Ukrainan konflikti/sota

Tuosta näkee myös miten he tekevät kansanmurhaa omien kesken. Valkovenäläisiä ja moskovalaisia ei vahinkossakaan sotarintamalle, mutta ne vähemmistöt on ihan eri asia. Tulee Aatu ja herrakansa vahvasti mieleen, mutta heillä on käänteisenä se asia että ns eliittiä ei uhrata.
Jotenkin on sellainen etiäinen, että nuo vähemmistökansat ryhtyvät jossakin vaiheessa marssimaan kohti Moskovaa. Sinne päästyään alkaa tylymmät karkelot kuin nyt Ukrainassa.
 
Hmm, Transnistrian suuntaa olen pitänyt silmällä sen mitä olen ehtinyt, lähinnä Twitterin kautta seurannut Transnistria tagia. Se aamuinen huomispäivän lehden juttu, missä "paikalliset" pyytävät Putinia tulemaan apuun ja jossa puhuttiin Ukrainan tekemistä iskuista siviileitä vastaan ("tatuoituja miehiä jotka kuuluivat kansallismielisiin pataljooniin" yms) kiinnitti huomion.

Toivoin että joku kyrillistä lukeva olisi kääntänyt sen englanniksi tai vaihtoehtoisesti joku ammattimies olisi ajanut sen matalahko resoluutioisen kuvan muutaman filtterin läpi ja saanut tekstin niin selväksi että olisi voinut ottaa siitä OCR kopion ja kääntää englanniksi. Kokeilin ensin Google Lensillä vaan teksti oli liian suttuista eikä se tuottanut kuin muutamia hajanaisia sanoja sieltä täältä. Kokeilin seuraavaksi muutamalla kuvankäsittelyohjelmalla, jos siitä saisi hieman selvemmän / terävämmän ja sen jälkeen OCR-kopio vaan ei johtanut parempiin tuloksiin. Annoin sitten periksi, jään odottamaan jos jossain vaiheessa saataisiin käännös.

Nyt olen pitkin päivää seuraillut mitä twitterissä jutellaan Transnistria tagin takana ja siellä on heilunut kannanottoja puolesta ja vastaan. Joku "paikallinen media" ehti jo tuomitsemaan fake newsinä, tosin moni on kommentoinut että aidon näköinen. Tuon niminen lehti on tosiaan olemassa, anglikaaninen nimi on Pridnestrovye, kyrillisillä Приднестровье. Suomalaisen silmiin on hieman erikoisen näköinen lehti, kun ei ole sivun yläreunassa mitään banneria ja jutun kirjoittajan nimeä en nähnyt selvästi merkityksi mutta nämähän on tyylillisiä seikkoja. En ole koskaan lukenut tuota lehteä joten en osaa sanoa onko tuo normaali ulkoasu vai onko tämä osuvaa propagandaa.

Ukrainan Pravda tarjoaa osittaisen käännöksen lehtijutun sisällöstä:

According to intelligence, this is the main article of the newspaper - "The official appeal of the inhabitants of the PMR to the President of the Russian Federation Putin."

The text asks "to involve the armed forces of the PMR in the actions of the Russian army." To do this, mobilization points are being opened on the territory of the Russian Federation itself to recruit volunteers to fight in the army of Transnistria.

Thus, the Kremlin is trying to legalize thousands of its military, who will provoke from the territory of the "MRT".

The newspaper also contains a number of propaganda materials about "the bloody terrorist attacks that fell on Pridnestrovians on the May holidays, dozens of people were killed, including children, the elderly and women." Since the newspaper was published just before the holidays, there is a danger that the Kremlin authorities are planning to commit a series of acts of intimidation among the local population , for which "Ukraine and the collective West" will traditionally be held responsible.

The texts of the newspaper are filled with Kremlin clichés: "Pridnestrovians no longer have the opportunity to avoid a big war. Kyiv and its NATO curators have passed their verdict, have already coordinated all their actions with Chisinau and Bucharest." The authors of the newspaper connect all their hopes with "opposition to fraternal Russia."

