Ukrainan konflikti/sota

Miksi örkillä on M-16 kalashnikovin sijaan?

Ehkä se on WAC-47?


Örkit pöllivät sen. Oli unohtunut pesukoneen päälle WC-pöntön ja vessapaperivaraston välimaastoon kun isäntä oli tankkaamassa autoa tai leikkaamassa nurmikkoa :ROFLMAO:
 
Viimeksi muokattu:
Minä myös komppaan tätä. Epäilen että ryssilläkin alkaa kaikki olemaan kohta lopussa. Tykistöammusta ja vanhoja tankkeja niillä riittää, mutta kyllä muuten alkaa olemaan rajoilla. Nyt ei saa antaa yhtään periksi vesitetyille uusille rajoille.

Tämä sota pitää käydä nyt, eikä tuumaakaan periksi. Lisää vaan tukea tuonne. Puolalle uudet tankit, niin saavat lähettää kaikki itärautansa UA:lle. Lisäksi kai noita 152 tykistöammuksia nyt joku vielä tekee, linjat kuumaksi.

Lisää 155 tykistöä UA:lle ja niihin nyt ammuksia luulisi lännellä riittävän.

Raketinheittimiä ainakin 50 kpl lisää. Jos UA:lta ei löydy käyttäjiä, niin jonkun alihankija palkkasoturikuvion Blackwaterin tms kautta keplotellaan länkkäreitä käyttäjiksi. Sama homma jollekin IT-järjestelmälle.

USA pitäisi alkaa toimittamaan lisää tuhokykyisiä droneja taivaalle.
Tämän mukaan ryssäkin (sepot) kärsii 122mm ammuspulasta, johtuen viime vuosien päätöksistä ja 122mm kaluston runsaasta käytöstä alkuvaiheessa.

Voi myös kysyä kun katsoo vaikkapa Izyumin alueen peltoja, joissa on viiden metrin välein ryssän kraatereita, että kuinka kauan ryssän varastot/tuotanto kestää tämän tason ammuskulutusta 152 mm kalustolle? Ukraina ilmoitti juuri ampuvansa päivässä noin 6000 laukausta, mutta ryssän määrät on vähintään 10 kertaisia. Mikä on ryssän tuotantokapasiteetti vs. kulutus, myös gradien suhteen? Kuinka paljon syödään varastoja?

 
Tämä voinut olla jo täällä koska viesti on kohta päivän vanha, tosin en muista nähneeni tätä. Kuinka Putin näkee maailman, suoraan hevosen suusta:


On siis pelkästään kahdenlaisia valtioita: suvereenit ja siirtomaat. Oletan että tässä vitsissä Venäjä on suvereeni vaikka ovat täysin riippuvaisia lännestä mm. teknologian osalta.

Ei ihme että ryssät ja heidän kätyrit kiljuvat aina miten mikäkin valtio on Yhdysvaltain "puppet" tai "proxy". Jos maailmaa katsoo tällaisten lasien läpi niin pienillä valtioilla tai jopa keskisuurilla ei ole mitään sanavaltaa, koska aina löytyy jostain isompi valtio joka on "suvereenimpi" ja tulee sanelemaan politiikasta ja päätöksenteosta. Logiikka on selvä: olipa pieni tai keskisuuri maa miten vahva ja kyvykäs tahansa, se ei kykene suvereeniin päätöksentekoon jos vahvempi valtio tulee sanelemaan jostakin. Ne eivät siis voi olla suvereeneja koska eivät kykene siihen kaikissa tilanteissa.

Minulla ei ole mitään illuusioita siitä etteikö suuret ja rikkaat valtiot olisi läpi historian ajaneet omaa etuaan ja usein tämä johti pienempien yli kävelyyn. Toisaalta historiasta löytyy myös paljon esimerkkejä miten maailman vahvinkin valtio kohtasi oman vaikutuskykynsä rajat pienemmän valtion käsissä. Mietin myös, miten kaupallinen yhteistyö tulisi nähdä tässä kuviossa. Jos valtiolla ei ole kykyä tuottaa kaikkea itse tai vaikka olisikin, jos se on raaka-aineiden tai energian osalta riippuvainen toisesta maasta, niin se tuskin voi olla suvereeni. Ei jää tälle pallolle montaa suvereenia maata, jos yhtäkään mikäli katsotaan tätä tällä tarkkuudella.

