Ukrainan konflikti/sota



Ukrainian forces have defeated the initial Russian campaign of this war. That campaign aimed to conduct airborne and mechanized operations to seize Kyiv, Kharkiv, Odesa, and other major Ukrainian cities to force a change of government in Ukraine. That campaign has culminated. Russian forces continue to make limited advances in some parts of the theater but are very unlikely to be able to seize their objectives in this way. The doctrinally sound Russian response to this situation would be to end this campaign, accept a possibly lengthy operational pause, develop the plan for a new campaign, build up resources for that new campaign, and launch it when the resources and other conditions are ready. The Russian military has not yet adopted this approach. It is instead continuing to feed small collections of reinforcements into an ongoing effort to keep the current campaign alive. We assess that that effort will fail.
 
Saa nähdä tuleeko yön aikana onnistuneita lennokki-iskuja. Nyt pitäisi iskeä sinne etelän suunnalle. Siellä tuntuu olevan paljon joukkoja joihin ei ole saatu tarpeeksi vaikuttettua. Muilla suunnilla vastahyökkäyksen ovat tuottaneet paremmin tulosta.
 
Mites tämä suomalainen hakkeri joka omalla nimellään kertoo Twitterissä pistäneen venäläisen viestiverkon pimeäksi ukrainassa ja haittaavan tutkiakin. Eikös kaveri riko aikaa montaa lakia? Mahtaa poliisi kiitellä jos joutuu sitä nyt tutkimaan.
Ainakin photosopattuja kuvia jakaa.
1647725084044.png1647725031611.png
 
Mielenkiintoinen kommentti. Voi olla hiukan vaikutusta siihen, kummalla puolella historiaa kiinalaiset haluavat olla.

@cossackgundi
Chinese oligarchs are sweating. Overseas assets like real estate properties in Australia and Canada are a major way that they clean and store their wealth. Seizure of oligarchs' property is a scary precedent for them.
 
1. puikot ja ilmaiskut sekoittuvat hieman keskenään koska osa puikoista ammutaan koneista ja osa muista laitteista.
2. venäjä on käyttänyt ja käyttää todella paljon "tyhmiä pommeja" pudotetaan koneista. Ja tämä aiheuttaa siviiliuhreja sillä kaupunki taisteluissa sotilaallisen kohteen pommittaminen menee helposti siihen että tyhmä pommi pudotetaan vaan kortteliin.
Etkö ole nähnyt videoita ja kuvia harkovasta?
Katso liite: 58790
Tätä videota en ole nähnyt mutta siinähän lukee selkeästi, että kyseessä on ilmahyökkäysten ja tykistön aiheuttamat tuhot. Miten erotat kuvien perusteella mitä tykistö on aiheuttanut ja mitä ilmahyökkäykset ?
 


Ukrainian forces have defeated the initial Russian campaign of this war. That campaign aimed to conduct airborne and mechanized operations to seize Kyiv, Kharkiv, Odesa, and other major Ukrainian cities to force a change of government in Ukraine. That campaign has culminated. Russian forces continue to make limited advances in some parts of the theater but are very unlikely to be able to seize their objectives in this way. The doctrinally sound Russian response to this situation would be to end this campaign, accept a possibly lengthy operational pause, develop the plan for a new campaign, build up resources for that new campaign, and launch it when the resources and other conditions are ready. The Russian military has not yet adopted this approach. It is instead continuing to feed small collections of reinforcements into an ongoing effort to keep the current campaign alive. We assess that that effort will fail.
Kyllä se on nyt niin, että sodasta, josta piti tulla Putinin perinnön historiaan viimeistelevä Magnum Opus tulikin Putinin perinnön ja Venäjän suurvaltaprestiisin täysin pilaava vitsikirja.

