Ukrainan konflikti/sota

Mahtavatkohan Ukrainan medioiden nettisivut olla ankaran hakkeroinnin kohteena. Espreso tv nettisivut ainakin olivat hakkerihyökkäyksen kohteena koska sivun avaaminen heitti anti-maidanin sivulle. Nyt kaatui kesken lukemisen Ukrainan 5.ua uutissivuston internetsivut. Nyt sivut näyttävät toimivan taas. Joillakin on ilmeisesti yritystä estää Ukrainan medioiden nettisivujen toimivuus ja tiedonvälitys, mutta heidän konstinsa näyttävät olevan aika tehottomia.
 
Viimeksi muokattu:
Mahtavatkohan Ukrainan medioiden nettisivut olla ankaran hakkeroinnin kohteena. Espreso tv nettisivut ainakin olivat hakkerihyökkäyksen kohteena koska sivun avaaminen heitti anti-maidanin sivulle. Nyt kaatui kesken lukemisen Ukrainan 5.ua uutissivuston internetsivut. Nyt sivut näyttävät toimivan taas. Heillä on varmaankin konstit laittaa sivut nopeasti takaisin ylös.

Uskon, että saavat apua Korkeimmalta.
 
Kas kas - ei tainnut lähteä Venäjän poikien mylly vieläkään pyörimään - mitä lie kulissien takana meneillään? Vai onko sittenkin niin, ettei Venäläisten lihakset riitä tässä kohtaa.. Sotilaalliset lihakset kylläkin riittäisi hyvinkin tähän yksittäiseen operaatioon, mutta riittääkö taloudelliset..
 
Tämä mitä julkisuudessa on käynnissä on osaltaan kuumaa ilmaa. Länsimaat uhoavat kovasti pakotteilla ja Venäjänkin puheet on moneen kertaan nähty muunnelluksi totuudeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kas kas - ei tainnut lähteä Venäjän poikien mylly vieläkään pyörimään - mitä lie kulissien takana meneillään? Vai onko sittenkin niin, ettei Venäläisten lihakset riitä tässä kohtaa.. Sotilaalliset lihakset kylläkin riittäisi hyvinkin tähän yksittäiseen operaatioon, mutta riittääkö taloudelliset..

Joko niin tai sitten viimeisiä käskyjä annetaan. Aikaisempi on ollut pelkkää kalistelua ilman oikeaa aikomusta. Tai sitten paljastuu bluffi.
 
w-RUSIv4.jpg


http://apps.washingtonpost.com/g/page/world/russias-buildup-on-the-ukraine-border/996/

Parempi kuva yöllä laitettuun.

Ilmassa on ihan selkeästi samaa tuntua kuin naapurin Georgian sodan aatona, ja mielenkiintoiseksi tämän tekee se että kyseessä on kaksi itäblokin armeijaa. Jos nämä olisivat nahisteelleet yhdeksänkyt luvulla niin minun näkökulmasta ukraina olisi mahdollisesti voittanut maasodan, naapurin hallitessa ilmatilaa. Tällä kertaa kuitenkaan en ole ihan täysin varma, että Ukrainalla riittää paukkuja taikka moraalia naapurin vallatessa suuren osan itäukrainaa.

Miten tässä loppujen lopuksi käy? En tiedä, mutta sisällis-sota naapurin suorella tuella ei varmaan ole herkkua Ukrainan joukoille.
 
Joko niin tai sitten viimeisiä käskyjä annetaan. Aikaisempi on ollut pelkkää kalistelua ilman oikeaa aikomusta. Tai sitten paljastuu bluffi

Voinee olla näinkin.. Venäjän joukot ovat olleet jo aika pitkään alueella ja korkeaa valmiutta ei voi loputtomiin pitää - joten voit olla oikeassa siinä, että viimeisiä käskyjä lyödään sisään....TAI sitten pakotteiden pelko tosiaan rauhoittaa Putinia.. On kuitenkin päivänselvää, että Venäjän talous on kärsinyt rajusti jo pelkästään tämän kriisin takia ilman ensimmäistäkään pakotetta. Ja vaikka Venäjä kovasti muuta väittää - niin tosiasia on se, että Venäjä on riippuvaisempi lännestä kuin länsi Venäjästä mitä tulee taloudelliseen riippuvuuteen.
 
