Ukrainan konflikti/sota

Edelleen, tässä tarvitaan joku keino ilman rajatonta eskalaatiota. Sotarikokset eivät ole syy siihen, että mitään kompromisseja ei tule tehdä.

Taidan olla tällä foorumilla nyt maltillista siipeä. Ennen nykyistä sotaa olin varmaan jyrkemmästä päästä.

Buchan sotarikokset eivät erityisemmin yllätä eikä ne ole tosiaan mitään uutta. Samoja asioita löytyy 2. maailmansodasta nimellä Katyn ja lisäksi monilla muilla hakusanoilla. Tällaista se sota vain on. Uutta on hienot kamerat, joilla kuvat ja videot saadaan jaettua.

Kaikesta huolimatta toisen maailmansodan neuvostoliitto oli todennäköisesti julmempi kuin mitä Venäjä on nyt. Tietyssä voimapolitiikan pisteessä vain eteneminen loppuu ja muodostuu raja. Aikanaan se meni keskeltä Saksaa ja erikseen keskeltä Berliiniä.

Aika näyttää mihin raja muodostuu nyt.

Tasapainopisteen löytyminen ei tarkoita silti asioiden hyväksymistä tai painamista villaisella tai suhteiden palautumista. Mutta se tarkoittaa akuutin tappamisen loppumista ja rajan muodostumista jonnekin. Ja kyllä Venäjä noudattaa sopimuksia samoin kuin Neuvostoliittokin. Esimerkkinä vaikka Korean sota ja sen jälkeinen rauha. Siinä tosin hinta laskettiin miljoonissa.

Ne täällä, jotka kuvittelevat rajoittamattoman voimankäytön olevan ratkaisu tähän vihaan ovat valitettavasti väärässä. Siitä on seurauksena syvä viha molemmin puolin, josta ei olla vielä nähty alkuakaan.

Mitä pienemmällä hinnalla saadaan aikaan uusi pitävä pelon linja, sitä parempi.

Nyt kaatuneiden hinta lasketaan kymmenissä tuhansissa. Jos käy hyvin niin selvitään viisinumeroisilla luvuilla, mutta epäilen.

Jos selvitään edes sadoilla tuhansilla kaatuneilla niin tämä sota pysyy historiaan verrattuna hyvin rajattuna.

Valitettavasti tällä tavalla alkaneiden sotien hinta lasketaan usein kuitenkin miljoonissa 🤕 (Korea, Vietnam).

Sen lisäksi että ollaan valmiita rauhaan pitää tehdä kaksi asiaa.

1.) Meidän pitää lopettaa Venäjän sotakoneen rahoittaminen. On tehtävä oma vihreä siirtymä täydellä teholla ja autettava myös muita maita samassa. Siirtymäaikana taas on poltettava mielummin vaikka hiiltä ja turvetta neutraaleista maista hankittuna.

2.) Meidän pitää huolehtia siitä, että länsi ei pääse jäämään sotilaallisessa suorituskyvyssä alakynteen.

Ja sitten pitää toivoa ettei sitä täysimääräistä sotilaallista suorituskykyä tule ulosmitata koskaan.
Älä jaksa paasata sontaa. Ryssä käy valloitus sotaa ja terrorisoi murhaamalla/teloittamalla siviilejä. Länsi on valovuosia edellä ryssää sotilaallisessa suorituskyvyssä. Lentokielto alue on ensimmäinen askel ryssän poistamiseksi Ukrainasta.
 
Noita venäläisiltä päättäjiltä ja "älyköiltä" tulevia julistuksia ja ohjelmia kun lukee, niin ainakin minulle syntyy kuva sairaalloisesta suuruudenhulluudesta, joka on täysin vieraantunut arkitodellisuudesta.

Oikea Venäjä on kuitenkin pohjimmiltaan takapajuinen yhteiskunta, jolla on taantuva talous ja väkiluku. Kuinka ihmeessä he kuvittelevat pystyvänsä toteuttamaan kaikki megalomaaniset suunnitelmansa, kun eivät ne onnistuneet edes Neuvostoliitolta, joka oli selvästi nyky-Venäjää voimakkaampi valtio ennen kuin lopulta alkoi luhistua omaan mahdottomuuteensa?

Venäjä ei ymmärrä hävinneensä. Kaipa sitä on vaikea hyväksyä, kun on vanhastaan tottunut olemaan suurvalta. Imperiumit kuolevat hitaasti.
Uskomattominta tässä on se, että eletään ikäänkuin maailma ei olisi kehittynyt laisinkaan, kuvitellaan että ajattelun kehitys ja tiedonvälityksen demokratisoituminen eivät koskisi , siihen mikä näyttää olevan ns. " perusvenäläinen doktriini". vrt. esim keskustelut monarkioiden olemassa-olosta.
 