Putin tietää joutuvansa historian kirjoihin häpeällisenä johtajana, joka luki vihollisensa täysin väärin, romutti maansa talouden ja hyvinvoinnin vuosikausiksi eteenpäin turhamaisuussotansa vuoksi ja vielä kaiken lisäksi hävisi sen sodan ja näytti maailmalle että suuren ja mahtavan Venäjän suurvalta-armeija onkin todellisuudessa aika huonosti ylläpidetty tuhnu märkäpieru.
 
Ainakin photosopattuja kuvia jakaa.
Olisikin ollut kaikkien aikojen hakkeri kun olisi vielä saanut Vanjan vierestä valokuvan kun systeemi pettää.

Twitter -tili on joka tapauksessa pystytetty tätä projektia varten. Nimi voi olla tai olla olematta oikea. Seuraajia on kuitenkin hyvin vähän väitteisiin nähden. Minulla ei ole tietotaitoa arvioida onko voimalan, mil.ru:n ja koko fidun kenttäarmeijan hakkerointi totta tai edes mahdollista mutta luulisin että koko maailma seuraisi tiliä jos hakkeriryhmä on pistänyt Putinin armeijan polvilleen.
 
No jos muistelen 80- oppeja...kolonna pysäytettiin tielle asetetuilla miinoilla tai kylkimiinoilla, sen jälkeen singoilla ja kesseillä keulan ja peräpään ajoneuvoihin, etteivät pääse eteen eikä taakse. Sitten taas niin niin perkeleesti kessiä ja sinkoa kylkeen. Vitjassa miehet odottavat vihollisen jalkautumista, jonka jälkeen alkoi RK:t paukkua. Tämän jälkeen nopea irtaantuminen, jota suojasi jäljille asetetut putkimiinat puiden kyljissä.
Toki tuo malli oli sitä aikaa ja kapeilla lapin teillä, jossa puustoa oli tien molemmin puolin suojaa antamassa.
Toki tuo toimii edelleenkin ja myös etelämpänä.
 
En nyt jaksa etsiä, että missä yhteydessä, mutta Martti J. Kari kertoi kyberiskun uhasta Suomessa ja painotti sitä tavallisen sotilaallisen uhan sijaan toimittajan kysellessä Venäjän mahdollisista aggressioista Suomea kohtaan. Mielenkiintoinen tuo väitetysti suomalainen hakkerointikuvio, kun miettii asiaa ottaen Karin puheet huomioon.
 
Näen aika pahasti punaista, kun kuuntelee näitä juttuja, suuri osa venäläisistä on täysin aivopestyjä propagandan takia. En tiedä onko mitään keinoa saada kurssia tuolla käännettyä, onko Venäjän valloitus tai ydinsota oikeasti ainoa keino?

On muitakin keinoja.

Täysi taloussaarto ja muutenkin rajat kiinni. Rajoittaa ryssien kykyä pitää esim. ydinaseitaan kondiksessa kun talous sakkaa kuin Pohjois-Korealla. Ja ryssät saavat pysytellä siellä paratiisissaan ihan vapaasti, tänne niitä ei rajan yli pidä päästää. Ja kaikki vähänkään epäilyttävät täällä asuvat pitää kipata takaisin ryssälään.

Länsi voi sitten investoida suojakilpeen ballistisia ohjuksia vastaan, se maksaa toki rahaa mutta se pitää tehdä. Suomessakin pitäisi olla pari-kolme AEGIS Ashore installaatiota SM-3 Block 1B ja Block 2A ohjuksin ja Patriot järjestelmiä PAC-3 MSE ohjuksilla. Maksaa toki, helvetisti maksaa, mutta kansakunnan selviämisen eteen pitää rahaa käyttääkin.
 
Se voi hyvinkin olla että tuo 1:3 suhde on vääristynyt, no yllättäen, ryssinnän takia. Alun paraatimarssiyritykseen kun saattaa sisältyä se että taistelun uhreihin ei varauduttu. Tästähän kieli heti sodan alussa täälläkin kiertäneet Venäjän lääketieteellisen hätätilan lappuset. Samoin joku noheva ryssäpoppoo dumppasi kuorman jopa Ukrainalaiseen sairaalaan, tästäkin oli ihan joku kuva täällä.

