Ukrainan konflikti/sota

Linkissä väitetysti wunderwaffen osuma eli hypersoonisen Kinzhalin osuma asevarastoon tms.

Tuohan on täysi tuhnu sitten. Termobaarisen pommin jytke oli ihan jotain toista, mutta se on nähty jo.

En muuten millään jaksa uskoa, että Venäjällä on kaikki nukleaariset laitteet (nuclear devices) toimintakuntoisia. Ne on aika kalliita ja vaativia ylläpitää. Venäjän BKT on kuitenkin ollut vain Italian tasoa, armyssä on makseltu sikäläisittäin hyviä palkkoja, tavanomaista romua on pitänyt pullistelumielessä ylläpitää vimmaisia määriä, liittovaltio kerää sotakassaa, erityisavustaa Krimiä, kehittää ihmeaseita ja 5th gen stelthia, ruokkia viidettä kolonnaa ympäri länttä ja lopuksi pajarit syö kuormasta korruptioprosenttiaan, jotta lännessä pysyisi hanhenkaviaariteollisuus ja luxusjahdisto timmissä tikissä. Eikös se kilsa maantietäkin maksanut Venäjällä 3x sen mitä Suomessa vaikka työvoima on ilmaista Suomeen verrattuna?

Kaikki tuoko militäärirompe ja suorituskykykö on muka "puupennillä" saatu? Jossain on tingitty ihan varmasti. Eikös varautumisessa, kalustossa, osaamisessa ja kaikessa muussakin ole paljastunut ikäviä puutteita? Minusta rahanpuutteen ilmentymiä. Esim sellaisissa sotaharjoituksissa on ilmeisesti säästelty, jossa olisi osaaminen combined arms operaatioista karttunut. Hassua sinänsä kun armeijan sanotaan olevan ammattilaisarmeija eli liksat maksetaan koko ajan...

Niitä nukleaareja laitteita pitää ihan oikeasti huoltaa alkaen niiden radionuklidien vaihdosta. Ne ytimet on rapautuvista aineista tehty. Mikään ei ole ainakaan täällä lännessä halpaa kun lätkäistään leima "ydin" päälle. Siihen tulee samanlainen 10x, 100x kerroin päälle kun jos otat vaikka taskulampun ja lätkäiset siihen "space", "air force" tai "marine hardened" päälle. Ydinteollisuudessa ei lisäksi passaa perseillä eli esim. filttereissä jos igor välistäjävetäjä vaihtaa ne HEPA-filsut Alibabasta tilattuihin halpiksiin, niin siellä vähän ajan päästä jengi kouristelee laitoksella kuolontuskissa. Joten se vaan maksaa fyffeä ihan hitokseen ja minä ihmettelen mistä vasili on kaikki nämä vuodet kaivanut rahan siihen ja kaikkeen muuhun? Neuvostoliitossa kaikki oli helpompaa kun ei tarvinnut oikeasti maksaa mitään vaan kaalisopan saatavuutta kiristämällä saattoi "motivoida" ihmisiä nälkää loitolla pitäviin aktiviteetteihin.

Btw, muistaakseni innovaation kuinka saatiin aseplutoniumia jalostettua edullisemmin suurempia määriä teki Neuvostoliiton ydinohjelmassa saksalaiset vangit. Pitää joskus kaivella josko siitä löytyis jotain stooria enemmän. Sakut olisivat kyllä voineet olla innovoimatta, AK-47:aan olisi Hugo Schmeisser voinut piirtää jonkun ihan paskaosan joka jumittaa ekan lippaallisen jälkeen...
 
Juu, väijytyksen tai tuliylläkön järjestäminen ei ole korkeampaa matikkaa, vaan pitäisi onnistua jokaiselta natsat ansainneelta nurmiporalta. Mutta pitkäaikainen hajautettu toiminta tien varressa on oma taiteenlajinsa johon ne sissyt koulutettiin ennenkuin koko termistä tuli kirosana. Onko enää jäljellä kykyä valmistella majoitus- ja huoltoalue, harhautus- ja väistöalue ja toiminta-alue kätköineen siirtymäurineen? Siis muilla kuin keski-ikää lähestyvillä reissuilla.
Tiedustelupuolella sitä yhä koulutetaan. Itse sain silloin 90-luvun alussa kaksi soveltuvuutta papereihin. Sissin ja tiedustelijan.