Foreign citizens call to join the armed forces of the "MRT". In particular, on the territory of the Russian Federation: "In addition to the Russian Federation, mobilization points are deployed in the LPR, DPR, Abkhazia and the SAR.

The GUR believes that by such actions, the leadership of the Russian Federation can prepare a new springboard for aggression against Ukraine and the basis for the "official" occupation of part of the territory of independent Moldova.

LÄHDE

Jos tosiaan tuo pitää paikkansa niin hieman kiire tulee provokaatioiden kanssa, lehden päiväys oli huomiselle joten tänään pitäisi tapahtua jos on tapahtuakseen (paitsi jos peruvat kun jäivät kiinni?)

Nyt aamun aikana on näkynyt myös kuva Moldovan lähettämistä kutsukorteista reserviläisille (ainakin yksi kuva). Vaikea siitäkin sanoa, onko aito vai jonkun innokkaan kotona tulostama vai taas osuvaa propagandaa. Yksi kommentti kiinnitti oman huomion enemmän kuin muut:

LÄHDE - Google Translate käännös:

#Moldavia , rightly fearing an impending Russian invasion, or civil war, has begun to send draft orders to men . Moldova awaits the first phase of a civil war, between the fighters of #Transnistria , where men have already been recruited

Tuon kommentin loppu väittää että Transnistriassa olisi jo aloitettu värväys. Edelleen, täältä kaukaa koto-Suomesta kun seuraa twitterin yli niin pitää olla varovainen mitä uskoo. Paljon varomattomia kommentteja ja ihan oikeita valheita näkyy, joten vaikea sanoa mitä uskoa. Israelin lähettiläs Armeniassa & Moldovassa Joel Lion jakoi 28. päivä tiedotteen (LÄHDE), jossa kehoittivat pysymään pois tai lähtemään Transnistriasta ja Ukrainan asevoimat ilmoitti myös muutama päivä sitten järjestävänsä tuolla rajalla sotaharjoituksen. Romaniassa on nähty panssaroituja pyöräajoneuvoja liikkeellä (oliko ne jenkkejä, taisi olla?) vaan ei sekään tarkoita muuta kuin että ovat liikkeellä, ehkä harjoitukseen matkalla.

Tämä ei ole varsinaisesti uutta, koska kaikki tämä on muodossa tai toisessa ollut tässä ketjussa viime aikoina. Tuo suunta onnistui nyt vetämään minun huomion ihan kokonaan, miksi oli pakko kirjoittaa siitä. Jos tosiaan vapun ajalle on tarkoitus järjestää provokaatio ja avata uusi "rintama" niin lähipäivinä pitäisi tapahtua. Varsinainen pääsiäisen juhlinta alkoi heillä 24. huhtikuuta ja ensimmäinen viikko on ymmärtääkseni tärkein, tosin yhden tiedon mukaan se olisi 40 päivää tuosta alkaen. Ortodoksien tavat ovat minulle vieraat, joten voin olla väärässä.

Mikäs sen halveksuttavampaa kuin järjestää isku tärkeän pyhän juhlinnan aikaan? Tosin, kuten tuumailin, hieman kiire tulee jos aikovat jotain järjestää.
 
Viimeksi muokattu:
”Jotkut tärkeät lentokoneet ovat hengailleet Belgorodin lentokentällä eilisestä lähtien. RF-85042 (Tu-154M Puolustusministeriön) ja RF-85136 (Tu-154M Venäjän kaartin) saapuivat eilen. Tänään lensi heidän lisäksi toinen tyhjä RA-85426 (Tu-154B-2 Puolustusministeriön). Näyttää siltä, että matkustajia odotetaan helikoptereissa.”
Kääntäjällä linkistä.
Some important planes have been hanging out at the Belgorod airport since yesterday. RF-85042 (Tu-154M of the Ministry of Defense) and RF-85136 (Tu-154M of the Russian Guard) arrived yesterday. Today, in addition to them, another empty RA-85426 (Tu-154B-2 of the Ministry of Defense) flew in. Waiting for passengers in helicopters, it seems.

