Ukrainan konflikti/sota

Ei mene vahvasti örkkien Sevastopolin laivaston sairaalassakaan, jossa on ilmennyt paha rottaongelma jota on päädytty ratkomaan "MINÄHÄN NE MYRKYTÄN!"-mentaliteetillä.

Tämän varmasti tarkkaan ja huolella suunnitellun erikoismyrkytysoperaation päämääränä oli varmastikin nitistää rottaongelma parissa päivässä, joten päädyttiin käyttämään ylettömät määrät myrkkyä. Lopulta myrkyn levitys on hoidettu todellisena venäläisenä tarkkuustyönä, eli sitä oli lopulta potilaiden ruoassakin ja nyt sitten on jo 8 örkkiä kuollut ja 16 kriittisessä tilassa.

Rottaongelma poistuu mallikkaasti!
 
Jos kuva on oikeasti tästä iskusta, niin tuonne on kyllä osunut ilmassa räjähtävä sirpaletta levittävä kärki. Sammutustöitä on laajalla alueella ja noin viimeisessä ruudussa on toisen koneen sammutus käynnissä. Kauempaa kuvattujen videoiden mukaan kaksi isompaa räjähdystä, eli tukikohdan kummatkin ammusvarastot meni myös. Käytännössä kaikki merkit viittaa usealla ohjuksella tehtyyn iskuun ja ohjukset osui tarkasti kohteisiinsa. Ammusvarastoihin kohteeseen uppoavaa kärkeä ja koneiden varastoaluielle sitten ilmassa räjähtävää.

Aikaisemmin on esitelty mihistön majoitustiloihin tehtyjä iskuja isoilla uhriluvuilla. Olettaisin että tässä on ainakin yritetty myös sitä.

Atacms ja HARM kumpikin lentää sen ~1km/s joten puhutaan jostain max 300s varoajasta. Vaikea uskoa että ilmahälytys on tullut heti, joten ei tuossa läheskään kaikki ehtineet pommisuojaa. Käytännössä tuolla olisi pitänyt olla suojassa 1-2min hälytyksen alun jälkeen. Tuskin olivat edes varautuneet tähän mahdollisuuteen.

Kovasti näyttää sille että suurin osa tukikohdan konekalustosta, henkilöstöstä ja fasiliteeteista meni. Tämän vuoksi ryssän propaganda myös puri heti ja osattiin kertoa taktisa valhetta omalle väelle. Tähän oli taatusti varauduttu tiedotuspuolella, tosin kohteen paikka oli vain melkoinen yllätys ja varmaan tuhon laajuuskin. Veikkaan että puskaradio toimi Homo Sovietkuksella ja siksi se Krimin poismenoreitti ruuhkautui.

No odotellaan sateliittikuvia, eiköhän tuolla hikihatussa putsata raatoja piiloon ennen seuraavaa kaupallista ylilentoa. Jos kenttä on tyhjä ja puhdas niin tiedetään että se konekalusto ainakin meni.
 
Outo kuva ja kuvakulma. Ei vakuuta. Epäilen olevan toisesta paikasta ja ajasta.
Tuosta kohdasta:

tuhottua.jpg

Ja tässä koko kuva:

skywatch_ss_ps_20220809t0810_tc_tile_0_0_sgba_visual-2.jpg
 
Olisi pitänyt olla, kun tuolla muualla on ollut Pantsiria, TOR ja S-300 eli "vanhempaa ja kehnompaa". Krimille on kärrätty S-400 uusinta kuplantuottajaa jo pari vuotta sitten:
https://www.thetrumpet.com/18010-russia-deploys-more-s-400-missiles-in-crimea

Eli on ehditty katsoa asemoinnit oikein, integroida laajempaan tutkajärjestelmään, tehdä oikeaoppinen monikerros suojaus kriittisille kohteille jne. Joten jos tämä ei pysäytä niin sitten se koko ryssän IT kalusto on järeintä ja uusinta tasoa myöten täyttä paskaa. Arvaa myöntääkö puttelin ryssät tätä?

