Ukrainan konflikti/sota

Iso osa talvisotaan tulleista ulkomaalaisista vapaaehtoisista oli aika hupiukkoja.
Näistä ehkä jälkikäteen kuuluisin oli näyttelijänä tutuksi tullut Christopher Lee "He and other British volunteers were kept away from the actual fighting, but they were issued with winter gear and were posted on guard duty a safe distance from the border. After two weeks in Finland, they returned home. In a later interview, Lee stated that he knew how to shoot but not how to ski and that he probably would not be alive if he had been allowed to go to the front line."
 
Ukrainalainen alennusmyynti Mariupolissa reilu viikko sitten.


Taisi kuvaaja mainita jotain "patriooteista". En osaa kieltä, mutta en usko sanoneen mitään kaunista porukan touhusta. Toisaalta piiritykset eivät ole kauniita joten kyllä tuon tavallaan ymmärtää.
Korruptoitunut ja opportunistinen maa, jolla on matkaa EU:hun. Mitä voi odottaa, kun postipakettikin rauhan aikana todennäköisesti katoaa...toivottavasti armeija kävi ensin poistamassa sotaan sopivan kaman.
 
Näistä ehkä jälkikäteen kuuluisin oli näyttelijänä tutuksi tullut Christopher Lee "Samana vuonna sotilaskoulussa ollut Lee yritti osallistua talvisotaan Suomen maavoimissa, mutta häntä ei päästetty sotatoimiin, kuten ei muitakaan brittiläisiä vapaaehtoisia.[4] Heille annettiin kuitenkin lumipuvut ja noin viikon kestänyt vartiotehtävä kaukana taistelulinjojen takana.[5] Myöhemmin Lee on todennut, että suomalaiset pelastivat hänen henkensä, kun eivät päästäneet häntä rintamalle."
EDIT: linkki ja lainaus suomeksi
 
Tässä ei voi tehdä oikein muuta kuin luottaa ja toivoa, että turvallisuusviranomaiset ovat tilanteen tasalla. Kriisitilanteessa lienee selvää, että noin suuresta vähemmistöstä vanja yrittäisi saada kootuksi viidennen kolonnan avustamaan eri tavoin hyökkäystään, ja epäilemättä siihen myös halukkaita löytäisi. Eikä pidä unohtaa kantasuomalaisia hyödyllisiä idiootteja. Sellaisiakin nimittäin löytyy yllättävän paljon, joihin kaikenlainen lännelle negatiivinen disinformaatio uppoaa kuin Javelin T-72:een.

Kaksoiskansalaisuutta ei Venäjän suuntaan pitäisi sallia ollenkaan. Se menee samaan hölmöläistouhujen sarjaan kuin kiinteistöjen myyminen venäläisille strategisesti tärkeiden kohteiden lähettyviltä.

Tämän sodan aikana Ukrainassa on otettu kiinni runsaasti venäläisten sabotöörejä ja ties mitä desantteja. Siellä toki tilanne on tässä suhteessa vielä Suomea hankalampi, kun historiallisista syistä Venäjä- ja Putin-mielistä väestöä on niin paljon.

Sisäinen turvallisuus on myös oleellinen osa maanpuolustusta, eikä sen merkitystä sovi koskaan unohtaa.
Tämä on itseänikin huolestuttava asia. Jos ja kun natohakemus lähtee, tulemme varmasti näkemään aktivoitumista. Putin mielistä väestöä on Suomessa niin paljon, että pystyvät varmasti tekemään paljon hallaa.
 
Kirjoittakaapa (Lepard/Framen) sellainen täydellinen väijytys minkä järjestäisitte puolustajan näkökulmasta ottaen tuon maaston ja vastustajan tilanteen muuttujiksi.

Käytössä: vajaa jääkäriryhmä + tamp.
Varustus: Henk.koht aseet + 3 NLAW + miinoja sen verran kun ryhmä on jaksanut kantaa
Kommentoinpa tähän nyt, että en ehkä olisi iskenyt ensimmäisiin vaunuihin, sillä silloinhan kaikki taaemmatkin tietävät, mitä tapahtuu. Etenkään, jos olisi lennokkitähystys olemassa, jolloin tietäisi, missä kohdilla letka menee.

