Ukrainan konflikti/sota

Tiktokissa uskomattomin video Ukrainan hyökkäysvalmistelusta. Vaunuja sekä muuta kalustoa silmän kantamattomiin. Liian pitkä videon tänne.

Meinaatko tätä? Vai vielä jotain isompaa?


Huomautan, että mitään hyökkäystä ei ole tulossa, kyseessä on vain puolustusharjoitus ja osa sotilaista on siellä lomalla. Toistan, että kyseessä on harjoitus ja normaalia joukkojen rotaatiota. Venäläiset voivat olla kevyin mielin ja keskittyä votkuliin kuten tähänkin mennessä. 😉
 
Meinaatko tätä? Vai vielä jotain isompaa?


Huomautan, että mitään hyökkäystä ei ole tulossa, kyseessä on vain puolustusharjoitus ja osa sotilaista on siellä lomalla. Toistan, että kyseessä on harjoitus ja normaalia joukkojen rotaatiota. Venäläiset voivat olla kevyin mielin ja keskittyä votkuliin kuten tähänkin mennessä. 😉
Eikö tuon kokoinen osasto yhdellä aukiolla ole sulaa hulluutta? Kovin suurta pelkoa ei ole vihollisen ilma-aseesta tai kaukovaikuttamisesta. Jos putteli olisi riittävän hullu kokeilemaan taktista, niin pyyhkäisi kerralla koko hyökkäysosaston.
 
Eikö tuon kokoinen osasto yhdellä aukiolla ole sulaa hulluutta? Kovin suurta pelkoa ei ole vihollisen ilma-aseesta tai kaukovaikuttamisesta. Jos putteli olisi riittävän hullu kokeilemaan taktista, niin pyyhkäisi kerralla koko hyökkäysosaston.
Saattaa olla muualta kuin rintamalta. Propagandaa jolla pelotellaan ryssää.
 
Eilen näistä oli kuvia liikkeellä, tässä videota:

On the latest recordings of Russian equipment going to the front, a lot of T-12 guns were noticed.

Ukraine also uses these old cannons, but there is some dissatisfaction on the Russian side. Well, it shoots, it's supposed to be dangerous, but still further degradation.

TRANSLATION:

"If they pull them out, it's obviously quite bad, because against a tank, it lives until the first shot. It's hard to camouflage it, it's hard to maneuver it, because you need a tractor. We prefer ATGMs, especially the Kornet, but of course it's expensive."

-


Toisen viestin tekstin käännös (se mitä Aryo kirjoittaa):

Screenshot from the Russian channel "Dwa Majora" The second paragraph describes the successful use of the cannon in the fight near Mariinka, but the entry concerns the opinion of the soldiers at the front, not a single example when something worked

Tämä jälkimmäinen on Google Translate -käännös kuvan tekstistä. Vaikea sanoa, mitä vastaan aseita käytettiin ja mikä oli lopputulos:

Although! Yesterday, in the Maryinsky direction, the Bashkirs unwound the GP with such guns. They beat us with semi-direct fire with shooting from a copter. After the fourth shot, they switched to a series of rapid fire. We got an excellent rating!"


Kuten sanottua, myös Ukraina käyttää näitä. Vaarallinen ase kaikkea muuta kuin paksuja vaunuja vastaan, ja niitäkin voi uhata jos kylki tai perä on tykin suuntaan. Toki nämä vaihtavat asemaa hitaasti ja vaikea pysyä piilossa varsinkin tulenavauksen jälkeen.

Kertonee jotain Venäjän tilasta yleisesti: ei näitä vietäisi rintamalle jos ei olisi pakko. Paksuja vaunuja ei riitä tarpeeksi jokaiselle sektorille? Joten juoksuhautojen ja miinakenttien seudulle viedään näitä?

Sodan alkupuolella ryssä ja heidän kätyrinsä vakuuttelivat että kaikki surkein tavara menee aina DPR / LPR joukkojen käyttöön ja Suuren ja Mahtavan joukot eivät moiseen koske edes pitkällä tikulla.

Nyt lienee toinen ääni kellossa.

-

Ryssäläisen LoZtArmour nettisivun kirjanpitoa Lancet-dronejen iskuista. Kuten sanottua, jako tuhottujen ja vaurioitettujen välille on hyvin kyseenalainen (usein video katkeaa osuman hetkellä joten kuka tietää, millaista tuhoa osuma teki). Laskenta perustuu julki tulleisiin videoihin, joten todellinen käyttömäärä on melko todennäköisesti suurempi, ehkä jopa paljon suurempi. Eikä tietysti kerro mitään siitä, kuinka hyvin tai huonosti näitä on kyetty torjumaan.

Joka tapauksessa tämä kertoo mielestäni näiden vaarallisuudesta, mikä on pääteltävissä myös ukrainalaisten dronejen videoista:

The pro-Russian portal LostArmour followed the available information and recordings about Lancet drone attacks on Ukrainian positions.

