Ukrainan konflikti/sota

Puolustusbudjetti on kuitenkin brittien tasolla, ja sieltä löytyy sentään strateginen ydinpelote, F-35B:t lentämässä kahdelta lentotukialukselta, ydinkäyttöiset hyökkäyssukellusveneet jne. Mihin ihmeeseen ne rahat oikein menevät, Putinin kaasuhanat kai sentään ovat jo lopullisesti kiinni?
En nyt ole paremmin tutustunut, mutta briteillä näyttäisi olevan 10-12 miljardia euroa enemmän budjettia, kuin Saksalla ja toinen ero, jos en ole aivan väärin ymmärtänyt, on se, että Saksassa puolustusvoimien eläkkeet maksetaan puolustusbudjetista ja briteissä ei. Tätä tukee se, että BW:n henkilöstökulut ovat statistan mukaan ~42 % (2020) ja briteillä MoD:n mukaan ~26 % budjetista.

Ajanmittaan eroa kyllä kertyy jos nuo luvut ovat edes sinne päin.

Luultavasti britit myös laittavat enemmän rahaa laivastoon ja lentskareihin, kun taas Saksa maavoimiin. Lienee Natossa sovittuja juttuja ja olisi loogista, kun britit kökkivät saarella ja sieltä pitäisi jotenkin päästä liikkumaankin.

BW:n hankintaosasto on kuuleman mukaan myös aivan täysin byrokratian ja politikoinnin mädättämä laitos. Vaikuttanee myös.
 
Viimeksi muokattu:
Minä jo kovasti tääl odottelen et niille saataisiin länsimaiset koneet käyttöön. Toivottavasti näin kävisi pian

On jotenkin vaikea uskoa näihin länsihävittäjiin Ukrainassa. USA:ssa budjetointiin kyllä rahaa UA:n lentäjien koulutukseen. Se ei kuitenkaan kerro vielä mitään. En usko että 2023 keväälläkään näkyy länsihävittäjiä tuolla. Jos operoisivat esim. Puolan kentiltä ja siellä hoidettaisiin koneiden huolto, olisi ehkä jotenkin uskottavaa.

Eihän tuonne ole vielä edes länsitankkeja toimitettu.
 
Ei h-vetti, ovatko keksineet kelmulla ja teipillä tehdyn kertakäyttöteltan?
Voisivat teipata ruumissäkkejä teltoiksi niin ne tulisi lähtiessä edes kierrätettyä..

Tuo kelmuteltta ei ole oikeastaan edes uusi juttu. Vuosia sitten katsoin kun jotku teki nettiin videon missä tekivät pienen kodan riuista ja kelmusta. Kelmurulla siitä kätevä repussa että sillä voi tehdä kalvon housujen ja kenkien ympärille väliaikaisesti esim jokea ylittäessä. Olisko burjatit tuoneet taistelukentälle siviilissä toimivaksi todettuja jippoja vai mikä lie. Ei tuo kyllä taistelukentällä oikein pätevältä majotteelta vaikuta. Tuohan oli sitäpaitsi neliön mallinen ja lumi satanut sisään.
 
Mulla on vähän samanlaiset ajatukset tästä. Vaikka tuo yksi kaveri olisi alkanutkin ramboilemaan, niin ei siinä nyt ihan vahingossa koko porukkaa lahdata.

Kyllähän näitä sodissa tapahtuu, mutta itse en kyllä sotavankien teloittamista hyväksy. Ymmärrettävää, että sellaista tapahtuu? Kyllä. Hyväksyttävää? Ei.

Lisäksi, jo pelkät epäilykset aseettomien teloituksista pelaa suoraan rysyjen pussiin!

Edit. Tästä on jo twitterissä keskusteluja, joissa videota jaetaan viestillä Ukraina teloittaa sotavankeja :(

Vaan eipä tuosta näe mitä tapahtuu sen jälkeen kun ryssä hyökkää kulman takaa. Alkaako osa makoilevista kaivaleen asetta tai kranaattia. Osa ainakin lähtenyt juoksemaan. Jos osa yrittänyt takas kulman taakse hakeen asetta tai muuta. Kuitenkin oma henki kyseessä niin ehkä siinä ei hirveänä ole haluja alkaa miettimään että minne kukakin karkaa ja mikä tarkoitus. Ehkä siinä on myös vitutus pikkaisen noussut kun annetaan mahdollisuus antautua ja toiset kusettaa. Jos ei ryssät olisi tulleet sinne niin olisivat hengissä. Vähän hassulta tuntuu että siitä itketään että ryssä yrittää vallata vieraan maan ja joutuu tapetuksi. Niin voi käydä siinä tapauksessa.
 
Olen tässä miettinyt, kun tuolla alkaa tuo syysrospuutta ja mannviljelijä alkavat siirtyä talvihommiin niin voisko maataloustraktoreita ja peräkärrejä käyttää joukkojen huoltoon. Traktorin kuitenkin pystyvät liikkumaan pienillä viljelysteillä ja pehmeässä maastossa paremmin kuin maastokuorma-autot, 10-12 tonnin kärri ja 50-60km/h nopeus kyllä niillä tavaraa liikkus.

Ja joukotkin siirtyy aika nopeasti / kätevästi noilla, varsinkin jos laitetaan 2 tai 3 kärryä perään ja asiansa osaava kuski rattiin.
 
Vai tänään tuo on ryssän valemaali.. Mitähän ens viikolla..Tällä foorumilla vakio kaava että sama video kiertää monta kertaa viikossa ja joka kerta vaan kertomus muuttuu mitä siinä tapahtuu. On tämä melkoista.

Lämmittäisikö sinua kovasti jos näytettäisiin ryssän palastelemia siviilejä, joiden suuntaan tuo natsivaino näyttää suuntautuva 🤔
 
Vai tänään tuo on ryssän valemaali.. Mitähän ens viikolla..Tällä foorumilla vakio kaava että sama video kiertää monta kertaa viikossa ja joka kerta vaan kertomus muuttuu mitä siinä tapahtuu. On tämä melkoista.
Pelkästään kuvaa katsomalla, lukematta mitään Twiitin kommentteja jotka ovat parhaimmillaankin usein sekavia tai harhauttavia niin tuo tutka tai valemaali, kumpi lieneekään on tuollaisessa kaivurilla tehdyn sirpalesuojavallin sisällä. En ole kertaakaan törmännyt siihen, että ukrainalaiset tekevät noita maavalleja, se on venäläisten opittu tai opetettu tapa, ei ne ilmeisesti tiedä tai välitä siitä että nuo näkyy avaruuteen saakka kuin kirsikka sieraimesta. Siis pelkästään kuvan antaman informaation perusteella on yli 90 % todennäköisyydellä venäläisten oma laite johon Lancet osuu. Ensin pitäisi käyttää omia soluja miettimiseen, sitten kuunnella muita ja säätää/muuttaa näkemystä mikäli aihetta, muuten menee oma tulkinta virran/mölyn mukana. Ei pelkästään tämä keissi vaan yleensäkin.
 
Back
Top