Ukrainan konflikti/sota

Itse näkisin, että tässä on kaksi erillistä asiaa, mitkä pitää ymmärtää: Miksi venäjä aloitti sodan ja miksi venäjä ei lopeta tätä sotaa.

Jos lähdetään siitä, että miksi venäjä aloitti tämän sodan, niin suosittelen tutustumaan Martti J Karin kirjoituksiin ja esityksiin. Näistä monista syistä nostaisin esille kaksi asiaa. Kateus ja turvallisuus. Tuo turvallisuus näkökohta on jopa jollain kierolla tavalla ymmärrettävissä, kun ajattelee venäjän maantiedettä ja kuinka iso merkitys Ukrainalla on maantieteellisesti moskovan puolustuksen sekä pääsyn välimerelle kannalta. Joten siltä näkökulmasta Ukrainan siirtyminen lännen leiriin on venäjälle valtava menetys. Tuo kateus elementti on sitten vähän monimutkaisempi yhtälö. Venäjä näkee Ukrainan ja sen kansan eräänlaisena venäjän "ali-kansana", tyhminä maalais-serkkuina, joita iso-venäläisten pitää hallita ja ohjata. Ja sama suhtautuminen heillä on myös valko-venäläisiin. Tämän johdosta venäjälle olisi aivan valtava katastrofi, jos Ukraina pääsee osaksi länttä ja nousee venäjän ohi niin taloudellisesti kuin elintason kautta. Ja koska Ukrainalaisilla ja venäläisillä on paljon sukulaisuuksia ja yhteyksiä, niin sen kautta tyytymättömyys lähtisi leviämään venäjälle ihan eri voimalla kuin nyt. Toki muitakin syitä on, mutta nämä lienee ne tärkeimmät.

Toinen iso kysymys on, että miksi venäjä ei lopeta tätä sotaa ja rakenne armeijaa uutta yritystä varten muutaman vuode päästä? Koska se ei pysty. Tälläkin palstalla on arveltu kuinka monta vuotta venäjällä menee armeijan jälleenrakentamiseen, mutta se on ihan turha kysymys, koska Ukraina vahvistuu koko ajan. Jos verrataan Ukrainan armeijaa 2014 ja tänään? Aika iso ero. Ja miettikää, millainen sotakone se on esim 2030? Se on sellainen sotakone, että venäjän vuoden 2021 armeijalla ei ole mitään mahdollisuutta suorittaa hyökkäystä Ukrainaan. Joten se ei riitä, että venäjä jälleenrakentaa sen armeijan sotaa edeltävälle tasolle, vaan sen pitäisi tuoda se käytännössä lännen tasolle ja ohi siitä. Ja käytännössä se tarkoittaa sitä, että venäjän pitäisi pistää kaikki uusiksi, koulutus, johtaminen, aseet. ihan kaikki.

Lisäksi se käytännössä vaatisi sen, että venäjän pitäisi muodostaa 2-3 miljoonan miehen ammattiarmeija, jota johdetaan ammattimaisesti, sekä luopua asevelvollisuudesta. Venäjän pitäisi kehitellä aivan uusi panssariase, jolla olisi mahdollisuus pärjätä länsiaseita vastaan. Ja jos on seurannut tuota Armattan sekoilua, niin kuinka moni uskoo siihen? Ei kukaan. Lisäksi kaikki muu menisi uusiksi, tykistö, tulenjohto, viesti, logistiikka, ilmavoimat... Ihan kaikki. Ja ottaen huomioon, että venäjä on edelleen Espanjan kokoinen talous. Entä mitä länsi tekee samaan aikaan? Länsi menee ihan omalla tasollaan. Dronet, autonomiset aseet, energia-aseet, materiaalitekniikka, tekoälyn hyödyntäminen, parvitoiminta, jne... Voin vaan kuvitella, kun nyt rahahanat ovat auki, mitä meillä on käytössä 2030?

Joten tämä on venäjän viimeinen mahdollisuus, joka toki on jo menetetty. Venäjä on tämä sodan jo hävinnyt, mutta ehkä siellä vielä elätellään toivetta jostain epätovoisesta tapahtumasta, joka kääntäisi sodan venäjän eduksi. Ja kuten lähes aina venäjällä, sodan hävinnyt tsaari on entinen tsaari.
Itse luulen, että Kiinan tunnustelut sodan lopettamiseksi ovat osin Venäjän tilaamia, niin kuin Macronin ponnistelut sodan estämiseksi tammi-helmikuussa olivat osin Zelenskin tilaamia.

