Ukrainan konflikti/sota

Ryssien vaatimukset toistaa samanlaisia iskuja tiheään tahtiin ovat absurdeja; jos ryssä kykenisi päivittäisiin laajoihin ohjusiskuihin ja Ukrainan infran lamauttamiseen, ryssä olisi jo tehnyt näin aikoja sitten.

Usko terroripommitusten negatiivisesta vaikutuksesta moraaliin on harvinaisen typerä. Lukemattomat esimerkit historiasta osoittavat näkemyksen vääräksi. Lisäksi ryssä on terroripommittanut Ukrainaa helmikuusta lähtien ja ukrainalaisten moraali on vain vahvistunut.
En usko että edes bunkkerirunkkari uskoo että tällä on vaikutusta ukrainalaisten moraaliin. Kyseessä on puhdas kosto ja lisäksi näkisin että kyseessä on myös sisäpoliittinen peli.

Jos bunkkerirunkkari ( ai että mä tykkään tästä veli Kustavin käyttämästä nimityksestä 😊) ei olisi vastannut iskemällä voimalla siviili-infraan se nähtäisiin heikkoutena. Tsaari ei voi olla heikko!
 
Ainahan sieltä rakennuksesta voi löytyä suuri kosteusvaurio ja hometta. Terveydelliset syyt, ja kiinni. Sopivaa väistötilaa ei löydy.

Miten? Se on Venäjän valtion omaisuutta. Asemavaltio ei saa puuttua suurlähetystöjen tai konsulaattien toimintaan mitenkään. Ei ne tarvitse edes rakennuslupaa. Rakentavat tontilleen sellaisen pytingin kuin haluavat.

Toki sähköt tai lämmitys voidaan katkaista ja sitten kukaan ei suostu myymään generaattorikonttiin polttoainetta. Toki senkin ne saa kyllä toimittaa Venäjältä suoraan diplomaattirahtina.
 
JR2 ajatuksia Lukashenkon esiintymisestä, hänen arvio on että tämä on teatteria jolla pyritään osoittamaan että Puolasta kohdistuu vakava uhka Valko-Venäjän suuntaan, minkä takia ei voida osallistua sotaan ja hyökätä Ukrainaan. Tämä olisi siis tarkoitettu peliksi Venäjän suuntaan.

JOS tämä nähdään oikeana tulkintana, niin Puolan kannattaisi aloittaa yllätyssotaharjoitukset Puolan ja Valko-Venäjän rajalla. Näin Lukashenko saisi aidon ja todellisen selityksen, miksei voi hyökätä Ukrainaan koska pitää suojella omaa rajaa. JOS Lukashenko on hakemassa tällaista syytä, olisi avuliasta antaa se hänelle.

En tietysti tarkoita että "mennään sen jälkeen rajan yli" vaan jatketaan harjoituksia ja katsellaan.

Joku voisi kysyä, miksi pitäisi tehdä tällaisia "avunantoja" Lukashenkolle. Näkisin että tällaisessa sotatilanteessa kyse on suuremmasta kokonaisuudesta: jos tällä saadaan estettyä Valko-Venäjän liittyminen sotaan (olipa se miten säälittävä ja heikko yritys) niin se kannattaa tehdä. Lisäksi ei ole takeita, etteikö Valko-Venäjältä tultaisi hyökkäämään läntiseen Ukrainaan. Selvä ja suora uhka Puolan suuntaan joten harjoittelu ei olisi turhaa tässäkään mielessä.

MUOKKAUS: hän mainitsee videolla Puolan pyynnön saada ydinaseita maaperälleen. Jos sallitaan villimpi teoria, en pidä mahdottomana että Lukashenko olisi keskustellut tästä Puolan kanssa epävirallisia, turvallisia kanavia pitkin. Tämä olisi siis Puolan uhan kasvattamista, joka puolestaan antaisi syyn miksei voi osallistua sotaan. Putin on takuulla painostanut kovasti koko sodan ajan ja kohta alkavat selitykset loppumaan. Joku voisi sanoa että tuo on jotain mitä Tom Clancy kirjoitti eikä todellista maailmaa, mutta historiasta löytyy paljon esimerkkejä näistä epävirallisten kanavien kautta käydyistä "keskusteluista". Näitä käytetään, jotta voidaan keskustella julkisuudelta piilossa ja tarvittaessa voidaan kiistää kaikki.