Tästä vedettävät johtopäätökset tulisi olla selvät: Venäjä näkee valtaosan maista siirtomaina. Se pyrkii tekemään näistä itsestään riippuvaisia raaka-aineiden ja varsinkin energian myötä. Mitä nopeammin Venäjän kanssa käytävä kauppa saadaan minimoitua, sitä vähemmin olemme "Venäjän siirtomaa". Kiitoksia suuntaviivoista, Putin, tästä on hyvä jatkaa.
 
Ukrainan armeija tarvitsisi tykistöä ja paljon. 2 Himarsia tai muutama M270 ei ratkaise tilannetta.
Ei ratkaise. Pitää olla vähintäin 100 kpl

Raschistit suunnitteli tälläisten passien jakoa Kiovan alueella. Näitä passeja ei enää valmistettu Ukrainassa monen. Passtit löytyneet Buchan taistelujen jälkeen.
1654872330379.jpeg
 
Putinin yritys oikeuttaa imperialismiaan historiallisilla syillä on saanut nopean kuitin Kiovasta.

Vapaa suomennos:
Kiovan kaupunki perustettiin vuonna 482.
Vuonna 1147, Kiovan suurruhtinas ja Kiovan Rusin hallitsija, Yuriy Dolhoruky antoi määräyksen Moskovan perustamisesta. Vuonna 2022, Kiovan kaupungivaltuusto veti tämän määräyksen takaisin “historiallisena väärinkäsityksenä”. Moskovaa ei enää ole olemassa.

 
Ei ammustuotantoa ole koskaan ajettu alas ja mitä järkeä on valmistaa tykkiä joka ei toimi eikä täytä sille asetettuja vaatimuksia.
Eli nyt olisi paikka korjata vanhat virheet olemassa olevasta kalustosta ja uudelleenkäynnistää tykkituotanto Suomessa.

Epäilen että lähitulevaisuudessa tulee olemaan todellisia ongelmia saada uutta tai käytettyä tykkikalustoa ulkomailta. Varmuusvarastot ovat tyhjillään eikä tehtaiden linjastoilta tule uusia kovinkaan nopeassa tahdissa.

Samalla voisi testata 203mm kaliiperia Sisun ETP-kaluston päällä, 40 km ampumaetäisyys ja yli 100 kilon kranaatti modernilla laserohjautuvalla hakupäällä... :giggle:
 
Mielenkiintoista tosiaan nähdä että vaikuttaako enempi Venäjällä vai meillä. Huonolta kyllä näyttää. Suomessa ainakin pakkolomia tiedossa kovasti kun rakentaminen hidastuu koska kaikki kallistuu. Kukaan hullu rakenna nyt jos vaan pystyy siirtämään myöhemmäksi. Itse veikkaan että bensa maksaa vielä reilusti yli 3€ litra lähiaikoina. Olihan ne laskeneet että kestää nostaa sinne 4€ että alkaa enempi vaikuttaa autoiluun. Silloin pakko lopettaa jo tärkeitäkin ajoja.
Siinä 3-4€:n bensanhinnassa ei yksityisautoilun merkkaa kun vertaa sen heijastevaikutuksia kaikkeen muuhun. Inflaatio nostaa hintoja ja sitten vielä tämä energian kallistuminen. Ensivuodesta tulee paha.
 
