Ukrainan konflikti/sota

Tarkistin huvikseen mitä Transnistriassa on tapahtunut, viime yönä ollut paikallisten viranomaisten mukaan kaksi tuhopolton yritystä:


On May 13, two accidents were registered at the Tiraspol police department with a difference of almost 30 minutes. At about 4 am, a car stopped at the oil depot of one of the enterprises, from which an unknown man got out, threw an incendiary mixture towards the object and disappeared. After about half an hour, 2 Molotov cocktails were thrown into the building of the Republican military registration and enlistment office. The fire was promptly extinguished by security. No damage or casualties were reported at either site. It is known that the foreign car moved on foreign numbers.

Toinen kohde oli armeijan värväystoimisto joka sijaitsee jonkinlaisessa sotilas- tai poliisikäytössä olevassa rakennuksessa (Military Commissariat) minkä takia osa uutisoi että poliisiasema yritetty polttaa.

Muistetaan se RPG-27 isku noin pari viikkoa sitten, naamiomiehet silloinkin asialla ja autossa oli Puolan kilvet, joten Puolan viranomaiset tarkistivat tietysti asian: LÄHDE

We contacted the Polish services about a car with Polish registration numbers, allegedly involved in the attack in Transnistria. According to their spokesman Stanisław Żaryn, a completely different brand vehicle is registered in Poland under the registration numbers of the car shown on the Transnistrian television. And its owner never reported the theft of license plates. - Anyway, the recording shows that the board looks quite lopsided - notes Stanisław Żaryn. And he adds: - We are dealing with a propaganda provocation, it is another element of the disinformation war waged by Russia.

Kun vertaa Venäjällä viime aikoina tehtyihin polttopulloiskuihin niin nämä Transnistrian naamiomiehet ovat kovin tehottomia. Eivät saa edes rakennusta poltettua.

Reuters kysyi Moldovan ulkoministeri Popesculta asiasta tänään hänen Saksan vierailun yhteidessä, tässä hänen kommentit: LÄHDE

"We want to solve the Transdniestria conflict through peaceful dialogue and diplomacy. What we see is that absolute majority of citizens in the Transdniestrian region doesn't want to live in a war zone and want peace, but there are forces inside that want to fuel destabilisation," he said.

"They are limited, but want to play games stoking up tensions, provoking, (making) the population of Transdniestria hysterical and making nervous the population of Moldova. There are internal forces that want to destabilise this region and bring war closer to our homes. We are working to make sure this is not happening."

Eipä siis mitään uutta länsirintamalla: Transnistrian sisällä joko venäläiset tai Venäjän paikalliset asiamiehet jatkavat temppujaan. Muuten on hiljaista, ei merkkejä mobilisaatiosta (muuta kuin paikallisissa viestikanavissa välillä näkyvät "fake news" julkaisut) tai juuri muustakaan.
 
Jotain lehmänkauppaa Turkki hakee. On aivan varmaa että turkit, unkarit ja montenegrot näkevät tämän mahdollisuutena kaikenmaailman iltalypsylle. Lopputulosta tämä ei muuta mutta varmasti jotain myönnytyksiä tehdään varsinkin jenkkien toimesta.
Tarvittaessa Suomi tilaa muutaman Bayraktarin Turkista, niin tuo homma on hoidettu.
Erdogan, Orban, Putin ja Trump ovat saman kalibeerin kauppamiehiä, Trump vielä kehui Putinia neroksi👍🤣🤣🤣🤣
 
Eipä ole tullut kirjoiteltua, vaan tunnukset tein lähinnä kestääkseni hermolla mitän lukematta.
Mutta aiheeseen, kun telojen kanssa työkseen pelailen jonkin verran.
Tuo näyttää ennemmin joltain offset-lapulta telaketjussa, käytetään joskus jos tarvitaan kaivinkoneeseen oikein leveää telaa, muttei keskitorni anna mittojen myötä periksi.

Laput yleensä ihan valettuja eikä niissä hitsaukset kuormituksen takia kestä, kuin korkeintaan hyvin harvoin pidon lisäämiseksi hitsattavat piikit.

Ei kuitenkaan mikään optimiratkaisu, koska heikentää selkeästi ketjun elinikää etenkin epätasaisessa maastossa, koska vääntää ja kuormittaa.
20 vuotta sitten tehtiin Patrialle alihankintana jotain laskentaa. Tällaisen 'salaisuuden' kertoivat, että hitsisaumat on ne heikoimmat kohdat. Vaikka se perinteinen äijä juttu on, että ei rakenne ainakaan hitsin kohdalta hajoa.
 
