Ukrainan konflikti/sota

Tosiaan tuo akuuttisäteilysairaus tuskin pitää paikkaansa. Ensinnäkin vuonna 1986 akuuttiin säteilysairauteen sairastui vain 134 henkilöä, joista 28 kuoli. Nykyään säteily lienee luokkaa 1/100 siitä mitä se oli heti onnettomuuden jälkeen. Vuonna 1996 pahimmilla alueilla cesium 137 aktiivisuus oli luokkaa 40 curieta neliökilometrillä. Se on siis neliömetriä kohti 40 mikrocurieta ja koirilla tappava-aktiivisuus sisäisesti nautittuna noin 3800 mikrocurieta kilogrammaa kohti. Jos samaa laskukaavaa käyttää ihmisiin, niin 80 kg ihminen tarvitsisi 304000 mikrocurien aktiivisuuden, että kuolisi. Säteilysairauden saa ehkä 1/10 osalla tappavasta annoksesta, eli 30400 mikrocuriella. Cesiumin määrä on ehtinyt suunnilleen puolittua tuon 1996 jälkeen, että voidaan olettaa sitä olevan luokkaa 20 uCi neliömetrillä. Tästä siis voidaan helposti laskea, että Tshenobylin alueelta voi saada säteilysairauden, jos syö pintamaan ison omakotitalotontin alueelta (n. 1500 neliön). Toki siellä maastossa on vielä strontiumia ja ehkä myös jotain muita aktiivisia isotoopeja, mutta ne yhteensä korkeintaan puolittavat tuon pinta-alan mitä maata pitäisi omaan mahalaukkuun kauhoa.

Toisin sanoen ei tuolla ainakaan mitään metsää lapioimalla ole säteilysairautta saatu. Oletettavasti koko juttu on ankka. Joskin pienen mahdollisuuden annan sille, että siellä alueella on säilötty pahiten saastuneita esineitä paikkaan x ja ehkäpä työntekijä olisivat voineet jopa vinkata venäläisille, että paikassa x on turvallinen yösija.
Kannattaa muistaa että maasta löytyy myös itse varsinaisen ydinpolttoaineen muruja ja jämiä ja grafiittia. Ne on edelleen äärimmäisen aktiivista jätettä. Youtube kanavalla bionerd23 on aiheesta jonkin verran.

Ihmetyttää yksi seikka tässä sodassa nimittäin optiikan puute, kummallakin puolella. Ei hirveästi edes punapisteitä näy ainakaan "tavallisilla" rivisotilailla.
 
Edelleen kyllä hämmästyttää minua tuo ryssän täydellinen tunarointi tässä sodassa. Niin monet asiat on tehty niin täysin päin helvettiä, ettei voi puhua enää mistään yksittäistapauksista, vaan ongelma on selvästi systeeminen. Sotilaallisen suorituskyvyn osalta Venäjää ei voi enää kutsua todelliseksi suurvallaksi, ainoastaan ydinaseiden osalta se täyttää vaatimuksen - ainakin teoriassa. Vaan mistäpä sitä tietää, onko vanjan ydinasearsenaalikaan enää käyttökelpoinen? Tätä ei tietenkään kukaan halua käytännössä ryhtyä selvittämään.

Jos olisin put-in ukko, niin en tätä haluaisi itsekkään selvittää, voihan se olla että itse kärki aktivoituu, mutta raketin ajoaineen joku on nyysinyy pilkkimökin lämmittämiseen. 😀 En todellakaan jaksa uskoa, että siellä olisi tuhansia oikeasti käyttökelposia isoja puikkoja jemmassa. Vanha sanonta, mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Ja nyt kun katsoo näiden "pienten paraatimarssia". Toki jo 10kpl toimivia saa paljon paskaa ihmiskunnalle aikaiseksi.
 
Ihmetyttää yksi seikka tässä sodassa nimittäin optiikan puute, kummallakin puolella. Ei hirveästi edes punapisteitä näy ainakaan "tavallisilla" rivisotilailla.

