Ukrainan konflikti/sota

Tälläistä sanoo Venäjä
Russian Ministry of Defense says fire at cruiser Moskva has been contained, explosions ceased, crew evacuated and the vessel is being tugged to the port

Jos pitää paikkansa, saataneen piakkoin valokuvia. Mahdoton piilottaa satamaan hinattavaa risteilijää. Jokaisella kamera puhelimessa, saatiinhan videokuvaa Moskvan satamasta lähdöstäkin.
 
Russia stronk!
Kaikki ollut kuulemma ukronatsien propagandaa! Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää.

From РИА Новости
Ministry of Defense of Russia:
-The source of fire on the cruiser "Moskva" is localized. There is no open fire. Explosions of ammunition have been stopped.
-Cruiser "Moskva" keeps buoyancy. The main missile armament was not damaged.

-The crew was evacuated to the ships of the Black Sea Fleet in the area.
-Measures are being taken to tow the cruiser
to the port.
-The cause of the fire is under investigation
.
Sotalaivat on tehty kestämään osumia ja pysymään pinnalla. Runko on jaettu osiin, joista aika moni saa täyttyä Vedellä ennenkuin alus uppoaa.

Kaksi ohjusta tuskin omilla räjähteillään riittää upottamaan tuollaista alusta. Tilanne voi muuttua jos laivalla räjähtelee iskun takia paljon muita ammuksia.

Vähän skeptinen uppoamisen osalta, mutta kova suoritua Ukrainan meritorjunnalta joka tapauksessa.
 
Johan sen on Ukrainalaiset sanoneet viikkoja sitten. Sodan alussa oli ensimmäinen patteri käyttöönottovaiheessa harjoittelemassa, eikä vielä valmis sotatoimiin. Ei ollut vielä operationaalinen patteri, mutta ohjuksia oli jo määrä x valmiina. Niitä(kään) ei Venäjä onnistunut tuhoamaan ensi-iskussaan kun Ukrainaa varoitettiin tulevasta iskusta ajoissa (USA?) ja ekat Neptune ohjukset, kuten hävittäjät, bayraktarit yms ehdittiin siirtämään pois kohteista. Pari viikkoa sitten ilmoittivat ensimmäisen patterin saavuttavan valmiuden hyvin pian. Ohjus on kuitenkin KH-35 kehitelmä joten mitä ihmeellistä olisi että olisi nyt saatu käyttöön? Sodassa unohdetaan kuitenkin kuittausten kuittaukset kuittauskyselyihin näissä prosesseissa.

Edit. Moskva on seilannut kohta kaksi kuukautta koskemattomana. Hiton iso ja voimakas alus vaikka ikää olisikin. Miehistö ehtinyt tottua olemaan turvassa voittamattomassa merilinnoituksessaan. Sitten vielä vihattu Bayraktrar lötköttelee tutkassa kantaman rajoilla. Hieman aallokko keinuttaa kivasti. Eihän Ukrainalaisilla ole edes millä meitä ampua. Vi*un drooni tule tänne... tutka hälyttää, nopeasti lähestyviä kohteita vilkkuu aallokon seassa, torjunta kääntyy mutta liian hitaasti. Ei se muuta tarvitse kuin hetken herpaantumisen ja hyvän olon tunteen.
Sekin hyvä uutinen on tässä että jos Neptune nyt sai tulikasteen, ei tuolla taida olla enään kuin pehmeämpiä kohteita sille. Noin max 300 km kantamalla alkaa uppoamaan useampikin ryssän laiva. Toivottavasti noita valmiina riittävästi.

1649932818717.png
 
On nostettu esille ajatus siitä ettei aluksen omasuojajärjestelmät olleet aivan viimeistä huutoa. Mutta eihän tuollainen purkki seilaa koskaan eikä missään yksin? Millaista saattoa sillä oli? Mikä on Mustanmeren laivaston hävittäjien ja fregattien ilmapuolustuksen ja ohjuspuolustuksen taso?
Jos tästä mitään iloa on, niin parit satelliittikuvat eiliseltä ja toissapäivältä käärmesaaren itäpuolelta kertovat hieman tuosta ketä on mukana ollut.
Ympyröity alus noin 185m. Sanoisin aika korkealla todennäköisyydellä että kyseessä on Moskva.
Mukanaan 2 alusta, sekä mahdollisesti sukellusvene (vain 13.4. kuvassa).

