Ukrainan konflikti/sota

Pikkuinen 1,5-2 kg leka/moska, johon hitsaa piikin. Piikki jotain 60 mm pitkä ja n. 6-8 mm paksu.

Kirveelläkin saa tuhoa, mutta ei mene teräskudoksista läpi. Talikkokaan ei jaksa mennä läpi, rautakangesta puhumattakaan. Hakku voi toimia mallista riippuen jos sen terottaa.
Minä en silti lähtisi millään käsityökalulla puhkomaan kuormurin rengasta. Voi tulla iso pipi ja kaverin kuvaama video joutua Darwin Collectioniin.
 
Miten minusta tuntuu, että journalistit hakee täältä uutisjuttuihinsa höysteitä? Hämmentävää, että ensin kirjoittaa jostain aiheesta ja muutaman tunnin päästä lukee siitä melkein omilla sanoilla jostain iltasanomista. Kuvittelenko vain vai pörrääkö täällä paljon journalisteja lurkkaamassa?
Hyvä huomio. En anna sen häiritä. He ovat vapaat tekemään työtänsä kuten muut ja foorumi on yksi paikoista mistä saa infoa ja mielipiteitä. Jotkut heistä myös kommentoivat taikka kysyvät kysymyksiä, siinä missä muutkin. Suomalaisten tapaan kuitenkin useat on hiljaa ja lukevat, kuten kuuluu perinteisiin.
 
European Union diplomats have approved new sanctions against Belarus for its supporting role in Russia’s invasion of Ukraine, the French presidency of the EU confirmed.

EU diplomats have approved new sanctions against Belarusian people who are playing a role in the attacks to Ukraine.

Sanctions will also hit “some economic sectors, and in particular timber, steel and potassium”, the statement said.

An EU official said this week that one of the aims of the new sanctions against Minsk was to stop exports of any further Belarusian goods to the EU, on top of those already subject to sanctions previously imposed by the EU after the President Alexander Lukashenko crushed protests following elections in August 2020.
Jailed Kremlin critic Alexei Navalny has called on Russians to stage daily protests against Moscow’s military campaign in Ukraine, his spokesperson wrote on Twitter on Wednesday.

“Alexei Navalny has called for people to go out and protest against the war every day at 19:00 and on weekends at 14:00. The main squares of your towns, wherever you are,” spokesperson Kira Yarmysh wrote.

Navalny’s movement had previously called for a campaign of civil disobedience to protest against Russia’s invasion of its neighbour.
:salut:
 
ZIL-131 Wikipediasta

  • Fuel tanks: 2x45 gal.
  • Fuel economy: 5.9 mpg‑US (40 L/100 km; 7.1 mpg‑imp) (city), 50 to 100 liters/100 km (cross-country).
  • Price $7,300 to $8,300 USD
Eli noista keveimmätkin syö 10-15 l/h tyhjäkäynnillä ja isommat vehkeet enemmän.

Sellainen 100 ajoneuvoa syö tankki-autollisen yössä jos eivät sammuta konetta. Ei venäläisillä riitä huolto ruokkimaan edes noita seisovia vehkeitä saati niiden edessä eteneviä. Ovat täysin otto polttoaineen varassa ja se vähenee. Ukrainalaisten tulisi myös sabotoida eritoten rajan läheisyydessä olevia polttoainevarastoja jotka jäivät venäläisten hallitsemalle alueelle.
Tähän liittyen oli Twitterissä hyvä;

 
Lähdettä en muista ja voi olla perseelleen tulkittua, mutta jostain luin, että Ukraina siirtyi jo toisena sotapäivänä osittain sissisotaan, mikä tarkoittaa sitä, että UA ei hae sitä haluamaani aloitetta suurella joukolla ja esimerkiksi tankeillaan hyökkäämällä, vaan toimii niin kuin Suomi talvisodassa: käyttää voimaa siellä missä tarvitaan ja tappaa miestä ja kuluttaa ryssän kalustoa.

Vähän kyllä olis toivonut tuolla Khersonin ja Melitopolin suunnalla jotain vastahyökkäyksen tapaista, muttab eiköhän nuo tiedä edelleen paremmin kuin minä miten haluavat sotia.
Khersonkin kuitenkin taitaa edelleen olla taistelussa mukana, vaikka siellä strategiset kohteet alkavat olla venäläislipun alla.

