Ukrainan konflikti/sota

Russian hockey star Ivan Fedotov has been detained for allegedly trying to dodge military service and sent to the country's Far North to serve, Russian media reported on Monday.

One-year military service is mandatory in Russia but is relatively unpopular, and many now fear it due to the prospect of being sent to fight in Ukraine.

Fedotov, the 25-year-old goalkeeper of the Russian national hockey team, had recently signed a contract with the Philadelphia Flyers and was due to leave soon for the United States.

He was detained in Saint Petersburg on Friday evening because he was suspected of wanting to evade military service, Russian media said.

Several outlets said the hockey star was admitted to hospital after his detention because he felt unwell.

Fedotov's lawyer and state news agency TASS said he was sent to Severomorsk in the Murmansk region of the Arctic, which is also home to a major naval base.

:giggle:
 
Pari tuoretta tietoa osumista ammusvarastoihin, arvaan että näistä saadaan kuvia tai videoita jossain vaiheessa:



vanjan ammusvarastoja taitaa tällä hetkellä tuhoutua nopeammalla tahdilla kuin panssarivaunuja? Nämä ammusvarastojen tuhosta kertovat uutiset maistuvat kyllä joka kerta yhtä hyvälle, lisää vaan! Let the good things flow and russian warehouses blow!

Saa nähdä miten tuo vanjan logistiikkaketju kestää - eli ei kestä - korvaavien ammusten, murkuloiden jne kelkkomisen varastojen syövereistä, koska uusia varaosia lentokoneisiin, juniin ja kuorma-autoihin ei länsimaista tule. ("harmi")
 
Tuli vaan mieleen, että noista päivittäin ammutuista tuhansista laukauksista iso osa lienee myös kranaatinheittimillä ammuttuja. En ole varma, mutta oletan niiden osalta keston olevan rihlattuja putkia parempi.
Eikä ryssä varmasti kiirehdi korjaamaan, kun propagandassaan sieltä ammutaan pelkästään 152 ja 203 millisiä. Tuohon todennäköisesti sisältyy 80 ja jopa pienemmätkin heittimet. Valtava määrä murkulaa silti.
 
Congress is pushing for more U.S. soldiers in Europe in its fiscal 2023 draft defense policy bills as the Russian invasion of Ukraine grinds on into its fifth month.

The move aligns with President Joe Biden’s June 29 remarks at the NATO summit in Madrid, Spain, where he said the U.S. will establish a permanent base in Poland and will also send two additional F-35 fighter jet squadrons to the UK as well as more air defense, among other capabilities, to Italy and Germany.
 
Tuossahan oli että "poistettavalle" asemateriaalille ei lasketa hintaa, eli siellä voi hyvin olla esim. iso kasa 152mm ja 122mm a-tarviketta ja varaosaa sekä muuta kamaa mistä päiväys menossa umpeen, tai muuta vanhempaa tuotetta mikä on juuri tällä päivämäärällä päätetty poistaa inventaariosta.

Nykyaikaista kalustoa PV:llä tosiaan ei ole liikaa niin sen takia ei varmaan kovin hifiä tuotetta ole lähtenyt. Veikkaan kuitenkin että joukossa voi olla modernia viestikalustoa, se on yksi Suomen vahvuuksia ja ainakin osin kotimaasta korvattavissa.

Olen hivenen eri mieltä. Siitä Hesarin jutusta lainaus:

Pakettien yhteissumma lasketaan siitä materiaalista, joka Puolustusvoimien on korvattava omiin varastoihinsa vastaavalla määrällä tavaraa. Ukrainaan lähetetään myös tavaraa, jota Puolustusvoimat ei korvaa.

Melko varmasti tykistö ampumatarvikkeineen on sellaista, joka on jotenkin korvattava, ainakin jos se on osana jonkin joukon perustamisluetteloja? Jos ampumatarvikkeissa on elinikää jäljellä arviolta vaikkapa vain pari vuotta, niin kai nyt sellaiset täytyy laskea korvattavan?

Se ei-korvattava materiaali lienee sellaista, jota kukaan ei oikeastaan kaipaa, mutta joka kuitenkin sattuu olemaan vielä varikoilla. Näitä voisi olla esim. jo pokkaustuomion saanut kessierä, jolle on jo tilattu ja ehkä vastaanotettukin uudemmat korvaajat tehtaalta. (Mutta toimitettaisiinko tällaista "liian vaarallinen varusmiesten ampua" erää Ukrainaan? Säilötäänkö meillä sellaista kamaa, josta ehkä puolet toimii oikein laukaistessa, vai meneekö tuhottavaksi jo paljon aikaisemmin?) Miksei myös kiinalaiset ja saksalaiset rynnäkkökiväärit, kun rynnäkkökiväärejä on yhteensä aika paljon enemmän kuin SA-vahvuus.
 
