Ukrainan konflikti/sota

Liittyen siihen mobiilidatan sulkemiseen Luhanskin ja Donetskin alueella: jos massiivinen hyökkäys tulee niin se liittyy opsec syistä siihen, mutta mikäli todellisuudessa se hyökkäys on tätä samaa mobikkien aaltomaista käyttöä päivästä ja viikosta toiseen eikä intensiteetti tästä merkittävästi kohoa niin se sitten liittyy siihen, että halutaan rajoittaa huonojen uutisten leviämistä muualle Venäjällä. Jos oikeasti pohtii, niin miksi Venäjä kertoisi suoraan, että hyökkäys tulee L&D alueella eikä missään muualla? Harhautusmielessä olisi ollut viisaampaa sulkea mobiiliverkkoa myös muualla kuten Zaporitsian alueella ja Hersonin eteläpuolella esimerkiksi. Nyt kun näin ei tehty niin viittaus hyökkäykseen liittyvään opsec syyhyn ei oikein tunnu parhaiten osuvalta.

Ja sitten jos miettii, että mistähän ne heikoimmasta rintamamenestyksestä kertovat uutiset tällä hetkellä tulevat niin bingo.
 
Viimeksi muokattu:
Missä vaiheessa nämä mobikit alkaa tajuamaan, että ne on käytännössä jo kuolleita ?

Eihän venäjälläkään ketään enää kiinnosta niiden vikinät. Niiden sukulaisetkin jo tajuaa, että ne on käytännössä kuolleita. Toivovat vaan, etteivät ainakaan jalattomina takaisin tule, mieluummin kaatuneinakin.

Joten käsittämätöntä tuo venäläisten lapsenusko. Luulisi että karu ympäristö olisi totuttanut reaaliteetteihin, mutta ei.

Mobilisaatioita järjestävät tahot ja toimeenpanevat tahot tekevät valtavia omaisuuksia lahjonnasta. Kaikkea tulee: rahaa, kultaa, koruja, bitcoineja, kiinteistöjä, karvalompakkoa.
Suuri omaisuuden siirto taas keskiluokalta Putinin omille ajokoirille.

Mitä tekee normaali ryssä ? Nielee kiukkunsa ja kuolee tai köyhtyy, tuollaisten persereikien puolesta, ihan uskomatonta sakkia.
Jossain uutisoitiin että mopet olis joukkokieltäytyneet rintamalle lähdöstä. Muistelen että Tatarstanissa, millä lie moinen maakunta. Moppien kohtalosta ei uutisoitu.

edit: eiku näin https://www.verkkouutiset.fi/a/vena...vat-sodasta-propagandisti-raivostui/#72471c8a
 
Viimeksi muokattu:
Äärimmäisen tärkeää työtä tekevät sotilas sairaaloissa, monesti heidän osuuttaan ei muisteta...

 
Upseereja menee edelleen hyvää tahtia.


Kun ilmapuolustus on kunnossa niin tämäkin on mahdollista.

Luultavasti kuitenkin jossain länsirajalla, Lvivistä etelään. Lvivin ja Odessan väliin jää todella pitkä alue Romanian ja Moldovan vastaisia rajaseutuja. 650 kilometriä linnuntietä ja enemmän rajan muodon mukaan mentynä. NATO maa Romaniaa vasten voisi olla turvallisin seutu valmistavan tehtaan sijainnille. Muutama paikka tulee mieleen helpostikin. Mutta turha niitä tässä on analysoida ääneen.

On ilmatorjunnalla aikaa vaikka sijainti paljastuisikin tuolla alueella.
 