#Łukaszenko points to Poland and NATO as threats.
Assesses the possibility of transferring nuclear weapons to #Polski . And the WP parts to the border of Poland and Belarus.
It's part of the game against Russia not to fight Ukraine.

 
Viimeksi muokattu:
Ryssien vaatimukset toistaa samanlaisia iskuja tiheään tahtiin ovat absurdeja; jos ryssä kykenisi päivittäisiin laajoihin ohjusiskuihin ja Ukrainan infran lamauttamiseen, ryssä olisi jo tehnyt näin aikoja sitten.

Usko terroripommitusten negatiivisesta vaikutuksesta moraaliin on harvinaisen typerä. Lukemattomat esimerkit historiasta osoittavat näkemyksen vääräksi. Lisäksi ryssä on terroripommittanut Ukrainaa helmikuusta lähtien ja ukrainalaisten moraali on vain vahvistunut.
Ja jos iskuihin todella joudutaan käyttämään myös ilmatorjuntaohjuksia, niin eipä ryssällä todellakaan ole kapasiteettia massiivisiin strategisiin pommituksiin tyyliin länsivallat toisessa maailmansodassa.

Onhan ryssällä toki raskaita pommikoneita, mutta niitä ei Ukrainassa uskalleta käyttää, koska ilmaherruutta ei ole.

Tällaisillakin yksittäisillä iskuilla saadaan toki vahinkoa tehtyä. Soisi vähitellen loppuvan lännessä tekosyiden keksimisen sille, miksi Ukrainalle ei voi antaa jotain tiettyä materiaalista apua.
 
EU-maat voisi samantien supistaa diplomaattisuhteet minimiin Venäjän kanssa ja sulkea suurimman osan Venäjän lähetystöistä EU-maissa. Ei ole tarvetta ja edellytyksiä pitää kontakteja idän hylkiöön. Keskustella voidaan sitten vaikka Venäjän Sveitsin lähetystön kautta. Saadaan ryssän silmät ja korvat täältä suljettua. Kestää pitkään ennekuin lähetystöille ja konsulaateille on taas tarvetta.
Samalla vois purkaa sen Tehtaankadun alussa olevan rakennusrumiluksen ja ottaa hyvä tontti johonkin arvokkaaseen käyttöön.
 
Eikö jo olis eurooppalaisilla aika pistää kalustoa reilusti Ukrainaan! Esim 10 Leopardia Suomesta ja samalla suhteella muista samaa tankkia omaavista maista.

No tietty joku rupee uliseen että me tarvitaan ne itse ku ryssä hyökkää tänne. Ei oo ryssä hyökkäämään mihinkään länteen vuosiin ton nyryytksen jälkeen. Kustannus, paljonkos meni Unipiperiin ja talouden taantumaan?
 
Aiheuttaa siellä vesiputkivaurion, katkaisee sähköt (vahingossa ja joka päivä) , ei toimita posteja, katkoo tietoliikenneyhteyksiä, tekee joka asioista siviilikanteita, yms yms. Kyllähän niitä keinoja on, jos vaan on halua !

Katkoo yhteyksiä —> venäläinen satelliittiyhteys, 5G prepaid.

Putkivaurio —> Ei sinne voi edes mennä ulkopuoliset sisälle. Tässä maailmantilanteessa jopa remonttimiehet tulee Venäjältä.

Ei toimita posteja —> nyt jää uhkauskirjeet ja faniposti lukematta. Mitään tärkeää ei kirjeitse tuonne lähetetä.

Siviilikanteita —> Venäjä ei ole vastannut niihin ennenkään. Suomen tuomioistuinlaitoksen toimivalta ei ulotu vierasta valtiota vastaan.

Täällä ei porukka todellakaan ymmärrä, että suurlähetystöt, konsulaatit ja niiden tontit ovat fyysisesti osa vierasta valtiota.
 
Venäjän ohjuksesta hämmentävän hyvää videota


Eka näyttää osuvan kytkinkentän keskelle.


Toinen menee reilusti oikealta pitkäksi, tai sitten kohteena saattoi olla Privdennyin silta.
 
Back
Top