Ukrainan konflikti/sota

Meininki ei lopu silläkään, että lähetetään muutama kessi ja bonuksena provosoidaan naapurin hullua. Sieltä Naton suojista Euroopan keskeltä on hyvä lähetellä rautaa. Täältä puuttuu monelta kyllä strateginen ajattelu aivan täysin, vaikka ymmärrän kyllä kuinka ihmisillä on nyt tunteet ja raivo pinnassa.

Maanpuolustusfoorumilla kun ollaan niin: "Amatöörit opiskelee strategiaa, ammattilaiset opiskelee logistiikkaa"

Ei Robert Barrow ihan noin sanonut mutta viesti oli kuitenkin sama.

Nyt kun Venäjän hyökkäystä katsoo, niin tämä on heiltä selvästi unohtunut. Liekö Putin ollut liiaksi strategisten fantasioiden vallassa?
 
Venäjällä ei ole perinteisesti ollut kauhean tarkkaa että mitä maastokuosia sotilaat käyttävät, esim. Georgiassa näkyi paljon hyvin kirjavia yksiköitä.

En tiedä onko tietyillä yksiköillä erityisen sekalaista varustusta, mutta arvailisin että erityisesti ns. kakkosportaan joukot eivät välttämättä saa ihan täydellistä taisteluasustusta ja tykkäisivät siksi hankkia omia topattuja takkeja yms. kuka missäkin kuosissa. Jos joku erottaa yksiköt/aselajin tuosta videolta niin kertokaas.
Onkos tuo joukkojen merkitseminen noilla punaisilla käsivarsi ja "lahjenauhoilla" joku slaavilainen erikoisuus? Ukrainan ukothan merkkaa itsensä keltaisilla nauhoilla...

Tuli vaan mieleen että joillain joukoillahan naapurilla saattaa olla aika samanväristä ja kuvioista asua, kuin meillä.

Mites meillä omat merkattaisiin tositilanteessa?
 
Arvelenpa, että jenkit UA:lle annettavan tiedustelutiedon lisäksi aika paljon osallistuvat strategiseen ja operatiiviseen sodanjohtoon taustalla, liekö jopa lähes ulkoistettu heille.
 
Tässä oli myös paljon sitä, että Venäjälle annettiin mahdollisuus tehdä oikein. Niin kauan kuin Venäjä pelasi likaista proxybulvaanipeliään, sillä oli ässät käsissä. Kieltää vaan kaiken ja turvallisuusneuvosto ei tuomitse. Täydellä invaasiolla se menetti ihan kaiken, ja siksi muuttui myös EU:n ja lännen peli aivan täysin. EU yritti pitää sopimusjärjestelmästä kiinni, vaikka kaikki näki vastapelurin huijaavan. Mutta ei haluttu kaataa pöytää, koska pöydän kaataminen näyttää vastapelurin ilman suojaa ja silloin sitä tulee se nurkassa oleva rotta, jolla on ydinaseet viime turvanaan.
Jep. Tiettyyn rajaan, eli siis Ukrainan rajoille asti, sallittiin ryssän sikailu, kunnes peli karkasi kaikkien käsistä ällistyttävällä eskalaatiolla. Minäkin täällä kirjoittelin, että Putin miehittänee ne kaalitasavallat ja sitten jotain rauhanpaskaa perään ja tarkoituksena on vain estää Ukr lännettyminen. Venäjän pelihän näytti toimivan! Ja sitten kaikki sekaisin..
 
Alle yhdeksäm tuntia Moskovan pörssin avautumiseen... tulee Putinilla helvetillinen kiire saada edes jotakin aikaan tämän yön ja tulevan aamun välillä. Jos kaikki menee päin vittua niin kuin tähän asti, eikä mitään saada oikein aikaan ja ruumista ja romua tulee lisää, pörssin avautuminen on sitten viimeisimpiä nauloja Putler-possun hauta-arkkuun.
 
Italialaiset on olleet ryssän kavereina noita varantoja etsimässä ja hyödyntämässä. Krimin kaappauksen jälkeen.

Krimin anneksoinnin jälkeen monet tahot hyväksyivät tapahtuneen tosiasiana, joka ei tulisi muuttumaan ilman Venäjän hajoamista. Rikkauksien lupauksella varmasti saa kavereita matkaan toimintaan.

Pointtini olikin se vastauksena aiempaan viestiin, että EU:lla on kylmiä, strategiseen autonomiaan liittyviä intressejä Ukrainassa, jonka vuoksi meidän tulee tukea Ukrainan kansaa niin kauan kuin heillä tahtoa riittää taistella. Moraaliset ja oikeudelliset syyt ovat tietysti nekin valideja ja jaloja syitä tukea Ukrainaa, Suomen eduista puhumattakaan.
 
Nämä on näitä karttoja joilla ei ole toden perää.
juu molemmat suuntaa antavia mutta se jo tiedetään että mariupolia lähestetytään molemmista suunnista sekä että Vasylivka Василівка-Tokmak akselilla venäjä työntyy eteenpäin
 
Kyllä toi varikon räjähdys näyttää thermobaariselle aseelle. Videot on tosin niin lyhyitä, ettei näe onko sekundäärisiä räjähdyksiä varastoissa. Veikkaan, että varastot oli tyhjiä.

Ammusvarastot voi olla aika tukevia, suljettuja tiloja mikä tarkoittaa että silloin kun ne menee, niin ne menee näyttävästi. Tuossa kuuluisa video jossa menee Jemenin armeijan vanha ammusvarasto. Tästä liikkui silloin huhu että saudit olisivat testanneet ydinasetta. Yöaikaan tuo olisi ollut uskomattoman näyttävä laaki.

Eikä niitä niin vain tyhjennellä lyhyessä ajassa, jos on iso varasto joka on tarkoitettu kuukausien sotimiseen. On tietenkin mahdollista että ukrainalaiset panostivat tuon itse?
 
Korjaisin sen verran että jokaisen maan korkein johto on täynnä opportunisteja, tämä ei ole pelkästään EU:n tilanne. Sellaisia ne poliitikot ovat.

Olet oikeassa ettei koskaan tiedä miten seuraavassa konfliktissa reagoidaan. Sanoisin että lyhyesti taaksepäin katsoen tämä reaktio on ollut poikkeus, ei sääntö, mutta on myös merkkejä että tämä voi olla ensiaskel kohti jotain parempaa. Saksa on jo tehnyt merkittäviä muutoksia omaan puolustusbudjettiin. Jos ei mitään muuta pysyvää tapahdu, niin minun kirjoissa tuo on voitto.
Saksa väitti korjaavansa puolustuksen jo Ukr I kriisin jälkeen. Lupausten lunastaminen on sitten ollut korkeintaan ranskalaista ja enemmänkin ryssäläistä tasoa. Ongelmat eivät taida olla rahassa, vaan kulttuurissa ja miehissä.
 
Nyt kun Venäjän hyökkäystä katsoo, niin tämä on heiltä selvästi unohtunut. Liekö Putin ollut liiaksi strategisten fantasioiden vallassa?
Putin on selvästi sotapelannut strategiansa Warhammer 40000:llä ja votkapäissään kuvitellut venäläissotilaiden olevan Astartes avaruusmariineja, jotka kestävät raskaan konekiväärin osuman päähän ja pystyvät nostamaan useita tonneja, juoksemaan yhtä lujaa kuin ajoneuvot ja taistelemaan viikkoja huipputeholla ilman tarvetta unelle tai ruoalle ja kantavat konetykkitehon rynkkyjä ja tappavat taistelukentällä kokonaisen pataljoonan ennen omaa kuolemaansa.
 
Back
Top