Ukrainan konflikti/sota


M777 piti (joidenkin ennakkoarvioiden mukaan) olla liian tekninen, hankala ja herkkä toimiakseen hyvin ukrainalaisten käsissä, mutta niin siitä vain on tullut oikea syömähammas. Ei varmasti monikaan tykkiyksilö näe hallioloissa tehtävää huoltoa kuukausiin ja siellä ne paukkuu ja kranaatit iskee vanjojen sekaan. Olen aiemminkin tainnut todeta, että jo nyt on maailman kokeneimmat tykkimiehet ukrainalaisia. Venäläisillä on enemmän laukauksia ammuttuna, mutta ukrainalaisilla on kaiken maailman kalustolla ammuttuja laukauksia eniten ja laajin kirjo erilaisten tykkien sekä ampumatarvikkeiden ominaisuuksista tiedossa ml. uudet PGK ja Excalibur yms. älyammukset. Kaikista tykkimalleista on ammuttu jo tyyppiviat ja lastentaudit esille kun mennään putkien suhteen toista tai kolmatta yksilöä kuluttamaan.
Pystyvät antamaan arvokasta palautetta mitä noista voisi vielä kehittää, toki itse tykkiryhmien toiminnasta löytää kehitettävää jokainen, mutta se on helppo maalta neuvoa kun merellä tuulee.

Jos olisin ruotsalainen niin haluaisin Archerit tuonne välittömästi.

Ja samaa teknisyyden/monimutkaisuuden ongelmaa jauhetaan Abramsien tai muiden länsitankkien suhteen. Jos ne 30 Abramsilla näyttäis miten homma sujuu? Tarvis kouluttaa sellaiset 400 ukkoa, 160 vaunuille miehistöksi+varalle ja 240 huoltoon. Heti toinen erä perään.

Itse uskon, että ne on loppujen lopuksi Abramseja, ne ensimmäiset länsimaiset tst panssarivaunut jotka tuonne Ukrainaan toimitetaan (kesällä 2023). Jos enää niitä silloin tuolla tarvitaan. Sitä ennen menee ehkä ne Puolan PT-91:set, jos ei niitä jo tuolla ole. Kyllä ne Ukrainan sillat ne Abramsitkin kestää. Talvi ja kevät soditaan varmaan nykyisillä vaunuilla.

En usko että Leo 2:a tuolla nähdään, ainakaan tämän sodan aikana.
 
Viimeksi muokattu:
Jos ja kun sota on riittävän suosittu, lisäävät vain vihakierroksia, koska "natsiterroristit tappavat meidän omia poikia".

En pidättelisi hengitystä odotellessa, että tämä sota loppuu venäläisten valaistumiseen.

Juuri näin. Ei ryssien sielunelämää pidä mennä arvottamaan samalla tavalla, kuin länsimaiden. Se, että jollain on koipi irti taistelukentällä ei paljoa hetkauta. Se tosiaan voi osoittaa, että ne natsit on oikeasti pahoja ja että "meidän pojat" tarvitsevat tukea ja sympatiaa. Ei siellä telkkarissa sentään mennä sanomaan, että vastaavia on sitten yli 100 000 ja että oikeasti mitään natseja ei ole. Ja samaan hengenvetoon täytyy todeta, että ei sitä perusryssää edes viime kädessä kiinnosta, miksi siellä mudassa pitää jalka irti alun perin edes olla. Ei siellä koeta yleisesti muiden maiden miehittämistä raudalla ja verellä mitenkään pahaksi asiaksi.
 
Maaseudun aivopestyt ryssät ei osaa ajatella ja eipä niistä ole sotilaiksikaan. Kaupunkien alueiden nuoret ryssät osaa ajatella hieman enemmän ja niihin noi raatovideot voisi toimiakin.

Siinä kansassa on muutama eri sävy ja siksi raatovideoita kannattaisi levittää.
.
 
On osoittautunut toiveajatteluksi, että Venäjä suostuu rauhaan kun riittävästi sotilaita kaatuu. Ryssäkansa on tähän liian tyhmää, ilkeää ja oman suuruudenhulluutensa sokaisemaa.