Google Mapsin perusteella tuo tapahtumapaikan maasto on muilta osin todella avointa ja jo NLAW:n optimikantaman ulottumattomissa monilta osin. Javelinilla olisi huomattavasti helpompi toimia tuolla, mutta varmaankin myös Stugna-P:n saisi parempiin asemiin kuin nuo, tuossa ollaan niin lähellä, että ampujakin on kaukokäyttöisestä ohjausyksiköstä huolimatta vaarassa.

Ja jos NLAW:t olisivat olleet noissa videon asemissa, olisi siinä nyt sentään edes kannattanut savuttaa irtaantumisen suojaksi. Savuheite sokastaan kiinni liiviin (joo, niinhän ei saa tehdä, mutta se nopeuttaa), ja NLAW:n lähdettyä heitteestä vain kiinni, nykäisy irti ja nopea savutus.

Meinaat että Suomi olis säästyny luovutuksilta esim. talvisodassa, jos oltais vaan annettu ryssien jatkaa hyökkäystä ja tuhoamista? Vaikka Venäjän armeija on osottautunu vitsiks siihen nähden, mikä sen pitäs olla, niin kyllä sillä saadaan helvetisti vielä siviilejä tapettua, että joidenkin alueiden luovutus on tässä tilanteessa ihan järkevää, jo suuremman sodan välttämiseks
Ukrainalla on aivan erilainen tilanne, Suomi oli 1940 maaliskuun alussa sotilaallisesti murtumispisteessä, ja rauha oli välttämätön, koska rintama ei enää kestänyt, sotilaalliset tappiot olivat jo hyvin raskaat (26 000 omaa kaatunutta), täydennysmiehet alkoivat olla lopussa ja monen kaliiperin ampumatarvikkeet olivat täysin lopussa, jonka takia omat tappiot vain kasvoivat loppua kohden. Ukrainalla sen sijaan ampumatarviketta ja miehiä riittää (paljon enemmän miehiä kuin Venäjän hyökkäysjoukolla), lisää tulee lännestä ja kalustoa on vielä kohtuullisesti. Aika on Ukrainan puolella, kunhan siviiliväestön kärsimykset eivät kasva kohtuuttomiksi.

Tuli luettua tuo alkuperäinen lausunto kääntäjän avulla. Kirill puheessaan vertaa siis ukrainalaisia farisealaisiin. Kirilin mukaan Ukrainassa valtio(tarkoittaa varmaan rivien välistä kholomoiski&zelensky) ohjaa kirkkoa toisinkuin venäjällä.

Samalla väittää ettei ukrainassa venäjämielisiä päästetä kirkkoon.

It would seem that all this is already in the past. Not at all! My heart bleeds when I think about what is happening in Ukraine. Is it not the same as once in Byzantium? Power comes and, for political reasons, does not consider it possible that the majority of Orthodox believers belong to the Russian Orthodox Church, the Moscow Patriarchate. The persecution of these people begins. They are accused almost of treason, they are pressured not to go to the Church, which is insultingly and blasphemously called the "Church of the Occupiers." And, of course, there are people, as it was during the time of iconoclasm, who immediately go in the wake of state power - “no matter what happens, no matter how the priest is deprived of a good parish, no matter how the bishop loses his pulpit, no matter how they accuse in complicity with the occupiers”, and so on, and so on…

Tässä tuo juutalaiskohta

To all those who “waver along with the fluctuation of power,” it must be said: but after all, our Church has gone through the trials of this very wavering and has survived, despite persecution and oppression. And today, starting from our own historical experience, we must say: we respect secular power, but we reserve the right to be free from interference by power in the internal life of the Church. We hope that this will be the case on Ukrainian soil, although today even the commemoration of the name of the Patriarch in the temple for some becomes impossible for fear for the sake of the Jews (John 19:38).

John 19:38(ortodoksi versio)

Joseph from Arimathea was one of Jesus' disciples. He had kept it secret though, because he was afraid of the Jewish leaders. But now he asked Pilate to let him have Jesus' body. Pilate gave him permission, and Joseph took it down from the cross. - John 19:38

mitenköhän Israelissa ottavat tämän vastaan. Toisaalta saattavat sulkea silmänsä tältäkin kun ei ole virallinen venäjän valtion lausunto. Toisaalta aika mutkat suoriksi on tossa suomalaisessa artikkelissakin vedetty.