Totta. ei tämä sota mene muuten mihinkään. Sanoisin että ensin Ranskan armeijan ja Brittien yksiköt vapauttamaan ukrainalaiset tuolta Valko-Venäjän rajalta ja rannikolta. Sitten läntistä ilmatorjuntaa suut ja silmät täyteen. Ja sitten ilmaaseella Ukrainan taivas puhtaaksi ryssistä. Ensin niille toki sanottaisiin että viikko aikaa poistua. Sillä tuo sota taputeltaisiin äkkiä pakettiin. Sitten vaan kaikki euroopan rajat kiinni venäläisiltä Ja rajalle iso kyltti venäjälle päin missä kuva keski sormesta. Ei venäjä mitään ydin asetta käytä. Vai luuletteko että ne alkaisi koko maailmaa nukettamaan. Vaihtuis se lippu siellä Kremlissä varmaan aika äkkiä Kiinan lippuun. No, tuon skenaarion toteutumis mahdollisuus on nolla, mutta saahan sitä ihminen uneksia.
Edit: tämä on ihan jokaisen eurooppalaisen ihmisen sota. Tätä ei nyt enää voi Euroopassa painaa maton alle. Jotenkin tuntuu että poliitikot ei sitä ymmärrä, tai ei ymmärrä kommunikoida sitä oikein ihmisille. Tämä näkyy jo nyt kaikkien elämässä ja pinnan alla vielä enemmän.
Kyllä itse olen pyöritellyt mielessäni jo kauan sellaista tilannetta missä länsikoalitio auttaa Ukrainaa rajavalvonnassa ottaen vastuun Valkovenäjän ja Transnisterian rajoilta. Koalitio ei osallistu sotatoimiin, mutta puolustautuu tarvittaessa. Ehkä se on vain haaveunta, mutta ajatellaanpa tilanne jossa kaiken aseavun ja tuen jälkeen sivistynyt maailma päästää ryssän voittamaan sodan. Ryöstämään,vangitsemaan,teloittamaan ja raiskaamaan teollisessa mittakaavassa.
Samalla esittelemään sotasaalisjavelineita vapaan maailman katsoessa vierestä. Se on painajaisunta.
 
tällä videolla muutetaan venäläisten huoltosaattuetta savukoneeksi Ukrainan tykistön toimesta! Näyttää että tulipalon keskeltä lähtee jotain stalinin pierujakin taivaalle.. ai että, tämä se on oikein hyvää katseltavaa tähän maksani viskimarinoinnin oheen. 💪 (y)

ps. kannattaa katsoa vastauksista tuo kuva lopputuloksesta. Kirjaimellisesti "well done"-pihviä tarjoillaan =)

 
Oho! Ei fransmannit ihan pelkästään mieti miten pelastaa kremliläinen possu kasvojensa menetykseltä, vaan ovat näköjään tietyiltä osin valmiita astumaan peliin mukaan. Pisteet tästä Ranskaan!

..arvaisin että tämä Ranskan ulostulo ennakoi kesäkuun lopulla NATO-kokouksesta tulevaa päätöstä jossa NATO-maat (ainakin isot niistä) varmistavat Ukrainalaisen vilja-aitan ovien avoimuuden nälkää näkevälle maailmalle. Jos näin niin hemmetin hieno homma!

 
On tämä niksmanni kyllä yksi vellihousu ja vätys. Hesarin toimittajakin tuskastui vätystelyyn ja kysymysten välttelyyn.

Olen joskus todennut, että Scholzin pää jatkaa puhumista ja kädet kaasunostoa vielä siinäkin vaiheessa kun ryssän trikoloria hilataan Reichstagin katolle.
 
Oho! Ei fransmannit ihan pelkästään mieti miten pelastaa kremliläinen possu kasvojensa menetykseltä, vaan ovat näköjään tietyiltä osin valmiita astumaan peliin mukaan. Pisteet tästä Ranskaan!

..arvaisin että tämä Ranskan ulostulo ennakoi kesäkuun lopulla NATO-kokouksesta tulevaa päätöstä jossa NATO-maat (ainakin isot niistä) varmistavat Ukrainalaisen vilja-aitan ovien avoimuuden nälkää näkevälle maailmalle. Jos näin niin hemmetin hieno homma!

Joskus ennen sotaa, olisko ollut 2021 syksyllä Ranskahan parkkeerasi Odessan satamaan jonkun sotalaivansa. Milloin se lähti sieltä pois?
 
Back
Top