Ukrainan konflikti/sota

Zaporizzjaan isketty ties monetta päivää putkeen
Muistatteko kuinka leffassa Hot Shots kenraali opasti tehtävään lähteviä lentäjiä, että:
"Tässä on ensisijainen kohteemme, joukkotuhoaseita valmistava tehdas."
"Jos emme onnistu iskemään siihen, seuraavat kohteemme ovat balettikoulu ja harmonikkatehdas."

Siinä lie heitettiin herjaa siitä, kuinka tyhmät pommit ja ohjukset osuvat minne sattuu.
Mutta kun ryssä näki leffan, hän teki siitä doktriininsa.
Sitten romaanissa 1984 vaihdettiin virallista totuutta kuin paitaa. Mitä ryssä niin ikään tekee.
Harmittavasti siellä päin ei tajuta missä menee faktan ja fiktion raja; mikä on kuvitelmaa, mikä dokumentti.

Pitäs jotenkin saada Transformers-leffoja tuputettua sinne, antautuisivat heti kun luulisivat, että lännellä on sellaisia aseita.
Samoin Firefox; hiukan niitä vituttais, kun kuulisivat että Clint Eastwood pölli heidän superhävittäjänsä.

Sori, täysin turha posti, vitutustani itänaapuriin purin.
Kovin koen ikäväksi, että naapurissa on puolen mantereen kokoinen persereikä.
 
Off-topic: Paavo-Tarja-Erkki ketju olisi heti hyökkäyksen alettua tehnyt oman maalin ja pyytänyt kauniisti Putlerilta, että saadaanko liittyä Venäjään. Off-topic päättyy, jatkakaa hyvää suorittamista.
Olisivat ensin vetäneet pakkeja turpaan ja maalivahtia poikittaisella suuhun, sekä ajelleet tuomarin pää edellä laitaan, sekä kusseet Suomen puolelle kenttää.
 
Huhhuh Paavo-Tarja-Erkki. Sellainen punakoneen rottaketju, että kyllä aidosti hämmentää, millä järjellä me ite noi työnnettiin ykkösketjuun.. Kyllähän etenkin Tarjan ja Erkin osalta rappio oli aina selvää, mut niin kovin sinisilmäisesti sitä silloin katsoi vaan semisti kieroon.

Se, että äänestettiin Muumimamma kerran hääräämään, oli vain vielä ehkä työtapaturma, mutta että jatkokaudelle? Itse en toki kertaakaan äänestänyt, mutta kyllä tässä itselläkin on peiliinkatsomisen paikka siinä, miten näkee metsän puilta siinä hetkessä..

Jälkeen päin ajasta irti ja etenkin jälkiviisauden rikastamana sitä on helppo taputella itseään olalle, mutta ei tarvitse mennä kauas kun oli yleisesti tuomittavaa olla terveellisen epäileväinen ja nähdä tuli siellä, mistä savu nousee.

Onpahan ainakin silmät nyt auki, eikä savu vielä omissa keuhkoissa tai tuli vielä omassa talossa.
Tavja-Evkin suhteen on jotenkin luonnostaan aina osannut olla valppaana, mutta kyllä täällä nousee kättä ylös virheen merkiksi Paavon suhteen...
Ikinä en ole äänellä tukea osoittanut, mutta myönnän diggailleeni sitä äijämäistä otetta jota ajoittain nähtiin. Oli fiilis, että nyt on isäntä talossa.
Ihmisen mieli on kait sellainen, että vahvat johtajat puhuttelee ja pienet häiriötekijät ovat - noh, pieniä häiriötekijöitä.
Sittemmin kun hyppäsi selkeästi Putinin kelkkaan konsulttihommiin totuus valkeni ja jo silloin hävetti, että on moista näätää salaa diggaillut.

Hitto kun saataisiin nää Pekkariset-Heinäluomat vaikkapa sitten A-Studioon yhdessä jonkun Tampereen kouluttaman toimittajan kanssa avautumaan missä mennään - oishan se shöw! Ryssätyylin whatabout bingo vaan pystyyn. Parasta viihdettä! :ROFLMAO:
 
Ryssän uutiset - aamun kokoelma

Etsitään sotaa 'vastustavia' lapsia rangaistavaksi.
Katso liite: 69088



Duuman jäsenen ehdotus; Kaikki jotka lähtivät venäjältä erikoisoperaationa aikana leimattaisiin joksikin ulkomaan agenteiksi;
Katso liite: 69089



Lauttaliikenne potkaistu käyntiin Kerchin salmella:
Katso liite: 69090



Kokoelma ryssän telegrammeista pähkinänkuoressa:
> "Uusi vaihe sodassa"
> "Eskalaatio on hyvä asia
Katso liite: 69091