Ukrainan pitäisi säätää kirkkolaki, jossa ainoaksi sallituksi ortodoksiseksi kirkkokunnaksi määrättäisiin tämä 2018 autokefalian Konstantinopolin patriarkalta saanut, Moskovan patriarkaatin Ukrainan haarasta irtaantunut Ukrainan ortodoksinen kirkko (johon liittyivät myös kaksi aiempaa Ukrainassa itsenäisiksi itsensä julistanutta ortodoksista kirkkokuntaa, eli 1921 perustettu Ukrainan autokefalinen ortodoksikirkko ja 1992 perustettu Kiovan patriarkaatti), ja Moskovan patriarkaatin omistukset pakkolunastettaisiin ja liitettäisiin Ukrainan ortodoksiseen kirkkoon sen seurakuntien kanssa. Kysehän ei ole mistään opillisesta riidasta edes (eli toimenpide ei rikkoisi uskonvapautta), vaan vain politiikasta.

Ukrainassa on näiden kahden ortodoksisen kirkkokunnan lisäksi myös Ukrainan kreikkalaiskatolinen kirkko, joka on idän kirkon perinnettä noudattava Paavin alainen kirkkokunta (teknisesti ottaen kreikkalaiskatolinen viittaa myös ortodokseihin, mutta tässä tapauksessa kyse on nyt maailmanlaajuisen roomalaiskatolisen kirkon itäisestä kirkkokunnasta).

En ole. Olen sen verran amatööri, että en ymmärrä mihin Kiina tarvitsee sitä valtavaa vientiään. Kun Kiinassa tehdään jääkaappi, ne nykyään lähettävät sen minulle euroja vastaan eivätkä omalle maaseudulleen. Ja niillä euroilla ne eivät tee oikein mitään, vaan hilloavat niitä kuni Roope Ankka. Miksi on näin? Aito kysymys.
Kiina maksaa niillä rahoilla palkat valtionyhtiöidensä työntekijöille, tieteellisen tutkimuksensa yliopistoineen, koululaitoksineen ja ennen kaikkea sotateollisen kehityksensä ja asevoimiensa vahvistamisen ja modernisoinnin.

Kyseessä ovat selvästi tehtävään koulutetut miehet, mutta tuo ilmaan ampuminen näyttää siltä, että hermo ei meinaa silti kestää.

Itseäni mietityttää, että miksei ukrainalaiset suolaa lyijyllä näitä miehittäjä-ryssiä vaikka yksittäisillä tarkka-ampujan laukauksilla puolen kilometrin päästä passista.

Hyvin vaikea sitä yksittäisen laukauksen ampumapaikkaa on tuollaiselta etäisyydeltä paikantaa. Ympärillä olevat siviilit vain levittelevät käsiään kun yrittävät hahmottaa ryssät kenen laukauksen toimesta miehittäjä-igorin pää levisi aivoineen kadulle.
Toivottavasti ei kukaan saisi tuollaista ideaa, sillä sehän päästäisi helvetin valloilleen ja vaarantaisi kaikki siviilit. Ja toivon, että myöskään kukaan ei tuollaista ideaa saisi, jos Suomessa joskus tähän päädyttäisiin.

Esimerkiksi Lähi-idässä tuollainen kähinä on arkipäivää, ja sielläkin siviilit, erityisesti naiset ja lapset, alkavat kaikota, kun huhu jostain iskusta saattuetta kohtaan tulee, koska muuten voisi käydä kurjasti.
 
Viimeksi muokattu:
Ukrainalaisten rynnäkkövaunu yllätti venäläisest.

Huomaa kyllä että venäläiset olivat aivan kujalla kun rynnäkkövaunu yllätti - siellä oli tankkikin ihan hämillään ja tulitettiin läpi kylkeen - taustalla näkyi ilmatorjuntaohjus-järjestelmää yms. :solthum:

Tälläistä kylläkin sattuisi ihan missä tahansa päin maailmaa vastaavassa tilanteessa, mutta kaada nyt vaan jos haluat. :facepalm:
No näinpä. Jos nyt Venäjä hyökkäisi Suomeen ja kaupunkia olisi piirityksen alla vastaavassa tilanteessa kuin Mariupol, niin täällä kyllä olisi porukkaa vastaavalla tavalla tuollaisessa meiningissä. Tälläisessä ei ole (valitettavasti) mitään ennennäkemätöntä sodissa kautta historian. :camo:
 
Viimeksi muokattu:
Korruptoitunut ja opportunistinen maa, jolla on matkaa EU:hun. Mitä voi odottaa, kun postipakettikin rauhan aikana todennäköisesti katoaa...toivottavasti armeija kävi ensin poistamassa sotaan sopivan kaman.