- Arvaisin että tällä hetkellä löytyy vapaaehtoisia pidempäänkin kertausharjoitukseen yllättävän paljon. Maanpuolustustahto sekä innokkuus lienevät tällä hetkellä ennätyslukemissa ja kaikki haluaisivat olla edelleen hyödyllisiä.

- Voitaisiinko muutaman vuoden ajan tuottaa tuplamäärä vaunumiehiä ja lisäksi niitä niksejä tulisi opettamaan kouluttajat ameriikoista asti? Voitaisiinko tässä yhteydessä saada neuvoteltua väliaikaisesti 'lainaan' rynnäkkövaunukalustoa miehistöineen jenkeiltä, jotka sitten osallistuisivat kouluttamiseen ja poistuisivat sitä mukaan kun saadaan omaa iskukykyä palautettua?

- Hypoteettista sodan aikaa ajatellen sen uuden kaluston opettelu on armottomasti myöhässä kun murkulat lentävät. Tämän vuoksi jenkkien ne 'ehtymättömät varastot' (tässä tapauksessa yli 6000 M2 Bradleytä) houkuttelisivat allekirjoittanutta.



Tuohon 'talouspoliittiseen'-ongelmaan viittasinkin ohimennen aiemmassa "vaihdetaan vaan bemarit M2:iin"-viestissäni, eli synnytyskipuja sisältävässä vaihtokaupassa ratkeisi tuo ison alkuinvestoinnin vaativa ongelma - joka on edessämme tulevaisuudessa joka tapauksessa - mutta vastapainoksi hyvälle diilille tulisi se väliaikainen iskukyvyn lasku. Pitkässä juoksussa jenkkien kalustovarastojen syvyys, ja tarvittaessa niiden avoimuus kavereille, on kuitenkin mielestäni isosti M2:sten valinnan puolesta puhuva tekijä.

M2 Bradleyn lumiongelmasta
Lumen aiheuttamaa ongelmaa M2-vaunulle en tullut kylläkään ajatelleeksi, mutta sen ongelmallisuudesta pitäisi tietää enemmän/tarkemmin. Onko se ratkaistavissa jotenkin ja jos on niin millaisin kustannuksin. Saako sen telaketjua jotenkin järkevin kustannuksin levennettyä, eli esimerkiksi hitsattua siihen vaikkapa 5cm leveämmän telalapun? (vrt. ajatus lumikengästä). Älkää nyt kivittäkö maallikkoa, kunhan heitin ajatuksen ilmoille =)
Ei auta jos jää telat ilmaan. Tarkemmin vaunuja tuntematta , epäilen että tilanne voi olla sama kuin pyöräpeleillä, jos kantaa pohjasta ei etene kuin vauhdilla ja silloinkaan ei voi ohjata. Keulan ja pohjan profiiliongelmaa veikkaisi. toki telojen kantavuus on yksi muuttuja.
 
Ei jessus, minäkö se tässä nyt olen putlerin puolella? Paljonko saat ruplia/euroja tuosta euvostopropagandasta?
En usko, että mode Tom Tom on Putlerin puolella, mutta pakko sanoa modelle, että aika heikkoa on ajaa EU-vastaista asiaa Ukrainan sodalla. Ranska/Saksa ovat suurvaltoja, jotka pelaavat omia strategioitaan kuten muutkin suurvallat. Ukrainan apu olisi kyllä mielestäni ollut heikompaa ilman EU:ta, joka lopulta hiukan päätyi vetämään yhtä köyttä.
 
20 vuotta sitten tehtiin Patrialle alihankintana jotain laskentaa. Tällaisen 'salaisuuden' kertoivat, että hitsisaumat on ne heikoimmat kohdat. Vaikka se perinteinen äijä juttu on, että ei rakenne ainakaan hitsin kohdalta hajoa.

Itse olen hitsaajana, kyllä se sauma on aina heikko. Ja materiaali karkaistuu hitsauksen aikana/jälkeen, lisäksi muotoon tulee ”virhe” ja jouhevuus jne jne kärsii.
Kaivinkoneiden teloja ja metsäkoneisiin olen hitsannut paljon hampaita ja telaharjoja. Esim metsäkoneessa ei ikinä saa hitsata poikittain saumaa, koska siitä se telalappu sitten jossain kohtaa menee poikki.
 
En usko, että mode Tom Tom on Putlerin puolella, mutta pakko sanoa modelle, että aika heikkoa on ajaa EU-vastaista asiaa Ukrainan sodalla. Ranska/Saksa ovat suurvaltoja, jotka pelaavat omia strategioitaan kuten muutkin suurvallat. Ukrainan apu olisi kyllä mielestäni ollut heikompaa ilman EU:ta, joka lopulta hiukan päätyi vetämään yhtä köyttä.
Ranska ym... euvostosankarit painostaa ukrainaa ryssän päätöksiin (ihan vitun sama kuin 2014) ja te jaksatte ulista jostain vastaisuudesta. Minä olen ryssän vastainen, oli se sitten euvostoliiton pääsankarit tai muut.