Kiinniotoilla, vahingonkorvauksilla ja sakoilla ei käännetä asenteita päinvastaisiksi. Mutta kaikki tekemiset synnyttävät muualla vastavaikutuksen.
Hyvä vastavaikutus olisi, että aletaan miettiä maamme sisäistä turvallisuutta uudesta näkökulmasta ja poistamaan epäilyttävien tyyppien maassaololupia.
 
OT. Evakko isoisäni ylös kirjaamien muisteluiden mukaan hänen asuinalueelle evakuointimääräys on tullut neljäntenä tai viidentenä sotapäivänä. Jatkosodan aikana touko-kesäkuun vaihteessa 1942 ovat muuttaneet takaisin kannakselle. Toisen kerran piti lähtä evakkoon 1944 Elisenvaaran kautta jonka ryssä pommitti. Matka viivästyi ja kerkesivät vasta seuraavaan junaan.
Tuo on samaa luokkaa äitini evakuoinnin kanssa. Kämärän asema on suunnilleen reilun "kranaatinheittimenkantaman" päässä Summasta.
Jatkosodassa lähtivät Viipurista kaksi kolme päivää ennen "vieraskielisiä".

Eli kyllä Suomessakin evakuointi lopulta jäi viime tippaan. Joillain alueilla se saattoi toki ollakin ajoissa.
 
En huomannut että tätä olisi postattu aiemmin - vaikuttaa hyvinkin autenttiselta, mutta eihän sitä varmasti tiedä:
 
Olen pitänyt Venäläisestä kulttuurista: musiikki, kirjallisuus ja taide. Se on ollut maailma huippua monessa asiassa.

Mutta jos valinnan paikka tulee niin voin sanoa että maailma pärjää hyvin aivan ilman venäläistä kulttuuria.
Ehkä parempi paikka ilman sitä.
Venäläisillä on ihmeellinen kohtalon usko. Kohtalolle ei voi mitään, joten ympäröivään maailmaan turha vaikuttaa. Eletään omassa ympäristössä mahdollisimman mukavasti ja yritetään nauttia omasta elämästä. Muista ei tarvitse välittää, jollei heistä ole hyötyä 🤔
 
Viimeksi muokattu:
Jotta porukka tietää mitä vastapuoli kertoo:
Kyseinen ruumis on uutispätkässä (britti joka on venäjän leivissä) Mariupolissa Azovin tukikohdassa sisällä.
Tottakai narratiivi on se että tämä on Azovin työtä ja tämä toki uppoaa moneen.

Itse näen että jos ruumista ei ole tuonne tarkoituksella viety niin on täysin mahdollista (itänaapurin tuntien) että kyseessä on paikallisen asukkaan tai sotavangin kiduttaminen vallatussa tukikohdassa.
 
Off topicia, jos haluatte vitutusta iltaanne, niin käykää tsekkaamassa VKK-puolueen Helsingin kerhon pääpuuhamies. Tai nainen. Ämmä on siis venäläinen ja täysi putinisti. Nyt se väittää idiooteille kannattajilleen, että viime päivien teloitukset ovat feikkijuttuja. Portto pitäs ajaa pois Suomesta.

Mä väittelin yhden samanlaisen kanssa Twitterissä tosta samasta. Se väitti että kuolonuhrit olisi tulleet Ukrainan tykistön ampuessa tonne jo Venäläisten vetäydyttyä.
Kysyin miten tykistöllä saadaan kädet sidottua selän taakse niin ei enää vastannut...
 
Älä jaksa paasata sontaa. Ryssä käy valloitus sotaa ja terrorisoi murhaamalla/teloittamalla siviilejä. Länsi on valovuosia edellä ryssää sotilaallisessa suorituskyvyssä. Lentokielto alue on ensimmäinen askel ryssän poistamiseksi Ukrainasta.

En minä sodan luonnetta kiistä.

Itsellänikin tämä on ensimmäinen sota, joka menee ihan eri tavalla ihon alle.

Samoja asioita on ollut tosin aiemminkin syyriassa, afganistanissa, tsetseniassa. Niistäkin on voinut wikipediasta lukea, mutta uhreihin en ole samalla tavalla samaistunut kuin nyt Ukrainalaisten kohdalla.

Täyden molemminpuolisen liikekannallepanon ja sotatalouden seurauksia tässä vain koitan hahmottaa. Jos LKP toteutetaan täysimittaisena Itärajan takana, niin ollaan pian tilanteessa 1943. Vastustajan kaikki alkuperäiset sotavoimat on lyöty, mutta maan sisäisellä terrorilla löydetään keinot jatkaa sotaa.

Tämän skenaarion hinta on hirvittävä eikä ole taattua että edes Kiina pysyisi siitä erossa.
 
Back
Top