Ukrainalle tällä hetkellä näyttää olevan fiksuinta kuluttaa vihollista ja omiin suuriin tappioihin vastaavasti ei oikein ole varaa. Vaikea sanoa, kun ei itäisten osastojen tilanteesta oikein tiedä mitään. Mykolaivistakin kuitenkin eteneminen Venäjälle on suoraviivaista, mutta täysin avoimessa maastossa ja välimatkat kasvavat pitkiksi jos yrittävät kiirehtiä osastoja sulkemaan Dneprin ylityksiä tai tukemaan Kiovan piirityksiä.

Mereltähän Ukraina ei enää saa oikein mitään tukea, joten siinäkään mielessä ei lyhyellä aika välillä etelän murtuminen merkittävästi muuttaisi tasapainoa. Tietysti pitkällä aika välillä Khersonin ja Mykolaivin kaatumisesta huolto saataisiin lähemmäksi ja tuota peltoa on yhtä lailla Ukrainan hankala puolustaa, kun vastustajan edetäkin järkevästi. Tällähän hetkellä Venäjä on kiertänyt Khersonin muutenkin Nova Kakhovan kautta taistellakseen Mykolaivissa ja estääkseen Ukrainaa saamasta Khersoniin tukea.

Luulisi Khersonin jälkeen seuraavan pitävämmän puolustuksen olevan vasta Zaporizhzhian kulmilla ja luonnollisesti Odessassa, jossa jo nyt taistellaankin, mutta ensin toki pitäisi vihollisen murtaa Kherson ja Mykolaiv.
 
Eilen Yhdysvaltojen presidentti Biden puheessaan maan kongressille (The State of the Union Address) käytti Putinista useita kertoja titteliä diktaattori.

Olisikohan ideaa, että Suomessa tiedotusvälineiden suuntaan lähetettäisiin porukalla pyyntöä ja ehdotusta, että nekin siirtyisivät käyttämään jatkossa aina Putinin kanssa diktaattori-titteliä?

Kyseessähän on tuossa tittelissä vain tosiasioiden tunnustaminen.
 
Vaihtoehto 1: Raahataan samantien kekoon laskettavaksi ja Venäjälle lähetettäväksi. Vaihtoehto 2. ensimmäisen tankin räjähdyksen jälkeen ryssä ottaa jalat alleen lopuista ajoneuvoista ja poistuu ntakavasemmalle siihen suuntaan mistä ovat tulleet..

Ne jotka ehtii jalkautua juoksevat pitkin metsiä ja loput ovat vaunujen sisällä.
 
Noita voi tehdä ihan paikan päällä pelkällä hitsipillillä ja rautasahalla

Voihan niitä toki hitsipillillä käsinkin tehdä.

Jotenkin tuntuisi vain että niitä olisi tehokkaampi tehdä länsimaissa jollakin koneella vauhdilla 10 kappaletta sekunnissa kuin käsin väkertää Ukrainassa tehdä yksi per kymmenen minuuttia vauhdilla. Voisi se hitsaaja Ukrainassa niiden tekemisen sijaan hitsailla vaikka isompia panssariesteitä sen ajan.
 
The UK defence secretary has once again ruled out a no-fly zone over Ukraine, saying it would be counterproductive. However he warned there was a risk Vladimir Putin would start to “ruthlessly pummel” cities from the air.

Ben Wallace rejected calls from Ukraine for a no-fly zone because it would “lead to a war against Russia across the whole of Europe”.

He also said it would stop Ukrainian pilots being able to target Russia from the air, giving an advantage to Moscow, which has stronger ground troops and tanks.

“If you had a no-fly zone in Ukraine, the overwhelming scale of the Russian army would be able to drive around with impunity, which it can’t at the moment,” the defence secretary told Sky News.

Wallace said a convoy of Russian tanks heading towards Kyiv was moving so slowly because of logistical problems and low morale.

Olen samaa mieltä SecDefin kanssa. No Fly Zone aiheuttaisi eskalaation, mutta se ei poista sitä mahdollisuutta että ne torjuisivat nato-alueelle eksyneitä koneita taikka heitteitä. Myös uusi viittaus siihen varaosa ongelmaan, ei se ole pelkästään polttoaineista kiinni. Korruptio on haitannut niiden tuotantoa ja voitte arvata varaosien laadun, taikka saatavuuden.
 
Back
Top