Sai ne Buk:lla markustajalentokoneen alas.

Siinä suurimmat saavutukset onkin.
 
Mikä voi olla syynä, että Ukraina kahlauttaa Krabeja suolavedessä?
Niin, videohan voipi olla vähän vanhempikin. Eli ollaanko tuossa menossa vai tulossa Käärmesaaren tulituskeikalta?
🤔 Kuvasivat tilanteen ja jakoivat nettiin.
Luen ketjua vähän jäljessä, joten sori jos tätä on jo puitu.Twiitissähän sanotaan "Polish Krab swims." Itse en ainakaan havainnut mitään indikaatiota siitä, että video tai Krab olisi Ukrainasta. Kyseessä voi aivan hyvin olla jotain vanhaa videota Puolasta.

Vrt. maisemia:
 
Idästä päin otettu kuva:

Pum_1!.jpg

Osumien sijaintia voi jokainen arvuutella, minä arvuuttelin ensin, että vasemmanpuoleinen on voinut posauttaa lentokentän ammusvaraston (sydämmellä merkitty) taivaan tuuliin, mutta toinen posautus on vähintään yhtä komea..se taas etäisyytensä perusteella sopisi kuin nenä päähän noitten suhoitten keskelle.

Pum_2!.jpg
 
Miettikää kuinka suuren työn Azovstalin puolustajat teki, jotta venäjä joutui keskittymään heihin, eikä päässeet Odessaan asti. Jos Azovstal olisi ollut läpihuutojuttu, olisiko Odessa nyt ryssän miehittämä?

Slava Ukraini! :salut: :salut:
Ikävä kyllä noilla puolustajilla on sama kohtalo kuin Staliningradin Saksalaisilla, sieltä ei montaa tule takaisin.
 
Idästä päin otettu kuva:

Katso liite: 64639

Osumien sijaintia voi jokainen arvuutella, minä arvuuttelin ensin, että vasemmanpuoleinen on voinut posauttaa lentokentän ammusvaraston (sydämmellä merkitty) taivaan tuuliin, mutta toinen posautus on vähintään yhtä komea..se taas etäisyytensä perusteella sopisi kuin nenä päähän noitten suhoitten keskelle.

Katso liite: 64641

Tässä arvaillaan että Su-24 voisi tosiaan tuo paikka mihin viittaat:

 
Jos pitää paikkansa, niin alunperin hyökänneen joukon voima on lyöty jos ei tuhottu. No nyt sitten yritetään eteenpäin täydennyksillä ja diiba daaba joukoilla. Alkuun iski spetsnatsit, vdv ja vaikka 200:s t80:llä tai 1 kaarti possujunatolkulla t72b3m ja muuta ensilinjan kalustoa… lyöty mikä lyöty.. ilmaherruutta eivät saaneet missään vaiheessa ja moskova ja pari muutakin paattia pohjaan kun edes ilmestyivät horisonttiin. Käärmesaari?

Kovin haluisin olla ulipaallikön briiffingissä ja kysyä miten omasta mielestä meni.
Vastaus olisi epäilemättä silmääkään räpäyttämättä notta: "Все прошло очень хорошо, по моему мнению и по мнению моей мамы" (Tosi hyvin meni, omasta ja äidin mielestä).
 
Voisko olla symbolinen näpäytys nenälle ja esimerkki mihin Ukraina pystyy nyt?

Ja jos ryssät aikoo oikeasti vielä jatkaa sotimista, on heidän suojattava kaukana selustassa olevia kohteita entistä vahvemmin. Ja näitä kohteitahan riittää. Tarvikkeita on myös entistä enemmän sijoitettava kauemmas linjoilta. Kaikki tämä vaikeuttaa hyökkääjän elämää ja helpottaa Ukrainan toimintaa.
 
Back
Top