Ukrainan konflikti/sota

Odessa taitaa olla ongelmissa maantieteen kanssa, on hyvin vaikeaa torjua mereltä tulevia ohjuksia ilman toimivia sota-aluksia.
Lennokkeja ja hitaita risteilyohjuksia pystyy varmaankin tuhoamaan olkapääohjuksilla pienten veneiden torjuntaverkolla mutta ei sekään mitään helppoa ole...
Odessassa on onnistunut aiemmin aika hyvin. Johtuisiko myrskysäästä että kävi näin huonosti. Voi olla että siellä on jotain partioveneitä muuten koko ajan liikkeellä.
 
Näyttää kieltämättä isommilta copekuutioilta. Oma tulkinta näistä on että "tehkää nyt edes jotain estettä", mutta tuo kokoluokka saattaa jo hivenen hidastaa vauhtia.

Betonilla menee muuten pari viikkoa kovettua hyvin ja täysin kuivaa vasta kuukauden kohdalla. Riippuu vähän raudoituksesta, mutta jos heivaat suoraan muotista pellolle niin menee ns. lekalla palasiksi. Vaunulla tölväistessä sitten murtuu sakarat tai halkeaa koko systeemi. Näissä voi myös olla raudoitus aika vähäistä, koska sen väkertämiseen menee työukolta aina jonkin aikaa.
Näinpä, ja sekin riippuu ja roikkuu siitä betonin massasta, ilmankosteudesta jne. Esimerkiksi teknisesti ottaen Hooverin padonkin betoni Yankeelassä vielä kuivuu. Hyvin raudoitetulta paperikoneen leikkurin jalustalta (rullalla irtikumautetulta) 'bout pari kuutiota lämpimissä sisätiloissa, kesti 10 päivää. Se oli pyhäaamulle ihan kannattavaa raudoittamista ja valumuotin tekoa se...
 
Eilinen Aristovich. Nostetaan tuo Zaporizzian suunnan mahdollinen hyökkäys tähän. Vertailun vuoksi v_stus:n mielestä ei mitään isompaa menossa.

Huliaipole:​


Reports of 🇷🇺 starting attack, possible unpleasant results. Partially forces from Kherson. 🇷🇺 planning for same tactic of big and small pincers. Big pincers would go to Huliaipole, Pokrovske, Vasylkivka, Pavlohrad. Pavlohrad was also objective from Izium, so it can’t be excluded that 🇷🇺 would attempt to reach it from east again.

 
Kuvaa Dzankoysta, jonne UA iski ilmeisesti droneilla eilen. Toisen kommentin mukaan räjähdykset jatkuivat aamuun asti.

EDIT: Hersonin kaupungista tuonne luokkaa 150 km, joten ei HIMARS:n sisällä.

Tän mukaan olis käyty kolkuttelemassa iivanan sähköasemaa vielä paljon kauempanakin.

telegrammikäännös: "What is left of the drone after the explosion at the substation near Feodosia is in these photos. The drone arrived at the power facility at 3:11 am. He did not reach the target: he collapsed to the ground near the station without hitting the infrastructure. t.me"

 
Back
Top