Kas kas - ei tainnut lähteä Venäjän poikien mylly vieläkään pyörimään - mitä lie kulissien takana meneillään? Vai onko sittenkin niin, ettei Venäläisten lihakset riitä tässä kohtaa.. Sotilaalliset lihakset kylläkin riittäisi hyvinkin tähän yksittäiseen operaatioon, mutta riittääkö taloudelliset..

Valtaus onnistuisi. Sen jälkeen alkaisi varsinaiset ongelmat ja sitä savottaa Putin tuskin haluaa riesakseen. Nykyisen pattitilanteen saanee pidettyä voimassa niukalla aseavulla. Se riittää tulevien vaalien pilaamiseen ja toisaalta vaikeuttaa läntisesta talousavusta toivottua hallinnon kannatuksen kasvua. Epäselvän tilanteen pitkittyminen tarjoaa mahdollisuuden uuteen vallanvaihdokseen joskus tulevaisuudessa.
 
Kas - mielenkiintoinen kartta tuo "ctg:n" kartta!!! Jos se pitää paikkansa, niin pikavilkaisulla alueella on iso osa Venäjän asevoimien iskevintä osaa..eli os hihasta heitän niin 2/3 joukoista on sopparisotilaita ja kalustosta enemmän kuin se keskiarvoinen 30% on modernia.
Jos tuosta ottelu syntyy, niin minusta Ukrainan armeijalla ei juurikaan ole mahdollisuuksia. Perustelen ennenkaikkea sillä, että Ukrainan armeija on taistelutahdoltaan heikko ja hajanainen - liikekannallepanoa ei ole saatu toteutettua, joten joukkojen määrä lienee pieni ja siitäkin osa on korvattu pikakoulutetuilla vapaaehtoisilla. Lisäksi Ukrainan armeijan kalusto on lähes kokonaan nykymittapuulla suht vanhaa. Ukrainan maahanlaskujoukkoja pidettiin armeijan eliittijoukkoina - mutta eräs näistä eliittiprikaateista hajotettiin edellisen operaatioyritelmänsä jälkeen epäluotettavana.
Ei kahta sanaa, kumpi tuon ottelun vie jos se alkaa..
 
Valtaus onnistuisi. Sen jälkeen alkaisi varsinaiset ongelmat ja sitä savottaa Putin tuskin haluaa riesakseen. Nykyisen pattitilanteen saanee pidettyä voimassa niukalla aseavulla. Se riittää tulevien vaalien pilaamiseen ja toisaalta vaikeuttaa läntisesta talousavusta toivottua hallinnon kannatuksen kasvua. Epäselvän tilanteen pitkittyminen tarjoaa mahdollisuuden uuten vallanvaihdokseen joskus tulevaisuudessa.

Vaalien pilaaminen voinee hyvinkin olla Venäjän ensisijainen tavoite - ja se osuus operaatiota etenee varsin hyvin..
 
SBU: Provocations in Odessa funded Arbuzov and Klymenko to destabilize the entire South

Provocation that took place in Odessa on May 2, held at external interference and funded vysokopostavlnnymi officials, who are now fugitives and are wanted - Sergei Arbuzov and Alexander Klimenko.

This was during a press conference on May 3 told the press center of the SBU Catherine Kosarev .

