Ukrainan konflikti/sota

Azov ei kaiketi ole mikään nazikultti alkujaan, vaikka hörhöjä matkassa olikin..
 
Olen samaa mieltä, että lännen täytyy myös varautua tuottamaan sotakalustoa, mutta edelleen, venäjällä ei ole lähiaikoina kykyä tuhansien vaunujen valmistamiseen.

Noista 3000 kappaleen huippuvuosistakin, noin kolmasosa vaunuista tuotettiin Ukrainassa, ei venäjällä, eli kaikki T-64 vaunut ja osa T-80 vaunuista tehtiin Harkovassa.

Olisi mielenkiintoista tietää paljonko venäjä on saanut rakennettua vaikka viimeisen kymmenen vuoden aikana tankkeja, kun puolustusbudjettia on kasvatettu reippaasti. Tuoreimmat luvut mitä löysin, oli vuodelta 2008, silloin valmistettu 175 kpl. T-90 tankkia, 60 kpl venäjän armeijalle ja loput vientiin. Vastaa aika hyvin kuvaa, paljonko moderneja vaunuja on ryssän käytössä näkynyt.

Tämä on paras lähde aktiivikäytössä olevista vaunuista ja niiden jaottelusta eri joukoille (viime vuoden loppupuolelta data):

https://bmpd.livejournal.com/4393829.html

Joutuu ajamaan käännöstyökalun läpi jos ei lue kyrillistä. Lainaan tuon lopusta pätkän mistä tuossa kirjoitit:

The total authorized strength of all the combat units listed above is 2,609 tanks. Twelve more battalions are under formation. The total number of new and modernized tanks (released in 2000 and later) in combat units is about 1340 units, or about 51 percent of the total. The renewal of the tank fleet continues. According to the Ministry of Defense of the Russian Federation , more than 240 modern and upgraded T-72B3M, T-80BVM and T-90M Proryv tanks will be received by the Russian Army Ground Forces in 2021.

Jos laskee tuosta tekstistä eri joukoille jaetut vaunut niin saisi mallikohtaisen jaon. Laitoin aikaisemmin taulukon T-90 vaunujen tuotantomääristä, jos olettaa että kaikki vanhat T-90 olisi tehty ennen vuotta 2000, niin silloin T-90A on ensimmäiset 2000-luvulla valmistetut uudet venäläiset vaunut. Zalogan tietojen mukaan vuoden 2012 alkuun mennessä niitä oli tehty 369 kpl eri versioina.

Jos tuossa yllä lainattu 1 340 kpl pitää paikkansa (vuoden 2000 jälkeen valmistettu uustuotanto sekä vanhojen modaukset) ja vähennetään siitä tuo 369 kpl, niin tarkoittaisi karkeasti 971 kpl niiden lisäksi - tämä on vanhojen, olemassaolevien vaunujen modernisointia, ilmeisesti pääasiassa T-72B3, selvästi pienempi määrä T-80BVM ja vielä niitä vähemmän T-90M vaunuja. Tuon linkin takaa olisi tosiaan mahdollista laskea mallikohtaiset määrät, mitä on jaettu eri joukko-osastoille.

Näiden lisäksi eri malleja on tietysti eri määrät varastoituna, osa odottaa modausta, osa on parhaillaan modattavana jne.

MUOKKAUS:

Lainaamani teksti tuossa yllä sanoo, että "Twelve more battallions are under formation". Lainaan samalta sivulta selvennyksen (lihavointi minun, heillä on siis joukoissa panssarivaunupataljoonia kahdella eri vahvuudella - minkä näkee kun katsoo listattuja joukkoja ja niiden vaunumääriä):

The main structural unit of the tank troops is the tank battalion. The battalion consists of three tank companies. Each company consists of three platoons, and each platoon has three tanks. Accordingly, the company has ten tanks (including the tank of the company commander), and the battalion - thirty-one tanks (including the tank of the battalion commander).

The number of platoons in a number of battalions has been increased to four tanks. Accordingly, in such battalions, the company has thirteen tanks (including the tank of the company commander), and the battalion - forty tanks (including the tank of the battalion commander).

