Ukrainan konflikti/sota


Counteroffisive vai counteroffisives?

Väitän jälkimmäistä. Bannista vapauduttuani voin todeta, että minusta näyttää Ukrainan joukkojen taktiikka olevan suurten ja mullistavien vastahyökkäysten sijaan pienen mittakaavan tarkkaan kohdennenut paikalliset hyökkäykset; esim. Harkovan ympäristö, Makariv Kiovan länsipuolella, Nikolajev ja nyt nakerretaan Khersonissa olevaa ryssää rotan lailla.

Mistä mahtaa kertoa? Veikkaisin, että näin Ukraina saa kulutettua maksimaalisen määrän ryssän miehiä ja kalustoa ja vältetään sitomasta massiivia määriä omia joukkoja?
 
Viimeksi muokattu:
Ukrainalaisten maanpuolustustahto ei tullut suurena yllätyksenä mutta sodan kulku on ollut yllätyksiä täynnä. Alussa Venäjä oli selkeästi vahvempi osapuoli mutta nyt on puntit suunnilleen tasan eikä mene kauan kun Ukraina on vahvempi osapuoli.

Venäjän talous on kuralla ja tappiot hillittömiä.


Venäjä maksaa kaiken omasta pussistaan kun Ukrainaa rahoittaa länsimaat. Rahaa ja aseita tulee ovista ja ikkunoista niin kauan kun sota kestää. Tällä menolla Ukrainan armeija on Moskovassa jo ennen kesää :ROFLMAO:

Sodan inhimillinen hinta on ukrainalaisille hirvittävä ja sitä pahentaa venäläisten tarpeeton sikailu mutta se on jokseenkin varma asia että tämä sota on jo päättymässä. Ukrainasta ei tule uutta Afganistania eikä edes Tšetšeniaa kun Venäjän resurssit eivät siihen mitenkään riitä. Se jää vielä nähtäväksi vaihtuuko Venäjällä tämän sodan myötä myös valta mutta Venäjä ei tästä suosta nouse ilman vallanvaihtoa. Kiina on hyvä renki mutta huono isäntä eikä sen varaan voi turhan paljon laskea.
 
Viimeksi muokattu:
Nuo muistomerkit ovat raiskaaja-armeijan läänitysmerkkejä. Esim Wienissä kaikki liikkuva raiskattiin, ja kaupungin paraatipaikalla on stalinin päiväkäsky ja "sankarien" valtava pyhättö. Muistaakseni Euroopan suurin sotamuistomerkki on Bratislavassa. Viron Pronssisoturin muistanevat kaikki. Ei Hitlerinkään pystyttämiä monumentteja jätetty pystyyn, miksi Stalininkaan.

On erittäin hyvä ja otollinen hetki pyyhkiä sortajan jäljet pois Itä-Eurooppaa sotkemasta. Mitä ryssä nyt muka voi tehdä? Hyökätä? Uhata sanktioilla? Juuri nyt jos koskaan. Samalla heikäläisten lähetystöistä löysät pois, 80% on kuitenkin vakoilijoita. Ja ne "konsulaatit" helvettiin.
Venäläiset laittoivat toisen maailmansodan jälkeen kaikkiin isompiin kaupunkeihin jalustalalle T-34 raadon. Putki tietty suunnattiin kaupunginjohtajan työhuoneeseen muistuttamaan, kuka on herra. Ei ihme, että ovat roudailleet noita muistutusmerkkejä sulattoon.
 
Kun palstatoveri pääsi näin aamuyön ratoksi spekuloinnin makuun, niin, minä hieman jatkan.

NATO olisi se ultimaattisen vaarallinen vaihtoehto eskaloimisessa, jossa alettaisiin puhua aivan viimeisiä hetkiä Putinin vallassaolon vaiheista. Ehkä myös koko Venäjän olemassaolon viimeisistä hetkistä.

Joten, tilanne pitäisi saada suuremmaksi, jotta ei tule häviö pelkältä Ukrainalta, mutta samaan aikaan pitäisi Putinilla pysyä hengissä, sekä vallassa. Ja se vaatisi sitä suursodan tuntua tässä spekulaatiossa.

Siispä, kun se Nato on täysin ylivoimainen on katseltava lähistöltä toista kohdetta.

Miten olisi lähes Nato-Suomi?