Sometimes they cross the border by helicopter. Other times, by foot.

But the objective is always the same, says the head of a shadowy Ukraine special operations group known as the Shaman Battalion.

Give the Russians a taste of what Ukrainians have been experiencing since 2014. And especially since Feb. 24.

“You might have heard about the missiles strike at the shopping mall recently,” the man who goes by the callsign 'Shaman' told The War Zone in an exclusive interview Thursday morning. “You've definitely heard about Bucha. You've heard about the missile strike at the railway station with refugees at Kramatorsk. I wish all these special ops actions would happen on Russian soil now. Because I want them to know the feeling that they give to the people of Ukraine.”

Nyt meillä on nimi tälle kaukopartio porukalle
 
Ryssän kenttäkorjaamo jossain teollisuushallissa:


Kommenttien mukaan olisi jo geopaikallistettu, koordinaatit 48.639766425476864, 38.67468456589655:


Kuvia Venäjän kaukoidästä: Far East. Primorsky Krai. Rus warehouse of reserve armored equipment. In such places, they assemble several carts from scrap metal and send them to Ukr.

Kuvissa näkyy paljon T-62 vaunuja, mutta myös T-55 ja BTR-50 raatoja. Puolalainen on hieman pilkallinen, tämä näyttää enemmän romuttamolta kuin "mobilisaatioreserviltä". Ehkä näistä viedään varaosia paremmin säilytetyille vaunuille. Tämä kannibalisointi on silti hyvä pitää mielessä kun kuulee juttuja niistä myyttisistä kymmenistä tuhansista panssarivaunuista joita Venäjällä väitetään olevan. Muutama tuhat, kyllä. Kymmeniä tuhansia? Ei enää.

 
Jos pääsee lukemaan Washington Postia niin tätä artikkelia on suositellut useampikin. Kertoo Itävallan entisten tiedustelupalvelun miesten ryssän puolesta suorittamasta vakoilusta. Muistetaan miten hetki sitten Bulgaria karkoitti 70 Venäjän "diplomaattia" eli vakoojaa. Pitäisin tätä Itävallan tapausta huomattavasti vakavampana ja huolettavampana.

Jos kuvittelee että ryssän rahalle ei löytyisi ottajia muissa maissa niin kannattaa miettiä uudestaan.


Vielä yksi video lisää Donetskista, tässä kuulee selvästi miten ammukset räjähtelevät:

 
Viimeksi muokattu:
Valkoinen tappajapikseli iskee jälleen.

Se mikä tässä herätti mielenkiinnon, niin viimeisessä framessa ennen räjähdystä näkyy ikäänkuin kaksi projektiilia, kolmas merkintä hyvin todennäköisesti digi-pakkauksen aikaansaama ero.

Vai olisikohan nuo molemmat "ylimääräiset" jotain digiartefakteja...
Eikö tandem-ontelotkin kuitenkin kulje yksissä kuorissa perille asti.
Ei välttämättä kulje loppuun asti samassa paketissa. Semmoisia on ohjuksissa, että ohjus ampuu ensin ihan fyysisesti etupanoksen irtonaisena maaliin. Se räjäyttää ERA:n varmasti pois ennen pääpanoksen räjäytystä ja suihkua.
Ei taida kuitenkaan videolla näkyä pientä tupsahdusta, joka syntyy, kun kärkipanos ammutaan irti ohjuksesta/raketista?
RPG-30 ampuu sekunnin murto-osaa ennen päälaukausta pienen esiammuksen. Ideana on että esiammus laukaisee maalin aktiivisuojat, jolta kestää pari murto-osaa ennen kuin se on valmis torjumaan seuraavan ammuksen. Joten päälaukaus pääsee torjunnasta läpi ja vaikuttamaan maaliin tandem-ontelopanoksellaan. Ukraina on saanut niitä jonkin verran sotasaaliiksi (per wikipedia), joten voisi olla sellainen.
 
On kyllä kunnia nähdä siniristilippumme tuolla Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvällä kartalla! Luhanskin suunnalla riittää jälleenrakennettavaa ja työ tehdään vielä hyvässä seurassa eli Tsekkien ja Ruotsin kanssa.

Lisähuomion arvoista on että tästä Ukrainan pääministerin esityksen kartasta puuttuu mm. Espanjan, Portugalin, Tanskan, Japanin, Kreikan, Romanian jne liput..

Kyllä noille muillekin hommaa löytyy. Krimihän on vielä tyhjä taulu monessakin mielessä.
 
Sarjassa ihmettelen:
Miksi Ukraina ei tuhoa Khersonin alueen kahta (?) Dnipron siltaa? Nehän ovat tykin kantaman päästä helppoja kohteita. Vaativat tietysti melko kasan osumia. Tokihan ne olisi mukava säästää, mutta Venäjä tuhoaa ne kuitenkin vetäytyessään, joten ihan sama tuhota ne nyt ja vaikeuttaa Venäjän huoltoa huomattavasti.
 
