Ukrainan konflikti/sota


Sen enempää kantaa ottamatta kuka räjäytti putket, niin tässä Ylen jutussa oli myös saksalaislähde NYT:n lisäksi. Sakuilla oli jo melko tarkkoja tietoja epäillyistä:

Rauhan Nobeli ” töpselin irroittajalle ” 👍
Melkoisen monta ammusta jää tuon teon jälkeen valmistamatta, ja Saksankin oli pakotettu ryhtiliikkeeseen.
 
Vaikka olisi mikä tahansa poppoo, niin taustalla on valtiollinen toimija. Eikä tavalliset ihmiset koskaan varmaan tietää lopullista totuutta.
Voi hyvinkin olla että sodan jälkeen tekijät ihan muistelmakirjan kirjoittavat, ainakin jos ovat ukrainalaisia. Ei tuossa ylipäätään mitään rikollista ole, täysin hyväksyttävä sotatoimi ja noin miljoona kertaa reilumpi kuin ryssän sattumapommitukset siviilikohteisiin. Saksalaiset eivät vältsiin niin hurraa mutta paskat siitä.
 
Lainaus "
– Maailma ei ole vielä kohdannut hyvin valmistautunutta Venäjän armeijaa; ryhmenttejä, joita ei ole vielä käytetty taisteluissa, ja joilla on kaikki mahdolliset modernit panokset ja tiedusteluvälineet.
– Wagner vapauttaa tilaa uusille liikkeille Bahmutin jälkeen. Ja koko maailma tulee vavahtelemaan."


Kyllä kannattaa huolestua. Rysy käynnistää modernin sodankäynnin.
Maailma ei ole vielä kohdannut hyvin valmistautunutta Venäjän armeijaa; ryhmenttejä, joita ei ole vielä käytetty taisteluissa, ja joilla on kaikki mahdolliset modernit panokset ja tiedusteluvälineet.

Heh, voiskohan tuo johtua siitä, ettei nuita ole olemassakaan?
 
Menikös suomalaiselta firmalta jokin satelliitti näihin hommiin.
Yhdestä dedikoidusta sateliitista tehtiin sopimus viime vuonna. Myös muista sateliiteistä joiden lentorata sattuu osumaan kohdalle napataan dataa Ukrainalle mahdollisuuksien mukaan. Selkeästi ollut hyötyä, kun pilvet ja sää ei haittaa "kuvien" ottamista :salut:
Maailma ei ole vielä kohdannut hyvin valmistautunutta Venäjän armeijaa; ryhmenttejä, joita ei ole vielä käytetty taisteluissa, ja joilla on kaikki mahdolliset modernit panokset ja tiedusteluvälineet.

Heh, voiskohan tuo johtua siitä, ettei nuita ole olemassakaan?
Voihan niitä olla, mutta tyyliin yksi prikaati ja se pitää putinia turvassa, eikä tule Ukrainassa sotimaan koskaan :ROFLMAO:
 
Mitä v..ttua nyt taas ? Onko tästä jotain todisteitakin, muuta kuin sekavia twitter-höpinöitä ? Viimeisin todiste mitä minä näin oli sateliittikuvat, missä joku ryssien purkki seisoi aika pitkään ennen räjähdyksiä.

Mutta onko sinulla jotain tarkempaa uutta tietoa räjäytysten suorittajasta ?
On se kyllä älytöntä, että näitä putkia pistetään jatkuvasti jonkun muun kuin Puten piikkiin. Kaikille muille kiinni jääminen olisi tajuton riski ja hyöty olematon tai negatiivinen. Putlerille riski oli nolla ja hyöty valtava.

Miksi helvetissä vaikkapa Biden riskeeraisi koko poliittisen uransa, jotta joku aivan toinen jenkki saisi kaasustaan hieman paremman hinnan? Miksi Zelenskyi riskeeraisi Ukrainan saaman aseavun? Helvetin tyhmää olisi ottaa moinen riski turhien putkien vuoksi. Toisessa ei kaasu ollut kai koskaan virrannut ja toinenkin oli menossa kiinni. Kiinni olisivat pysyneetkin kunnes joku oligarkki olisi päästänyt Puten päiviltä. Saatana, kun tajusi riskin ajoissa ja poksautti putket.
 

Oikeen kostoisku siviilien sekaan 🥲 on ne höpönassuja juttuineen.. jos ohjuksia olisi, olisi ammuttu ohjuksia pitkin viikkoa.. ei tuota usko kukaan, että nyt nähty liittyisi mihinkään, on vaan saatu valmistettua riittävästi puikkoja iskuun.

Saatanan murhanhimoinen kansa, noiden siviilitaloihin ammuttujen miljoonapommien logistiikkaketju on tuhansia ihmisiä, ei voi pelkkää puttelintuurea syyttää.
 
