Ukrainan konflikti/sota

Eilen muuten puoli yhdeksän YLEn uutisissa oli kuvaa Ukrainasta ja siinä esiintyi ajoneuvo joka oli koristelu saksalaisella "palkkiristillä" mikä sen nimi nyt olikaan.. mitä noiden ukejen jotka tekevät näitä merkkejä kalustoonsa päässä liikkuu.. :facepalm: oikein tuplamaali, omiin..
Ensinnäkin: Ukrainan oma symboli on plus-merkkiä muistuttava risti, joka on jo sinällään tosi lähellä Saksan palkkiristiä.

Toisekseen: saksalaiset kasvakoot aikuisiksi ja lopettakoot ristin kaarevuuden kyttäämisen. Itsellään on ihan puhdas rautaristi ajoneuvoissaan, joka oli erittäin näkyvästi esillä natseilla, jopa Hitlerin rintapielissä, ja se on sitten muka OK, mutta jos rautaristin ääriviiva onkin suora kaarevan sijaan, niin sitten se onkin ongelma. Saksa on paska maa.
 
Toisaa
Samaa Russia Stronk -paskaa sieltä nousee vielä Putikan jälkeenkin.



– He ovat toisen maailmansodan kokeneiden, usein veteraanien lapsia sekä nuoruutensa Neuvostoliitossa eläneitä ihmisiä. Tämä nykyhallinnon ydin teki nousujohtoista uraa Neuvostoliitossa vain nähdäkseen järjestelmän kaatumisen ja 1990-luvun vaikeudet Venäjällä.

Vanhanen muistuttaa, että nykyhallinnon ihmisten avainkokemukset perustuvat pitkälti Neuvostoliiton ja Venäjän suurvalta-aseman rapistumiseen ja pyrkimyksiin palauttaa se. Heidän maailmankuvansa muodostuu suurvaltatraumojen ja henkilökohtaisen kaunan yhdistelmästä.

– On olennaista ymmärtää, että jos Putin syrjäytetään tai korvataan jollakulla muulla, niin hänen seuraajansa todennäköisesti nousee tästä porukasta. Joten on turha odottaa käännettä parempaan, koska tarjolla on vain tämänkaltainen maailmankuva.
..toisaalta Putinin jälkeen Venäjän johtoon tulevan on kyettävä siivoamaan paikat kuntoon. Ellei Venäjä sitten ehdoin tahdoin halua jäädä ulkopuoliseksi esim. kv-yhteistyöstä.
 
Suomessa meillä oli pst-komppaniassa seuraava kokoonpano. 4 x BPM-2 joissa normaali kolmen hengen vaunumiehistö ja takaluukussa kolmen hengen ohjuspartio. Partiossa ryhmänjohtaja, ampuja ja lataaja jos muistini riittää tittelit oikein reilun 20 vuoden taa. Partiokalustona maastossa ohjuslaukaisin, kaksi ohjusta, raskas kertasinko (apilas siihen aikaan) PKM ja sitten vielä taittoperä-AK:t. Jokaisella tai tainnut rynkkyä olla tavaran määrästä johtuen. Radio oli tietty ryhmänjohtajalla vielä kaulalla. Varaohjuksia kulkee vaunussa kohtuumäärä, mutta komppanian ryhmityksessä oli meillä neljä laukaisinta ja kahdeksan ohjusta sekä neljä rskes kerralla asemissa valmiina. Vaunusta ammuttavaa ohjusta ei ollut tarkoitus käyttää kuin viimeisenä konstina ja vaunu oli antamassa tulitukea vihollisvaunujen ympäröimää jalkaväkeä vastaan. Kaiken tuon tavaramäärän kanssa takaboksiin ei mahdu järkevästi isompaa sakkia.

Ryssän setti voi olla ties mitä. Miehistötilassa voi olla ukkoja mikä määrä vaan yhdestä kuuteen ja tavaraa sylissä sit se mitä on lähtöpaikalta mukaan annettu. Rysyt käyttävät myös bemareissa tuota ryhmänjohtajan paikkaa vaunukuskin takana, mikä Suomessa ei ole käytössä kuin korkeintaan paraatiajossa.
Meidän aikaan, siis 1995, oli desantin paikalla tykistön tulenjohtaja. Muuten taisikin olla suht sama setti, taittoperät oli mallia Kalashnikov.
 
Laarin pohjia kaavitaan, eläköitynyt rakettijoukkojen majuri kaatunut Ukrainassa.


Toinen majuri, joka Syyriassa siviilejä tappamalla on ansainnut mitalin ja Venäjän sankari arvonimen postuumisti.


Ja kolmas majuri, joka on kuollut lopulta moskovalaisessa sairaalassa 11 päivää haavoittumisensa jälkeen.

Ovat vaan todella typerän näköisiä nämä ryssäupseerien muotokuvat, joissa on pää photoshopattu kuvankäsittelyllä väsätyn univormu-prenikkayhdistelmän päälle. Vähäisille majureille ja nuoremmille upseereille sitä ei edes viitsitä tehdä kunnolla, niin tulee tuollaisia kuin esim. keskimmäinen.

Tehdään sitä muuallakin, mutta esim. USA:ssa ei tule noin keinotekoisen näköisiä kuvia.

Redditissa vähän tästäkin aiheesta
 
Back
Top