So far, 184 attacks have been made.

I omit the division into destroyed/damaged etc. because they included objects that looked like wooden mock-ups in the destroyed ZSU vehicles, but you can see that the number of uses of the Lancets is increasing.

The Russians could increase their production. Unfortunately for the Ukrainians, the Russians have the resources and the ability to copy Ukrainian ideas. The Russians also started the production of FPV kamikaze drones, and even allegedly created something similar to the Ukrainian "Kropyva" system, but they have problems with dissemination, because people still need to be trained for it, and there is no time for it. It's not about praising the Russians, it's about highlighting the problem that the enemy, even if stubborn and stupid, will eventually start to draw conclusions,


1680246892222.png

 
Viimeksi muokattu:
Valitettavasti kauppa käy. Suomessakin muiden muassa Gasum tyytyväisenä tuuttaa omatunto turtana rahaa lapsikaappauksiin ja siviilimurhiin.
Olet osittain oikeassa.
- Putkesta kaasua ei tällä hetkellä tule. Asia on Suomessa kait edelleen välimiesoikeudessa. Putkikaasun suhteen tilanne on siis se, että sopimus velvoittaa maksamaan kaasusta jokatapauksessa, otettiin sitä vastaan tai ei. Ryssät sössi tämän vaatimalla rupla maksuja, tämän pohjalta maksut ja toimitukset saatiin nollattua. ja siitä nyt sitten tuolla välimiesten kanssa neuvotellaan.
- LNG kuljetuksia tulee edelleen. Sama juttu, eli sopimukset velvoittaa maksamaan, vaikka LNGtä ei toisikaan maahan
Väärässä olet siitä, että Gasum
tyytyväisenä tuuttaa omatunto turtana
yritys on ilmoittanut niin selvästi kuin yritys Suomessa voi, että ovat pakkoraossa ja eivät voi toimia toisin ellei valtiovalta aseta kaasua pakotelistalle. Gasum on valtionyhtiö, se tekee asiat pykälien mukaan.

Syypäätä pitää etsiä
1. Suomen hallituksesta, joka ei ole oma ehtoisesti asettanut kaasuja pakotelistalle, eikä ole saanut EU:ta tekemään sitä.
2. EU:sta, joka ei ole saanut kaasua pakotelistalle

-> Kaasu pitäisi saada pikimiten kieltoon. Kesä on tulossa ja euroopan kaasuvarannot ovat hyvät.
 
Ukrainan sotilaatiedustelun tiedote.

The "Great Offensive" turned out to be a "flop" for Russia
March 31, 2023

The "big offensive" turned out to be a "flop" for Russia. The "big offensive" of the Russians announced in the winter turned out to be a "flop", but they will have the resources to continue the war in 2023 and, possibly, 2024. Andriy Chernyak, a representative of the Main Directorate of Intelligence of the Ministry of Defense of Ukraine, told about this in an interview with Ukrinform.

"Currently, we see that the Russian army has proved incapable of conducting strategic offensive operations. The so-called "big offensive" announced by propaganda for several months turned out to be a "flop" for Russia - they did not get any significant results," Andriy Chernyak said.

The representative of the military intelligence of Ukraine added that now the Russians are trying anything to reach the administrative borders of Donetsk and Luhansk regions, but the received intelligence allows the Armed Forces of Ukraine to take effective countermeasures and inflict maximum losses on the occupiers.

"If we talk about an inertial scenario, that is, when the current intensity of hostilities is maintained, then the available resources of the Russians will be enough to wage a conventional war in 2023 and, possibly, in 2024. If the sanctions pressure is increased, then critical difficulties in the state - the aggressor will start earlier," Andrii Chernyak emphasized.

The representative of the GUR of the Ministry of Defense of Ukraine also noted that even now the impact of sanctions on the military industry of the aggressor country is very noticeable. Now the Russians are experiencing the biggest losses during the entire war, and their production is not able to compensate for this due to a lack of components.
 
T-72B3 kukkuu väitetysti väijytyksen jälkeen, tämä on toki vain kapea näkymä joltakin suunnalta mutta ei voi olla kiinnittämättä huomiota, millaisissa kuumaisemissa taistelua käydään:

Aftermath of a Ukrainian ambush on a Russian T-72B3 in the ruins of Marinka, Donetsk Oblast.



Rob Lee kertoo että hänelle olisi kerrottu että Mavic 3T on suuressa suosiossa ukrainalaisilla joukoilla. Paras kustannustehokkuus (hinta vs suorituskyky):

I was told that the DJI Mavic 3T is favored by many Ukrainian units because it has the right combination of price and capabilities.

Kommenteista poimittua: The matrice has the laser range/position finder, but it's 3x the cost.

Rob Leen vastaus tähän: Yeah, that is the trade-off.

