Ukrainan konflikti/sota

Ei tuo ole sama asia. Voi kannustaa päättäjiä hankkimaan lisää uskottavuutta maanpuolustukseen materiaalihankintojen kautta ja monella muulla tavalla.

Nyt ei ole aika lyödä kiilaa oman väen väliin, kukaan ei tiedä mitä tästä sopasta vielä esiin nousee.
Samaa mieltä. Kiilaa ei tarvita mutta tosiasiat pitää kyetä tunnustamaan. Itsepetos on itsepetosta riippumatta kääreistä johon se paketoidaan. Ei ole kuitenkaan tämän ketjun aihe.

Se mikä on tämän ketjun aihe on lännen yksituumaisuus. En muista suomalaisia ja EU maita näin yhtenäisenä oman elämäni aikana. Sanotaan että sota erottaa mutta se myös yhdistää. Tuhkasta voi oikeasti nousta jotain kaunista. Verta se vaatii mutta eihän mikään tule koskaan ilmaiseksi. Ukrainalaiset maksavat kovaa hintaa mutta ovat valmiita sen maksamaan.
 
Voiskohan uusien jäsenten rekisteröinnin pistää kiinni vaikka kk ajaksi kun tuntuu puskevan näitä trolleja ovista ja ikkunoista.
En tunne foorumin tekniikkaa, mutta useasti vaaditaan vastauksia kysymyksiin ennen hyväksyntää. Jos teknisesti onnistuu niin ainakin jotain tuollaista voisi ottaa käyttöön. Kysymykset sopivalla pilkeellä silmäkulmassa niin ainakin osa jäisi ehkä siihen...

Taikka kysymykset vaikka kaikki eri murteella niin vähän haastavampaa kun ei kääntäjäkään tunne... 😁
 
Suomalaiset bussi yhtiöt voisivat lähteä helpottamaan tilannetta Puolan rajalle ja mukana voisi mennä myös ulkoministeriön virkamiehiä sekä avustajia. Painetta pitäisi helpottaa ja tuoda ihmisiä turvaan tuolta jotta Puolan resurssit eivät ylikuormitu.
 
Ja tässä puolustusvoimat menee harhaan..

Kertausharjoituksissa jaetaan käyttöön materiaalia mitä joukolle ei ole sidottu. Reserviläisille ja varusmiehille jää aivan väärä kuva siitä millaista materiaalia varastoissa on.
Omissa sodanajan sijoituksen harjoituksissani, joita on ollut puolenkymmentä, on ollut kaikki kama aina priimaa. Modernisoituja RK:itakin vaikka niitä ei joukollani takuulla oikeasti ole.
 
Nopea kysymys,kun ei ihan viimeiseen 20 vuoteen ole tullut seurattua liian tarkasti eri asejärjestelmiä ym. No parempi myöhään luin ei milloinkaan.
Miten dronet vs.hävittäjät? Eikö hävittäjillä ole suht helppo ampua alas noita droneja?
 
Ja kansa elää uskottavan itsenäisen maanpuolustuksen valheessa.

Lopetan.
Epäreilusti vastaan lopettamisen jälkeen tähän. Ukrainassa materiaalisesti epätoivoiselta näyttävässä tilanteessa kansa valmistaa molotovin cocktaileja tilapäisvälineillä. Uskottavan itsenäisen maanpuolustuksen valhe saattaa olla valhe. Mutta valheenakin se toimii myös meidän suomalaisten kollektiiviseksi hyödyksi. Anna sellaisten asioiden olla, joista on hyötyä näinkin! Moni näkee sen asian ja Saksan beesissä meilläkin materiaalitilannetta kohta parannetaan.
 
Ei käydä täällä varmuusvarastojen tarkasta määrästä keskustelua.

On selvää, että myös Suomi tarvitsisi ongelmatilanteissa apua muilta EU-mailta ja mielellään jo harmaassa vaiheessa.

