Ukrainan konflikti/sota

Yksi BTR-50 vaunu oli Niinisalossa toiminut maalivaununa jo 90-luvulla ja siellä oli kyllä kyljistä painettu kiväärikaliberisella läpi. Voi toki olla että tuossa oli käytetty jotain erikoiskärkiä. ITKK:lla oli mennyt sitten iloisesti läpi molemmista kyljistä.

Jäänyt vain muistiin kun käytiin varusmiehinä 90-luvulla tuota katsomassa. Sen jälkeen olikin mukavan turvallinen olo kiivetä siihen omaan YVI-2 savustuspönttöön.

Kyseisessä vaunussa oli kyllä kaikkea kivaa. Pienessäkään kivikossa ei saanut kääntää koska tela lähti pois paikaltaan jne. Ennen ajoon lähtöä piti aina tarkistaa vetopyörien akselit murtumien varalta.

Mietin vain jo silloin että miten helvetissä tuollaisessa vaunussa olisi pitänyt olla taistelukentällä tai ajaa nopeasti asemaan 😁
Kyllä se vaunu taisi olla PT-76.
 
Yleistä lätinääni nyt vuosipäivän johdosta:

Vuosi sitten tapahtuneesta 'nehän prkl lähti hyökkää isosti' -aamusta alkaen kyllä itsellä tullut herkeämättä seurattua tapahtumia, päälähteenä tämä mp-netti. (Pisin eli vuorokauden pituinen viive taisi kerran tulla asuntomuuton yhteydessä).

Omaan ja varmaan monen muunkin foorumiveljen/sisaren luonteeseen vaan nyt kuuluu se, että KAIKKI mahdollinen tieto hullun naapurin agressiosta täytyy saada, omaa tilannehahmotusta varten. Tällä hahmotuksella sitten saa sellaista perustaa, millä pystyy lähipiiriä, frendien välisiä keskusteluryhmiä, puolituttuja, jne. väliin rauhoittelemaankin, tyyliin 'älkääpä nyt jonkun kylän menetyksestä masentuko, kyllä ukrainan porukka kestää ja zetat vielä tuolta ojennetaan siihen perusmoodiinsa eli kotiperunakellariin votkan avulla maailmaa miettimään'.

Kiitokset täällä kaikille pääjehuille (etunenässä @e7i) arvokkaasta tiedonjakotyöstä !
 
Nyt tuli sen verran hyvällä otsikolla varustettu pääkirjoitus vastaan Aamulehdeltä, että pakko linkittää
---
Häikäilemätön usko muiden uhkaamaan omaan ylivertaisuuteen säilyy Venäjällä riippumatta siitä, kuka diktaattori kulloinkin on sortamassa naapurimaita ja omaa kansaansa. Nykyisenkään asemaa ei ole laajasti ja näkyvästi kyseenalaistettu.
---
Venäjä luuli marssivansa Kiovaan nopeasti. Selväksi on tullut, ettei sen läpimädästä armeijasta ole kukistamaan kotejaan puolustavia urheita ukrainalaisia. Nämä tarvitsevat kuitenkin nopeasti lisää paljon lännen järeää aseapua, sillä venäläiset pitäisi saada ajettua niin pian kuin mahdollista loitolle itään.
---
 
Itse en usko ryssän tulevan saamaan Kiinasta mitään merkittävää kamista. Eivät halua taloutta solmuun ku ei ryssän hilut sitä korvaa.
Näin itsekkin usko, kiinasta tulee sellaista rompetta jota kuka tahansa saa ostaa Aliexpree tai joku muu verkkokaupasta. Lisäksi perus jalkaväkiaseita ja sellaisten patruunoita. Mikään järeämpi aiheuttaa äkkijyrkkää kauppasodan kiristämistä, jenkit odottaa vain poliittisesti kelpoa syytä pistää pakotetta Kiinalle.
 