Mulle riitti, euvostoryssät joutaa pois tältä palstalta.
 
Aika harvahampaisia nuo sakujen ostkettetkin näkyvät monessa kuvassa olevan, mutta eräs ersatz-ratkaisu heiltä. Mutta tämä osaltani tästä ot:stä.
 
Ranska ja Saksa voi vaatia mitä tykkää, niin kauan kun britit ja jenkit tukee aseellisesti ja rahallisesti Ukrainaa ja Ukrainan kansalla on taistelutahtoa vallata omia maitaan takaisin, ei paskasaksalla ja paskaranskalla ole mitään sanavaltaa.
Ukrainan ja Venäjän osuudet taloudesta on merkittävät EU:ssa ja tämä tekee pitkittyvän sodan mielenkiintoisemmaksi. Saksan osalta edellisen maailmanpalon traumat vie vähän liikaa pasifismiin. Näiden kahden sisäpolitiikka vaikuttaa sitten lisää. Saksan nykyistä hallitusta alkaa tosissaan huolestuttaan ensitalven energiansaanti ja osittain alihankintaketjut. Ranskaa huolestuttaa taasen ruuan hinta, heillä on oman maan lisäksi paljon intressejä Afrikan puolella.

No Zelenski tietää riippuvuudet ja sen että Ukrainan kansalla riittää nyt intoa pistää ryssää lannoitteeksi kunhan aseita tulee. USA ja UK hoitaa aseet. Kyllä se lamppu sitten Ranska/Saksa akselilla jossain kohtaa syttyy ja havaitaan että ainoa ratkaisu on tappaa kaikki ryssät pois Ukrainan maaperältä. Muuten tämä palo ei sammu.

Tulosta epätoivoisesti odottaville, tämä tulee kestämään nyt vähän aikaa. Ukrainan näkökanta oli jo heti alussa että sellainen 6kk. Tuohon mennessä ryssä on hukannut alkuperäisen hyökkäysvoiman kaluston noin 1,5 kertaisesti Ukrainan pelloille. Kun vuoden alun armeija on kokonaisuudessaan raatona ja romuna niin kyllä se sitten alkaa into hiipumaan. Tähän USA:kin tähtää, Venäjän totaaliseen nöyryytykseen sotilaallisesti. Ranska ja Saksa tietää että Venäjän kanssa pitää tulla toimeen jatkossakin. USA:n ei tartte. USA voi pelata päätyyn asti, EU:n osalta tuossa pelissä jää ainoaksi vaihehdoksi puttelin hallituksen totaalinen kaatuminen. Noin rehellisyyden nimissä, miltä kuulostaa tuossa naapurissa valtio jonka hallinnoltaan jotain Eritreaa vastaava? Pohjoiskoreaa siitä ei tule kun pamputtajat kaipaa taaloja. puttelin systeemissä ei taaloja tarkoittaa ei sisäistä järjestystä. Nyt siellä kuitenkin pysyy joku järjestys toistaiseksi.

Kattellaan, jokatapauksessa Ranska ja Saksa pelasi korttinsa huonosti ja kärsivät siitä. puttelilla on vielä huonommat kortit mutta pokerinaama pitää vielä jotenkuten.
 
Putin on ukko, jolla on enää vain perse kasvojen paikalla. Siinä ei ole mitään pelastettavaa. Macron on lähellä sitä, että vetää itselleen saman naamarin. Sale vois laittaa viestiä pikaisesti, että jotain rajaa.
Ranska ja Saksa ovat sellaisia että noihin ei käy luottaminen. Mitenhän jos Suomi olisi samassa tilanteessa ja ryssä Lapissa tai saanut palan Kaakkois-Suomea.

"EU:ssa on turva, hahah, EU:ssa on turva" :D
 
Yhden puolalaisen mielipide Venäjän OSINT-tilien toiminnasta:

Rus OSINT analyzes the effects of attacks on Ukrainian railroads in an effort to help stop Western deliveries. weapons and ammunition and supplies for the front in Donbas.

Lists of sensitive infrastructure facilities and places where emergency trains are stationed are created. Rus' civilian specialists indicate sensitive places and their exact location. All this is to facilitate the Russian army targeting.


