Ukrainan konflikti/sota

Kannattaa ajatella pidemmällä tähtäimellä, miten asiat muuttuvat tällä vuosisadalla?
Venäjä oli heikko NL:n hajottua mutta on 30 vuodessa parantanut asioita paljon.
No sen nousu perustu täysin avoimeen kauppaan, joka nyt loppu. Eli edessä on paluu Neuvostoliittoon, joka ei viimekskään toiminu, tai sitten oikeasti potkii vittuun ne kgb-paskat ja myöntää olevansa roskaa, jonka jälkeen alkaa kehittään avointa yhteiskuntaa. Jos ei maistu niin mädäntykööt siellä
 
Tuskin on tällä vuosisadalla ollut parempaa hetkeä liittyä Natoon.
Yksi tärkeä pointti vaikka meillä vahva armeija onkin niin tulevissa investointi analyyseissä käytetään poliittista vakautta tärkeänä tekijänä. Jos ei olla Natossa painostus tulee olemaan kovaa ja investoijat miettii sijoittaako tehdas tai pääkonttori suomeen vai johonkin vakaampaan ympäristöön. Nato luo vahvan luottamuksen ilmapiirin.
 
Juu toki, mutta ei kyllä vakuuta tuo vanjan sotiminen. Ketä se enää luulee voivansa uhkailla?

Vaikka ryssä ei pystyisikään valtaamaan Suomea, voi se silti koettaa. Pelkkä yritys olisi Suomelle katastrofi. Maa jäisi raunioiksi, miljoona+ pakolaisiksi ja kymmeniätuhansia kuolisi. edit: kuten on nyt nähty, ryssän tilannetajussa on suuria puutteita eikä se aina tee itselleen edullisia päätöksiä.
 
jos saadaan Odessa se on vain plussaa.
Tuo plussa jää kyllä saamatta, varsinkin näillä näytöillä. Odessan väkiluku tuplat Mariupoliin verrattuna ja sama pinta-ala. Oletettavasti ovat nyt kuukauden varustautuneet ja varastoineet tarpeita, sinne ne loputkin vanjan resupekat ja kalusto jää, jos lähtevät yrittämään. Ukraina tuskin toimettomana katsoisi, kun viimeinen yhteys merelle yritettäisiin vallata.
Lisäksi Venäjä tarvitsisi joukkoja tuohon, mistäpä muualta kuin Ukrainan itä- ja pohjoisosista, no tämä vapauttaisi Ukrainan armeijan seuraamaan perässä.
 
Yksi tärkeä pointti vaikka meillä vahva armeija onkin niin tulevissa investointi analyyseissä käytetään poliittista vakautta tärkeänä tekijänä. Jos ei olla Natossa painostus tulee olemaan kovaa ja investoijat miettii sijoittaako tehdas tai pääkonttori suomeen vai johonkin vakaampaan ympäristöön. Nato luo vahvan luottamuksen ilmapiirin.

Näitä tapauksia on jo tapahtunut että jonkun ulkomaalaisen yrityksen tehdas tms ei tulekaan Suomeen vaan rakennetaan toiseen EU-maahan juuri turvallisuussyistä.
 
Juuri näin👍. Putin antoi määräyksen sodan loppumisesta toukokuun alkuun. Venäjän voima ei riitä Kiovan valloitukseen, nyt valmistaudutaan itärintamalla pistämään ukrainalaiset mottiin, jos saadaan Odessa se on vain plussaa. Eli nyt mennään rajoitetun tavoittein. Venäjä voi rauhassa tyhjentää joukot pohjoisrintamalta, Harkovan ja Sumyin alueelta ja keskittää ne Donbassia laajentamiseen. Ukraina ei oikein voi laajentaa sotatoimia Venäjän alueelle, koska se on uhka Venäjän turvallisuudelle, jolloin riski Venäjän liikekannallepanosta ja taktisen ydiniskusta kasvaa🤔🙄
Nyt ei pidä arkailla. Jos voimaa on, ja strategisesti hyödyllistä, niin ryssänmaan kautta.
 

As a result, Russia has lost one of its most capable units, with its most modern equipment.
Sumystä tuli sitten Ukrainan raatteentie.
 
Hetkonen, onko sittenkään, eikös nämä ole ihan samat videot, mutta eri pituiset? Pitää vähän suodattaa, vedänpä tämän nyt takaisin
juu sama pätkä on kokopitkällä videolla joten ainakaan mikään "lavastuksen harjoitus" video se ei ollut
 
Niinpä. Ja koska venäläissotilaat ovat syyllistyneet raiskauksiin niin on ihan ok ja ymmärrettävää vaikkapa raiskata venäläiset naistaistelijat. Kunhan raiskaa vähemmän kuin venäläiset niin on silti hyvä jätkä. /s

Jos miehistö syyllistyy sotarikoksiin on upseerien siihen puututtava heti ja tiukasti. Muuten tuolla on vain kaksi örkkiarmeijaa sotimassa keskenään.
Sillä erolla että toinen edelleenkin puolustaa siviilejä, toinen tappaa, eli ei sama asia. Mutta joo sotarikoksia ei pidä hyväksyä, ja sotarikoksiin syyllistyvät toivottavasti tuomitaan puolin ja toisin, vaikka en siihen venäjän osalta uskokkaan., Silti on ymmärrettävämpää tehdä ylilyööntejä sotilaana sotilaalle, kuin sotilaana siviilille, ei siis hyväksyä vaan ymmärtää. siksi en ole Ukrainaa tuomitsemassa näistä mahdollisesti yksittäisten ryhmien tekemistä rikoksista, venäjän kylläkin tuomitsen siviilien järjestelmällisestä ja tavoitteellisesta massamurhasta. Huom Ukraina ei ole sama asia kuin yksittäiset sotilaat, Mutta venäjän toiminta on järjestelmällistä, joten tuomion voi yleistää.
 
Nyt ei pidä arkailla. Jos voimaa on, ja strategisesti hyödyllistä, niin ryssänmaan kautta.
Enpä usko🤔. Donbassin ja Krimin menettäminen merkitsee Venäjälle kolmatta maailmansotaa, sanoi Zelenskyi. Sama koskee todennäköisesti myös sotatoimien ulottamisen Venäjälle.
Zelensky suurin työ on saada Ukrainan kansa Donbassin ja Krimin menettämisen taakse, ei helppo työ🙄
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top