Mutta ei se väijykään kyllä ihan noin vain onnistu. Kyllä siihen pitää harjoitella ja olla kehittynyttä silmää pelipaikkojen valinnalle. Pelkästään kyllillä osuminen liikkuvaan ajoneuvoon vaatii harjoittelua tähtäyspisteiden ja ajoituksen kanssa. Varsinkin, jos käytetään vetosytytintä. Kondensaattorilaukaisimellakaan se ei ole ihan läpihuutojuttu. Sitä varten oli aikoinaan polaroid-maalikameroita, joista saattoi oppia virheensä.

Sissikompanioiden loppuvaiheessa aluetoimistolla ymmärrettiin, että kapiaisilla ei siellä ollut koulutusta yhtä lukuunottamatta moiseen. Pidettiin kertausharjoituksia, joissa kokeneet sissiressut ajelivat tiet ja alueet läpi vuokra-autoilla ingocnito. Yhteenveto tehtiin iltaisin hotellien kabineteissa, joissa punaleimaiset kartat laadittiin.

Pelkästään metsätalous muuttaa maastoa nopeasti. Edellisenä vuonna hyvä paikka voi olla hakattu. Metsäteitä on voinut tulla lisää tai muuttua kelvottomiksi toiminta ja tukikohta-alueilla. Siksi iso määrä paikkoja pitää tavoitesuunnassa määrittää karkeasti valmiiksi, että jos pilliin puhalletaan, on jotain karkeasti valmisteltua pohjaa riittävästi. Siis sellaista, jossa toiminta onnistuu ja irti on mahdollista päästä hengissä.

Itsekkin rullasin partion kanssa 4x4 autolla +600 km perspektiivittömiä peräteitä firman piikkiin. Ja meitä oli lukuisia partiota, komppaniallinen. On noita valmisteltu aina koko sissitoiminnan romuttamiseen saakka.
 
Viimeksi muokattu:
Kiinan ulkoministeriön tiedottajan eilinen twiitti ei anna odottaa merkittävää lännen ja Kiinan lähentymistä (siis esim. Ukrainan konfliktia koskevaan pakotteisiin liittyen).
Katso liite: 58753
Kuvassa kaikki elinkelpoiset maat tällä pallolla ja 90% vauraudesta, sekä kaikki säilyttämisen arvoinen kulttuuri.

Vedä tsing tsong riisikuppi päähäsi.
 
Onko kenellääkään varmaa tietoa mitä oikein sotilaskäyttöön tarkoitetut pimeänäkölaitteet maksavat? Sen voi heti sanoa että eikai niitä alle 10 000 euron saa?

Sitä paitsi ne ovat hyvin tarkkaan luvanvaraisia. Niitä eivät tavalliset ihmiset saa paitsi pimeiltä markkinoilta ja silloin niihin ei saa huoltoa.

Pimeänäkölaitteet ovat eliittsotilaiden työkaluja.
Olisihan se hieno jos niitä olisi kaikilla eliittisotilailla. Ne tosissaan tekevät eron.

P.S.
Tämän vuodelta 2017 olevan artikkelin mukaan Amerikan erikoisjoukot käyttävät 25 000 dollaria maksavia pimeänäkölaitteita.
Suomessa tämä tavara on tarkasti luvanvaraista eikä siviilit saa sitä ilman hyvää syytä.

P.S.2.
Tässä on pimeänäkölaitteita joilla voi ampua ”nurkan takaan”. Näkölaite on yhdistetty kiväärin tähtäimeen, joten ampujan vartalo ja pää voivat olla suojassa nurkan takana.
Sanomattakin on selvää että kalliita ovat. Kyllä siinä olisi ryssä ihmeissään.
Ja höpö höpö. Ainut mitä on rajoitettu siviileillä on laserien tehokkuus.
 

