Ukrainan konflikti/sota

Se olisi toki mainiota, hämäys tuolla ja isku jossain muualla. Selvinnee lähipäivinä, sopivasti taas viikonloppu tulossa.

Silläkin uhalla että mitään hyökkäystä ei nähdä, piirtelin kaksi karttaa. Toisen laitoin jo aikaisemmin, mutta lisäsin tähän kaupunkien väliset etäisyydet.

Toinen on hieman korkeammalta, jotta näkee koko eteläisen Ukrainan ja sen eri kaupunkien väliset etäisyydet.

Katso liite: 68782

Katso liite: 68783

Kiitos kartoista!

Chernihivkan olisin lisännyt tarkemmilla etäisyyksillä kun katkaisee vapautettuna niin paljon yhteyksiä, mikä ollut viisaasti Ukrainan tavoite esimerkiksi Luhanskin rintamalla.

Eilen kirjoittelin Vasylivka, Tokmak, Polohy rintamista talven sotimisen mahdollisina tavoitteina, mutta Ukraina yllättää ja nyt on paljon huhuja että Zaporizzjan suunnalla olisi alkamassa kolmas offensiivi.

Voisiko täällä olla mahdollisia tavoitteita esimerkiksi:

- Rautatieyhteyksien katkaiseminen Herson/Krim -rintamalle
Tokmak
Novobohdanivka
Chernihivka
Bilmak
Joista kaksi jälkimmäistä eristää myös Berdyanskin

- Maayhteyden katkaiseminen rannan kautta (sisältää myös rautatien katkaisemisen)
Melitopol
Berdyansk

- Enerhodarin vapauttaminen ja koko Dneprin itärannan uhkaaminen
Hyökkäys Vasylivkan kautta
Mykhailivka-Mala Bilozelka -linjan saavuttaminen syvyyden vuoksi, mutta tästä ei vielä katkaista perinteisellä tykistöllä esim. Veselen kautta kulkevaa maantietä (HIMARS riittää)
Omalla kartalla tämä olisi yllättävä suunta, koska maihinnousu Enerhodarin selustaan olisi ennenkuulumaton temppu (vaikka Velyka Znamianka-Zapovitne-Kamianka Dniprovitska kolmiota voisi tukea hyvin pohjoisrannalta) ja Enerhodar mahdollisesti vahvasti linnoitettu, ja muutenkin ydinvoimalaan en ehkä haluaisi suoraan hyökätä vaan pakottaa vihollisen vetäytymään. Mutta erityisesti koska lukemani perusteella Herson Dneprin takana on niin pahassa tilanteessa ryssän kannalta, että onko Ukrainan etu pitää se rintama auki syömässä resursseja?

Pelkän maayhteyden katkaisemisen kannalta, ei ole merkitystä hyökkääkö Ukraina Berdyanskiin vai Melitopoliin, mutta Melitopol uhkaa paljon selvemmin Enerhodarin sivustaa ja Krimiä, ja lisäksi Melitopolin valtaaminen tekee Berdyanskista Putinille turhan muuna kuin Mariupolin puolustuksen kannalta?
Toisinpäin taas Berdyansk vapauttamalla Melitopolin puolustus vain kasvaisi?
Eli Melitopolin suunta suorinta tietä olisi Ukrainalle suurin voitto mahdollisessa kolmannessa offensiivissa?

Zaporizzjan rintamalla on kaksi mielenkiintoista kolmiota:
Vasylivka-Tokmak-Polihy
Tokmak-Chernihivka-Bilmak

Olettaen että Chernihivka tai Bilmak vaatii Polohyn vapauttamisen, molemmissa kolmioissa kahden kolmesta vapauttaminen tarkottaisi myös kolmannen sortumista seuraavien kuukausien tai viikkojen aikana, koska Ukrainalle aukeaisi liian monta hyökkäyssuuntaa ja samaan aikaan se kolmas olisi strategisesti vähemmän merkityksellinen ryssälle ilman ainakin yhtä muuta kaupunkia?

Nämä kolmiot näyttävät sellaisilta, että kaikkia kolmea ei voi kiertää, vaan ainakin yhdestä on mentävä myös läpi, tai laitettava ryssä juoksemaan karkuun

Toivottavasti hurjat Twitter-huhut pitävät paikkansa ja Ukrainalla on resursseja hyökätä kolmannella rintamalla, ja viikon päästä ainakin kaksi kolmesta Vasylivka-Tokmak-Polohy on vapautettu!