Okay, the bullshit continues. Now two Mi-8s + three Ka-52s have arrived. On the platform I met some very important military rank, which was guarded in a circle by submachine gunners. Behind him are black minibuses Mercedes, Kruzaki.

Three Ka-52s stood in a circle in the air above the airfield, at the same moment both Mi-8s landed, a crowd poured out of them, climbed into one of the Carcasses along two ladders, and quickly fell down.

Jollekin vastaa, että katselee ikkunasta kentälle.

Yksi vastaus. Well, how else, if, according to rumors, Gerasimov himself is in Izyum.

Joko kriisikokous tai vahdinvaihto?
 
Viikon vanha tweetti, mutta en ole tässä ketjussa huomannut. Vittu, että meni taas ihon alle. Ensin kaatuu isä, sitten 40pv myöhemmin äiti. On siinä pojalla tulevaisuus edessään,


Muistaakseni kuukauden takaisessa (synkässä) videossa oli myös mukana kommentti, että eivät halua kuolla tuonne/tai olla esimerkki historiankirjoissa ja pyysivät (länneltä?) apua. En tullut jakaneeksi telegram-linkkiä.

--
Käytännössä kaikki Mariupolissa toimineet venäläiset joukot ovat sotarikollisia. Venäläiset joukot ovat pommittaneet ison kaupungin, Mariupolin, maan tasalle ja tappaneet siinä sivussa enemmän tai vähemmän suunnitelmallisesti siviileitä. Sillä välin lännessä on vain pyöritelty sormia ja sotilaallista tukea on viivytelty. Mm. Saksan johdolla on sormet veressä Mariupolin ja Kiovan tapahtumien takia.

Putinia lainaten länsi (käytännössä Nato) olisi voinut aloittaa "erikoisoperaation" Ukrainassa, jonka tarkoituksena on ajaa "natsit" (venäläiset) pois maasta. Sori, jos venäläisillä ei ole samaa käsitystä ketä natsit ovat. Nato-joukot olisivat jyränneet venäläiset Ukrainasta parissa kolmessa viikossa ja helposti. Irakin operaatiosta voi katsoa mallia.

Ihan turha tässä on venäläisiä ydinaseita pelätä, natsismiin ja diktatuuriin nojautuvan suurvallan joukot on kaadettava - venäläisille pitäisi näyttää kaapin paikka lopullisesti.

Oikeastaan Kiinan esittelemä kartta Venäjän jakamisesta saattaisi turvata rauhan pitemmäksi aikaa. Ei olisi enää sekopäistä suurvaltaa, joka lähtee verisille valloitusretkille ympäri maailman. Toki tämä ei ratkaisisi Kiinan tilannetta ... mutta epäilen vahvasti, että Kiina olisi hiljaista poikaa pitemmän aikaa, jos Venäjä romahtaisi.
 
”Jotkut tärkeät lentokoneet ovat hengailleet Belgorodin lentokentällä eilisestä lähtien. RF-85042 (Tu-154M Puolustusministeriön) ja RF-85136 (Tu-154M Venäjän kaartin) saapuivat eilen. Tänään lensi heidän lisäksi toinen tyhjä RA-85426 (Tu-154B-2 Puolustusministeriön). Näyttää siltä, että matkustajia odotetaan helikoptereissa.”

Haetaanko loppuun käytetyt kenraalit ja everstit pois ja tuodaan uudet tilalle lihamyllyyn?
 
  • Tykkää
Reactions: AMC
Ukrainan PR tili. Sen verran positiivista höttöä mahtuu mukaan, että nykyään otan Canadan tilin vahvalla suolalla. Esim syvä UA hyökkäys Mariupolin suuntaan oli sitä itseään.
Nyt meni nuo CU jutut niin oudoiksi (jamesbondailu Hersonissa), että vaihtoehdot on joko
a) Ukrainan PR tili, joka sekoittaa tahallaan pakkaa ryssien suuntaan
b) rahankeräyshuijaus

Joku venäjän/ukrainan taitoinen joka seuraa telegrammeja ja twitteriä tarkkaan olisi kyllä pystynyt heittämään varmaan kaiken jutun mitä tuolta taholta on tullut.
 