Mielestäni tilanne on nyt se, että Putin ei voi lopettaa sotaa Ukrainan ehdoilla - Venäjä voisi, mutta se on arvoitus mihin sodan lopettaminen vetäytymällä Donbassista ja Krimiltä johtaisi.
 
Oilisiko kumminkin vain niin että punainen risti ei kunnolla näy tummalta pohjalta, ambulanssihan tuo lienee? Kaunis tyttö, toivottavasti on toipunut jos on haavoittunut.
Täällä tunnutaan kumminkin kovasti olevan huolissaan näistä ukrainalaisten kärryjensä ja vaunujensa kylkiin maalaamista risteistä ja niiden mahdollisista viitteistä natsi-saksaan, vaikka ryssähän se on pistänyt kaupunkeja ja kyliä tasaiseksi ja tappanut tuhansia ukrainalaisia siviilejäkin. Joopa joo. Toivottavasti saavat ukrainalaiset vastahyökkäyksensä kohta käyntiin ja päästäisiin taas asiaan.

Jk ja OT: Itse olisin kyllä sitä mieltä että uusiin F35 hävittäjiin pitäisi laittaa kunnon sotamaalaus ( jos sellaista häivemaalia löytyy) ja palata vanhoihin Kreivin tunnuksiin.
Nämä kun sitten parvina liihoittaisivat ensimmäistä kertaa pitkin itärajaa, niin voi sitä paskahalvauksen määrää ja älämölöä.
Katso liite: 77977
Punainen risti taitaa yleensä olla sen valkoisen ympyrän sisällä erottumisen vuoksi? Mutta joo, oikeastaan arvasin että kysymykseen sanamuoto aiheuttaa reaktion...:p
Olisi pitänyt googlettaa ensin. Löysin itse tämän selityksen: https://www.weareukraine.info/the-b...atest-counteroffensive-in-the-kharkiv-region/
 
Vito se on, katso kattoa. Katsastettu viimeksi 26.3.2021, joten käyttökiellossa. Edellinen omistaja on Svenska Ösrerbottens Förbund för Utbildning och Kultur. Hejsan Hopsan, uusi omistaja ei ole rekisteröinyt autoa omiin nimiinsä. Miksi olisikaan, kun sotaan menossa.
Eihän avustuskuljetukset Ukrainaan mitään vientikilpiä tarvitse, eikä toisinpäin.

Hetkonen, joutuuko muuten Svenska Österbottens Hejsan Hopsan maksamaan autosta verot, kunnes uusi omistaja rekisteröi auton nimiinsä tai palauttaa kilvet? Ajoneuvon uuden omistajan tulee rekisteröidä ajoneuvon omistajanvaihdos viimeistään 7 päivän kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä. Näin myös ajoneuvon mahdolliset verot ja vakuutusmaksut kohdistuvat oikein.
Tuskin tässä tapauksessa, kun autosta on tehty luovutusilmoitus.

Katso liite: 77973
Käytöstä poisto katkaisee verot ja vakuutukset. Ei palautella kilpiä enää.
 
Keinoja on.
- Sulkea ryssälaivoilta Tanskan salmet tai kevyempänä jokaisen ryssälaivan tarkastaminen läntisissä kohdesatamissa ja epäilyttävien lastien omaavien laivojen pääsyn estäminen Tanskan salmista
- Kampanja Afrikkaan ryssän vaikutusvallan rajoittamiseksi ml. liitolaisten, kuten Etelä afrikan eristäminen
- Ryssän konsulaattien sulkemiset
- Painostus Kaliningradia kohtaan
- Moldovasta ryssän ulospotkaisu
- Valkovenäjän painostus tai sitten kansannousun tukeminen
- Armenian tukeminen ja Azerbaitzanin painostaminen

Lännellä on työkaluja, jos pelataan samoilla korteilla astumatta jalallakaan ryssän maalle.
Afrikan osalta ja laajemminkin tulisi ottaa myös kohteeksi kehitysapu. Ei sitä pitäisi maksaa maille, jotka ovat ryssän liittolaisia ja mm. YK:ssa aina äänestävät Moskovan linjan mukaisesti.