"The actions of the pro-Russian activists coordinated diversification groups of Transnistria. Terrorists and mercenaries left without external support. According to the organizers , provocation in Odessa were aimed at destabilizing the situation in the region and had to be the beginning of a large-scale operation to destabilize the situation in all the southern regions of Ukraine " - Security Service said in a statement .
http://www.pravda.com.ua/news/2014/05/3/7024238/
 
Kyllä Putinilla on nyt mietittävää. Vaikea paikka. Kovaa lupaillut että venäläisiä suojellaan rajojen ulkopuolellakin mutta mitäs nyt? Tuliko paskat housuun? ;)
 
Vaalit saadaan sabotoitua, itäoblastit julistautuvat itsenäisiksi, onhan sitä siinäkin. Siis ilman maahyökkäystäkin. Sisäpoliittisen paineen määrästä en tiedä. Ei 80 prossan suosio heti sula.

Se missä se sulaa, on Ukraina. Ovat miettineet, että hylkäsikö se piru sittenkin, kun alkoivat tulla mukavuusalueelle, vai miksi kukkaroa sanotaan.

Hiljaisuus on huono merkki ja täydellinen hiljaisuus sen merkki, että a-tarvikkeet pitää olla käsien ulottuvilla.
 
Kaikkien niiden asiantuntijoiden laatimien juttujen perusteella, jotka itse olen lukenut, Venäjän talous on pahassa alamäessä ilman Ukrainan kriisiä ja pakotteitakin, jotka tietenkin vain pahentavat tilannetta. Saako Putin mahdollisuuden vierittää huono taloudellinen tilanne lännen syyksi ja jättää väliin Ukrainaan hyökkäämisen vai onko hän todella niin sokea, että ottaa riskin ja hyökkää? Näyttää kuitenkin selvältä, että ainakin vaalit pilataan ja tehdään lännen Ukrainalle antama apu todella kalliiksi, mutta ehkä se kuitenkin on pitkässä juoksussa hintansa väärti?

Frida Sundkvist, SvD:Propagandakriget är i full gång och Ryssland säger att tusentals i östra Ukraina bett Kreml om hjälp.
Kreml tycker det är beklagligt att väst stöder Ukrainas offensiv.
Ryssland säger sig ha förlorat sitt inflytande över "självförsvarsgrupperna" i sydöstra Ukraina, säger president Putins talesman Dmitrij Peskov, skriver TT.
Han sa vidare att tusentals i sydöstra Ukraina vänt sig till Moskva med begäran om hjälp, skriver Interfax.
Enligt Peskov vet Ryssland ännu inte hur man ska agera i den uppkomna situationen med den ukrainska offensiven och det växande antalet dödsoffer. Kreml beklagar att väst givit sitt "godkännande" till den ukrainska militäroffensiven, enligt Reuters.


Vain yksi kaupunki Itä-Ukrainassa on jutun mukaan täysin venäläismielisten hallinnassa, monessa muussa ei niinkään kannateta Venäjää kuin vastustetaan Kiovaa:

http://edition.cnn.com/2014/04/29/world/europe/ukraine-lister-small-numbers/index.html?hpt=hp_c1
 
Viimeksi muokattu:
Afganistani ja Irakikin onnistuvat pitämään vaaleja niin kyllä varmasti Ukrainakin onnistuu. Nämä pro-venäläiset aktivistit ovat maksettuja näyttelijöitä ja roistoja, jotka yrittävät kovasti näytellä suurta kansannousua, mutta siihen heidän lukumääränsä on liian vähäinen. Presidentinvaalien kärkiehdokkaat Timoshenko ja Poroshenko sanovat, että presidentinvaalit pidetään kaikissa olosuhteissa. Presidentinvaalit ovat olennaisen tärkeät siksi, että niiden äänestysprosentilla osoitetaan maailmalle ukrainalaisten kannatus legitiimin presidentin saamiseksi assosiaatiosopimuksen allekirjoittamista varten. Uskon, että ukrainalaiset lähtevät sankoin joukoin uurnille koska he haluavat näpäyttää venäläisiä.
 