SAR (Sentinel-1), 13.4.2022.
4 alusta kuvissa.
2022-04-13-00 00_2022-04-13-23 59_Sentinel-1_AWS-IW-VVVH_SAR_urban.jpg
(Zoomi mahdolliseen subiin)
1649933025355.png

TrueColor (Sentinel-2) 12.4.2022.
3 alusta kuvissa.
2022-04-12-00 00_2022-04-12-23 59_Sentinel-2_L2A_True_color.jpg

Ottaen huomioon, että raporttien mukaan turkkilaiset kävivät noukkimassa miehistöä, niin uskoisin että ei kovinkaan kaukana tuosta sijainnista ole osumahetkelläkään ollut vaikka tuoreimmissa kuvissa nokka sojottaakin koilliseen.

Alue noin 45.189, 30.909
 
Vuosia sitten kun tein parin vuoden ajan konttihuolintaa, niin Maersk ja Hapag-Lloyd olivat kaksi kansainvälisen konttirahtiliikenteen jättiläistä. Ainakin se näytti siltä, kun katsoi kenen konteissa tavara lähti ensin Suomesta Saksaan ja sieltä sitten maailmalle. Oletan ettei tilanne ole noin kymmenessä vuodessa muuttunut tästä paljoa.
MSC taitaa olla ismopi kuin Maersk, Mahtaako CMA-CGM ja Cosco olla isompia kuin Hapag. Nuo muut valtaa markkinat...
 
Kaksi ohjusta tuskin omilla räjähteillään riittää upottamaan tuollaista alusta. Tilanne voi muuttua jos laivalla räjähtelee iskun takia paljon muita ammuksia.
Siitä jälkiräjähtelystä on tiedotteita. Myös SOS viesti oli otettu ylös. Itse laitoin kopion siitä pilveen yöllä mutta en muistanut jakaa linkkiä. Osumat tuli kylkeen ja tiedotteissa on ollut että se kallistui sille puolen. Jos se hörppäsi vettä niin miten paljon uskot että se pysyy niiden muutaman osaston turvin pinnalla?
 
Tämmöiiseen ajatuskulkuun voi aina ottaa tutuksi tulleen lauseen "Mitäs läksitte sinne"
Ja ajatusta voi myös jatkaa, että eivätpä ole ainakaan täältä varastamassa pesukoneita, lapsia ja muotivaatteita. Joskus täällä joku kyseli, että minkä Suomen kaupungin haluaisit nähdä saavan saman kohtalon kuin Ukrainan tuhottujen kaupunkien, niin mietin pitkään että vastaisin Vantaan Kivistön.. Mutta vastaan kuitenkin että en minkään!!
 
On sillä varmaan joku venekin kyydissä ettei tarvitse käydä laiturissa jokaista pikkuasiaa varten. Ei välttämättä sovi pelastautumistarkoitukseen millään tavalla.
Perän puolella näkyy isoja pelastuslauttoja molemmin puolin 10kpl, voisivat olla ~35 hengen lauttoja. Ylempänä rakenteissa ehkä muutamia lisää, on niin suttuinen kuva mistä katson ettei voi olla varma ovatko jotain muuta.
ELi ei ole pelastusveneitä.
 
Indian IT services giant Infosys has announced it will quit Russia, after finding itself at the center of a political storm in the UK.

Infosys is one of few major global tech companies that had not revealed its intentions regarding Russia, but on yesterday's Q4 2022 earnings call CEO Salil Parekh stated the company will pull out. Parekh told investors Infosys has around has 100 employees in the nation, all working for global clients. Infosys has no engagements with Russian entities, the CEO added.

But in recognition of Vladimir Putin's illegal invasion of Ukraine, Parekh said Infosys has decided to move the work performed by staff in Russia to other unspecified locations. The fate of those staff was not discussed. Infosys has also donated $1 million towards Ukrainian relief efforts and is "launching a program to digitally re-skill up to 25,000 individuals."
 
On sillä varmaan joku venekin kyydissä ettei tarvitse käydä laiturissa jokaista pikkuasiaa varten. Ei välttämättä sovi pelastautumistarkoitukseen millään tavalla.
Perän puolella näkyy isoja pelastuslauttoja molemmin puolin 10kpl, voisivat olla ~35 hengen lauttoja. Ylempänä rakenteissa ehkä muutamia lisää, on niin suttuinen kuva mistä katson ettei voi olla varma ovatko jotain muuta.
Joku pikku potski näyttäisi olevan ja sitten noita pelastuslauttoja (punaiset ympyrät).
1649934050966.png
 
wiredin artikkeli anonymouksen toimista

Names, birthdays, passport numbers, job titles—the personal information goes on for pages and looks like any typical data breach. But this data set is very different. It allegedly contains the personal information of 1,600 Russian troops who served in Bucha, a Ukrainian city devastated during Russia’s war and the scene of multiple potential war crimes.