Tämä vain Ukrainan voittoa odottavan harrastelijan pohdintaa. Jos yhdellä kiilalla, Vasylivka(-Melitopol -suunta), jos kahdella niin Polohy-Tokmak jonka jälkeen ryssän pitäisi siirtää resursseja Vasylivkan, Melitopolin, Enerhodarin eteläpuolen, Chernihivkan ja Bilmakin puolustamiseen mihin se ei kaikkiin pysty ja Ukrainalla olisi paljon mahdollisuuksia seuraaviin hyökkäyksiin?

Slava Ukraini!
 
Viimeksi muokattu:
Minulla on ollut mielessä suoraviivaisempi ajatus, tosin tässäkin on huomattavia riskejä. Pahoittelut sekavasta kartasta, käytin olemassaolevaa pohjaa mihin olen piirtänyt jo aikaisemmin kaikenlaista.


Haaveilua nojatuolista tosiaan, ei kannata ottaa tätä liian vakavasti.

Vastasinkin jo aiempaan hyvään viestiisi omilla haaveilullani, mutta sekä sun että käyttäjä Isovihan suunnitelmassa mentäisiin suoraan rantaan asti, kapealla kiilalla tai kahdella. Olisiko tämä realistista? Itse ajattelin että pelkkä Tokmakin kiila olisi riski yhden huoltotien varassa.

PS. Mun viestejä ei kannata ottaa liian vakavasti, sotilaskoulutusta on vähän ja siitä on kymmeniä vuosia, mutta Ukrainan voittoa seuraan päivittäin niin karttoja myös miettii.

Lyhensin lainausta sinun tekstistä niin helpompi lukea ketjua
 
yli. En usko että hekään olisivat näin tyhmiä.

Arvaan silti että yrittävät ainakin kovasti tuhota patoa kun heidän on ajettu sen yli. Sopii hyvin heidän kostonhimoiseen luonteeseen: jos ei väkivalloin saada jotain itselle, se tuhotaan jottei saa kukaan muukaan. Maailma on heille nollasummapeliä.

Toisaalta voidaan kuvitella tilannetta hieman pidemmälle: Dnieprin yli menevät sillat ovat pitkälti käyttökelvottomassa kunnossa ja niiden korjaamisen arvaisin vievän kauan. Jos Venäjä tuhoaa Nova Kakhovkan padon, tästä seuraa tulva alajuoksulle, mikä voi entisestään vaikeuttaa joen ylittämistä.

Mitä voi tehdä? Ukraina voi kärrätä Dnierpin pohjoispuolelle sijoitetut joukkonsa itään ja aloittaa niillä uuden hyökkäyksen Zaporizja - Donetsk välisellä rintamaosuudella. Siellä on vähemmän jokia ja muita esteitä, joten rivakka hyökkäys Melitopolin suuntaan ja sen jälkeen Krimille olisi vain ajan kysymys. Miten kauan tällaiseen siirtoon menisi aikaa? Arvaan että kaksi viikkoa, tosin tässäkin on monta muuttujaa joita en tunne tarkkaan. Ehkä joku panssarivaunujen ja muiden siirtoja tehnyt osaa sanoa paremmin.

Padon tuhoaminen ostaisi siis aikaa, mutta ennemmin tai
 
Anteeksi off topic kännipostaus

Mutta usein näkee tämän maininnan 'tavallinen venäläinen' ei sitä tai tätä,
Mutta kyllä 'tavallinen venäläinen' juuri sitäkin ja tätä. 20 vuotta sitten kun ryssiä alkoi tulvia tällä Suomessa, niin olivat olevansa jotain herrakansaa. En koskaan nähnyt ryssää jonottavan kaupassa, aina piti keksiä jotenkin ohittaa jono, Ja 3 metriä leveällä jellkakäytävälläkin levittåytyvät ettei muille jää tilaa. Niinpä silloin aikanaa otin harrastukseksen keilata näitä ryssiä viikonloppuisin. Kaksi sain keilattua kumoon.
 
Löyty tähän herkkään rupattelu tuokioon käännös:

Ua: Cover me, I'll take it out.
ru: Finish me already. shot*
ua: We are not assholes like you. Where did you come from?
ru: ... , I am a doctor!
ua: the doctor also came to kill people??
ru: I didn't kill anyone.
ua: don't lie!
Ei antanut morfiinia. Ukko kivuissaan, ei ole eka kerta kun ne kysyy lopullista ratkaisua.
 