En osaa sanoa, ehtivätkö muodostaa näitä pataljoonia ennen kuin hyökkäsivät Ukrainaan. Toisaalta jos tuo kirjoitus pitää paikkansa, että saivat vuonna 2021 joukoille 240 kpl modernisoituja vaunuja, niin se on suuri määrä aikaisempiin vuosiin verrattuna (tämä on oma tuntuma, en ole pitänyt näistä kirjaa mutta näkehän sen tuossa sanotuista numeroista). Olisiko tuokin yksi merkki ja ennakointia jo silloin tiedetystä tulevasta sodasta? Vai sattumaa? On ollut puhetta että sotaa olisi suunniteltu jo vuosien ajan, osa jopa Krimin valtauksesta asti eli kahdeksan vuotta. Jos pitää paikkansa ylemmän johdon osalta, niin omien panssarijoukkojen aktiivinen modernisointi ennen sotaa kävisi järkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Putinilla oli taas sen verran sakeat jutut, että ei ilmeistä päätellen ihan uponnut kavereille 😄

Katso liite: 60101
Ei voi välttyä mielikuvalta erään toisen pakotteista kärsivän dikatatuurin suuresta johtajasta, kaikkien alojen asiantuntijasta ja ahkerasta tehdasvierailijasta Kim Jong-unista. Yhtä luottavaisen näköisenä tässäkin työläinen seuraa vierestä.

Jottei mene ihan täysin off topicin puolelle, niin ehkäpä Korean suunnalta löytyy ratkaisu myös ryssiä piinaavaan voiteluainepulaan.

140806-kim-jong-un-lubricant-factory-1030a.jpg
 
"Putin: Lännen taloudellinen "salamasota" on epäonnistunut
Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että Venäjän talousjärjestelmä toimii hyvin ja lännen taloudellinen "salamasota" on epäonnistunut.
Putin mukaan pakotteiden aiheuttaman vahingon riski voi kuitenkin nousta keskipitkällä ja pitkällä tähtäimellä.
Putinin kommenteista raportoivat venäläiset uutistoimistot.
Lähde: Reuters"​

Ryssien ja erityisesti Putinin sanomisiin kannattaa suhtautua niin, että totuus on täysin päinvastainen. Eli ilmeisesti nuo talouspakotteet sattuvat niin perskuleesti Ryssänmaahan ja sen ryssä-asukkaisiin.

Ei muuta kuin kovempaa pakotetta vaan kehiin edelleen.
 
En oikein tykkää tästä. Hieno idea mutta en haluaisi rinnastaa siniristilippua millään tasolla mihinkään venäläiseen lippuun.

Tuntuu vähän samalta kuin siniristilipussa olisi sirppi ja vasara.
venäjän lipuksi kelpaa pala valkoista kaksoiskreppiä jossa veriruskea läiskä keskellä.

Jos venäläinen haluaa irtisanoutua kansansa rikoksista, yhden raidan värin vaihtaminen ei riitä. Ei Saksallekaan olisi riittänyt lipussa olevan symbolin vaihtaminen.
 

On se uskomaton ero, miten Ukrainalaisista sotilaista koitetaan pitää huolta ja ryssillä on seitsemän vuotta vanhaa taistelumuonaa


Ja tämä henki millä kaikki tekee voitavansa maan puolustamiseksi valaa uskoa siihen, ettei tätä maata ole mahdollista kenenkään vallata ja hallita.
 
Putinin mukaan Venäjän hyökkäyssota etenee suunnitelmien mukaisesti. Hän lisää, että Venäjä pyrkii saavuttamaan kaikki päämääränsä ja minimoimaan tappiot.


A8iAkEmvx_RpMufyNJv2D_rGqnMsW-FJWLDzNNlhS7o.jpg
 
venäjän lipuksi kelpaa pala valkoista kaksoiskreppiä jossa veriruskea läiskä keskellä.

Jos venäläinen haluaa irtisanoutua kansansa rikoksista, yhden raidan värin vaihtaminen ei riitä. Ei Saksallekaan olisi riittänyt lipussa olevan symbolin vaihtaminen.
Tässä ei ole nyt tosiaankaan tarkoitus häpäistä Suomen lipun värejä. Katsoin vaan tuosta kuvasta että kätevästi oli valittu Vapaan Venäjän väreiksi sininen ja valkoinen, joka taas meillä vertautuu vapautumiseen ryssän ikeen alta.

Ajattelin vaan että olisiko noilla hemmoilla ollut sen verran historiantuntemusta että ymmärtäisivät tuon väriyhdistelmän historiallisen kuorman.
 
On se uskomaton ero, miten Ukrainalaisista sotilaista koitetaan pitää huolta ja ryssillä on seitsemän vuotta vanhaa taistelumuonaa
Sen taistelumuonan haluttu ominaisuus on että se kestää "ikuisesti". Ehkä ryssällä oli jäänyt parit tarkastukset ja leimat väliin, mutta safka luultavasti on vielä kondiksessa. Käsitelty varmaan tässäkin ketjussa ainakin kertaalleen.

Äitien tekemä ruoka on varmaan tuplasti maukkaampaa mutta se pitää varmaan syödä samantien tai huomenna viimeistään.
 
