Ukrainan konflikti/sota

Tätä jo joku eilen täällä taisi pohdiskella, mutta herättämättä vastauksia palstan asiantuntijoissa: kuinka paljon tankki kuluttaa löpöä kolonnassa hitaasti valuessaan ja tyhjäkäyntiä muutaman päivän ryskyttäessään?

Nyt on pari päivää jo jonoteltu "ruuhkassa", ja hitaasti edeten, eli luultavasti koneet koko ajan käyden. Miehistöllä myös tarve lämmölle, vaikka pysähdyttäisiin.

Veikkaisin myös, ettei noissa juuri nukuta pelon ja metelin takia, joten mahtaa olla taistelukunto tapissa, jos joskus Kiovaan pääsevät.

Onkohan ryssillä tuolla(kin) paraatimarssilla orkesterit mukana? Olisi rattoisampaa matkantekoa...

2461248.jpg
 
Se itseä mietityttänyt kun nähnyt ison määrän videoita näistä tuhotuista kolonnoista yms. Niin 95% videoista ei kuitenkaan näy raatoja. Mihin ne ehtivät aina katoamaan?
Vaihtoehto 1: Raahataan samantien kekoon laskettavaksi ja Venäjälle lähetettäväksi. Vaihtoehto 2. ensimmäisen tankin räjähdyksen jälkeen ryssä ottaa jalat alleen lopuista ajoneuvoista ja poistuu ntakavasemmalle siihen suuntaan mistä ovat tulleet..
 
Näyttää ihan Glockilta tuo pistooli vasemmanpuoleisella hepulla. Ei varmaan sentään ole...
Miksi ei olisi? Onhan sillä Porsche Cayennekin maasturina. Ja kenraalin tähdet. Tuskin silloin tähtipistoolia holsteriinsa tunkisi?

Tosin herra on jo vainaa ja Glock, jos selvisi ehjänä, jonkun ukrainalaisen "sotasaalis-lugeri". Mulla on isoisän besorgaama ratsuväenmiekka, jonka otti talteen heidän tuliylläköllä tuhoamaltaan venäläiseltä ratsastavalta osastolta. Sic transit gloria mundi..
 
Viimeksi muokattu:
Euroopan ulkopuolisissa luksuslomakohteissa ja yksityisillä lentokentillä käy kuhina.
Useiden venäläismiljardöörien jahteja on matkalla kohti Intian valtamerta Yhdysvaltain ja Euroopan torjuttua alusten tulon satamiin.

Kansainvälinen merenkulkujärjestö IMO ilmoitti, että huvialus Clio on laskenut ankkurin Malediivien pääkaupungin Malen lähistöllä olevassa satamassa. Clio on rekisteröity Caymansaarille. Sen omistava venäläisoligarkki Oleg Deripaska on ollut Yhdysvaltain henkilöpakotelistalla jo ennen Ukrainan sotaa, vuodesta 2018.

:LOL: kun raha on se tärkein. En usko että ne on turvassa Intian valtamerelläkään.
 
Niin no jenkithän eivät varsinaisesti koskaan miehittäneet Afganistania vaan tukivat uutta afgaanihallintoa ja yhdysvaltain talous ei ottanut sodasta missään vaiheessa itseensä. Jos Venäjä saa saman verran ukrainalaisia puolelleen, kuin jenkit afgaaneja on kuluttava miehitys mahdollista, mutta aika paljon joutuu tavallinen venäläinen vyötä kiristämään, jos sanktiot siinä sivussa pysyvät päällä.

Paljon myös riippuu kuinka valmiita ukrainalaiset ovat ylläpitämään terroria valtaajia vastaan, jos hallinto jossain vaiheessa luovuttaa. Samoin mahdollisen valtauksen jälkeen täytyy kääntää katseet länsimaiseen mediaan, että kuinka suurella riskillä toimittajat ovat valmiita jatkamaan ja ylläpitämään sekä ukrainalaisten moraalia, että tuomaan julki jos tavallista kansaa yritetään hallita väkivalloin.

Monen tekijän summa, mutta ei lähtökohtana vaikuta kovin helpolle rastille Venäjälle miehittää ja ylläpitää miehitystä Ukrainassa pidempää aikaa. Todennäköisempää siis on saada sellaiset rauhanehdot, että saavat itä-ukrainasta haluamansa palaset.