Viimeksi muokattu:
YLE 3.5.2014 klo 12:04 | päivitetty 3.5.2014 klo 12:44
Putinin edustaja: Moskova menettänyt vaikutusvaltansa separatisteihin
"Kiovan junttaa" laillisena pitävät tahot ovat myös vastuussa Odessassa tapahtuneista rikoksista, arvioidaan Kremlissä.

Kuva: ANATOLII STEPANOV / AFP PHOTO / Lehtikuva
Presidentti Vladimir Putinin puhemiehen Dmitri Peskovin mukaan Moskovassa ei olla nyt varmoja siitä, miten Ukrainan kriisin pitäisi reagoida. Venäjä on hänen mukaansa menettänyt vaikutusvaltansa Ukrainan separatisteihin.

Ukrainan johtoa vastustavia separatisteja on Peskovin mukaan mahdotonta taivuttaa luopumaan aseistaan, koska heidän henkensä on uhattuna.

Peskovin mukaan ajatus siitä, että Ukrainassa järjestettäisiin presidentinvaalit toukokuussa, on älytön. Hän viittaa Itä-Ukrainassa sattuneisiin veritekoihin.

"Kiovan junttaa" laillisena pitävät tahot ovat myös vastuussa Odessassa tapahtuneista rikoksista, Peskov sanoo. Hänen mukaansa Kiovan hallitus ja sen läntiset tukijat provosoivat veritekoja ja kantavat niistä vastuun.

Presidentti Putin on Peskovin mukaan hyvin huolissaan Ukrainan tilanteen kehittymisestä.

Lähteet: Itar-Tass, Reuters
 
Vaalit saadaan sabotoitua, itäoblastit julistautuvat itsenäisiksi, onhan sitä siinäkin. Siis ilman maahyökkäystäkin. Sisäpoliittisen paineen määrästä en tiedä. Ei 80 prossan suosio heti sula.

Se missä se sulaa, on Ukraina. Ovat miettineet, että hylkäsikö se piru sittenkin, kun alkoivat tulla mukavuusalueelle, vai miksi kukkaroa sanotaan.

Hiljaisuus on huono merkki ja täydellinen hiljaisuus sen merkki, että a-tarvikkeet pitää olla käsien ulottuvilla.


Putin tuskin haluaa Ukrainan itäisten osien irtoamista. Se tietäisi käytännössä Ukrainan pysyvää pesäeroa Venäjästä ja se ei sovi Moskovan suunnitelmiin.
 
Kyllä Putinilla on edelleen tavoitteena koko Ukrainan saaminen hallintaansa. Siihen ei Ukrainaan hyökkääminen oikein istu.
Paremmin toimii levottomuuksien lietsonta jolla kansa saadaan lopulta kyllästymään nykyiseen hallintoon ja Putinin liittolaiset takaisin valtaan.

Andrei Illarionov, entinen Putinin neuvonantaja joka on kääntänyt kelkkansa ja nykyään arvostelee voimakkaasti Putinia sanoi jo 12.4:

"The aim is to destabilize Ukrainian politics, weaken Ukrainian state institutions and help Putin’s political allies reassert their power in Kiev."

Yanukovitsin kannattajat ovat jo alkaneet koota rivejään parlamentissa viimeisten raporttien mukaan.
 
Putin tuskin haluaa Ukrainan itäisten osien irtoamista. Se tietäisi käytännössä Ukrainan pysyvää pesäeroa Venäjästä ja se ei sovi Moskovan suunnitelmiin.

Mitä Ukraina on ilman itäosien teollisuutta? Pelto. No, ehkä EU haluaa vilja-aitan. Jos Venäjä ei halua itäosia, miksi siellä pannaan sen tuella omia vaaleja pystyyn?

Venäjä on pyytänyt turvallisuusneuvoston hätäkokoukseen. Ehkä sen yli on taas peliaikaa.
 
Back
Top