Paljonko olet nähnyt niiltä rivisotilailta tähdättyjä laukauksia, veikkaan että ne jotka niitä ampuvat, eivät ehdi tiktok videoita kuvaamaan, eivätkä niistä tilanteista edes halua kuvata.
 
Eivät ole päässet ulos kun vaunu katollaan ja luukut pohjaa vasten. Ei mikään armollinen kuolema, siinä ovat ehtineet miettiä monenlaista, mahdollisesti kuolleet jopa hapen puutteeseen jos ei vesi ole päässyt täyttämään vaunua.

Muok. Vai onko pohjassa poistumisluukku?
Onhan siinä, mutta tälläkin palstalla on kerrottu, kuinka ahdasta t-xx vaunuissa on parhaissakin oloissa, joten vaikea sanoa, onko luukku oikeasti käyttökelpoinen edes hätätilanteessa.
 
Ajaja lienee poistunut pohjaluukun kautta, kun näkyy olevan auki. Johtajalla ja ampujalle ei mitään mahdollisuutta päästä ulos. Johtajan pitäisi päästä ryömimään putken peräkappaleen yli ja tuolla korolla millä putki on niin ei onnistu

Siinähän ne oli kuvissa kun klikkasi isoksi. Yksi roikkui vaunun ulkopuolella käsistään kannessa kiinni??
 
Putin just ylensi herran, mutta silti nälkää näköjään riittää ja sankarityöt jatkuvat. Mitä seuraavaksi - kuntsareitako?
Jospa se saa niitä jo Putelta, juoksee riittävän monena päivänä postilaatikolle ja takaisin? UAZilla mennyistä saa vain tsajulippuja?
 
Ajaja lienee poistunut pohjaluukun kautta, kun näkyy olevan auki. Johtajalla ja ampujalle ei mitään mahdollisuutta päästä ulos. Johtajan pitäisi päästä ryömimään putken peräkappaleen yli ja tuolla korolla millä putki on niin ei onnistu
Ei ole poistunut - tuolla se näkyy vaunun sisällä: luukun sai auki, mutta ei päässyt ulos. Komentaja pääsi ulos, mutta kuoli tuossa tornin toisella puolella sukeltaessaan. Ampuja sekä ajaja ovat paikoillaan.
FPL36TKXIAkebZO


Johtajalla näyttää olevan pääkin irti, joten ei ainakaan kärsinyt.
Ei ole pää irti - nakkipipo on ihan vettynyt ja mudassa, mutta kyllä se pää on siinä paikoillaan. Komentaja oli päässyt ulos ja on se joka kuoli kädet kiinni tuossa tornilla sukelluksissa.
 
Viimeksi muokattu:
Ei paha analyysi, mutta se joukkojen kokoontuminen, siirto ja uudelleen ryhmitys vie aikaa. Paperilla se käy kädenkäänteessä, käytännössä paljon kauemmin, varsinkin kun ne pitäisi huollon kautta käyttää. Tietysti se voidaan unohtaa, koska venäjä ja välinpitämättömyys.
Voi olla että kohtalainen määrä taisteluissa olleista katoaa matkalla uuteen rähinään.
Ovat nähneet mitä todellisuus on ja kuinka hyvin Isä Putleri pitää huolta pojistaan...
 
Onhan siinä, mutta tälläkin palstalla on kerrottu, kuinka ahdasta t-xx vaunuissa on parhaissakin oloissa, joten vaikea sanoa, onko luukku oikeasti käyttökelpoinen edes hätätilanteessa.
Vanhana vaunupossuna joka oli hommissa T-72 vaunujen viimeisinä päivinä voin sanoa, että kyllä se periaatteessa on ihan käyttökelpoinen maalla, mutta tälläisessä tilanteessa missä vaunu on joessa homma on sitten ihan toinen. :camo:
 
Back
Top