Tällä hetkellä näistä on kuitenkin aivan liian aikasta puhua. Ukraina on vielä sodassa ihan hyvin mukana ja apua virtaa. Piiritetty Kiovakin muuttuu nopeasti Venäjälle hyvin samankaltaiseksi paikaksi kuin Donetskin lentokenttä, jos sotilaiden moraali vaan säilyy. Alue on niin laaja, että sinne on mahdollista toimittaa ampuma tarvikkeita ja ruokaa ja vastaavasti venäläisille muodostuu selustaan uusi rintama, joka vaatii ainakin yhdeltä puolelta aktiivista vahtimista. Itä-Ukrainan ammattiarmeija ei ole vielä lähelläkään lyöty ja jos se on joutumassa saarretuksi voi Kiovan eteläpuolisille venäläisille osastoille tulla kiire sen vetäytyessä Dniproon ja Cherkasyyn.
Lähdettä en muista ja voi olla perseelleen tulkittua, mutta jostain luin, että Ukraina siirtyi jo toisena sotapäivänä osittain sissisotaan, mikä tarkoittaa sitä, että UA ei hae sitä haluamaani aloitetta suurella joukolla ja esimerkiksi tankeillaan hyökkäämällä, vaan toimii niin kuin Suomi talvisodassa: käyttää voimaa siellä missä tarvitaan ja tappaa miestä ja kuluttaa ryssän kalustoa.

Vähän kyllä olis toivonut tuolla Khersonin ja Melitopolin suunnalla jotain vastahyökkäyksen tapaista, muttab eiköhän nuo tiedä edelleen paremmin kuin minä miten haluavat sotia.
 
Sillä taitaa olla aika pieni RCS, ja lentääkö sen verran matalalla ettei näy kauas?

Katso liite: 57570

"On modern systems, such as Tor, Pantsir or similar, on the radar screen, it will look like a short line because real-time radar data display capability has been sacrificed for real-time radar data processing. The older system will have a sizable blip."

En tiedä. Ei ole millään muotoa minun osaamisalueella. Kuulin vain tämän ammattimiehiltä. Kuulemma, alle 200 kmh lentävät kohteet on blokattu pois kokonaan. Eikö laskentateho riitä kaikkiin maaleihin? Varsinkin matalalla lennettäessä sekoittuu helposti taustavälkkeeseen jne. Korostan vielä, että kuultu ammattimieheltä. Minä en asiasta oikeasti mitään tiedä 😅
 
Sota jatkuu kunnes on kärsitty tarpeeksi, sitten voidaan taipua jonkinlaiseen rauhaan. Venäjän sotilaalliset ja taloudelliset tappiot alkavat tehdä kipeää, lisäksi kotirintaman tuki heikkenee ja ulkovaltojen paine kasvaa. Ukrainan armeija väsyy ja inhimillinen kärsimys kasvaa. Mitä pidempi sota sen raaemmaksi se muuttuu. Ihminen turtuu väkivaltaankin.

Motivaation puutteesta huolimatta Venäjällä on kalustoa ja maaorjia lähetettäväksi. Voi voittaa sodan, rauha on jo hävitty.

Eurooppa on ottanut aloitteen, USA tulee perässä. Johtuuko Bidenistä vai Venäjän ydinaseista? Kauanko jatkuu ja vaikuttaako Naton uskottavuuteen pitkällä tähtäimellä.

Liian paljon liikkuvia osia, aika näyttää.
 
Ukraine’s besieged cities have come under more heavy bombardment after Russian commanders facing fierce resistance intensified their shelling of urban areas.

As US president Joe Biden warned Vladimir Putin that he would “pay a price” for his aggression, the Russia leader’s forces have shown no sign of stopping an assault that has included strikes on the capital Kyiv and rocket attacks in the second city of Kharkiv, resulting in the deaths of dozens of people.

Ukrainian security chiefs said on Wednesday morning that Russian paratroopers had landed in Kharkiv and engaged in heavy fighting with Ukrainian forces.

At least 21 people have been killed and 112 wounded in shelling in Ukraine’s second most populous city, the regional governor has said.

Six days after Russia launched its invasion of Ukraine, there is mounting evidence that its military is committing war crimes with deadly attacks on civilians and the use of cluster munitions.

Eliot Higgins, the founder of the investigative journalism site Bellingcat, said there was evidence of Russia causing “civilian harm”, including through the use of “cluster bombs in civilian areas”, from credible video and stills of the conflict.

Footage of an attack on a car park in Kharkiv on Monday, described by a Bellingcat researcher as a cluster bomb strike, shows residents walking in a nearby park just as the sequence of bombs go off. The area appears to be residential.

Dashcam footage, assessed by Russia’s Conflict Intelligence Team to have been shot in Kharkiv, is thought to show a cluster bomb landing in a road last Friday. The driver makes a hasty U-turn as explosions rain around the car. Given the lack of aircraft noise, the bomb was probably fired by a Russian Grad rocket system, the researchers conclude.

Kojelautakuvaus on mainittu. Jos sanan saa takaisin Ukrainalaisille, niin tutkimusten vuoksi ennenkuin polttavat taikka tuhoavat vehkeitä, muistit talteen.
 
Back
Top