Ukrainan konflikti/sota

Ai että, vaikka nämä ryssät, oletettavasti ovat vastarintaliikettä, tuskin Ukrainalaiset pullia saisi viedä sairaalaan, omalla tavalla syyllistyvät sotarikokseen, niin nautin kyllä ajatuksesta, että Ivan, Vitali ja Vladimir imevät jatkossa vain viereisen sängyn potilasta, kun eivät uskalla ruokaan koskea 🦧🦍 ruzzki mir, kannatti lähteä loottaamaan ja miinoittamaan pesukoneita..
 
Oma arvaelma on, että amerikkalaisilta eksyy johonkin toimitukseen 300 km kantavaa kalustoa , jos UA saavuttaa Asovanmeren rannan. Saattaa joku kohde ottaa osumaa ja tapahtumien kulku muuttua.
Sekä Sevastopol että Kertsinsalmen silta ovat 300km ohjuksen kantamassa Ukrainan tälläkin hetkellä hallitsemalta alueelta. Vai minne meinasit puikottaa 300km kantamalla?
 
Keskellä kirkasta päivää Venäjän tukikohtaan tehdään ohjusisku, ja varsin onnistuneesti.

Mitenkäs nämä S-400 kuolemankuplien maine noin niinkuin jatkossa?
S-500 on viel paraatissa kremlissä, tuhoamassa planeettoja ja satelliitteja. Pian näemme kuinka "se joka muodostaa venäjälle uhan, tulee TUHOTUKSI, TAJUUTTEKO" ja armatat ja s-500set tulee kremlin torilta ja moukaroi kaiken tieltään 3 metriä maan alta ja 140kilometriä stratosfääristä.
 
Hesari siteeraa taas lähes kritiikittä ryssän valheita, vaikka samassa uutisketjussa sama toimittaja kertoo ryssän dis-informaatiokampanjasta:


14:02

Venäjä kertoo tuhonneensa Ukrainan asevaraston, jossa säilytettiin Himars-raketinheittimien ammuksia​

Venäjä kertoi tiistaina tuhonneensa Ukrainassa asevaraston, jossa säilytettiin ammuksia Himars-raketinheittimiin. Venäjän puolustusministeriön mukaan iskussa olisi tuhottu yli 300 rakettia.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka ei ole voinut vahvistaa väitettä.

Ukraina on saanut pitkän kantaman Himars-raketinheittimiä ja ammuksia Yhdysvalloilta, ja niitä pidetään merkittävänä vahvistuksena Ukrainan asearsenaaliin.

Sonja Haapala, toimittaja


13:25

Uusia Venäjän propagandaa levittäviä verkkosivuja on tehtailtu sodan aikana kymmenittäin​

Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Newsguard on tunnistanut noin 250 verkkosivustoa, jotka levittävät disinformaatiota Ukrainan sodasta, kertoo brittilehti The Guardian. Newsguardin sovellus etsii ja tunnistaa verkossa leviävää misinformaatiota.

Newsguard kertoo, että viime kuukausina uusia Venäjän propagandaa levittäviä sivustoja on ilmestynyt kymmenittäin.

Monet sivuista esiintyvät itsenäisinä verkkomedioina tai ajatushautomoina. Useat ovat olleet olemassa jo pitkään, ja niiden sisältö ei ole näennäisesti liittynyt millään lailla Venäjään, kunnes Venäjän hyökkäyksen myötä ne ovat alkaneet julkaista Venäjän propagandaa.

Kyseiset sivustot väittävät esimerkiksi, että Ukraina on lavastanut venäläisten tekemiä tappavia iskuja tai että Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin julkiset esiintymiset ovat huijauksia.

Newsguard löysi myös disinformaatiota levittäviä Ukraina-mielisiä sivustoja, mutta suurin osa löydöksistä viittasi Venäjän propagandaan.

Sonja Haapala, toimittaja
 

Kurt Volker: We Will See Successful Ukrainian Counter Offenses This Year, Then Russians Will Have a Hard Winter

linkki

UA-pravdassa hyötyjuttu; USA:n entisen Nato-suurlähettilään Volkerin haastattelu.
Ottaa kantaa täällä pohdittuihin aiheisiin mm Ukrainan hyökkäysten aikataulu, USA:n aseavun rajoitteet, CBS:n väitteet asetoimitusten katoamisesta.

Ennustaa suurempaa UA-operaatiota myöhemmin tänä vuonna jonkin avainalueen takaisinvaltaamiseksi, ryssälle hankalaa talvea taistelukentällä mm vaikeamman logistiikan vuoksi, sekä suurempaa käännettä vasta keväällä.

 
Mut sanokaas minne tuolla lentokentällä on isketty? Mitä siellä saadaan pommituksilla tuhottua? Google mapsista kun kattelee niin aika harvassa on kaikki. Polttoainesäiliöt tietysti mutta mitä muuta? Vai oliko saattumalta hävittäjät yhdessä kasassa ja tiedustelusta saatiin merkki?
 
Back
Top