The data set is not the only one. Another allegedly contains the names and contact details of 620 Russian spies who are registered to work at the Moscow office of the FSB, the country’s main security agency. Neither set of information was published by hackers. Instead they were put online by Ukraine’s intelligence services, with all the names and details freely available to anyone online. “Every European should know their names,” Ukrainian officials wrote in a Facebook post as they published the data.

Since Russian troops crossed Ukraine’s borders at the end of February, colossal amounts of information about the Russian state and its activities have been made public. The data offers unparalleled glimpses into closed-off private institutions, and it may be a gold mine for investigators, from journalists to those tasked with investigating war crimes. Broadly, the data comes in two flavors: information published proactively by Ukranian authorities or their allies, and information obtained by hacktivists. Hundreds of gigabytes of files and millions of emails have been made public.
 
Siitä jälkiräjähtelystä on tiedotteita. Myös SOS viesti oli otettu ylös. Itse laitoin kopion siitä pilveen yöllä mutta en muistanut jakaa linkkiä. Osumat tuli kylkeen ja tiedotteissa on ollut että se kallistui sille puolen. Jos se hörppäsi vettä niin miten paljon uskot että se pysyy niiden muutaman osaston turvin pinnalla?

Vesitiiviit osastot pitää vettä jos on asianmukaisesti suljettu. Eikä tosiaan ole tietoa minne osuneet, paitsi tuo "kylkeen" ja kuinka paljon tekivät vahinkoa ja mitä rikkoivat. Jos ottaa nopeasti paljon vettä ja kallistuu rajusti, niin ei ehkä ole ollut kauaa pinnalla. HMS Hood upposi hyvin nopeasti, tosin se oli toisen maailmansodan aikaan. Samoin Estonia. Molempia yhdistää se että ottivat nopeasti paljon vettä kyytiin eikä uppoamiseen mennyt kauaa.
 
ELi ei ole pelastusveneitä.
No ei. Viidensadan hengen veneet veisivät aika merkittävän määrän tilaa ja sitähän tuolla kannella ei ollut ihan hirveästi ylimääräistä. Ei niitä veneitä ole näillä kotimaisilla risteilyilläkään kuin muutamia ja suurin osa matkustajista kököttäisi pelastuslautoissa. Siviilivehkeissä veneitä lasketaan veteen aika paljon pienemmällä kynnyksellä kuin jossain Moskvassa, eli luultavasti laiva on vielä suht suorassa siinä vaiheessa ja veneiden lasku onnistuu. Jos laiva ehtii kallistumaan pahasti on toisen puolen veneet valmiiksi veden alla ja toista puolta luultavasti ei saada enää laskettua (tai siis nostettua) veteen.

Jos Silja Europa ottaa 3000 matkustajaa ja veneitä on 3 per kylki niin vielä tarvitaan noita paukkulauttoja kymmenittäin per kylki että jokaiselle ja vähän yli olisi tilaa edes jossain kelluvassa vehkeessä.

60244785900cd1894957b91c89e9f3dcc7e6ac6cc4017fbf5c292572a5a3844c.jpg
 
Tässä on video, mitä jengi väitti täällä uppoavaksi moskovaksi.
Video on kuvattu vuonna 2019.... Kuvaan on vain editoitu hiukan että se näyttäisi kuvatun VV läpi.
Mutta tämä on alkuperäinen video.. Älkää uskoko kaikkea paskaa mitä verkossa levitetään..



 
Russian submarines in the Sea of Japan have fired cruise missiles during exercises, the defence ministry said Thursday, at a time of tension with Tokyo over its support for Ukraine.

The ministry announced two submarines off far eastern Russia, the Petropavlovsk-Kamchatsky and the Volkov, fired Kalibr cruise missiles from underwater at a target.

It posted video footage of the missiles rising out of the sea as the submarine crews simulated coming under missile attack.

Japan has joined tough Western sanctions on Moscow and welcomed several hundred Ukrainians fleeing the conflict as well as sending non-lethal military aid.

Last Friday, Tokyo announced fresh sanctions including a ban on Russian coal, a significant energy import, as well as the expulsion of eight Russian diplomats over "war crimes" in Ukraine.

Russia announced in March that due to Japan's response to the conflict, it was abandoning long-standing diplomatic efforts to reach a peace treaty formally ending World War II with Japan.

These have been hampered by a dispute over four islands that Russia controls, which Japan calls the Northern Territories.
 
Back
Top