TDvPDtI.jpg

GhettoMRLS. Viimeksi nähty värivallankumouksen aikoihin. Erityisesti Gaddaffin kaatajaisissa. Kyse on helikopterin rakettipaketista, viritettynä kulkuneuvon katolle.

 
Viimeksi muokattu:
Hmm, Transnistrian suuntaa olen pitänyt silmällä sen mitä olen ehtinyt, lähinnä Twitterin kautta seurannut Transnistria tagia. Se aamuinen huomispäivän lehden juttu, missä "paikalliset" pyytävät Putinia tulemaan apuun ja jossa puhuttiin Ukrainan tekemistä iskuista siviileitä vastaan ("tatuoituja miehiä jotka kuuluivat kansallismielisiin pataljooniin" yms) kiinnitti huomion.

Toivoin että joku kyrillistä lukeva olisi kääntänyt sen englanniksi tai vaihtoehtoisesti joku ammattimies olisi ajanut sen matalahko resoluutioisen kuvan muutaman filtterin läpi ja saanut tekstin niin selväksi että olisi voinut ottaa siitä OCR kopion ja kääntää englanniksi. Kokeilin ensin Google Lensillä vaan teksti oli liian suttuista eikä se tuottanut kuin muutamia hajanaisia sanoja sieltä täältä. Kokeilin seuraavaksi muutamalla kuvankäsittelyohjelmalla, jos siitä saisi hieman selvemmän / terävämmän ja sen jälkeen OCR-kopio vaan ei johtanut parempiin tuloksiin. Annoin sitten periksi, jään odottamaan jos jossain vaiheessa saataisiin käännös.

Nyt olen pitkin päivää seuraillut mitä twitterissä jutellaan Transnistria tagin takana ja siellä on heilunut kannanottoja puolesta ja vastaan. Joku "paikallinen media" ehti jo tuomitsemaan fake newsinä, tosin moni on kommentoinut että aidon näköinen. Tuon niminen lehti on tosiaan olemassa, anglikaaninen nimi on Pridnestrovye, kyrillisillä Приднестровье. Suomalaisen silmiin on hieman erikoisen näköinen lehti, kun ei ole sivun yläreunassa mitään banneria ja jutun kirjoittajan nimeä en nähnyt selvästi merkityksi mutta nämähän on tyylillisiä seikkoja. En ole koskaan lukenut tuota lehteä joten en osaa sanoa onko tuo normaali ulkoasu vai onko tämä osuvaa propagandaa.

Ukrainan Pravda tarjoaa osittaisen käännöksen lehtijutun sisällöstä:

According to intelligence, this is the main article of the newspaper - "The official appeal of the inhabitants of the PMR to the President of the Russian Federation Putin."

The text asks "to involve the armed forces of the PMR in the actions of the Russian army." To do this, mobilization points are being opened on the territory of the Russian Federation itself to recruit volunteers to fight in the army of Transnistria.

Thus, the Kremlin is trying to legalize thousands of its military, who will provoke from the territory of the "MRT".

The newspaper also contains a number of propaganda materials about "the bloody terrorist attacks that fell on Pridnestrovians on the May holidays, dozens of people were killed, including children, the elderly and women." Since the newspaper was published just before the holidays, there is a danger that the Kremlin authorities are planning to commit a series of acts of intimidation among the local population , for which "Ukraine and the collective West" will traditionally be held responsible.

The texts of the newspaper are filled with Kremlin clichés: "Pridnestrovians no longer have the opportunity to avoid a big war. Kyiv and its NATO curators have passed their verdict, have already coordinated all their actions with Chisinau and Bucharest." The authors of the newspaper connect all their hopes with "opposition to fraternal Russia."

Foreign citizens call to join the armed forces of the "MRT". In particular, on the territory of the Russian Federation: "In addition to the Russian Federation, mobilization points are deployed in the LPR, DPR, Abkhazia and the SAR.

The GUR believes that by such actions, the leadership of the Russian Federation can prepare a new springboard for aggression against Ukraine and the basis for the "official" occupation of part of the territory of independent Moldova.

