Ukrainan konflikti/sota

"Hyödyllinen idiootti" kuvaa varmasti Kangaspuroa paremmin. Taustatietoina mainittakoon, että herra mm. toimii Suomen Rauhanpuolustajat ry:n puheenjohtajana ja oli nuorna poikna Punaisen nuorison neuvoston johdossa.
Joo. Saa olla aika vahvasti laput silmillä jos ei tajua niiden olevan ryssän propaganda käytössä ja hyvin ovat onnistuneet. Toveri tehnyt pitkän sotilasuran tuntemalla omat joukot. Niiden käyttöperiaatteet ja suorituskyvyt sekä saman naapurista. Sitten nämä yökastelijat pääsevät pääuutisiin ilman mitään kompetenssia kertomaan asiantuntija arvioita. Eikö yhtään yskitä että heidän kartoissaan punaiset hyökkäysnuolet ovat valtavirtaa vaikkei mitään etenemistä tule. Sitten joku belgorodin operaatio on odotellaan vielä vahvistusta useista lähteistätilassaettä voidaan sinisiä nuolia piirrellä karttaan.
 
No, tätä sopottaa ammattimies Hesarissa:

”Kun joki tulvii ja vesi leviää, tarvitaan hieman enemmän aikaa siihen mahdolliseen joen ylittämiseen kuin aikaisemmassa tilanteessa”, Kangaspuro kertoo.

Jättää sanomatta, että padon yläpuolisella alueella joki vastaavasti tietysti kapenee - tosin ylittäminen tuskin helpottuu, eiköhän siellä ole metritolkulla mutamäskiä pohjalla?

Kaikki mihin vesi on koskenut patoaltaassa, voi olla säistä riippuen useamman vuoden käyttökelvotonta. Siellä ei välttämättä ole kunnon kasvustoa pohjassa sitomassa sitä maa-ainesta kantavuutta tuoden, ja se maa-aines on jokien tapauksessa todella hienojakoista. Kapeissa kohdissa on virtausta joten niissä ei ole senkään vertaa kasvustoa, leveissä kohdissa virtaukset rauhoittuu ja veteen sekoittunut maa-aines vajoaa pohjaan. Englanniksi sana on silt, suora käännös on liete. Kertonee tarpeeksi.

Pikkutyttönä leikin kevättulvan jälkeen joenpenkereellä, jossa tulva oli tuonut suppaan hienoa hiekkaa ja mutaa. Upposin hetkessä munia myöten siihen hyiseen velliin ja kun riittävä apu eli kaksi aikuista sai mut sieltä ylös, suppaan jäi sekä housut että saappaat.

Tuo on rosputitsa 10-20 kertaa syvempänä.
 
Jännä tua Kangaspuro. Olen kuunnellut jokaisen Ylen lähetyksen 24.2. jälkeen.
Kertaakaan en ole huomannut mitään ryssän mielistä asennetta keneltäkään.
Täällä kuitenkin on monella vahvat mielipiteet.
Etkö todellakaan? No, palataan taaksepäin, sotaa edeltäneeseen aikaan. Sinulta lienee jäänyt huomaamatta, että Kangaspuro on ollut johdonmukaisesti sitä mieltä vuodesta 2014, että koko Ukrainan konfliktin juurisyyt ovat niin kuin Putinin Venäjä asian näkee:


..juuri ennen Venäjän hyökkäystä Kangaspuro lausui Kansan Uutisten haastattelussa:

Mediapeli Ukrainan tilanteesta on kovaa. Sitä harjoittavat median itsensä lisäksi sekä poliitikot että sotilasasiantuntijat.

Yhdysvalloissa on puhuttu, että Venäjä valmistautuu Kiovan valloitukseen.

– Ei kuulosta kovin uskottavalta. Lausunto kuuluu samaan sarjaan kuin Venäjän sotilaallinen pullistelu.