Teemu Keskisarjan kylmäävä arvio: Ukraina ei riitä Putinille – "Turha luottaa moraalisiin koodeihin"​


Venäjän hyökkäyksessä Ukrainaan on kyse täsmälleen samasta asiasta kuin aikanaan Neuvostoliiton laajentumisessa, historioitsija Teemu Keskisarja sanoo.
– Isompi haluaa valloittaa pienemmän. Se on ajaton ryöstösodan motiivi.

Keskisarjalla oli jo viime syksynä sellainen tunne, että sodat eivät ole vielä ohi Euroopassa. Hän sanoo tunteneensa luissaan myös sen, etteivät ne ole ohi myöskään Suomelta.
– Valitettavasti etiäiset kuiskivat siihen suuntaan, Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti sanoo.

Epäilen oman mielenterveyteni perään. Olen nykyään alkanut pitää vasemmistolaista historioitsija Teemu Keskisarjaa järkevänä ihmisenä.

Huomaan lukevani Hesarista bimbo-feministinä pitämäni Sofi Oksasen esseetä ja olevani kaikesta 100% samaa mieltä.

Vihreiden Ville Niinistö vaikuttaa A-studiossa valtakunnan järkevimpien poliitikkojen top teniltä.

Twitterissä luen Jari Tervoa ja komppaan. Vielä hetki sitten oli aikeissa vetää äijää turpaan jos tulee Rovaniemellä kapakissa vastaan.

Mitä helvettiä on tapahtumassa??

VLADIMIR PUTIN ei ole seonnut. Hänellä tuskin on aivosyöpää, vaikka sitäkin on viime aikoina epäilty, ja lehdistössä on nähty psykiatreja ja nojatuolipsykologeja kommentoimassa diktaattorin mielentilaa.

Spekulointi vie huomion olennaiselta: tyrannin toiminta on Venäjän näkökulmasta katsottuna osa loogista jatkumoa.


Venäjän mediassa Ukrainan tapahtumat näyttäytyvät yleisölleen järkevinä. Joukot ovat uutisten mukaan vapauttamassa Ukrainaa natsihallinnon ikeestä ja pelastamassa Donbassin asukkaita ukrainalaisten suorittamalta kansanmurhalta.


Riippumattoman Levada-tutkimuslaitoksen mukaan 68 prosenttia venäläisistä suhtautuu operaation positiivisesti, ja kukapa ei tekisi niin, jos uskoo omien poikien olevan näin hienolla asialla. Valtaosa kansasta saa tietonsa valtion kontrollissa olevasta mediasta.


Länsimaissa sotaperustelut kuulostavat irrationaalisilta, sillä Ukrainassa ei kyseistä kansanmurhaa ole tapahtunut ja maan vapailla vaaleilla valittu presidentti Volodymyr Zelenskyi on itse juutalainen. Hyökkäykselle ei ollut kansainvälisen oikeuden kannalta mitään oikeutettua syytä.


KOSKA äitini ja isovanhempieni sukupolvet elivät Neuvostoliitossa vastaavien satujen keskellä, ne ovat minulle tuttuja. Sukuni kannalta ne olivat ongelmallisia siksi, että he ovat ja olivat virolaisia.

Kun neuvostomiehitys toi maahan väkeä Venäjältä, virolaiset saivat huomata, että tulijat haukkuivat ketä tahansa paikallista fasistiksi – se oli synonyymi virolaiselle. Neuvostomaailmassa heidät luokiteltiin bandiiteiksi ja nationalisteiksi aivan kuten nyt ukrainalaiset Venäjän mediassa.
Loput paikassa Sofi Oksasen essee päivän Hyysärissä.
 
Itseltä mennyt jotenkin -laisuus ohi. Hyvin selkeä sanainen ja johdonmukainen historioitsija
Luin äskettäin ko. kaverin kirjan "Murhaenkeli" Hyvä kirja... Seuraavaksi haussa "Raaka tie Raatteeseen" . Keskisarja on tilanteen tasalla. Tuo historiaa selkokielellä nykyisyyteen!
 
Back
Top