Nyt Ukrainalle menevän tuen jälkeen ymmärretään että ajoissa tuleva apu on kaikkein parasta ja seuraavalla kerralla EU voi tukea nopeamminkin.

Tämä huomioonottaen Suomikin voi "lainata" omista varastoistaan. Toki korvaavista toimituksista (ja täydentävistä) pitäisi sopia myös asap.
 
Nopea kysymys,kun ei ihan viimeiseen 20 vuoteen ole tullut seurattua liian tarkasti eri asejärjestelmiä ym. No parempi myöhään luin ei milloinkaan.
Miten dronet vs.hävittäjät? Eikö hävittäjillä ole suht helppo ampua alas noita droneja?
Ymmärtääkseni ilmatorjunnan heiniä jota tuolla ei ole ryssällä liiaksi. Ilmavoimat eivät myöskään hallitse ilmatilaa sen enempää.
 
Nopeasti olisi noi oletetut Migit tulossa.
Ei EU usein näin nopeasti toimi missään asiassa.

Meidän EUn paperitiikeristä on kuoriutunut ihka oikea tiikeri, jolla on vieläpä teräksiset ja terävät kynnet eikä se pelkää käyttää niitä! Jumankauta kun on hienoa todistaa omin silmin sitä kuinka byrokraattinen organisaatiokin voi päivän kampaviinerin pureskelun ja nyrkkiin yskimisen jälkeen hitsautua noin hyvin yhteen ja alkaa painamaan jatkuvalla syötöllä painavia päätöksiä! HIENOA!
 
Kertausharjoituksissa jaetaan käyttöön materiaalia mitä joukolle ei ole sidottu. Reserviläisille ja varusmiehille jää aivan väärä kuva siitä millaista materiaalia varastoissa on.
Sama kokemus. Omalta osaltani olen aina pitänyt huolen, että miehet tietävät mikä on sitä extraa. Pidin sitä silloin aikanaan, kun tuollaisia kh-juttuja vielä oli, välttämättömänä ihan vain pitääkseni huhumyllyn aisoissa ja suorastaan rakentaakseni omaa auktoriteettiani johtajana, joka kertoo asiat niinkuin ne ovat. En ajatellut laajempaa vaikutusta, mutta sellainen tietysti on, kuten sanot.
 
Tää lienee fake news, kun ei ole lähdettä, josta edes auttavasti vois vahvistaa..Kadyroviittien komentaja oli kenraali, kunnes räjähti kappaleiksi. Noinkohan oli hänen se "Jumalan rankaisema" täysin silputtu kolonna, samalta ainakin näytti.
Niiden parin tunnuksia selittävän kuvan perusteella tsetseeneillä piti olla X tunnusmerkkinään, ja sellaisia ei ole materiaalissa näkynyt kai lainkaan? Tai ehkä se äksä tarkoitti, että ei tiedetä mikä tunnus on käytössä? Tuhottu esitelty kalusto on ollut pääosin Z laatikolla ja ilman, sekä V. Päivitetty tieto noista merkeistä olisi kivaa triviaa saada.
 
Olet nyt kymmenen viestiä haukkunut Suomen varustautumista ja varusvarastoja, niin jatka ihmeessä sitä jossain muualla kuin "Ukrainan sota" -ketjussa. Vai sopiiko se sinun agendaasi olla juuri tässä ketjussa lyömässä taistelumielialoja nollille näillä puoliksi höpöjutuilla?
Aiempien liivien lisäksi pv tilasi uudella kuosilla vuonna 2019 yhteensä reilulla 11 miljoonalla eurolla luotisuojaliivejä C.P.E. Production Oy:ltä. En tiedä paljonko tuolla sai, mutta teema oli, että suojaliivi jokaiselle taistelijalle. Veikkaisin 30-40K liiviä. Tämän jälkeen on tehty jo lisätilauksia.

Yhtiön liikevaihto on tuon hankinnan luokkaa (hieman suurempi) joten kyllä sieltä mm liiviä tuuppaa.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top