LÄHDE

Jos tosiaan tuo pitää paikkansa niin hieman kiire tulee provokaatioiden kanssa, lehden päiväys oli huomiselle joten tänään pitäisi tapahtua jos on tapahtuakseen (paitsi jos peruvat kun jäivät kiinni?)

Nyt aamun aikana on näkynyt myös kuva Moldovan lähettämistä kutsukorteista reserviläisille (ainakin yksi kuva). Vaikea siitäkin sanoa, onko aito vai jonkun innokkaan kotona tulostama vai taas osuvaa propagandaa. Yksi kommentti kiinnitti oman huomion enemmän kuin muut:

LÄHDE - Google Translate käännös:

#Moldavia , rightly fearing an impending Russian invasion, or civil war, has begun to send draft orders to men . Moldova awaits the first phase of a civil war, between the fighters of #Transnistria , where men have already been recruited

Tuon kommentin loppu väittää että Transnistriassa olisi jo aloitettu värväys. Edelleen, täältä kaukaa koto-Suomesta kun seuraa twitterin yli niin pitää olla varovainen mitä uskoo. Paljon varomattomia kommentteja ja ihan oikeita valheita näkyy, joten vaikea sanoa mitä uskoa. Israelin lähettiläs jakoi 28. päivä tiedotteen, jossa kehoittivat pysymään pois tai lähtemään Transnistriasta ja Ukrainan asevoimat ilmoitti myös muutama päivä sitten järjestävänsä tuolla rajalla sotaharjoituksen. Romaniassa on nähty panssaroituja pyöräajoneuvoja liikkeellä (oliko ne jenkkejä, taisi olla?) vaan ei sekään tarkoita muuta kuin että ovat liikkeellä, ehkä harjoitukseen matkalla.

Tämä ei ole varsinaisesti uutta, koska kaikki tämä on muodossa tai toisessa ollut tässä ketjussa viime aikoina. Tuo suunta onnistui nyt vetämään minun huomion ihan kokonaan, miksi oli pakko kirjoittaa siitä. Jos tosiaan vapun ajalle on tarkoitus järjestää provokaatio ja avata uusi "rintama" niin lähipäivinä pitäisi tapahtua. Varsinainen pääsiäisen juhlinta alkoi heillä 24. huhtikuuta ja ensimmäinen viikko on ymmärtääkseni tärkein, tosin yhden tiedon mukaan se olisi 40 päivää tuosta alkaen. Ortodoksien tavat ovat minulle vieraat, joten voin olla väärässä.

Mikäs sen halveksuttavampaa kuin järjestää isku tärkeän pyhän juhlinnan aikaan? Tosin, kuten tuumailin, hieman kiire tulee jos aikovat jotain järjestää.

Transnistriassa olevat venäläisjoukot ovat pitäneet harjoituksia usemman viikon ajan, samoin reserviläisiä on kutsuttu palvelukseen. Näistä venäläisjoukoista on tosin jossain väitetty, että niiden taistelukelpoisuus ei ole kummoinen, aseistus ja varustus on vanhaa. Samoin kierto on ollut huonoa, kulku Venäjälle on ollut vaikeaa järjestää.

Moldaviakin on aloittanut harjoitukset
 
Jotenkin on sellainen etiäinen, että nuo vähemmistökansat ryhtyvät jossakin vaiheessa marssimaan kohti Moskovaa. Sinne päästyään alkaa tylymmät karkelot kuin nyt Ukrainassa.

Jo aikojen alussa Moskovan puolesta taistelivat nälkiintyneet maaorjat ja alistetut vähemmistökansat. Luontaisetuihin kuului naapurimaiden ryöstely ja muu sikailu eikä se ole vieläkään muuksi muuttunut. Tuo paskatunkio ei kehity edes vuosisadoissa mihinkään suuntaan, eikä ainakaan parempaan suuntaan.

Kieltämättä olisi mukava nähdä jos tuo sikailu siirtyisi Ukrainan kaupungeista ja kylistä Moskovaan ja Pietariin. Voisi hyvällä syyllä sanoa että sitä saivat mitä tilasivat :ROFLMAO:
 
Back
Top