Tässä oli ketjussa perässä aika hyvää keskustelua miten NLAW, Javelin, RPG-7 jne. käyttäytyvät sekä tuon hetekan kanssa että myös eri sukupolvien reaktiivipanssarointien kanssa:
Esim. tämän viestin perässä:

Ja vieläkin jäi mulle epäselväksi miten kävi sille tankille videolla, jolla kuvattiin NLAW:n osuma ikkunasta käsin - ja arveltiin että NLAW jäi suutariksi alle 20m etäisyyden tai väärän käyttömoodin takia. Eli laukesiko siitä kuitenkin kuparisuihku, mutta niin ettei se ainakaan välittömästi saanut aikaan ammusten räjähtämistä?

Tämmöinen tuli aiemmin vastaan:
 
No aika pitkälle pääsee ihan muutaman kympin peruspiireillä kun niihin vain tekee oikeat softat.

Jenkit vähän hifistelee sotilasteknologiassa ja ajatellaan että pitää aina käyttää jotain tietyn nm-luokan piirejä.

Totuus on, että nykyään laskentateho on halpaa. 100€ ja saa tietokoneen jossa on laskentakapasiteettia nykyaikaisen panssarivaunun tarpeisiin.

Siihen riittää vaikka tavallisen puhelimen prosessori.

Tuossa on juttua miten tietokonepuoli on muuttunut ruotsalaisten CV9x sarjan vaunuissa. Uskotko että uusimmissa malleissa kaikki pyörisi 100€ HW:ssa?

 
Tuossa on juttua miten tietokonepuoli on muuttunut ruotsalaisten CV9x sarjan vaunuissa. Uskotko että uusimmissa malleissa kaikki pyörisi 100€ HW:ssa?

F-22 pyörii Pentium 90 prosessoreilla, tosin niitä ei taida olla enää missään saatavilla eli maksanevat painonsa kullassa.. :p
 
Zelenskyi ehdottaa Venäjälle maanpetoksesta epäillyn ukrainalaisoligarkin vaihtamista sotavankeihin
Ukrainan viranomaiset kertoivat tiistaina ottaneensa kiinni maanpetoksesta epäillyn ukrainalaisen oligarkin Viktor Medvedtshukin, joka pakeni kotiarestistaan Venäjän hyökkäyksen ensipäivinä.




Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ehdottaa Venäjälle ukrainalaisoligarkki Viktor Medvedtshukin vaihtamista ukrainalaisiin sotavankeihin.

Maanpetoksesta epäilty Medvedtshuk pakeni kotiarestistaan sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Zelenskyi kertoi tiistaina, että Ukrainan tiedustelupalvelu otti Medvedtshukin kiinni erikoisoperaatiossaan.


Lue lisää: Ukraina kertoi ottaneensa kiinni petturioligarkin


–  Ehdotan Venäjälle, että vaihdamme tämän teidän miehenne meidän poikiimme ja tyttöihimme, jotka ovat Venäjän vankeina, Zelenskyi kertoi ehdotuksestaan Telegram-viestipalvelussa julkaistussa puheessaan.


Zelenskyi julkaisi kiinniotetusta Medvedtshukista myös kuvan, jossa hänellä on Ukrainan armeijan asepuku päällään.




–  Jos Medvedtshuk on päättänyt laittaa päälleen sotilaspuvun, häntä koskevat sodankäynnin säännöt, Zelenskyi sanoi puheessaan.


Zelenskyi korostaa Medvedtshukin toimivan myös varoittavana esimerkkinä venäläissotilaille.


–  Kun edes entiset oligarkit eivät pääse pakoon, niin entä Venäjän takamailta tulleet yksinkertaisemmat rikolliset? Me saamme kiinni kaikki, Zelenskyi sanoi.


Kremlin edustaja Dmitri Peskov kieltäytyi tiistai-iltana kommentoimasta Medvedtshukin kiinniottoa. Peskovin mukaan Ukraina levittää niin paljon valheellista tietoa, että väitteet on ensin tarkistettava.


Myös lakimiehenä ja kansanedustajana toiminut oligarkki Viktor Medvedtshuk on yksi Ukrainan rikkaimmista ihmisistä. Hän oli skandaaleissa marinoituneen Ukrainan entisen presidentin Leonid Kutshman kansliapäällikkönä vuosina 2002–2005.

Medvedtshukilla on läheiset suhteet Venäjän presidentti Vladimir Putiniin. Medvedtshuk on itse kertonut, että Putin on hänen nuorimman tyttärensä kummisetä.

Venäjän hyökkäyksen alkaessa muun muassa yhdysvaltalaislehti Newsweekin haastattelemat asiantuntijat arvioivat, että Putin aikoisi asettaa Medvedtshukin Ukrainan johtoon sen jälkeen, kun Venäjä olisi saanut Zelenskyin syrjäytettyä.

Mitähän mahtaisivat kotimaassa kansa ajatella jos tämä vaihto tapahtuisi?
 
Back
Top