Jossain uutisoitiin että mopet olis joukkokieltäytyneet rintamalle lähdöstä. Muistelen että Tatarstanissa, millä lie moinen maakunta. Moppien kohtalosta ei uutisoitu.

edit: eiku näin https://www.verkkouutiset.fi/a/vena...vat-sodasta-propagandisti-raivostui/#72471c8a

Luin eilen Lawrence Freedmanin (Emeritus Professor of War Studies at King's College London) mielipidekirjoituksen, jossa summailtiin tuoreita tapahtumia. Siinä kirjoitettiin sepoista, Wagnerin vangeista ja mobikeista näin (alleviivaus minun): LÄHDE

Most of all they have developed tactics to use their soldiers as a cheap resource. These are more sophisticated than pure ‘human waves.’ Instead they involve using the expendable troops to move against Ukrainian lines, drugged on some accounts or with a gun at their back on others, with scant chance of survival. Their sacrifice helps reveals the location of Ukrainian lines so that they can be better targeted by artillery, as well as exhausting the defenders so that they are less able to cope when the expendables are replaced by more professional and better equipped units.

How far can these tactics take Russia? One interesting commentary on their impact comes from a post translated by the invaluable wartranslated.com. This discusses the fate of the People’s Militias of the Russia-supporting Luhansk and Donetsk People’s Republics. These have been used as expendable troops from the start, notably in the battle for Severodonetsk. One of their number describes how now all that remains are ‘the commands of battalions, regiments and brigades and artillery men.’ The infantry has had to be replaced at least twice over the past year, and in some units a fourth time. Despite their casualties they have been kept in the field, and not withdrawn, as was the case with regular Russian units, ‘for normal replenishment and retraining.’ While not directly participating in the battle for Bakhmut they have been used in assaults on Ukrainian units to prevent them reinforcing Bakhmut or mounting their own counterattacks. This has led the People’s Militia to suffer ‘absolutely monstrous losses, which lowered the combat value of our infantry below the floor.’


‘They have no armour, no normal artillery support, and they die. And they are ordered to go forward. And they die. Without significant results in their area.’

Wagner’s supplies of ex-convicts has also begun to dry up. Word has got back to the prisons that of those who volunteered to fight for their freedom, barely 20% have survived intact. The flow of new recuits from this source has turned into a trickle. Despite their boss’s wish to have the glory of taking Bakhmut for his mercenaries they now needed to be assisted by Russian regulars. All this raises the question of whether the ‘mobiks’ (mobilised troops) will be as ready to play this role in the coming offensives. There have been reports that as they arrive at the front they are being kept separate from the veterans present lest they hear too much about the conditions in which they will have to fight and what that means for life expectancy. There are some suggestions that Russian tactics may already be changing because of the difficulty of persuading the mobiks to play their miserable part.

-


Toki voidaan olettaa että nahkapiiska heiluu kuten aikaisemminkin ja pääasiassa syrjäseuduilta kootut mobikit kuolevat samalla tavoin kuin DPR:n ja LPR:n sepot sekä Wagnerin vangit ennen heitä.

Toisaalta voi käydä niin ettei homma sujukaan ihan noin helposti. En lähde ennustamaan, menee yleensä pieleen, mutta ainakin näiltä on nähty useita valitusvideoita joissa vedotaan Putiniin, tai oman alueen kuvernööriin tai kehen lie että heidän tilanne muuttuisi paremmaksi. Näkynyt myös näiden vaimojen, äitien ja siskojen valitusvideoita, joissa vedotaan mobikkien puolesta (tosin usein vaaditaan parempia varusteita tms eikä varsinaisesti miehiä kotiin tai sodalle loppua).

Ketään ei tietysti kiinnosta, mutta voi näilläkin olla jokin vaikutus, ennemmin tai myöhemmin. Toisaalta sepot valittivat ikävää kohtaloaan vastaavanlaisilla videoilla koko kesän 2022 eikä tilanne muuttunut. Heidän kohtalo kiinnosti isovenäläistä toki vielä vähemmän kuin jonkun burjaatin tilanne, eikä sekään paljoa kiinnosta.
 
Viimeksi muokattu:
Sääli on ehkä väärä sana mutta kyllähän nää mobikit on vielä ihan märkäkorvia mitä seniili lähettää rintamalle omasta puolestaan...
Kuvassa on valkovenäläisiä, eikä venäläisiä.
Pojilla on valkovenäläiset M/2008/09 talvitakit, joissa karvakaulus. Pöydässä oikealla, keskellä istuvalla on uusi M/2019 talvitakki, jossa on fleece kaulus. Taustalla näkyy myös M/2019 kesäpukuja.
 