Elon Musk teki eilen "upean" ehdotuksen miten maailman tulee järjestää Ukrainaa. Se tarkoittaa, että on välttämätöntä: järjestää kansanäänestykset YK:n valvonnassa Etelä- ja Itä-Ukrainassa, tunnustaa Krim venäläiseksi (koska "se oli muodollisesti venäläinen vuodesta 1783 Hruštšovin 🤮 virheeseen asti"), tarjota Krimille vettä ja taata Krimille Ukrainan "neutraali asema". Tietenkin jotkut ukrainalaiset ovat jo julistaneet Muskin Kremlin agentiksi (ilman turhaan, että hän toimittaa heille Starlinkiä). Vaikka näyttää siltä, että todellisuudessa hän yritti vilpittömästi tarjota "salomonista ratkaisua", kun hän on aiemmin omistanut 5 minuuttia Wikipedian tutkimiseen ja 10 minuuttia keskusteluun professori Petersonin kanssa.
Itse asiassa Musk on hyvä esimerkki siitä, miksi "superrikkaita ja menestyneitä" ei pidä idealisoida ja romantisoida. Twitter olisi pitänyt keksiä, jos vain, jotta tällaiset ihmiset voisivat kommunikoida suoraan yleisön kanssa ilman PR- ja lehdistösihteerien jalostavaa suodatinta. Ja jokainen näkisi mitä todella ajattelee – ei mitään, mikä poikkeaisi tavallisen sohvaasiantuntijan ajatuksista.
Mutta samalla odotamme intuitiivisesti, että markkinoiden menestys on täynnä jonkinlaista meritokratiaa, ja olemme yllättyneitä, kun superrikkaat ihmiset tekevät täysin tavallisia tuomioita. Kuinka voit olla niin rikas ja niin tyhmä?

Mutta perimmäinen asia on, että odotuksemme ovat vääriä: markkinat eivät ole inhimillisten ominaisuuksien mitta, vaan vain tehokas tiedonvälitysjärjestelmä. Markkinahinnat ovat signaali ihmisten tarpeista ja samalla motivaatio toimia. Se, joka täyttää nämä tarpeet nopeammin ja tehokkaammin, ansaitsee. Mutta tuleeko hänestä "parempi mies"? Kaukana siitä. Hän voi yksinkertaisesti olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, saada pääomaa perinnön muodossa ja niin edelleen. Mitä tulee uusiin teknologioihin, muodostuneita tarpeita ei ole ollenkaan - ne täytyy "arvata" voimassa olevan tiedustelun avulla. Ja tämä on usein puhtaan tuurin kysymys.
Menestyvä yrittäjä-innovaattori on usein ihminen, joka ei tule sellaiseksi ollenkaan suuresta älykkyydestä, vaan päinvastoin - koska hän ei arvioi riskejä hyvin ja yliarvioi itsensä. Yksi tuhannesta onnistuu törmäämään kultakaivokselle, ja sitten yleisö arvioi hänet "selviytyjän virheen" periaatteen mukaisesti.
Tietysti on tiettyjä kynnysehtoja, joita ilman menestyminen on mahdotonta - esimerkiksi menestys ei seuraa säännölliseen työhön kykenemättömiä doltteja tai pelkuria, jotka eivät halua ottaa riskejä ollenkaan. Yhtä ahkerien yrittäjien joukossa Olympukseen voi kuitenkin lähteä se, joka on löytänyt oikeat yhteydet, yhtä riskialttiiden startup-yritysten joukossa se, jolla oli tuuria.
Однако среди одинаково трудолюбивых предпринимателей на Олимп может взлететь тот, у кого нашлись правильные связи, среди одинаково рисковых стартаперов - тот, кому повезло. Но добродетель рефлексии часто не сопутствует таким людям - им комфортнее верить в собственную исключительность, нежели принять фактор фортуны в своей жизни.

Mutta pohdinnan hyve ei useinkaan seuraa tällaisia ihmisiä - heidän on mukavampaa uskoa omaan yksinoikeuteensa kuin hyväksyä onnentekijä elämässään.
Muistan nähneeni tutkimuksen, jonka mukaan rikkailla on taipumus yliarvioida itseään sellaisissa asioissa kuin "kyky pysyä vahingoittumattomana hyppäämällä toisesta kerroksesta". Valitettavasti en löydä sitä, mutta tässä on esimerkiksi tutkimus siitä, kuinka rikkaat yliarvioivat matematiikan tietonsa. Yleisesti ottaen pääasia on, että tuntemalla menestyksen maun huulilla ihminen alkaa kuvitella olevansa kaiken asiantuntija ja antaa arvokkaan mielipiteen ilman pienintäkään valmistelua. Muskin tapauksessa tätä pahentaa se, että hän haluaa vastustaa laitosta.
Yleensä et vain katso Muskin kaltaisten ihmisten suuhun ja odota, että heidän erinomainen menestys markkinoilla korreloi jotenkin heidän ominaisuuksiensa kanssa. Se ei vain korreloi.
 