Aika lyhyen pätkän ovat räjäyttäneet. Todennäköisesti tuo ei vielä riitä suistamaan junaa kiskoilta vaan pyörä hyppää tuon kohdan jälkeen takaisin kiskon päälle.
Osaavat kuitenkin tehdä ja toimittaa paikalleen paukun, joka särkee radan. Näitä voi sitten toimittaa uuseampaankin paikkaan. Tuosta kun junalle menee niin rata särkyy lisää. Korjaushommiin kuitenkin ryhdyttävä ja sillä välin poksahtaa toisessa paikassa. Hidastaa hidastaa.
 
Tämäkin videopätkä alleviivaa sitä ettei putleri ole mihinkään lähdössä, jos ei sitten lautoihin ja silloinkin luultavasti terveyssyistä. Suuurveenääjää juttu on mennyt 100% läpi kansan syville riveille ja tuki z-politiikalle sen myötä taattu :( Ei tuo porukka paremmasta tiedä ja pientä nostetta surkeaan elämään tulee teeveen isänmaallisista höpöohjelmista.

Ikävä kyllä samoja piirteitä näkee täälläkin; media syytää uskomatonta valheellista propagandaa ja kansan kurjistuva enemmistö komppaa 70-80%sesti vaikka osapuilleen kaikilla on silmät päässä..

Itsekkin vähän samoilla linjoilla. Mutta seurannut tuota toista foorumia missä eräällä on yhteyksiä venäjälle ja sen mukaan tilanne on normi kansalaisilla huonontunut melko paljon. Yksi ryssä nainen meni takaisin venäjälle yli kk sitten ja ei ole saanut mitään töitä. Normaalisti olisi saanut todella helposti vaan nyt ei mitään. Yksi tarjous oli tullut missä tarjottiin pienempää palkkaa mitä virallisesti saisi maksaa, mutta viralliisiin papereihin kuulemma tulisi isompi palkka että menee lain mukaan. Työtilanne on huono. Aiemmin tilanne oli jopa ihan hyvä ja keskiluokkaisilla kaupungissa asuvilla tilanne parempi kuin vaikka meillä Suomessa pääkaupunkiseudulla. Tai siis käteen jäi asumisen jälkeen enemmän rahaa vaikka asui kaupungin keskustassa koska asuminen ja ruoka halpaa. Kyllä tämä jonkin verran iskee myös tavallisiin ryssiin joilla aiemmin ollut suht mukavaa elämää. Ja tilanne huononee koko ajan. Siihen en usko että siellä isommin kadulle lähdettäis.

Samaa mieltä Suomen tilanteesta myös, mutta luultavasti ihmiset ovat melko samanlaisia kaikkialla. Jos suurin osa medioista ajaa jotain asiaa niin siihen uskoo iso osa kansasta. Mutta niinhän se menee että kuka rahoittaa niin sen asiaa ajat enimmäkseen. Mutta keskimäärin pidän Suomen mediaa suht luotettavana kun ei sokeasti usko kaikkea.
 
Nyt tuli sen verran hyvällä otsikolla varustettu pääkirjoitus vastaan Aamulehdeltä, että pakko linkittää
Suoraa puhetta, ai että. Lukusuositus aamun avaukseksi :solthum:

Täysimittaiseen sotaan ei uskottu, koska se on järjetön. Ei edes Suomessa, vaikka meillä on vuosisatainen kokemuspankki siitä, ettei tämä naapuri ole se, jolle voi kertoa vara-avaimen paikan.
 

Tuossa on hyvä arvio minkä maiden kanssa vapaan maailman pitää käydä kauppaa.
Vastaan äänestäneet täydelliseen sulkuun, ja pidättäytyneet väkivallan hyväksyneiden joukkoon. Eli täysi panni päälle 👎
Etelä- Afrikka missä joukoissa seisot, kuten myös hampaaton Kiina ja Intia 👎
Meillä on hyvä syy kasvattaa tuotantopotenttiaalia maissa mitkä tuomitseva Venäjän hyökkäyksen. Sekä poistaa tuotantoa maista mitkä haastavat meidän ja maailman turvallisuuden.
 
Back
Top