Kalustoa ei sen sijaan ole Venäjälläkään loputtomasti. Terävän mekanisoidun kärjen sijaan Venäjä kouluttaa nyt suurta mobikkijalkaväkiarmeijaa. Tämän kyky hyökkäykseen on kauniisti sanottuna kyseenalainen, mutta hyökkäykseen se tullaan komentamaan. Eiköhän me nähdä ensi vuonna lukuisia bahmuteja lisää. Joku niistä saattaa tuottaa jopa taktista menestystä hyökkääjälle, mutta sotaa niillä ei voiteta.

Putinin kyvyttömyys myöntää tappio on nykytilanteessa Venäjälle enemmän uhka kuin mahdollisuus. Kun hyökkäyssotaa ei voi voittaa, se tulee lopettaa. Putin sen sijaan vuodattaa jo valmiiksi heikon maansa ja kansantaloutensa voimavarat Ukrainan arolle.
 
Kulttuurinvaihtoa tässäkin. Täysin venäjänkielistä seutua, mutta nainen puhuu videolla ukrainaa.

Yksi tuttavan tuttava on ukrainalainen nainen. Helmikuun 24. päivän jälkeen on kieltäytynyt puhumasta enää venäjää. On kertonut että kaupassa saattaa rysy tulla kysymään jotain. Ja hän sitten teeskentelee ettei osaa sanaakaan venättä. Sanoo että antaa halveksuntansa näkyä örkeille.
 
Virolaisten realistinen(?) tilannearvio.



Viron puolustusministeriö on antanut tilannekatsauksen turvallisuustilanteesta. Ministeriön neuvonantaja, kontra-amiraali Igor Schveden mukaan puhe Venäjän tappiosta on ennenaikaista.

– On ennenaikaista julistaa, että Venäjä on strategisesti epäonnistunut sodassa. Jos Venäjä poistuu sodasta edes pienillä alueellisilla voitoilla, hyökkäys on onnistunut. Koko maailmalle on silloin lähetetty viesti, että rajojen muuttaminen voimalla on sallittua.

Ukrainan voitto on Schveden mukaan elintärkeää Virolle ja muille länsimaille. Hän myös varoitti, että aselepo palvelisi ainoastaan Venäjän etuja.

– Venäjä käyttäisi aselepoa uuden hyökkäyksen häiriöttömään valmisteluun. Siksi on ratkaisevan tärkeää, että Ukraina säilyttää aloitteen ja hyökkääjä ei saa pienintäkään hengähdyshetkeä.
 
"Venäjä saattaa vaatia poliisia tutkimaan asian." Voi vittujen kevät. :facepalm:

Kyllä se kranaatti putkesta lähtee lukee siinä terveisin Turakaiset tai ei. Ei sillä rahalla sitä kranaattia osteta, vaan mainostilaa. Taas jymäytetään kansaa oikein kunnolla.
 
"Venäjä saattaa vaatia poliisia tutkimaan asian." Voi vittujen kevät. :facepalm:

Ja juuri kun luulin, ettei vuoteen 2022 enää mahdu mitään kovin idioottimaista. Ziisus sentään, mitä pohdintaa 💩
 
"Venäjä saattaa vaatia poliisia tutkimaan asian." Voi vittujen kevät. :facepalm:

Kukas pelle tää Jorma on?

Eli hänen käsityksensä mukaan kaikki yksityishenkilöitten avustus voi aiheuttaa vaaraa, se kahden euron kolikon ostaminenkin Ukrainan tukemiseksi. Mistäs sitä tietää vaikka sillä rahoitetaan ammuksia jotka voivat aiheuttaa vaaraa.:oops:
 
"Venäjä saattaa vaatia poliisia tutkimaan asian." Voi vittujen kevät. :facepalm:

Hohhoijaa. Koko homma perustuu ryssän narratiiviin että Ukraina olisi muka osa ryssälää. No ei ole. Lisäksi täkäläinen laki on voimassa Suomessa, ei Ukrainassa. Asiantutkiminen kuuluu siis Ukrainan poliisille. Katotaan meneekö joku halpaan vai hoksataanko että mistäs tässä olikaan kyse.

Lopputulos on jokatapauksessa se että milensäpahoittajat pahoittivat mielensä kuten kuuluukin. Toivottavasti ryssiä kaatui mahdollisimman monta.
 
Back
Top