Kyllä lännellä on keinoja käydä sotaa eri rintamilla, jos tahtoa vain löytyy. Passiivinen lepsuilu ja appeasement johtaa vain siihen, että idän diktatuurit käyttävät tilanteen härskisti hyväkseen.
 
Venäjän kaukoidässa Altailla oikeus päätti ettei elatusmaksunsa maksamatta jättänyt mies päässyt osalliseksi sodassa kuolleen poikansa verirahoihin.

A Russian who did not pay alimony was deprived of payment for the death of his son in the SVO​

In the Altai Territory, a father who did not pay alimony was deprived of the right to receive payments for the death of his son in the NVO zone through the court. This was reported by the press service of the courts of the region.

A local resident filed a lawsuit to deprive a man of the right to payments. Payments are due to family members in equal shares, but the woman said that the father did not take part in raising his son and did not pay alimony. In fact, there were no family ties between father and son.

The court sided with the woman, the man filed an appeal. But the panel of judges considered it necessary to leave the decision unchanged.
https://www.mk.ru/social/2023/05/19...ina-lishili-vyplaty-za-gibel-syna-na-svo.html
 
Käytöstä poisto katkaisee verot ja vakuutukset. Ei palautella kilpiä enää.

Itseasiassa luovutusilmoituksen teko katkaisee myös maksut entiseltä omistajalta. Myynnin jälkeen ei vanhan omistajan kannata koskaan poistaa ajoneuvoa käytöstä.. tulee isompaa selvittelyä jos auto jääkin kiinni käytöstä poistettuna. Tekee vain luovutusilmoituksen niin ongelma on ratkaistu.

Luovutusilmoituksista löytyy monta tarinaa.. tiedän mm henkilön jonka nimissä on yli 800 autoa.. ainakin paperilla.
 
Ihmettelen tuota ruotsin koulutusuutista kun siinä puhutaan 5000 miehen prikaatista. Käsittänyt että ukrainalla on länsivarustettuja prikaateja jonka vahvuus pyörii reilussa 2000 ukossa.
No oli miten oli niin yksi asia on ainakin varma ja se on Cv90:n ja Archerin koulutuksen hieno salaus.
Itse ehdin jo pariin kertaan kysyäkin että missä ne luvatut ruotsalaiset vaunut oikein menee. Kaikista muista länsivaunuista on tullut pieniä koulutuspätkiä kevään aikana paitsi ruotsalaisista. Onko ne siis koulutettu eri paikassa vai mikä lie syy.
 
Ihmettelen tuota ruotsin koulutusuutista kun siinä puhutaan 5000 miehen prikaatista. Käsittänyt että ukrainalla on länsivarustettuja prikaateja jonka vahvuus pyörii reilussa 2000 ukossa.
No oli miten oli niin yksi asia on ainakin varma ja se on Cv90:n ja Archerin koulutuksen hieno salaus.
Itse ehdin jo pariin kertaan kysyäkin että missä ne luvatut ruotsalaiset vaunut oikein menee. Kaikista muista länsivaunuista on tullut pieniä koulutuspätkiä kevään aikana paitsi ruotsalaisista. Onko ne siis koulutettu eri paikassa vai mikä lie syy.
Pohjois-Ruotsihan on melkein tyhjä asutuksesta. Siellä on ollut hyvä suhailla, ei ole paljon silminnäkijöitä.
 
Putinin mielestä kaikki on harashoo, vaikka öljytulot on pudonnukkin 50 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.
Tämähän on jälleen yksi esimerkki siitä, että millaisessa fantasiamaailmassa bunkkeritonttu elää. Juuri tämän takia Putler on vaarallinen. Harhamaailmassa kun elää, niin voi kummia sattua.
 
Jk ja OT: Itse olisin kyllä sitä mieltä että uusiin F35 hävittäjiin pitäisi laittaa kunnon sotamaalaus ( jos sellaista häivemaalia löytyy) ja palata vanhoihin Kreivin tunnuksiin.
Nämä kun sitten parvina liihoittaisivat ensimmäistä kertaa pitkin itärajaa, niin voi sitä paskahalvauksen määrää ja älämölöä.
Tuohon vielä "itärintama tunnukset", eli keltaista nokkaan, runkoon ja siipien päihin! Ai että ois komea!!!
 
Back
Top