Niinhän Putin ja Lavrov vakuuttelivat, että Yhdysvallat lietsoo paniikkia ja russofobiaa hyökkäyspuheillaan - ja Kangaspuro toisteli perässä mitä isommat pojat sanoo.

Myös sodan aikana Kangaspuro on toiminut Putinin Venäjän äänitorvena, esimerkiksi surkuhupaisat kansanäänestykset Kangaspuro selitti meille suomalaisille tismalleen niin kuin Putin halusi niiden länsimaissa vaikuttavan:


En ihmettele, vaikka paljastuisi että Kangaspuro olisi Kangaskorven ja Kangaskolkan tavoin suomennettu nimi - ja sukunimen alkuperäinen muoto olisi Kozlov.
 
Viimeksi muokattu:
Ei haittaa Iltalehteä...
Niillä oli hyvät faktantarkastajat, kun vasta yleisövihjeiden perusteella muuttivat uutisen sisältöä. Osaan kyllä kuvitella oikean uutismedian reaktion: voi helvetti, mehän laitettiin vanhaa sisältöä. Mutta IL halusi vain klikkauksia, ei niitä haittaa josko sisältö on viturallaan.

"Eeeeemil !!!"

Oisko kuitenkin jo aika palkata oikeita asiantuntijoita? Ja muuttua oikeaksi uutismediaksi?

IL:n toimittaja, lue tästä kuinka se tapahtuu.
 
Kangaspurosta, ja mahdollisesta viattomuudestaan, oli tuolla vähän aiemmin puhetta. Sen mitä aamulla ehdin kuunnella, niin taisipa päästä ujuttamaan sisään ajatusta siitä että Ukraina ei muka pystyisi valtaamaan takaisin menetettyjä alueitaan JA että nyt Lännessäkin alettaisiin puhua enemmän neuvotteluratkaisun puolesta.

Mielestäni ko. tyyppi kuuluu siihen osastoon, jonka taustavaikuttimena minimissään on se Loputon Usko Venäjän suuruuteen ja voimaan, tyyliin 'heitähän tajuutteko nyt on vaan monta kertaa enemmän kuin Ukrainalaisia ja sit ne luonnonvarat' .

Kangaspuro ja instituuttinsa ei vaan näe sitä ryssinnän tuomaa laatueroa tässä kaikessa: on ihan eri asia vaikkapa päättää polkaista lisää ammustuotantoa Lännessä kuin Diman 'rohkaisemana' korruptoituneella Venäjällä.
Siis tämä kangaspuro? https://skp.fi/keywords/markku-kangaspuro
Edit: lähti ennenkuin ehdin kommentoimaan. On se hassua, että mikä tahansa nimi itänaapurillamme on ja kuinka tahansa sotaisaa touhunsa on, tämä henkilö vain jaksaa pauhaa rauhanaatetta. Eiköhän se ole heitetty romukoppaan jo tsaarien aikana. Propagandaan uskojia silti riittää. Hyökkäyskin on vain rauhan edistämistä. Eikö näille yhteiskuntamme syöville mitään voi?
 
Viimeksi muokattu:
Lavrov jauhanu taas melkosta tuubaa.
VENÄJÄN ulkoministeri Sergei Lavrov on parhaillaan vierailulla Tadzhikistanissa. Hän vieraili maanantaina Dushanbessa sijaitsevassa Venäjän sotilastukikohdassa ja piti puheen siellä palveleville venäläissotilaille.

Lavrov valoi sotilaisiin uskoa, että nämä puolustavat Venäjää taistelussa koko Natoa, Eurooppaa ja vieraita arvoja vastaan.

– Monet teidän tovereistanne ovat juuri tällä hetkellä suorittamassa taistelutehtäviä (Ukrainan) erikoisoperaatiossa ja he antavat henkensä sen puolesta, ettei kukaan häiritsisi meidän elämäämme, ei opettaisi meille kuinka meidän pitää elää ja rakentaa maatamme, kuinka kasvattaa lapsiamme ja millä kielellä puhua, Lavrov maalaili puheessaan.