Ja eikö tuolla vv-ukr rajalla ollut ennen hankalakulkuiset pripetin suot
Mihinkä se iso suoalue sieltä olisi hävinnyt?


Vuhledarista juttua:



 
Ne Saab-Boeing menossa tuotantoon vasta joskus. On kyllä todella turhauttavaa varmasti kun kohteita varmasti olisi tiedossa muttei ole kykyä, kiitos "eskalaatiopelon".
Saab antoi jo lokakuun lopussa tiedotteen, että GLSDB:n tilauksia on tiedossa "lähitulevaisuudessa." Jos tuotantovalmistelut on aloitettu heti silloin, niin ensimmäiset toimitukset voisivat tapahtua yllättävän nopeasti. Toivotaan parasta mutta varaudutaan pahimpaan. GLSDB on kuitenkin jo runsaasti valmistetun rakettimoottorin ja runsaasti valmistetun pommin yhdistelmä, eli tyhjästä valmistaa tarvitsee lähinnä kiinnitysosat. M26:n kasetitkin saattavat toimia jopa sellaisenaan.
Tuntuu hurjalta, että JASSMin integroiminen Hornettiin kesti vuosikausia ja maksoi miljoonia ja miljoonia.

Ukrainan ”integroinnit” kuulostaa luokkaa Storm Shadow saadaan Sukhoihin/Migiin kun laitetaan jesarilla ohjaamoon ylimääräinen Launch SS -nappi ja arduino-chippi, johon koodataan laukaisukäsky. Muut tiedot ilmeisesti voitaneen koodata ohjukseen jo maassa.
Tuossa näkyy se valtava määrä mitä rauhanajan turva- ja varomääräykset sekä erilaiset hyväksynnät ja sertifioinnit tuottavat työtä. Lisäksi JASSMin integroinnissa iso osa kuluista tuli tehtävänsuunnitteluohjelmiston kehittämisestä. Ukrainan tapauksessa uskoisin, että britit tarjoavat tehtävänsuunnittelun palveluna omilla ohjelmistoillaan jolloin Ukrainan tarvitsee kyetä vain lataamaan data ohjukseen ennen lentoon lähtöä.
Kun integroinnin tuloksia testataan pelkästään yksi laukaistu ohjus maksaa paljon. Ja todennäköisesti niitä ammutaan kehitystyön aikana useampi kuin yksi.
Uutisista ja artikkeleista olen saanut käsityksen, että yleensä integrointiin sisältyy vain yksi kovan ohjuksen laukaisu, jolla lopuksi vahvistetaan koko integrointiprojektin on istuminen. Sitä ennen toki tehdään runsaasti lentoja inerteillä massasimulaattoreilla sekä aerodynaamisen yhteensopivuuden toteamiseksi että aseen turvallisen irtoamisen osoittamiseksi.

Lienemme kaikki nähneet sen videon jossa liitopommi siiven alta irrottuaan koukkaakin ylöspäin ja törmää sen pudottaneeseen hävittäjään. Testattavaa tosiaan on paljon ja niistä kertyy kustannuksia ilman kalliiden kovien ohjusten laukomistakin.

Näitä testejä on saatettu tehdä silloin syksyllä, kun huhut Su-24:stä Puolassa liikkuivat. Jos silloin on varmistettu, että Sukhoi pystyy kantamaan ja pudottamaan Storm Shadowin, niin elektroniikan ja tehtävädatan lataamisen suunnittelu on saatettu aloittaa vasta silloin. Kun se on tuottanut valmista, aika on ollut kypsä päätökselle/ilmoitukselle ohjusten lähettämisestä.
 
Lupasivat etteivät itse hyökkää, ei mitään takuita puolustuksesta muita vastaan paitsi turvallisuusneuvostolle kantelu. Ja se tehtiinkin.

Aika epäselvä tuo tilanne on tuntunut olevan vielä helmikuun 2022 alussakin juuri ennen Venäjän hyökkäystä
"these are not security guarantees; these are security assurances,” the official said. “And there’s a difference. These are not Article 5, NATO-like security guarantees.”

 
Back
Top