Toinen pähkinänkuori eri ryssälähteistä:
> "Venäläiset iloitsevat siviilikohteisiin iskemisestä"
> "Uuttavuotta ei tulla juhlistamaan niin railakkaasti venäjällä kuin yleensä"
> "Venäjä ei voi ikinä hävitä mitään sotaa - korkeintaan väliaikaisen tasapelin"
> "Joukkosiirrot VV:lle vastaus NATOn sotilaalliseen uhkaan"
> "Ukrainaa kansana ei ole ollut olemassa pitkiin aikoihin"
Katso liite: 69094

Toivotonta paskakansaa nuo ryssät. Noiden pitää saada turpaansa nyt niin perkeleesti että russkij mir -haaveet romuttuvat ikiajoiksi.
 
Venäläisten sotkemisesta
Tämä on ryssän korkein tapa ilmaista herruudestaan ja voimastaan.
Muualla se tehdään toisin.
Olen kuullut kertomuksia yli sadan vuoden takaa, kun venäläiset paskoivat nurkkiin, tai korkeintaan tekivät reiän lattiaan. Se on näköjään syvällä sielussa.
 
Miettimälläkään ei tule mieleen vastenmielisempiä asioita, kuin nämä Venäläisten perustelut sille miksi Ukraina pitää tuhota.

Jokainen perustelu on 100% valetta, joilla oikeutetaan viattomien murhat, kidutukset, raiskaukset ja ryöstely ikäänkuin siinä tehtäisiin suuria sankaritekoja. Ja heidän kansasta löytyy tälle paskalle tukea.

Putin ja muut propagandistit kyllä tietävät, että ei länsi voi näitä perusteluja hyväksyä. Tuntuu että Venäjä on tietentahtoen tiensä valinnut, jossa ovat kokonaista länttä vastassa. Tekevät kaikkensa, että länsikin kokonaisuudessaan muuttuu Venäjä-vastaiseksi. Tämä vastakkainasettelu halutaan selkeästi entistäkin vahvemmaksi ja Venäjän omat kansalaiset rautaisella otteella tämän tueksi.

Lasten ja nuorten militarisointi on aloitettu eri järjestöjen avulla ja näiden vaikutukset ovat vahvimmillaan joskus 5-10 vuoden päästä. Putin pelaa tässä pitkää peliä ja maailmalle olisi paras, jos se peli saataisiin poikki nyt tai vähintäänkin pelaaja vähän pahasti kanveesiin.
 
Tässä kun nyt seuraa tuota ryssän toimintaa ja noita ohjusiskuja, niin jotenkin tuosta paistaa läpi valtava epätoivo. Joten, tuon johdosta on vähän sellainen kutina, että tuon korttitalon romahdus alkaa olemaan todella lähellä. Nyt vaan tarvitaan se pieni kipinä jossain, kuten tuolla Iranissa kävi.

Ja kuinka moni Venälainen maksaa hengellän siitä, niin sillä ei ole enään mitään merkitystä. Ja toki laineet tulee varmaan lyömään rajojen yli, mutta sekin on se hinta joka on maksettava. Ehkä meidä lapsemme saavat elää aikaa, jolloin meillä on itäisessä naapurissa oikea sivistysvaltio. Toivottavasti...
 
Mihin pitää laittaa viestiä, että ilmoittautuu vapaaehtoiseksi kouluttamaan?
Toki ko. twiitin kirjoittaja Korhonenkin totesi, että oli nuo asiat kuullut ulkomailla olevilta kontakteiltaan, eikä voi olla henkilökohtaisesti varma pitävätkö paikkansa. Jostain oletettavasti järkevistä lähteistä se juttu on kuitenkin liikkeelle lähtenyt. Mutta jos edes puolet on totta, on se hieno asia, että suomalaiselle sotilasosaamiselle on koettu olevan käyttöä, kun ryssää vastaan sotimiseen se osaaminen on luotu. Kun kerran suomalaiset ressut kelpaavat kouluttajiksi ukrainalaisille ja kansainvälisille sotilaille Ukrainassa, varmasti suomalaiset ammattisotilaat kelpaavat hienosti kouluttajiksi ukrainalaiselle päällystölle Britanniassa. Jos ei kantaupseereita, opistoupseereita ja kanta-aliupseereita riitä lähettää kouluttajiksi tarpeeksi, niin miksipä ei evp-sotureita voisi ottaa mukaan ja kokeneita reserviläisiä voisi käyttää apukouluttajina? Eipä juuri tärkeämpää kv-operaatiota tällä hetkellä ole. No, näitä suunnittelevat ja miettivät aivan muut ihmiset kuin minä.
 
