Ukrainan konflikti/sota

siellähän se kaveri kyykkii oikeenpuolimmaisen telan vieressä... Ja telapyörän väristä päätellen ottanu vähän lämpöä, ku on maaliki kärähtäny... Laakerihan siitä hirtti, työnnetään sivuun....
Voimme tästä päätellä Armata-kaluston määräksi noin kolme. Ei ihme ettei näy rintamakuvissa. Luulisi että varavaunuja olisi noin korkean profiilin vehkeen ollen kyseessä ja sen paraatihistorian tuntien…
 
Russian space chief Dmitry Rogozin has apparently threatened Elon Musk, but the SpaceX founder and CEO doesn't seem too bothered.

On Sunday (May 8), Musk posted on Twitter a note that he said Rogozin, the head of Russia's federal space agency Roscosmos, had sent out to Russian media. The note claimed that equipment for SpaceX's Starlink satellite-internet system had been delivered to Ukrainian marines and "militants of the Nazi Azov battalion" by the U.S. military.

"Elon Musk, thus, is involved in supplying the fascist forces in Ukraine with military communication equipment," Rogozin wrote, according to an English translation that Musk posted. (He also tweeted out a Russian version.) "And for this, Elon, you will be held accountable like an adult — no matter how much you'll play the fool."
This sounds very much like a threat, as Musk acknowledged in a follow-up tweet on Sunday.

"If I die under mysterious circumstances, it's been nice knowin ya," he wrote.
 
Hmm, ilmeisesti yhdenkään paraatipaikkakunnan päällä ei nähty tänään ylilentoa:


Tässä ketjussa listataan Moskova, Kaliningrad, Rostov-on-Don, Yekaterinburg, Novosibirsk ja Samara.

Ymmärtääkseni jokaisessa piti olla jonkinlainen ylilento vaan kaikki peruttiin "huonon sään" takia. Ainakin Moskovassa todistetusta lentokalusto harjoitteli, en tiedä näistä muista.

Alkaa kuulostamaan viime hetken jänistykseltä, tiedä vaikka olisi Stinger-mies jossain väijymässä...

Transnistriasta olen kirjoittanut useampaan kertaan, siellä ollut hiljaista tänään. Ei uusia provokaatioita eikä ole tullut selvyyttä, mikä se eilen uutisoitu musta savu oli (väitteen mukaan Ukrainan raja-aseman suunnassa paloi jotain).
 
Ei ole, olen ihmetellyt samaa asiaa sodan alusta lähtien. Ilmeisesti Ukrainassa ja Venäjällä ei uskota tulen tiheyteen vaan ammuskellaan omaan rauhalliseen tahtiin. En ole nähnyt yhtäkään videota tuloajalla ampumisesta (eli että eri patterit ampuvat eri aikaan siten, että tuli on maalissa samaan aikaan). Samoin videoista tulee sellainen kuva, että maaleja ammutaan maksimissaan yhdellä patterilla. Kokonaisuudessaan kenttätykistötoiminta vaikuttaa hyvin kehittymättömältä molemmin puolin.

Tätä on tosiaan näkynyt mielestäni varsinkin UA puolelta. Vaikuttaa että ampuvia tykkejä on 2-4 kappaletta siellä täällä, päätellen sekä tuliasemavideoista että iskemävideoista. Viittaisi että UA tykistötoiminta on aika lapsenkengissä ja toimivaa kalustoa ollut vähänlaisesti. En tiedä mitä niillä sadoilla uusilla tykeillä tullaan tekemään nyt sitten.

RA tykistöä on näkynyt ainakin pellolla asemissa patterikokoisina yksiköinä.
 
Joko se Moskovan paraati oli? Tulossa viel ?
Oli aamulla klo 10. Siitä on edellisen muutaman sivun mittaan aika lailla kaikki oleellinen.

Puheenaiheet:

  1. Ei ilmavoimia paraatissa, myös kopterit puuttuivat. Virallinen syy huono sää (aurinko paistoi Moskovassa).
  2. Aika vakavia naamoja Venäjän valtion johdossa, ei paljoa hymyillyt Putin ja Shoigu. Gerasimov ei ollut paikalla ollenkaan.
  3. Kolme Armataa paraatin lähtötasalla, vain kaksi tuli paraatin mukaan.
  4. Z-merkit loisti poissaolollaan
  5. Omana huomiona myöskään yhtään T-80:stä minään varianttina ei ollut mukana, kalustoa ei nyt muutenkaan mielestäni mitenkään paljolti ollut.
UK puolustusministeri vetäisi mutkat suoriksi ja totesi paraatin jälkeen yksioikoisesti, että Venäjä on hävinnyt tämän sodan.
 
Antares kirjoitti:"Kuriositeettina mainittakoon että 50-luvulla kun saksalaiset hahmottelivat Leopard 1 vaatimuksia niin sodan käyneet miehet halusivat teho-paino -suhteeksi 30 hp per tonni. Tuota ei ole saavutettu yhdessäkään panssarivaunussa ja voi kyseenalaistaa, kuinka hyödyllinen suuremp teho-paino- suhde on todellisuudessa taistelukentällä. Kuinka paljon parempi tuo 30 hp per tonni olisi, jos vertaa vaunuille tyypillisempään 24-27 hp per tonni. Huomaisiko edes eroa käytännössä?"

Tuollainen älyttömän tehopainesuhteen halajat nähtävästi eivät osanneet hahmotella kokonaisuutta. Käytännössä noin suuri tehopainosuhde vaatii kaiken muun uhraamista sille. Ja käytännössä, etenkin maastossa, on hyvin kyseenalaista, voiko sitä edes hyödyntää, koska miehistö ja ehkä vaunukaan ei kestä maastossa kovalla vauhdilla ajamista. Maantiellä taas kova vauhti kuluttaa valtavasti sekä teloja että telapyöriä.

Suuri tehopainosuhde vaatii käytännössä tehokkaan moottorin, joka puolestaan myös kuluttaa paljon polttoainetta. Ja molemmat vievät tilaa. Lisäksi suuri nopeusalue vaatii monimutkaisemman vaihteiston ja kannatinlaitteiston. Ja molemmat kasvattavat kokoa.

Tuloksena nopeusfetiššistä Leopard 1 taisi olla aikana ylivoimaisesti heikoimmin panssaroitu vaunu, jonka kylkipanssari olisi ollut 2. ms:nkin peruspst-tykeille helppoa kauraa. Itselleni on tullut Leo 1:stä tunne vaunusta, jonka ideana oli sinkoille sinne ja tänne ja jaella pikaisia iskuja oletuksella, ettei kukaan osu siihen.
 
Ei pudonnutkaan taivas niskaan voitonpäivän paraatissa. Antikliimaksilta vaikutti, iltaruskoa tuijottavan denialismiin jumittuneen entisen suurvallan joutsenlaulua. Putte ympäröi itsensä keskimäärin 103-vuotiailla VIP-aitiossa että vaikuttaisi nuorekkaalta.
 
Back
Top