– Meidän ulkopolitiikkamme konseptissa on sanottu yksinkertaisesti ilmaistuna, että Eurooppa on valinnut sodan meitä vastaan. Ja jos se on sotaa, meidän on saavutettava omat määränpäämme. Ne ovat meillä paljon jalompia kuin eurooppalaisilla, Lavrov selitti.

Lavrovin mukaan eurooppalaiset havittelevat toisten omaa, kun taas Venäjä haluaa takaisin vain omansa, mutta ei koskaan havittele vierasta.

– Kaikki ne, jotka ovat liittyneet meidän maahamme Venäjän tsaarin ajoista alkaen ovat tehneet sen vapaaehtoisesti. Me emme ole koskaan jauhaneet ketään meidän venäläisen kulttuurimme alle, toisin kuin Yhdysvallat omansa. Venäjän kulttuuri on ollut aina vieraanvarainen kaikille kansoille, jotka ovat liittyneet niin tsaarin imperiumiin kuin myös Neuvostoliittoon. Kielet on aina säilytetty, Lavrov julisti venäläissotilaille.
---
LAVROVIN mukaan todellisuudessa tapahtui niin, että Venäjää vastaan käynnistettiin sota eikä Venäjälle jätetty muuta vaihtoehtoa puolustaa itseään ja venäläiseen historiaan sekä kulttuuriin kuuluvia ihmisiä.

– Se, mitä he tekivät, yhdisti meitä yhä enemmän, Lavrov vakuutti venäläissotilaille.
---
 
Oli muuten uutinen, että perinteistä Venäjän kansallispäivän lounasta ei ole suunnitteilla. Tuli vastaan tässä viikonlopun aikana. Normaalisti siis 11.6 on ollut joku lounas jonka resepti yleensä suunnitellaan reilusti etukäteen. Katsotaan jos jossain vaiheessa jaksan etsiä sen käsiini.
 
No, DON:in virtausta voisi hieman vauhdittaa, vastavuoroisesti.
DON:in varrella olisi muutamia patoja jotka voisi kihauttaa.

esim:


Ei sitä sillälailla ettei takas lyyä kun tulee huitoon.
Myös lännellä on aika tajuta se että jos uhriin, eli tässätapauksessa Ukrainaan, kohdistetaan totaalisen sodan toimenpiteitä, niin voidaan niitä kohdistaa vastavuoroisesti venäjäänkin - ihan samalla tavalla miten länsi on niitä kohdistanut hyökkääjiin aiemmin.
 
No, DON:in virtausta voisi hieman vauhdittaa, vastavuoroisesti.
DON:in varrella olisi muutamia patoja jotka voisi kihauttaa.

esim:


Ei sitä sillälailla ettei takas lyyä kun tulee huitoon.
Myös lännellä on aika tajuta se että jos uhriin, eli tässätapauksessa Ukrainaan, kohdistetaan totaalisen sodan toimenpiteitä, niin voidaan niitä kohdistaa vastavuoroisesti venäjäänkin - ihan samalla tavalla miten länsi on niitä kohdistanut hyökkääjiin aiemmin.
 
Täytyy muistaa että geneven sopimuksessa patojen räjäytys sotatoimena voidaan rinnastaa joukkotuhoaseiden käyttöön. Nova Kakhovkan pato on suuri ja tulvan vaikutukset valtavat.

Pelkkä tuomitseminen ei kyllä tässä vaiheessa hyökkäyssotaa riitä toimeksi ryssien padon räjäytykselle.
 
Pentele dilemma, alemmalle haluan nauraa ja tossa ylemmässä ei taas oo mitään hauskaa.
As a result of aggression and undermining of the Kakhovka hydroelectric power station, the regional biosystem of the southern Dnipro delta, as well as the Black Sea region, was damaged or completely destroyed, - Yermak

According to the Geneva (Article 56 of Additional Protocol I 1977), the destruction of dams is a war crime and can be equated with the use of weapons of mass destruction.
 
Back
Top