-Suursodan tuntua useammalla rintamalla ilman todellista Nato-helvettiä.
-Aikanaan jäähtynyttä/jäätynyttä/asema-sota vaihetta molempiin (Ukraina, Suomi, = molemmat pysyy Naton ulkopuolella).
-Propagandassa helppo myydä venäläisille "kahden rintaman torjunta-voittona Natosta" (ilman todellista taistelua Naton kanssa)..

Onko ennakkoviitteitä? Mitä, Suomalaisten sankarivainajien hautoja häpäisty? Pyydetty raportoimaan "russofobiaa"?
"Varoiteltu" NATO hakemuksen seuraamuksista..

Ehkäpä, siitä se alkaa rakentua. Ehkäpä.

Moni tuumailee tietysti realistisesti että millä miehistöllä ja kalustolla, johon sanon vain että vaikea sanoa muutakuin että vanjaa on 144milj ja johtava kääpiö diktaattori näyttää tekevän melkein mitäpä vain pysyäkseen vallassa ja "vahvan miehen" maineessa.

Ukrainassa jos Putin meinaa menestystä saada aikaan vaatinee se kunnollisen reservien liikekannallepanon, "pelkän" Ukrainan vuoksihan sitä ei oikein Putin voi tehdä..

No, ajatuksia, tässä odotellessa Nasan päivitystä.

Edit:
Jaa, niin tosiaan, denaZifikaation tarvettahan on tuossa jo hieman rakenneltukin.
Tästähän puuttuu vain "Suomi ei ole oikeasti valtio, vaan osa venäjää" höpinä kuten nähtiin Ukrainassa ja sitten päälle vielä se "Jenkkien biolabroissa valmistetaan Suomessa joukkotuho-aseita joita aiotaan levittää Pietariin muuttolintujen mukana.."

Ja siitähän sitä sitten taas.

Jyväskylän yliopiston viime viikkoisessa yleisöluennossa oli tästä kuviosta juttua, lähinnä tästä venäjän sotahistoriallisen seuran RVIO:n toiminnasta ja seuran johtaja Medinskistä toisen esitelmöijän toimesta.

Tuonkin voisi päivittää vastaamaan ryssän propaganda tuuttia..



 
Jyväskylän yliopiston viime viikkoisessa yleisöluennossa oli tästä kuviosta juttua, lähinnä tästä venäjän sotahistoriallisen seuran RVIO:n toiminnasta ja seuran johtaja Medinskistä.
Tuonkin voisi päivittää vastaamaan ryssän propaganda tuuttia..



Suomesta on monella tapaa pikkuhiljaa leivottu osaa venäläistä maailmaa, ainakin venäläiselle yleisölle
1648185175350.png
 
Hyvä twitter ketju tuosta kansalliskaartin sotilaiden kieltäytymisestä ja muutenkin oikeuskäytännön logiikasta ja venäläisten mentaliteetistä.
Practices of state, including the Putin's state may not be legal. They absolutely can break Russian law on every level. But that does *not* mean they're random or chaotic. Nope. They're very procedural, much more than regular people can imagine
----
Consider Stalin's purges. They're often described as illegal. Yes, Stalin's state security broke Soviet laws on every level, constantly. But that doesn't mean their actions were chaotic or fully capricious. Nope. They followed procedural logic of bureaucracy
---
A real case. In 1935 NKVD got an anonymous letter that a bunch of Kazan University students are gathering for political talks. One of them is mocking Stalin and Communism, others laugh. Ofc all of them were arrested and interrogated - what did happen exactly?
The guy who joked about Stalin denied everything. His several other friends denied, too. Nope, he's a true Communist and would never mock Stalin, no way. Only two guys responded - yeah, he indeed mocked Stalin, we heard it. Guess what? These two went to jail, others were released
From a human perspective this doesn't make sense. Obviously these two were more willing to cooperate with NKVD and betray their friends? And yet, only they were punished. From procedural perspective it makes total sense. You need to get *anything* that passes for confessions
"I didn't mock Stalin" - doesn't pass for confession