Kävikö tässä nyt sitten niin että ensimmäisen viikon haavakot kuoli kun ei ollut hoitoa? Huollon takkuaminen on varmasti myös hidastanut hoitoonsiirtoja. Sinällään tuo lukema 17265 koko kia ja Ukrainan kentällä näkemät ~14000 voisi olla hehtaarilla. Mutta tosiaan sitä 1:3 suhdetta tuo ei noudattane. Hoidon ryssinnän takia vaikka 1:1 voisi sopia tilanteeseen mitä kentällä nähdään?
1:1 olisi realistisempaa. Suomen Sotilaassa tosin oli arvio parin päivän (?) takaa, jossa tappiot oli arvioitu 25 000 ja käytetty 1:3. 1:1 34t olisi mielestäni mahdollista. Olen silti tylsä jäärä ja pidän lukua lapin lisällä höystettynä. Peruste: Omien haavaisten laaja eliminointi romauttaisi taistelutahdon todella pahasti, sillä asia ei pysyisi piilossa. Ei kai Zetanistikaan olisi niin tyhmä? Toki kannustan voissa paistettavia tu(o)hon toimintaan...
 
17 265 tekisi kokonaistappioiksi kaavalla 1+3 69 060. Rintamien pitäisi kulkea itään ja pohjoiseen tuolla lukemalla. En osta. Tai sitten haavaiset ammutaan omien toimesta ja kaava 1+3 ei pidä paikkaansa.
Tuo 17265 voi olla kokonaistappiot eli kuolleet ja haavoittuneet yhteensä? Siitä tulisi joku 4300 kuollutta ja 13 000 haavoittunutta tuolla 1 + 3 -mallilla.
 
Jussi Halla-ahon teksti (kopioitu hänen Fb-sivultaan) :"
Presidentti Putin piti hiljattain sotaisan hengennostatustilaisuuden Luzhnikin stadionilla Moskovassa. Yksi keskeisistä iskulauseista oli "Мир без нацизма", vapaasti suomennettuna "Maailma ilman natseja".

Iskulause tuntui kovin tutulta. Sitä näkee Suomessakin yhtenään erilaisissa kulkueissa ja poliitikkojen puheenvuoroissa. "Helsinki ilman natseja", "Turku ilman natseja", "Suomi ilman natseja".

"Natsit" ja "fasistit" ovat olleet tärkeä sisäpoliittinen perustelu hyökkäykselle Ukrainaan. Venäjän näkökulmasta Ukrainassa on merkittävä natsi- ja fasistiongelma. Sodan tavoitteena on Ukrainan "denatsifikaatio". Meidän näkökulmastamme tällaiset väitteet ovat absurdeja, mutta niillä on Venäjällä oma historiallinen taustansa.

Neuvostoliiton aikana "nationalismi" oli suurin neuvostojärjestelmään kohdistuva uhka. Nationalismilla tarkoitettiin muuta kuin venäläistä kansallistunnetta, ja nationalisteja olivat kaikki, jotka vastustivat venäläistämistä eli kansalliskielten (kuten ukrainan) puristamista ulos vaikkapa kouluopetuksesta. Venäläistä nationalismia kannustettiin, koska Neuvostoliitto oli todellisuudessa vain yksi vaihe Venäjän tuhatvuotisessa imperiumissa.

Ukrainalaiseen "nationalismiin" suhtauduttiin Kremlissä erityisellä raivolla, koska Ukraina nähdään Venäjällä nimenomaan venäläisen kulttuurin ja valtiollisen jatkumon synnyinsijana. Kaikki Ukrainan itsenäisyyttä historian saatossa ajaneet olivat "nationalisteja", "fasisteja" ja "natseja". Aivan keskeinen mörkö oli Stepan Bandera (1909-1959), OUN:n (Організація Українських Націоналістів, Ukrainan nationalistien järjestö) johtaja ja teoreetikko.