On kyllä todellinen kuumaisema. Ihan 1MS/2MS kaupunkikuvien tuntua, vaikka laajat ilmapommitukset käytännössä puuttuvat. Kyllä tuolla on täytynyt mahdoton määrä epäsuoraa ampua. Ehkä hyvä kuitenkin muistaa, että Mariinka on Minskin sopimuksen rajapaikkakunta juuri Ukrainan puolella, joten tämä Donetskin esikaupunkialueella oleva kylä/pikkukaupunki on ollut enemmän tai vähemmän säännöllisen tulituksen kohteena jo vuodesta 2015.

Droneista sen verran, että ei tuo 3T mikään lelu ole, 6 teur näyttäisi olevan hyllyhinta Suomessa. Matrice tosiaan reilusti kalliimpi ja jos laser ja sijainnin mittaus on ainoa huomattava lisä, niin ymmärän että silloin 3 on parempi kuin 1. Kyllä sen sijainnen halvemmallakin laitteella määrittelee, joskin sitä voi joutua itse hieman enemmän laskeskelemaan/varmistelemaan.
 
Olisi mielenkiintoista tietää, miten vanja arvioi näiden iranin mopojen panos-tuotossuhdetta? Toki pitää huomioida, että Ukraina saattaa liioitella torjunnan onnistumisprosenttien kanssa, mutta siitä huolimatta yllättävän vähän noita pääsee perille asti.
Voihan noissa olla Ukrainan omaa lisää mukana, mutta nuo lennokit ei varmaan lentele siksakkia eri karttapisteiden kautta vaan meno on aika suoraviivaista. Jos tiedetään mistä ne suurin piirtein lähtee ja mikä on todennäköinen maali, niin aika hyvin reitit saa kyllästettyä gepardeilla, Sergeillä jne. Ryssä kun on ryssä, niin ei ne varmaan edes vaihda laukaisupaikkoja. On annettu kiintiö ja se ammutaan liikkeelle ja sitten jatketaan vodkan nauttimista.
 
Ukrainan vastahyökkäys tulee olemaan aikamoinen riski ilman ilmaherruutta sekä voimakasta tulitukea ilmasta käsin. Toisesta maailmansodasta lähtien ilmavoimat ovat olleet suuressa roolissa aina kun suuret pumput lähteneet liikkelle. Miten näette asian?
 
Ryssäläisen LoZtArmour nettisivun kirjanpitoa Lancet-dronejen iskuista. Kuten sanottua, jako tuhottujen ja vaurioitettujen välille on hyvin kyseenalainen (usein video katkeaa osuman hetkellä joten kuka tietää, millaista tuhoa osuma teki). Laskenta perustuu julki tulleisiin videoihin, joten todellinen käyttömäärä on melko todennäköisesti suurempi, ehkä jopa paljon suurempi. Eikä tietysti kerro mitään siitä, kuinka hyvin tai huonosti näitä on kyetty torjumaan.

Joka tapauksessa tämä kertoo mielestäni näiden vaarallisuudesta, mikä on pääteltävissä myös ukrainalaisten dronejen videoista:

The pro-Russian portal LostArmour followed the available information and recordings about Lancet drone attacks on Ukrainian positions.

So far, 184 attacks have been made.
Viimeksi eilen näkyi videoa Lancet iskuja tykistöä vastaan. Niitä suojaverkkoja joiden pitäisi Lancet pysäyttää ei näkynyt tykin ympärillä.
 
Ukrainan vastahyökkäys tulee olemaan aikamoinen riski ilman ilmaherruutta sekä voimakasta tulitukea ilmasta käsin. Toisesta maailmansodasta lähtien ilmavoimat ovat olleet suuressa roolissa aina kun suuret pumput lähteneet liikkelle. Miten näette asian?
Balaklia, Kupiansk, Harkova, Izium - ei näkynyt ryssien ilmavoimia missään vaikka tankit ja henkilöautot sekä rantakirput ajeli 30-50 km linjojen takana.

Tänään tulee muuten kuluneeksi vuosi siitä kun Buchan joukkomurhat tulivat tietoisuuteen. Ryssä maksaa katkeran kalkin kera kaiken tuon sikailun.

 
Kuukauden viimeinen päivä, joten tässä taas tuore päivitys minun seurantataulukkoon. Oryxin numerot, Venäjän panssarivaunutappiot vaunutyyppien mukaisesti jaettuna. Leveä taulukko joten jaan sen kahdessa osassa:

1680248693860.png

Tässä loput:

1680248726162.png

-

Ukrainan ilmoitusten mukaan päivän numero panssarivaunujen osalta on 3 615. LÄHDE

Suhdeluku Oryxin ja Ukrainan ilmoittaman numeron kesken:

1 909 / 3 615 = 0,528077

Eli pyöristyy muotoon 52,8%.

-

Muistutuksena tämä puolalaisen ylläpitämä selvästi kattavampi ja parempi taulukko:


Suora linkki:

https://docs.google.com/spreadsheet...Av7D4Wv7514kT4Etfgz3Y_H2c/edit#gid=1891324368
 
Back
Top