Otin Google Translate -käännöksen hänen twiitin kuvista (pahoittelut, tekstiä on aika reilusti):

!== A new railway route is being punched from Poland to Ukraine: we tell you where to hit, part 2

We write a lot about the importance of disabling the logistical capabilities of the Armed Forces of Ukraine. In the context of the news about the delivery of 200 tanks from Poland to Ukraine, talking about the need to preserve the bridges has somehow gone. Everyone understands everything.

Four traction substations Kovel, Zdolbunov-traction, Krasnoye and Podolskaya-tupikovaya were put out of action, which significantly complicate logistics in the west of Ukraine. But there is still a lot of work to be done: the bridges have been preserved. The locomotives are working. And the equipment continues to arrive while developing new routes.

Today, electric locomotives easily get to Lviv, and the goods are further pulled by diesel locomotives. There aren't many of them, but they do exist. And the repair teams at this time are restoring the damaged traction substations. So where should you hit?

- Substation "Sknilov-transit">> 49.829456, 23.945272
- Electrical substation SS "Kleparov-transit" 23.948731 49.864689,
- Traction substation SS 110/27.5/10 kV "Podbortsy-T" - 49.847452, 24.123376

There is another section to the south-west of N.P. Stryi. In the direction of Mukachevo and the border with Hungary and Slovakia there is a direct current line. And she works too! But it is enough to disable only three substations, and the line will stop: there is a steep rise in that section, and diesel locomotives simply cannot pull trains with heavy military equipment with the same weight as electric locomotives. As a result, it will be necessary to reduce the number of cars in the trains and drag them in parts.

-Substation "Volovets" - 48.712222, 23.193333
- Substation "Skotarskoye" - 48.730556, 23.268333
-Substation "Slavsko" - 48.766667, 23.331944

We are already silent about the bridges on the border. Knock out at least these substations.

Deprivation of the Armed Forces of Ukraine of logistical capabilities on the railway network. Goal #5: Recovery Trains

As part of the deterioration of the general situation on the railway network of Ukraine, it is necessary to strike at recovery trains. They are located at key large stations (several units for each direction).
The recovery trains include a track gauge, a defectoscope car with measuring equipment, a tracklayer, a sleeper tamping trolley, a trolley for general work, a heavy-duty overhead crane, a crane, platforms, a diesel locomotive, and recreational cars.

The failure of cranes and equipment will greatly affect the repair and restoration capabilities of damaged tracks and the lifting of derailed trains.

Lviv Railway: - Zdolbuniv (VP-3501) - 50°31'53"N 26°15'25"E
- Korolevo - 48°09'12.3"N 23°08'32.6"E -Lvov (VP-3512)
-49 ° 50'08.1 "N 23 ° 58'59.5" E
- Mukachevo - 48.430150, 22.716141 - Stryi (VP-4512) - 49°15'03.3"N
 
En usko, että mode Tom Tom on Putlerin puolella, mutta pakko sanoa modelle, että aika heikkoa on ajaa EU-vastaista asiaa Ukrainan sodalla. Ranska/Saksa ovat suurvaltoja, jotka pelaavat omia strategioitaan kuten muutkin suurvallat. Ukrainan apu olisi kyllä mielestäni ollut heikompaa ilman EU:ta, joka lopulta hiukan päätyi vetämään yhtä köyttä.
Ei me EU:ta tarvita mihinkään. Niin kyvytön ja heikko. Ajatelkaa mikä olisi tilanne jos Iso-Britannia ei olisi ottanut johtajuutta? Duginistien putinistien tavoite oli katkaista transatlanttinen yhteys niin että Pohjoismaat ja Suomi luottaisivat tähän "eurostoliittoon" joka on heikko - ja heikkenee edelleen. Ei onnistunut. Kävikin aivan toisin. Pohjoisen demokratiat ovat yhdessä ja liitto yli Atlantin on vahvempi kuin koskaan.

EU, mitä se on tehnyt? Sieltä tulee varmaan sakkoja ja paheksumista kun itärajan yli puskee läpsyttelijää. Väärä ketju mutta voin nostaa esille toisessa sen miten EU on edelleen jatkamassa suomalaismetsien käytön alasajoa ja sotkee maataloutta kaikenlaisilla "kosteikkoviljelyillä" joihin menee Suomessakin kymmeniä miljoonia euroja aivan täysin hukkaan (viljelyä jossa ei tuoteta yhtikäs mitään). Jos Ukrainan satamat ovat saarrossa vielä kesän ajan niin sen seurauksena miljoonat ihmiset tulevat kuolemaan nälkään. Ja täällä maksetaan "kosteikkoviljelystä", metsitetään peltoja sekä suunnitellaan miten 90% turvepelloista kuuluu "ennallistaa". Hullua?
 
Back
Top