Shaded lennokit on ongelma. Tutkassa näkyy huonosti mutta ääni on valtava. Israelilla varmasti lääkkeitä näiden Iranin tuliaisten torjuntaan. Harmi kun ainakaan virallisesti eivät aseista Ukrainaa. Uskon että noihin pöristimiin löytyy äänen perusteella ohjautuvaa vastausta. Jos ei löydy, olisi syytä kehittää. Niin kova ääni niistä lähtee että pitäisi olla vastaus kehitettävissä. Kuinkahan paljon ne muuttelee kurssiaan vai onko hyvinkin suoraviivaisia tuloltaan. Israelilta varmaan epävirallisesti voisi Ukraina apua saada, varsinkin kun Iranista tulevat asebisnekset heille kuin punainen vaate härälle.
 

Suomi osallistuu Ukrainan asevoimille annettavaan koulutustukeen Isossa-Britanniassa​


Suomi lähettää noin 20 kouluttajaa Isossa-Britanniassa järjestettävään koulutustukeen, jonka tarkoituksena on kouluttaa Ukrainan asevoimien sotilaita.
Koulutusta johtaa Iso-Britannia, joka on pyytänyt kumppanimailtaan tukea koulutuksen toteuttamiseen. Ison-Britannian mukaan tavoitteena on kouluttaa noin 10 000 ukrainalaiselle vapaaehtoiselle sotilaan perustaidot ja koulutus tapahtuu tämän vuoden aikana.

Lisätietoja antavat puolustusministeriössä vanhempi osastoesiupseeri Mikko Lehto, p. 0295 140 059 ja yksikönjohtaja Juha Martelius, p. 0295 140 350.

8.8.2022

 
267689.png
 
Miettimälläkään ei tule mieleen vastenmielisempiä asioita, kuin nämä Venäläisten perustelut sille miksi Ukraina pitää tuhota.

Jokainen perustelu on 100% valetta, joilla oikeutetaan viattomien murhat, kidutukset, raiskaukset ja ryöstely ikäänkuin siinä tehtäisiin suuria sankaritekoja. Ja heidän kansasta löytyy tälle paskalle tukea.

Putin ja muut propagandistit kyllä tietävät, että ei länsi voi näitä perusteluja hyväksyä. Tuntuu että Venäjä on tietentahtoen tiensä valinnut, jossa ovat kokonaista länttä vastassa. Tekevät kaikkensa, että länsikin kokonaisuudessaan muuttuu Venäjä-vastaiseksi. Tämä vastakkainasettelu halutaan selkeästi entistäkin vahvemmaksi ja Venäjän omat kansalaiset rautaisella otteella tämän tueksi.

Tässä tulee fiilis että kerjäävät itselleen vastaavia otteita, mutta eihän ihmiskunta halua muuttua ryssiksi. Eristys tulee varmaan jatkumaan, ja täytyy muistaa että Venäjä on alueeltaan suurin siirtomaaisäntä erilaisille kansoille. Huomatkaa että "yhtenäinen Venäjä" eli Putinin puolue haluaa sulattaa ja ryssittää muut kansat alleen, hävittää siirtomaa-alueiden oman kulttuurin ja historian. Samalla kun Putin murhaa ukrainalaisia se tekee samaa myös vähemmistöilleen. Pakotteiden poiston ehtona pitäisi olla paitsi ukrainasta vetäytyminen myös vähemmistöalueiden vapauttaminen imperiumin orjuudesta.
 
Ukraina on valtavan kokoinen maa puolustettavaksi, eikä Ukrainalla ole riittävästi korkean teknologian ohjuspuolustusjärjestelmiä kohteiden puolustamiseen koko maassa lännen tuesta huolimatta.

Ukrainan oma ilmapuolustus perustuu pitkälti Neuvostoliiton romahduksessa sille jääneisiin aseisiin. Siihen nähden Ukraina käyttää sillä olevia aseita “hyvin taitavasti”, sanoo Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori, everstiluutnantti Marko Palokangas.

– Ukrainan tapa käyttää niitä vähän vanhempia aseita on hyvin innovatiivinen. Siellä on käytetty ihan jopa panssarintorjuntaohjuksia torjumaan sieltä ilmasta käsin tulevaa uhkaa. Tai olkapääohjuksia, mikä on hyvin poikkeuksellista, mutta nähtävästi toimii, Palokangas sanoi Yle Radio 1:n Ykkösaamussa tiistaina.
 
Back
Top