalaisten omien ilmoitusten mukaan heidän omat tappionsa ovat luokkaa 100-200 kaatunutta.

Oryx on listannut päivityksessään Venäjälle 9 panssarivaunutappiota, ja Ukrainalle 10. Likikään kaikki ei tietenkään filmille pääse ja varsinkin idässä luultavasti on isoja taisteluita joista ei ole mitään meille vielä näytetty, mutta kokonaisuudessaan sotaa on käyty aika laimealla intensiteetillä.
 
''EU ja Yhdysvallat liittolaisineen ovat sopineet sulkevansa tiettyjä venäläisiä pankkeja kansainvälisen Swift-maksujärjestelmän ulkopuolelle.

Maat kertoivat puolenyön jälkeen sunnuntaina Suomen aikaa sopineensa uusista taloudellisista pakotteista Venäjää kohtaan sen Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen vuoksi. Toimista ovat sopineet EU, Yhdysvallat, Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Kanada.


”Euroopan unioni ja sen kumppanit työskentelevät lamauttaakseen [Venäjän presidentti Vladimir] Putinin kyvyn rahoittaa sotakoneistoaan”, sanoi EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoessaan uusista toimista.


Von der Leyen sanoi esittävänsä ehdotukset EU-johtajille, jotka voivat pyytää niihin muutoksia.


Uudet pakotteet kohdistuvat kaikkiin niihin pankkeihin, joille kansainvälinen yhteisö on aiemmin asettanut pakotteita, sekä tarvittaessa muihin instituutioihin, sanoi Saksan hallituksen tiedottaja lausunnossaan.


”Tarkoituksena on katkaista nämä instituutiot kansainvälisistä rahoitusvirroista, mikä rajoittaa massiivisesti niiden maailmanlaajuista toimintaa”, Saksan lausunnossa sanottiin.


Osana uusia toimia puututaan myös Venäjän keskuspankin varoihin, jotka von der Leyenin mukaan ”halvaannutetaan”.


”Tämä tekee keskuspankille sen omaisuuden likvidoimisesta mahdotonta”, von der Leyen sanoi.


Tarkoitus on estää Venäjän keskuspankkia pönkittämästä valuuttavarantojensa avulla putoavan ruplan arvoa, kirjoittaa uutistoimisto AFP. Pankin kansainvälisten valuuttavarantojen arvoksi arvioidaan AFP:n mukaan yli 600 miljardia dollaria.


”Venäjän on pystyttävä myymään niitä varantoja ja ostamaan ruplaa tukeakseen valuuttaansa”, sanoi AFP:lle kommentoinut anonyymi yhdysvaltalaisvirkamies.


”Jos se ei voi ostaa ruplaa lännen rahoituslaitoksilta”, rupla putoaa entisestään.


Lue lisää: Putin on kerännyt valtavan sotakassan ja kurjistanut kansansa talouden – Missä kunnossa hyökkäävän Venäjän talous on?


LÄNSIMAAT aikovat myös estää Vladimir Putinin hallintoon kytköksissä olevia varakkaita venäläisiä hankkimasta niin sanottuja kultaisia passeja eli ostamasta muiden maiden kansalaisuuksia itselleen tai perheenjäsenilleen.

Pakotteiden täytäntöönpanoa varten muodostetaan transatlanttinen työryhmä.


”Vielä tänään ilmoittamiemme toimenpiteiden lisäksi olemme valmiita ryhtymään lisätoimiin saadaksemme Venäjän vastuuseen hyökkäyksestään Ukrainaa vastaan”, maat päättävät yhteislausumansa.


Venäjän mahdollinen sulkeminen Swift-maksujärjestelmän ulkopuolelle on herättänyt paljon keskustelua. Swift-sulkua on pidetty tehokkaana toimena, koska järjestelmä on hyvin keskeinen pankeille ja rahoituslaitoksille.


Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on vedonnut EU:hun, että Venäjä suljettaisiin Swift-järjestelmän ulkopuolelle. Saksa, Italia, Unkari ja Kypros ovat kuitenkin olleet aiemmin Swift-sulun suhteen vastahakoisia.

Nyt julkistetuissa toimissa Swift-sulku on rajattu tiettyihin pankkeihin.''

Hmmmm.. nyt kun on jäädytetty Venäjän keskuspankin yli 600 miljardin dollarin valuuttavarannot, niin voitaisiinko sitä seuraavaksi ohjelmanumeroisi sopia että Venäjän äänioikeus YK:ssa poistetaan toistaiseksi 2/3 määräenemmistöllä.

Sitten kun se on tehty niin äänestetään jäädytettyjen varallisuuksien (sis. Venäjän keskuspankin, oligarkkien jne rahat) käytöstä siten että ne suunnataan Ukrainan jälleenrakentamiseen. Mahdollisesti yli jäävät rahat jäävät myöskin Ukrainan valtionkassaan.

Saisivat rosvopäälliköt itänaapurissa maistaa miltä tuntuu kun viedään viimeisetkin myntit pesästä.

Nimi voisi olla vaikkapa: operaatio Robin Hood
 
Tosin tuttu ukrainalainen sanoi minulle kun kehuin heidän pressaansa että jos hän olisi ollut aiemmin viisaampi politiikassa ja päätöksissään, niin nyt ei tarvitsisi olla niin urhea. Viittasi pressan puheisiin ydinaseista ja kahtena viime vuonna tekemästään demilitarisoinnista. Minä en niitä tunne, enkä osaa ottaa asiaan kantaa.
Ok, en tunne minäkään häntä muuten kuin miten on kriisissä toiminut. Ei ole moittimista!

Pitää muistaa että Winston Churchill oli myös ns. sodanajan johtaja joka ei kokenut menestystä varsinaisessa päivänpolitiikassa. Hän oli pääministeri yhden kauden muttei tullut valituksi toiselle kaudelle pian sodan jälkeen. Kansa kaipasi uudistuksia ja Winston sai väistyä. Mies paikallaan silti kun Britannian tilanne oli tukalin! Meitä on moneen lähtöön.
 
Back
Top