- Propagandaa vai hupsistakeikkaa?
- Kyllä
Kun tämä lisätään siihen missä tilassa naapurin kansalaiset jo ovat 1420 kanavan haastattelujen perusteella, niin kovasti koetetaan maalailla uhkia kaikkialle jottei kukaan vaan saisi ideoita.

Nämä on loistava keino saada ryssän kaupunkilaisten pään päälle jotain lamppua syttymään.
Muutamalta tuhannelta vatnikilta meni siinä paskat housuihin! 🤣
 

Sen enempää kantaa ottamatta kuka räjäytti putket, niin tässä Ylen jutussa oli myös saksalaislähde NYT:n lisäksi. Sakuilla oli jo melko tarkkoja tietoja epäillyistä:

Paljon parempi että poksauttajat "ovat" julkisuudessa ukrainalaisia kuin esim. ameriikkalaisia, koska kyseessähän on sotatoimi joten kun sen oikeastaan tekikin ukrainalaiset, jotka on valmiiksi jo sodassa neo-USSR:n kanssa, niin eipä siinä mitään. Ei tarvi sen vuoksi eskaloida uusiin merenalaisiin hassutteluihin, kuten vaikka tietoliikennekabeleiden katkomiseen. Voi "kostaa" Nord Streamin julkisesti niin kuin vaikka tänään kun laukoivat ohjuksia Ukrainaan, jotka ohjukset olisi siis lauottu joka tapauksessa. Voidaan perääntyä ilman liian räikeitä kasvonmenetyksiä.

Epävirallisesti on kuitenkin parempi (by Seymour Hershin juttu, jota ei tosiaankaan olisi MSM julkaissut/jakanut jos isot pojat ei olisi sitä halunneet) että ne on amerikkalaisia.

Näin saadaan ruotuun eräitä nimeltä mainitsemattomia muita NATO- "liittolaisia", jotka ymmärtävät että kaikenlaista voi maailmassa tapahtua jos tekee vääriä valintoja. Turkki ehkä sen on jo aiemmin oivaltanutkin, mutta sille vihjaillaan jo lehtien sivuilla talouspakotteiden mahdollisuudesta, jos malliprospektien kiusaaminen jatkuu vielä pidempään.

Näin NATO:n Iso Veli ohjaa lempeästi nuhdellen pienempiään Oikeaan Ajatteluun (tm).
 
Vertailun vuoksi Kannaksella 1944 ryssä keskitti pelkästään 6,7 kilometrin pituiselle Valkeasaaren lohkolle 1 208 yli 75 millimetrin tykkiä. 10 kesäkuuta alkoi kello viideltä aamulla 135 minuuttia kestänyt tulivalmistelu, johon otti osaa 3 000 tykkiä ja kranaatinheitintä. Sen aikana ammuttiin noin 354 000 kranaattia. Kannaksen suurtaisteluihin Neuvostoliitto sitoi n. 3000 tykkiä, 900 raketinheitintä ja 5000 kranaatinheitintä.

Tali-Ihantalassa Suomen tykistö pystyi keskittämään 250 putkea yhteen maaliin tulinopeudella 1900 kranaattia minuutissa. 1.6-4.9.44 oli Suomen kenttätykistön ammuskulutus 1 050 000 laukausta.

Eli Tali-Ihantalan taistelussa 1900 kranua/min = 7,6 kranua/putki/minuutti - kuulostaa ihan realistiselta kun nämä ei mitään K5:sia olleet.
Ryssän Valkeasaaren munimistahti on ollu 2622/min, mutta 3000 tykillä laukauksia on ollut 0,87 kpl / minuutti.

Jos Suomalaiset olisi Valkeasaaressa ampuneet 3000 putkella samaan tahtiin kuin Tali-Ihantalassa, niin laukauksia olisi tullut 3,078,000. Se on vähän enempi kuin 354,000 :oops: Ryssivätkö ryssät tuon valkeasaaren tulivalmistelun?
 
Halusit, että tästä aiheesta keskustellaan ja nyt siitä sitten keskustellaan.

Tämä ei nyt siltä vaikuta, että pitäisi patistella. Muutamalla vähemmän mieltäylentäviä kokemuksia jotka saavat julkisuutta, kymmeniä tuhansia vapaaehtoisia prikaateihin jotka todennäköisesti jossain vaiheessa osallistuvat hyökkäystoimintaan. Pitää laittaa asiat mittasuhteisiin.


Kyllä,uskon linkiäsi. Kuitenkin wikipedia ilmoittaa Ukrainan asekelpoisuusikäisiksi miehiksi reilut 7000000,joka on tietysti suuntaa-antava luku. Näistä on nyt varmaan miljoona kaikkineen jotenkin mukana, joten 23000 on aika vähän vapaaehtoisia. Varmaan sitä patisteluakin tarvitaan.
 
Back
Top