Sekä neuvostoaikana että sen jälkeen "bandera" on ollut venäläisille ja venäläismielisille haukkumasana, jolla viitataan joko kansallismielisiin (eli Ukrainan valtiollista ja kulttuurista itsenäisyyttä kannattaviin) ukrainalaisiin tai väljemmin kaikkiin länsiukrainalaisiin. Sanaa käytetään toisinaan myös humoristisesti tai puolihumoristisesti.

Ukrainan koko poliittinen kenttä on tällä hetkellä varsin kansallismielinen. Sekä henkinen että valtiollinen yhteys Venäjään on ollut poikki viimeistään vuoden 2014 tapahtumista alkaen. Kremlin näkökulmasta Ukrainassa ovat vallassa banderat eli natsit. Ukrainan denatsifikaatio tarkoittaa asioiden palauttamista normaalille ja luonnolliselle tolalle eli sellaisen hallinnon pystyttämistä, joka ymmärtää, että Ukrainan tulee olla valtiollisesti, kulttuurisesti ja kielellisesti joko osa Venäjää tai ainakin sille alisteinen.

Venäjän toiminta ja retoriikka on täysin ymmärrettävää, kun sitä katselee venäläisestä (tai neuvostovenäläisestä) näkökulmasta. Sitä en kylläkään osaa sanoa, kuvitteliko Putin vakavissaan, että Venäjän yhteyteen palaaminen nauttisi jonkinlaista kannatusta ukrainalaisten keskuudessa. Sotatoimien heikko sujuminen antaa aiheen olettaa, että saattoi hyvinkin kuvitella.

Tällä kaikella on relevanssia myös Suomen kannalta, koska - halusimme tai emme - Venäjällä on historiasta, maantieteestä ja geostrategiasta kumpuavia intressejä Suomeen liittyen. Venäjällä on halu pitää Suomi omassa etupiirissään tai vähintään ulkona jonkun muun (todellisesta tai kuvitellusta) etupiiristä. Venäjä näkee maailman valtablokkien välisenä nollasummapelinä, joka ei tunnusta puolueettomuutta ja neutraaliutta eikä varsinkaan pienten maiden itsemääräämisoikeutta.

Talvisota perustui samanlaiseen ja samoista syistä johtuvaan virhearvioon kuin hyökkäys Ukrainaan. Tiedustelu kertoi Stalinille, että kansa on Suomessa kahtiajakautunutta ja kypsä porvarivallan syrjäyttämiseen. Suomalaiset kommunistit syöttivät isännilleen tällaisia tarinoita, minkä lisäksi kaikki tietysti pelkäsivät oman päänsä puolesta ja kertoivat Stalinille sitä, mitä tämä halusi kuulla.

Suomessa tuotetaan tänä päivänä varsin paljon julkisrahoitteista akateemista tutkimusta maamme yhteistyöstä Natsi-Saksan kanssa sekä tietysti suomalaisten sotarikoksista, keskitysleireistä ja muusta sellaisesta. Samoin äärioikeistotutkimus elää kulta-aikaansa. Henkilö, joka viime vuonna melkein päätyi Helsingin pormestariksi, oli sitä mieltä, että natsit marssivat kaduilla. Lukemattomat kolumnistit ja poliitikot ovat sitä mieltä, että natsit ja fasistit väijyvät jokaisen kiven alla ja jokaisen puun takana.

Yksittäisten hörhöjen hakaristilippukulkue Hakaniemessä paisuu järjestelmätason kriisiksi hieman samalla tavalla kuin yksittäinen, äärioikeistohenkinen Azovin pataljoona nähdään merkkinä Ukrainan poliittisen järjestelmän natsihenkisyydestä.

Media ja monet poliitikot ovat sitä mieltä, että toiseksi suurin eduskuntapuolue on vähintään melkein fasistipuolue.