Anteeksi off topic kännipostaus

Mutta usein näkee tämän maininnan 'tavallinen venäläinen' ei sitä tai tätä,
Mutta kyllä 'tavallinen venäläinen' juuri sitäkin ja tätä. 20 vuotta sitten kun ryssiä alkoi tulvia tällä Suomessa, niin olivat olevansa jotain herrakansaa. En koskaan nähnyt ryssää jonottavan kaupassa, aina piti keksiä jotenkin ohittaa jono, Ja 3 metriä leveällä jellkakäytävälläkin levittåytyvät ettei muille jää tilaa. Niinpä silloin aikanaa otin harrastukseksen keilata näitä ryssiä viikonloppuisin. Kaksi sain keilattua kumoon.
Miten loput?

Olet oikeassa kylläkin, ei saisi yleistää mutta ei myöskään pidä pätkän vertaa hyväksyä ryssänmallin maailmanmenoa joka on jatkunut neukkulan hajoamisesta asti. Kuvottaa nämä Suomessa asuvat Dariat sun muut russia stronk länsi paha raha uliuli - ihmiset.. Tsetsenialaiset koittivat varoittaa mutta lännessä ei kiinnostanut vaikka kaikki oli nähtävillä jo 1994😔
 
Anteeksi off topic kännipostaus

Mutta usein näkee tämän maininnan 'tavallinen venäläinen' ei sitä tai tätä,
Mutta kyllä 'tavallinen venäläinen' juuri sitäkin ja tätä.

Mulla oli joskus kontakteja Venäjän suunnassa ja tästä voisi kertoa mitä hurjimpia tarinoita, jotka menee Haapalan Villeä lainaten "Tätä et kyllä usko"-sarjaan.
Suomalaiset ja eurooppalaiset on sinisilmäisiä, valistuksen ajan jälkeläisten kasvatteja joilla debatti ja demokratia alkaa olla geeneissä. Täällä vaan ei mene jakeluun: Koko kansa on paskaa.

Joka kerta, kun uskot tavanneesi jonkun jolla on enemmän älliä päässä niin satavarmasti tulet pettymään.
 
Kaukana siitä. Hän voi yksinkertaisesti olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, saada pääomaa perinnön muodossa ja niin edelleen.
Viisasta tekstiä, mutta tästä olen eri mieltä: Perinnön saaminen ei ole luotua rahaa ja se on teoriassa sama, kuin saisi lottovoiton.
Jos saivarrellaan: Köyhä ei hallitse rahankäyttöä ja on siksi köyhä. Rikas hallitsee rahankäytön ja on siksi rikas. Mikäli köyhä saa perinnön, hän saa rahaa mutta pysyy köyhänä ja siksi tulee menettämään rahat siinä missä rikas ei edes tarvitse perintöä ja saadessaan sen, se on vain numeroita lisää varallisuuteen jota hän muutoinkin osaisi kasvattaa.
 
Kuinka voit olla niin rikas ja niin tyhmä?
Viisaat ihmiset tekevät tyhmiä asioita. Sen lisäksi hän on niin rikas että tavallisen ihmisen mielipiteet eivät kuulu hänelle. Musk tunnetaan myös ylimielisenä johtaja, sekä äkkipikaisena ihmisenä. Hän myös ymmärtää että hän on jenkkien taskussa ja hän voi tehdä asoita mitä normaali kansalainen ei koskaan pystyisi. Setä Samuli jelppaa jos jää pahaan nalkkiin.

Hänen yltimielisyytensä tulee esille juuri twitterin käytössä, samoin kuin sen oranssi hiuksinen ex-pressa. Koska hänellä on niin monta seuraajaa, hänen yltiömielisyytensä vain kasvaa koska hän tietää, että mitä tahansa hän twiittaa niin se pääsee tavalla taikka toisella maailman mediaan. Ja sitä kautta mielipiteisiin.

Mikä on selvä on se että hänellä on OCD, tarve tietää ja tunkea sormensa joka asioihin, sen sijaan että se olisi viisas ja vaikuttaisi vain silloin kuin sillä on tarvis. Putlerilla tämä pakkomiele on vielä pahempi koska se on aatu luokkaa, ja kukaan ei pysty hänelle sanomaan asioista, kun taas Muskin kanssa voi viellä keskustella.
 
Back
Top