Ukrainan konflikti/sota

Heipä hei kaikille.



OFF Topic alkaa-

Tämä on neitsyt viestini tänne foorumille. Joten ehkä on paikallaan lyhyt esittäytyminen. Olen seurannut Maidanin ja sen jälkeisiä tapahtumia, lähinnä tämän foorumin kautta muistaakseni tammikuusta 2014 lukien. Häpeäkseni täytyy myöntää, että välillä Ukrainan tilanne on tässä vuosien varrella vaipunut unholaan. Tästä asiasta tunnen kyllä aikamoista syyllisyyttä… Tosin en tiedä mitä olisin Ukrainan hyväksi voinut näiden vuosien aikana tehdä, mutta enemmän kuitenkin… Kun (ei jos) Ukraina tästä selviää, niin lupaan lisätä ostoskoriini Ukrainalaisia tuotteita ja tukea maan matkailua. Näin ensihätään laitan tilisiirtoa menemään Ukrainan puolustusvoimille.

Jos perhetilanne olisi toinen, niin harkitsisin vakavasti rintamalle lähtemistä. Tavallaan tähän ”veri velovittaa”, koska suoraan ylenevässä polvessa on henkilöitä, jotka reilut satavuotta sitten tulivat ”vierastaistelijoina” ja jäivät rähinän jälkeen tätä yhteiskuntaa rakentamaan.

Niin joo muistan, että aikanaan kun tänne ilmoittautui uusia nimimerkkejä, niin vakiovastaus taisi olla, jotain, että tervetuloa ja aloitappas sitten ketjun alusta lukeminen :D. Sattuneista syistä, tällaista ei kait enää kehtaa edes huumorilla heittää :D. Tosin a-balttiarallaa vuoden 2013-2016 ja nyt viimeiset 6 kk on kyllä tullut melko hartaasti luettua.

-OFF Topic Loppuu



Ukrainan pojat on kyllä hienosti pärjänneet tässä kisassa. Tosin tuo Putlerin ”vapautus-armejan” tumpulointi on kyllä jotain aivan käsittämätöntä. Sinäänsä ymmärrän, ettei tuloksia tule, jos ei ole motivaatiota. Mutta kun ei osata edes omasta suojautumisesta huolehtia.

Eipäkait tässä vaiheessa sen kummempaa jään jäänityneenä, mutta toiveikkaana seuraamaan tilanteen kehittymistä. Tässä kohtaa haluan vielä kiittää foorumin aktiivisia toimijoita.



p.s toinen ketju, jota olen aktiivisesti seurannut on ”venäjän talous” (https://maanpuolustus.net/threads/venäjän-talous.3579/) Kyseinen ketju näyttää hautautuneen, koska viimeisein kommentti on kirjoitettu tammikuun alusta. Tämän otsikon alla taitaa tapahtua säpinää lähitulevaisuudessa aika tavalla, joten ehkä on syytä aktivoida myös tätä ketjua…
 
9417.jpg

Possujuna kiovan pohjoispuolella

Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu was cited by state media as saying that Turkey had demanded all Black Sea and non-Black Sea states to halt passage through its straits.

“Eroding Montreux or disrupting the status quo in any way is to nobody’s benefit. We see a benefit in preserving Montreux. We tell all sides that it would be beneficial to abide by Montreux,” Akar told reporters after Monday’s cabinet meeting, his ministry said.

At least four Russian ships are waiting to cross from the Mediterranean.
 

Huhuja liikkeellä että Lukashenka alkaa kääntyä Puttea vastaan. Tämähän olisi valtavan hieno asia.
edit:osaispa käyttää tätä twitter-upotusta

Ainoa mikä VOISI parantaa Lukashenkan mainetta olisi se että ilmoittaisi Valko-Venäjän olevan tästä hetkestä eteenpäin Ukrainan puolella ja määräävänsä joukkonsa hyökkäämään Kiovaan hyökänneiden venäläisten selustaan!

_
 
Back
Top