Jos suomalaista akateemista, poliittista ja mediakeskustelua seuraa ulkopuolelta, ei ole kovinkaan vaikea muodostaa sellaista mielikuvaa, että natsismi ja fasismi ovat merkittäviä poliittisia kysymyksiä Suomessa. Jos ulkopuolinen taho päättää ryhtyä edistämään omia geostrategisia intressejään Suomessa, sen ei ole kovinkaan vaikeaa kirjoittaa kotiyleisöään varten tarinaa maasta, joka kaipaa kipeästi denatsifikaatiota. Tarinaa varten ei tarvitse sepittää aineistoa. Materiaali tuotetaan täällä aivan itse.

On mielenkiintoista nähdä, miten natsi- ja fasistihurmoksessaan elävät toimittajat, poliitikot ja tutkijat reagoivat sinä päivänä, kun itänaapurin teoreetikot kääntävät katseensa tänne ja aloittavat julkisen keskustelun Suomen natsi- ja fasistiongelmasta.

Sanovatko he: "Hei, Volodja! Kai nyt ymmärrät, että nämä jutut oli tarkoitettu vain sisäpoliittisia tarkoituksiamme palvelevaan kuranheittoon?!""
 
Noin 300  000 ihmistä on loukussa Mariupolissa, jossa ruoka- ja lääkevarastot ovat hupenemassa. Venäjä estää humanitaarisen avun pääsyn kaupunkiin.
Paikalliset viranomaiset arvioivat, että noin 80 prosenttia asuinrakennuksista on joko vahingoittunut tai tuhoutunut

 
Te sanoitte, hyökkäys/puolustus -aseita, miten ne nyt sitten meni??? Eiku ryssä hyökkää, ei ukraina. TRUMPIN VIKA!!!!

Voit tunkea tuon trumpetti psykoosin sinne kuuluvaan ketjuun.
Pahoittelut @TomTom olin juuri laittamassa postausta asiaa sivuten. Laitanpa sen nyt kuitenkin tähän jatkeeksi.

Kuten osa on jo saattanut havaita: Jenkkeissä altaan oikealla sijaitsevaan syvään päätyyn sukeltaneet toistaa narratiivissaan tällä hetkellä Vanjan oikeutta sotaan Ukraina-natsisonnalla.
Kertoo hyvin miten Vanjan pitkään toivoma polaarisaatio kansan keskuudessa toimii.

Eräs tuttuni muuten toistaa jo tätä samaa far-right teesiä Nigeriassa toimivan kirkon jäsenenä🤕

Itse en henkilökohtaisesti usko, että tämä vaikuttaisi mitenkään Jenkkien Ukrainalle antamaan apuun. Kädet ovat sidotuttuna Euroopassa ja Atlantin toisella puolen pelkästään taloudellisista syistä. Hyvä niin, sillä se jos mikä ehkäisee laajempaa eskalaatiota.

On yksi paskanhailee kuka on missäkin Presidentti, kun tämäkin kriisi ja sen aiheuttama kärsimys johtuu pelkästään tarpeesta roikkua vallankahvassa hautaan asti. Jos ei Putin nyt, niin sitte Xi ensi vuonna.
Ja vielä tärkeämpää on muistaa, että näiden suurten johtajien takana on aina joku kärkkymässä pestiä seuraavaksi. Globalisoituvassa maailmassa alkukantainen tarve suojella oman heimon etuja alkaa jälleen korostua.

Ukrainan minä näen suojelemassa Länsimaisen heimon etua, vaikka välillä en tiedä mitä se kaiken cancelöimisen jälkeen enää on.

Uskonto + Politiikka = Kylä lähtee

Aamen.
 
Tätä videota en ole nähnyt mutta siinähän lukee selkeästi, että kyseessä on ilmahyökkäysten ja tykistön aiheuttamat tuhot. Miten erotat kuvien perusteella mitä tykistö on aiheuttanut ja mitä ilmahyökkäykset ?
juu sinne isketään molemmilla ja tosiaan ilmasta käsin käytetään mm. FAB500 pommeja.
mikä on siis pointtisi tällä kommentilla mitä merkitystä tässä kontekstissa on niiden erottamisella.
 
Back
Top