"I never heard him mocking Stalin, he's praising him every day" doesn't pass

"Yes, he mocked Stalin all the time, he's a traitor" - it is a confession. You just confessed you listened to the treasonous talk. To GULAG you go
----
Let me give you another example. In 1937 the Great Purge and mass arrests started. One guy in St Petersburg belonged to hereditary nobility. He knew he'd be arrested.
----
If he lived his regular life, he'd be arrested as a political criminal. That's the end. They'd investigate him for more political crimes, adding more charges. But now he chose a different track. Regular criminal track was so much better than a track of a spy/counterrevolutionary
---
So you either wait till state security comes to arrest you for a political crime. Then you are done. Or you can go commit a regular crime to be arrested by regular police. Then you get on a regular criminal track and will be safe in jail. NKVD won't come for you, you're saved
You must fully understand that you're not dealing with humans but with a machine. It's working procedurally, according to a certain algorithm which is ofc full of bugs. Which can be exploited. That's what constitutes much of difference between the poor and the rich in any country
---
Let's sum up. Legality/illegality is a bad tool for analysing human institutions. Too much moral pathos, too little substance. Much better concept is procedurality. Policies may not be legal, but they absolutely are procedural and thus have bugs which make them easy to hack
Rich smart people correctly understand this procedural nature of human institutions. Thus when dealing with them they have only one question - how to hack them? They are actively looking for bugs, find them and get what they want, in the forms of "privileges" or special treatment
----
 
Mikäs mustalaisleiri siinä muuttaa?

Taitaa vilahtaa yhden Rosgvardian komppanian nuljut: kolme joukkuetta + komentoj (ellei ole krhj mutta putkia ei näy) ja kolmelle jv-komppanialle kuorma-autot? Vain yksi soppatykki, mutta en sitä lainkaan ihmettele. Yksi paku ja oliko vielä joku maastoauto. Pataljoonan (vai pitäisikö sanoa "tstosaston") vahvuus noin 400 miestä.
Eiköhän nämä ole Abhasiasta. Toivottavasti Georgia tekee LKP:n ja palauttaa Abhasian itselleen.
 
Iltalehdessä julkaistu Lauri Nurmen kolumni taustoittaa hyvin sitä, miten Venäjä on jo aiemmin luonut pohjaa erilaisille natsisyytöksille Suomea vastaan. Pelkästään se tosiasia, että olimme Saksan aseveljiä toisessa maailmansodassa, voidaan valjastaa propagangatarkoituksiin varsin helposti. Ei siihen tarvita kuin viisi prosenttia totuutta ja loput värikynää.

Mielenkiintoiseksi nämä syytökset muuttuvat siinä vaiheessa jos Venäjän media tai valtiojohto alkaa kaivaa suomalaisesta mediasta juttuja natsiväitteiden tueksi. Suomessa on ihan korkean profiilin yhteiskunnallisia vaikuttajiakin puhunut natsiongelmasta maassamme, vaikka tosiasiallisia natseja on se muutama sata. Syyt tällaiselle hysterialle ovat lähinnä valtapoliittisia, eivätkä perustu todelliseen elämään ja tilannekuvaan.

Eipä Azov-pataljoonakaan muodosta kovin suurta osuutta ukrainalaisista, mutta ei se estä Venäjää maalaamasta kuvaa Ukrainasta Stepan Banderan jalanjäljissä kulkevina natseina, jotka uhkaavat venäjää puhuvien ja etnisten venäläisten oikeuksia. Itse ongelma on tosiasiallisesti mitätön, mutta Venäjä maalaa siitä eksistentiaalisen uhan venäläisille ja oikeuttaa sotansa sillä.

On ymmärrettävä se, että natsi ei ole läheskään yhtä pahaa tarkoittava sana meille kuin mitä se on venäläisille. Meillä sitä käytetään synonyymina tiukkapipoiselle ihmiselle ja natseista tehdään jopa vitsiä. Venäjällä kyseessä on kuolemanvakava asia.
Kouluissa lyödään lapsesta asti takaraivoon kaikki mikä liittyy suureen isänmaallisen sotaan ja natseista tehdään aivan absoluuttisin paha mitä maa voi päällään kantaa.

Aina kannattaisi miettiä kaksi kertaa ennen kuin alkaa toista osoittelemaan sormella ja esittelemään ties millaisia syytöksiä. Seuraukset voivat olla arvaamattomat ja pelata sellaisten tahojen pussiin, joita ei ollut edes ajatellut.
 
Back
Top