Luulen ja toivon, että venäjän hyökkäyssota yhdistää ukrainan kansaa, eikä yhteisiin muroihin kusijoita katsella sodan jälkeen enää kuten ehkä ennen. Kaikki ovat kärsineet ja kärsivät vielä pitkään rauhan tultua, joten kaikkien tulee yhdessä myös jälleenrakentaa uusi uljaampi ukrainalainen yhteiskunta.
 

"VENÄLÄISET pystyvät käyttämään hyväkseen yhtä porsaanreikää Euroopan ilmatilassa, kun he pakenevat Venäjältä Eurooppaan ja kiertävät EU-maiden asettamaa lentokieltoa.
He käyttävät hyväkseen niin sanottua Serbian takaovea ja serbialaisen valtio-omisteisen lentoyhtiö Air Serbian palveluita.
Serbia ei kuulu EU-maihin, ja se on kieltäytynyt asettamasta pakotteita Venäjää vastaan.
Lentokiellon aikana ja kysynnän kasvaessa Air Serbia on tuplannut lentojensa määrän Moskovasta Belgradiin. Lentoja on nykyisin 15 viikossa.
– Balkanin maasta on tullut ainoa avoin ilmakäytävä Venäjään, matkailua analysoiva ForwardKeys sanoo sanomalehti Guardianin mukaan.
Belgradiin saapuvat venäläiset jatkavat Serbiasta matkaansa muualle Eurooppaan, kuten Kyprokselle, Ranskaan, Sveitsiin, Britanniaan, Saksaan, Espanjaan."​


Olisiko ideaa pistää tuota Serbiaa lentokieltoon muualle Eurooppaan, jos eivät itse pistä Venäjää lentokieltoon?
 

Väite Kremlistä: Voimme ottaa haltuun suurkaupunkeja​

LEHTIKUVA / AFP Kirill Kudryavtsev

Dmitri Peskov kuvassa oikealla etualalla (kuva vuodelta 2021).
Venäjän mukaan on edelleen mahdollista, että sen joukot ottavat hallintaansa Ukrainan suurkaupunkeja.

DEMOKRAATTI/STT​


Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan presidentti Vladimir Putin on kehottanut toistaiseksi pidättäytymään välittömistä hyökkäyksistä suurkaupunkeihin, koska siviiliväestön kärsimät tappiot nousisivat niin suuriksi.
Peskovin mukaan Venäjän puolustusministeriö ei kuitenkaan ole sulkenut pois mahdollisuutta kaupunkien ottamisesta hallintaan.

Kremlin mukaan Yhdysvallat ja EU ovat myös ”provosoineet” Venäjää hyökkäämään kaupunkeihin, sanoo Moscow Times.
Kaikesta syytetään aina muita. Mitään todisteita ei tarvitse esittää. Jos jäät kiinni kiellä kaikki. Vähän heikko malli hallita valtiota. Venäjän valtaklikki ei ole todellakaan penaalin terävimmät kynät. 🤫
 
8256.jpg


3500.jpg

tämä maa ja kaksinais moraali

At the Downing Street lobby briefing the prime minister’s spokesperson criticised the people squatting in Oleg Deripaska’s London mansion this morning. (See 12.06pm.) “We don’t think people should break the law. It is illegal,” the spokesperson said.

Asked if the squatters were likely to have been encouraged by Michael Gove, the levelling up secretary, who has backed the idea of using mansions owned by sanctioned Russian oligarchs to house Ukrainian refugees, the spokesperson said journalists would have to ask the squatters.

The spokesperson also gave qualified backing for the Gove idea. Asked if the PM supported the idea, he said:

Certainly, that’s something we are looking at ...

We are working to identify the appropriate use for seized propertites while owners are subject to sanctions.


But the spokesperson also conceded that the current law would not allow homes owned by people subject to sanctions to be used in this way. For the government to adopt the Gove plan, the law would have to be changed, he said.
Guardian livefeed.

 
Back
Top