Kuluneiden kuukausien aikana on muutaman kerran ollut puhetta tuosta Kertšinsalmen sillan tuhoamisesta. Lisäksi viime päivinä on ollut puhetta tuosta että venäjä on alkanut pelkäämään sillan ehjänä pysymisen puolesta ja on tämän vuoksi tuonut pelipaikoille tutkaheijastimilla varustettuja harhamaaleja sekä savulaitteita sillan suojaksi.

Tänään sattui silmääni uutinen Espanjasta: Massive underwater drones used for smuggling drugs seized by Spanish police

Mitäs jos Espanja lahjoittaisi nämä huimausaineiden salakuljettamisessa käytetyt vedenalaiset droonit Ukrainalle, joka sitten voisi lastata kuhunkin drooniin tuon 400 paunaa jotain kivaa räjähdysainetta ja hurisutella yhden pisimmän jännevälin betonijalkojen alapuolelle ja yksi keskelle pisintä jänneväliä (=vesipatsas) avittamaan tuhoutumista. Droonit räjäytettäisiin mieluiten junaratasillan alapuolella ja ajallisesti silloin kun siinä menee rahtijuna venäjältä krimin suuntaan, eli junan joka on todennäköisimmin täynnä ammuksia ja muuta tärkeää täydennysromua örkeille.

Tämän sodan kannalta voisi toki riittää jopa se että vain yksi sillan pylväistä tuhottaisiin täydellisesti, eli kaikki kolme droonia yhden pylväänjalustan alle (=1200 paunaa räjähteitä), jolloin siitä ei ehkä enää voisi tämän sodan aikana ajella rahtijunalla yli. Meinaan vaan että millaiset realistiset mahdollisuudet venäjällä olisi korjata silta nopeasti ilman länsimaista tekniikkaa ja apua? Veikkaanpa että aika pienet..

Toki tässä menee monikin mutka suoraksi, eli unohtuu esimerkiksi se että kuinka ukrainalaiset pääsisivät tarpeeksi lähelle siltaa, tarvitaanko sammakkomiehiä asemoimaan droonit paikoilleen jotta tuhovaikutus saadaan maksimoitua jne.

Toisaalta vaikka suunnitelma ei toimisikaan ja silta jäisi ehjäksi, olisi silläkin positiivisia seurauksia sillä venäjä olisi pakotettu sitomaan jonkin verran lisähuomiota sillan suojaamiseen jatkossa - paranoiat heillä sen kuin lisääntyisivät koska näin se psykologinen puoli toimii. Olisi lisäksi suhteellisen kustannustehokas kun todennäköisesti Espanjassa tuhottavaksi menevät droonit saisi tätä kautta hyötykäyttöön.

eli kuten on aikaisemminkin ollut sillan rakenteesta puhetta, niin alla oleva kuva muistin virkistämiseksi. Kuten näkyy niin pylväät ovat betonia merenpinnan yläpuolelta ja syvälle maaperään porattuja putkia merenpinnan alapuolella.

1657021325965.png
 
Hersonin rintamatilanteesta on kovin erilaisia näkemyksiä.

NLWartracker tms. heitti tähän mennessä optimistisimman, oli palstalla aamuyöllä. Kuulosti liian hyvältä.
Andrew Perpetua taas on hyvin pessimistinen, päättelee pitkälti satelliittikuvista missä rintamalinjat kulkevat ja näkee vähän edistystä.
Warmonitor3 on tuossa välissä.

Raporttien perusteella se Inhuletsin sillanpääasema ei ilmeisesti kokonaan tuhoutunut tässä välissä, ja sitä on ruvettu uudelleen kehittämään.

Varmuudella voi sanoa, että tämän rintaman alueella aloite on kuitenkin ukrainailaisilla. Raskaita tappioitakin siedetään paremmin, mikäli edistystä ja voittoja tulee. Esim. ryssät on tuolla Lysyssä ilmeisesti juhlatunnelmissa, vaikka ukkoa on mennyt kuin pipoa. Izyumin ja Lymanin suunnalla taas toinen tarina.

Yksi mitä vähän ihmettelen on se, että Hersonin alueella UA härkkii melkein koko rintaman alueella. Pitäisikö olla ennemmin selkeä painopiste jolla pyrkii läpimurtoon? Vai onko niin, että ryssä kykenee joka tapauksessa vastaamaan joukkojen siirrolla? Tämä on aivan sama asia kuin mitä ryssä itse on hyökätessään harrastanut, joten jokin "juju" tässä saattaa olla mitä en itse ymmärrä.
 
Back
Top